måndag , 22 april 2019
Hem » EUROPA » Irland – den gröna ön
 • Vackra vyer

 • Världsberömd whiskey

 • Fascinerande naturupplevelser

 • Moderna städer

Irland – den gröna ön

Irland har ett milt och fuktigt klimat som gör ön grön och vacker med bördiga dalar och hedar. De pittoreska byarna, kulturen, den folkliga musiken och whiskeyn gör Irland till ett land man inte bör missa.

Dag 1 – AVRESA – DUBLIN
Välkomna till Irland! Dublin, som är Irlands huvudstad, har två gånger blivit utsedd till den vänligaste staden i Europa. Det är fint att promenera runt i den historiska staden då det finns mycket att se på, några exempel är Book of Kells, slottet i Dublin, Kilmainham fängelse, Christchurch, Guinness, St. Patricks katedral, Phoenix park och mycket mer. Tillsammans ser vi några av dessa platser, om ni vill uppleva mer i Dublin rekommenderar vi att lägga till en extra dag innan eller efter.
Boende i Dublin


Dag 2 – DUBLIN – WICKLOW – KILKENNY
Grevskapet Wicklow är ”Irlands trädgård” med besöksmål som både Russborough House & parkland och klosterruinen Glendalough som grundades på 500-talet av St Kevin och sägs vara irlands vackraste besöksmål.
Kilkenny anses vara Irlands vackraste inlandsstad och är idealisk för en vandring på egen hand men tillsammans besöker vi Medieval Mike, Kilkenny slott och St Canice´s katedral.
Boende i Kilkenny

Dag 3 – KILKENNY – WATERFORD – CORK
Idag besöker vi flera olika platser så som Jerpoint park, Abbey, Jamesons, Cobh och Corks stad för att nämna några.

Waterford är en gammal vikingabosättning som år 914 hette Vadrefjord. Staden är bland annat känd för sin glastillverkning Waterford Crystal.

Trots att staden Cork har över 100 000 invånare känns det som en gemytlig småstad med sina färgglada hus och lättsamma stämning. I centrum finns det många trevliga butiker och det syns ofta gatumusikanter som underhåller.

Utanför Cork ligger den världskända whiskytillverkaren Jamesons. I över 200 år låg tillverkningen i Dublin men år 1975 flyttade de även hit. Hit beger du dig om du vill höra berättelsen om Jamesons arn och för att se hur Irlands mest berömda whiskey tillverkas. På den klassiska etiketten står familjen Jamesons latinska motto ”Sine Metu” som betyder ”Utan rädsla”.
Boende i Cork


Dag 4 – CORK – KILLARNEY – THE RING OF KERRY
The ring of Kerry är en känd turistväg som tar oss runt på halvön Iveragh som bjuder på naturens underverk och pittoreska byar. Under färden har vi en vacker panoramautsikt över Atlanten och njuter av de bukter och vikar som präglar vyn. Den vilda och varierande växtligheten är en skön kontrast mot havet.
Boende i Dingle

Dag 5 – DINGLE – SLEA HEAD – DINGLE
De spektakulära naturscenerna fortsätter idag tillsammans med att vi besöker arkeologiska platser så som The BeeHive Huts, Gallarus Oratory och Kilmalkedar cemetery.
Fiske- och hamnstaden Dingle är Europas västligaste stad och här spenderar vi natten igen för att inte byta hotell varje natt.
Boende i Dingle

Dag 6 – DINGLE – CLIFFS OF MOHER – GALWAY
Idag besöker vi flera olika platser. Adara är en charmig stad där det finns mycket att se och göra. The Cliffs of Moher är en världsomtalad irländsk sevärdhet där 200 meter höga klippor stupar rakt ner i havet. Härifrån är en fantastisk utsikt och en klar dag syns såväl Aranöarna som dalarna och bergen i landskapet Connemara.
Doolin är en liten by som är känd för sin traditionella irländska folkmusik.
Boende i Galway

Dag 7 – GALWAY – ARANÖARNA – GALWAY
Vi åker på morgonen för att ta färjan till Aranöarna.
Aranöarna ligger en bit utanför Galway och består av de tre öarna Inis Mór, Inis Meáin och Inis Oírr. På de isolerade öarna är fisket den viktigaste näringen och även turismen numera. På 1970-talet kom elektriciteten och på 1980-talet kom televisionen till öarna. När vi är på öarna hör vi det urgamla keltiska språket iriska som fortfarande talas här till vardags.
Galway är känd för sin konstnärliga och bohemiska atmosfär och i centrum hittar vi traditionella keltiska smyckesaffärer, medeltida kyrkor, pittoreska kaféer och talrika livliga pubar och matställen för alla smaker.
Boende i Galway

Dag 8 – GALWAY – WESTPORT – SLIGO
Här finns det möjlighet att avsluta resan och resa till Dublin för hemresa samma dag. Kontakta oss för prisuppgift om ni önskar denna resvariant.

Nu fortsätter vi mot Nordirland med dagens slutmål är den Irländska kuststaden Sligo och på vägen dit åker vi till Kylemore Abbey. Det byggdes ursprungligen som familjebostad åt Mitchell Henry i slutet av 1800-talet men år 1920 flyttade nunnor in. Klostret har sedan 1970-talet varit öppet för allmänheten och är en av Irlands främsta sevärdheter idag. Klostret ligger vackert vid en sjö med bergen som vacker bakgrund.
Vi kör vidare till den idylliska lilla staden Westport som ligger vackert vid Clew Bay och nära bergen. Den populära turiststaden bjuder bland annat på traditionella irländska pubar och färgglada hus.
Boende i Sligo


Dag 9 – SLIGO – DERRY
Från Sligo till Derry åker vi idag med stopp i Donegal och vid ankomst till Derry ser vi oss runt i staden.

Donegal är en pittoresk by som omges av spektakulära naturomgivningar, två givna stopp här är fyren Fanad Head och den bildsköna stranden Ballymastocker Bay.

Derry är en kompakt stad med massor av karaktär. Den 1,5 km långa muren är oval och ca 6 meter hög och 6 meter bred. Längs med muren finns det portar, vakttorn, bröstvärn, bastioner och kanoner.
Boende i Derry


Dag 10 – DERRY – BELFAST
Giant´s Causeway och Buschmills är dagens stopp innan vi når Belfast.

I den lilla pittoreska byn Bushmills får vi en känsla av det äkta nordirland. Byn är mest känd för den världsberömda whiskeyn Bushmills och under 400 år har destilleriet framställt olika whiskeysorter. Ett besök i området är inte komplett förrän man besökt det storslagna Giant´s Causeway som är ett av Irlands mest välkända landmärken. Området ligger vid kusten och här finns det över 40 000 basaltpelare. Ett underjordiskt vulkanutbrott för över 60 miljoner år sedan formade dessa sexkantiga kolonner. Faktum är att de är så geometriskt perfekt att det är svårt att tro att den inte har skapats av människor

Belfast – Nordirlands huvudstad! Här finns det gott om eleganta pubar och gourmetrestauranger, Titanic byggdes här och det finns världens största utställning om detta.
Boende i Belfast


Dag 11 – HEMRESA
Nu är det tid att lämna denna vackra gröna ö för att flyga hem från Dublin, så vi beger oss tidigt mot flygplatsen.
Det finns möjlighet att förlänga resan med extra dagar i Dublin.

GRUPPRESA

Grupp: 8–18 personer
Pris/person:
 19 400 kr (tillägg från Göteborg 200 kr) (eventuella presