Hem » AFRIKA » Gruppresa – Safari i Tanzania
 • Ändlösa slätter

 • Kom djuren nära under safarin

 • Möt ursprungsbefolkningen i en Masai by

 • Möt stora djur och ...

 • ... möt små djur

Gruppresa – Safari i Tanzania

Vår kunniga fotograf Jens Hauser som svensk reseledare.
Inklusive fotolektioner!

Ändlösa slätter, en världskänd vulkankrater och tusentals vilda djur möter vi på en äventyrlig resa i safarins land Tanzania. Här finner vi en storslagen natur och en av världens viltrikaste savanner med alla de fantastiska afrikanska däggdjuren såsom elefanter, noshörning, gnuer, stora kattdjur, giraffer och apor.
Tanzania är ett av de klassiska och mest populära resmålen för safariresor. Landet är beläget strax söder om ekvatorn i östra Afrika, ytan är ungefär dubbelt så stor som Sveriges.

Gillar du att fotografera?
Följ med på vår resa, delta under fotolektioner och utvecklas som fotograf oavsett om du är nybörjare eller proffs. Vår duktiga fotograf Jens Hauser hjälper och guidar er igenom resan oavsett hur dina nuvarande fotokunskaper är.

Vill du inte vara med på fotolektionerna?
Ingen fara, då har du extra tid att njuta av naturen och se landet. Vår resa är upplagd så att man ser och upplever lika mycket även om man inte är fotointresserad. Man har bara mer egentid men missar inget!

Filtrera utefter

Tanzania har en lång och händelserik historia som går tillbaka flera miljoner år i tiden. Några av de äldsta mänskliga lämningarna har hittats i Olduvai Gorge och kan spåras till cirka tre miljoner år tillbaka, platsen kallas människans vagga.

På denna resa får ni uppleva Tanzanias djur- och naturliv på en safari men det finns även möjlighet att njuta av riktig avkoppling på paradisön Zanzibar.

Dag 1
Sverige – Arusha
Idag är det dags att lämna Skandinavien och bege sig mot Tanzania och Arusha.


Dag 2
Arusha
Idag ankommer vi till Arusha och åker till hotellet och tar det lugnt resten av dagen.
Tanzania är ett av de klassiska och mest populära resmålen för safariresor. Landet är beläget strax söder om ekvatorn i östra Afrika, ytan är ungefär dubbelt så stor som Sveriges.
Boende på Mc Elly´s hotel

Dag 3
Arusha – Lake Manyara
Efter frukost lämnar vi Arusha för den första safarietappen. På väg mot Lake Manyara nationalpark åker vi längs Ardaislätten och vägen klättrar sedan upp för den västra bergsväggen vid Great Rift Valley. Safarin börjar så snart vi nått Lake Manyara och lunchen idag äts som picknick ute i parken. Nationalparken är till stor del skogsbevuxen, Manyarasjön är en mineralsjö, en utmärkt plats för flamingos. I parken finns det cirka 380 fågelarter, däribland pelikaner, skarvar och storkar. Här finns det gott om babianer och även den tätaste populationen av elefanter i Afrika. Parken är känd för sina trädklättrande lejon men lejonen kan vara svåra att upptäcka i trädens grönska. Bufflar, flodhästar, giraffer och zebror finns också i parken.
Frukost, lunch och middag
Boende på Bouganvillea lodge

Dag 4
Lake Manyara – Serengeti
Idag åker vi till slättlandskapet i Serengeti för dagens safaritur. Serengeti är Tanzanias äldsta och populäraste nationalpark och är känd för sin årliga migration. Den stora migrationen sker i en stor cirkel mellan Serengeti i Tanzania och Masai Mara i Kenya. Mer än en miljon gnuer och ett par hundratusen zebror deltar i vandringen efter vatten och det bästa betet.

Serengeti har fått sitt namn efter ”Siringet” som betyder ändlös platt på Masai. Parken är 14.763 kvadratkilometer och består av stora grässlätter i söder, lite längre norrut övergår slätten i Akaciesavann och därefter blir det kulligare och tätare skog i norr. Här finns gott om djur året om och vi har chansen att se de flesta av Tanzanias djur.
Frukost, lunch och middag
Boende på Pepes Ikoma safari camp


Dag 5
Serengeti
Vi fortsätter att spana efter de vackra vilda djuren under hela dagen under en safari i Serengeti.
Frukost, lunch och middag
Boende på Pepes Ikoma safari camp

Dag 6
Serengeti – Ngorongoro
Nu är det dags att lämna Serengeti och på väg mot Ngorongoro spanar vi vidare efter djur. På vägen görs ett besök vid Olduvai gorge som ofta benämns ”mänsklighetens vagga”. Det är en 50 km lång ravin där man hittat några av de tidigaste fynden av mänskligt liv.
Frukost, lunch och middag
Boende på Ngorongoro Wildlife lodge

Dag 7
Ngorongorokratern
Efter frukost åker vi 670 meter ner till kraterns botten för en heldagstur då vi utforskar den 256 km2 stora kratern.
En gång i tiden fanns det en vulkan här som eroderat och störtat samman till en krater som är 20 kilometer vid och 670 meter djup. På den platta och öppna bottnen finns ett rikt djurliv.Bland de 20 000 däggdjur som man uppskattar lever här finns bland annat gnuer, zebror, bufflar, elefanter, flodhästar och gaseller.
Här är enda stället i Tanzania där vi har chansen att se svart noshörning. Kratern är ett av världens mest rovdjurstäta områden, med rovdjur som lejon, geparder, hyena och med en del tur får vi kanske även se en leopard i ett träd. Här kan även alla djuren i ”Big Five” ses.
Frukost, lunch och middag
Boende på Bouganvillea lodge

Dag 8
Karatu – Arusha
Nu är det dags att avsluta gruppresan och här delas gruppen. Det finns möjlighet att följa med på tillvalet till Lake Natron(med reseledare), flyga till Zanzibar för sol och bad eller påbörja hemresan till Skandinavien.
Beroende på när flyget till Sverige avgår så kan det eventuellt tillkomma en natt i Arusha innan hemresa.
Frukost

Jens Hauser bildFör att resenärerna ska lära sig så mycket som möjligt, om fotografi och bildseende så kommer det att läggas mycket tid på individuell handledning med kamera. Dessutom så kommer en lektioner, där Jens undervisar, att hinnas med varje dag. Antingen vid lunch eller på kvällen beroende på tid.

Lektionerna kommer att innehålla följande:
Kom igång med din systemkamera där exponeringstid, bländare, ISO och fokusering kommer att gås igenom

Lagar och etik för vad man får fotografera i Sverige samt i landet där vi befinner oss i

Fotografering med blixt, panorering, frysa rörelse, skärpedjup, ljusets påverkan på en bild och liknande

Bildberättande med bildkomposition som vinklar, harmoni, tredjedelsregler, diagonaler och det gyllene snittet

Bearbetning i Photoshop, Elements och Lightroom

Publicering och spridning där Personuppgiftslagen, upphovsrätt, Facebook och liknande kommer att gå igenom

Videokunskap med skillnaden mellan hur man tänker med rörlig bild och stillbild samt hur det tekniskt går till.

TILLVAL

Lake Natron – med svensk reseledare

Zanzibar – på egen hand

Förutom Zanzibar och Lake Natron så finns det möjlighet att ha dagar innan eller efter gruppresan på egen hand eller med engelsktalande guide i Arusha, nationalparken Tarangire eller bestiga Kilimanjaro.


Tillval – Lake Natron
Dag 8

Lake Natron
Under en ca 2-3 timmar lång färd till Lake Natron har vi tid att njuta av landskapet innan vi kommer fram till sjön.
Lake Natron ligger bortom de vanliga turiststråken omgiven av torr akaciesavann och inte allt för långt borta ligger vulkanen Oldoinyo Lengai.
Vid Lake Natron är det landskapet snarare än djuren som är attraktionen. Lake Natron är en sodasjö i norra Tanzania och hem för miljontals små kräftdjur som lockar till sig tusentals flamingos varje år. Det är världens viktigaste häckningsområde för arten mindre flamingo. Området kring Lake Natron är ett av de varmaste i Tanzania vilket gör att kring sjön är torrt och ödsligt och till stora delar obebott. Sjön är grund och endast ca 3 meter som djupast. Dessa faktorer gör att storleken på sjön kan variera kraftigt.
Frukost, lunch och middag
Boende på Lake Natron tented camp

Dag 9
Lake Natron – Arusha
Nu avslutar vi gruppresans tillval och åker tillbaka till Arusha för att antigen flyga till Zanzibar eller påbörja hemresan.
Beroende på när flyget till Sverige avgår så kan det eventuellt tillkomma en natt i Arusha innan hemresa.
Frukost
Pris för tillval Lake Natron: 3000 sek
Ingår
Svensktalande reseledare och engelsktalande lokala guider
Måltider enligt program
Transport
Del i dubbelrum
Utflykter och inträde


Tillval – Zanzibar

Paradisön Zanzibar ligger ca 35 km från Tanzanias fastland och är känt för sina långa vita stränder och turkosblåa hav. Vattnet runt ön bjuder på ett rikt djurliv med mängder av färgglada fiskar, perfekt för en dyk- eller snorklingstur.

Ni kan välja mellan hotell i olika prisklasser på Zanzibar och bestämmer själv hur länge ni vill vara där.

Läs mer om Zanzibar genom att klicka här!

GRUPPRESA
Svensktalande reseledning och engelsktalande specialistguider

Pris: 24 900 sek
Enkelrumstillägg:
Avresa: 15 februari 2018
Antal dagar: 8
Länder: Tanzania

Ingår

 • Svensktalande reseledare och engelsktalande lokala guider
 • Fotolektioner
 • Måltider enligt program
  Under vissa dagar kommer lunchen att vara i form av en picknick då vi är ute på safari och inte i närheten av en restaurang.
 • Transporter
 • Del i dubbelrum
 • Utflykter och inträden

Ingår ej

 • Flyg tur/retur Skandinavien.
  Vi hjälper självklart till att boka era flygbiljetter. Då det finns möjlighet till flera olika tillval så har vi valt att lägga flygbiljetten utanför gruppresans pris på denna resan. Ni betalar enbart vad flygbiljetten kostar, vi tar inte ut något extra för detta.
 • Personliga utgifter
 • Dricks
 • Dryck
 • Visum och flygplatsskatt
 • Kamerautrustning

Boende under safarin

Mc-Elly´s Hotel
Mc-Elly´s Hotel erbjuder ett bekvämt läge för dig som vill se dig om i Arusha. Hotellet erbjuder en restaurang som serverar frukost, lunch och middag. Rummen är bekväma med stora ljudisolerade fönster, satellit-TV och gratis Wi-Fi.
https://www.mcellyshotel.com/

Bouganvillea lodge
Bouganvillea är en personlig lodge med hög standard som ligger i Karatu, cirka 5 timmars åktid från Arusha, nära nationalparken Lake Manyara. Lodgen är ett lämpligt stopp innan man åker in i Ngorongoro reservatet på väg till Serengeti Nationalpark.
Boendet sker i bungalows belägna i en trädgård, och restaurang och trivselrum finns i separat byggnad. Vid middagen serveras man en fyra rätters meny och serveringspersonalen är känd för sin omtanke om gästerna.
Det finns en pool intill restaurangbyggnaden.
www.bougainvillealodge.net

Pepes Ikoma safari camp
Pepe som förestår denna lilla lodge är en populär värd, som gör det familjärt och trivsamt för gästerna Man får stor omtänksamhet från personalen samt ett naturnära boende.. Ikoma Safari Camp skall inte förväxlas med Ikoma Tented Camp som istället är en tältlodge. Ikoma Safari Camp har bungalows med egen toalett och dusch och separat restaurangbyggnad.
Man bor nära naturen med egen altan. Lodgen har ett strategiskt läge mitt i parken nära de vilda djuren. https://www.ikomasafaricamp.com/index.html

Ngorongoro Wildlife lodge
Lodgen är belägen precis vid kraterkanten med en vidunderlig utsikt över kratern från lodgens altan, trivselrum och restaurang.
Även denna Wildlife lodge har hög kvalitet, men det är utsikten som är i fokus och ständigt närvarande var man rör sig i byggnaden. Alla rum vetter mot kratern så även från hotellrummet kan man njuta av utsikten. Rum och restaurang ligger i samma byggnad.
Maten serveras i form av buffé, med många olika kött- och fiskrätter att välja mellan.
https://www.hotelsandlodges-tanzania.com/properties/en/ngorongoro_index.php

Lake Natron Tented camp
På campen finns det nio resta tält som står där permanent. Alla tälten har eget badrum och privat veranda. Här finns även restaurang, bar och pool.
https://moivaro.com/lodges/tanzania/lake-natron-tented-camp/

Resor till Tanzania
safari tanzania
Resor till Tanzania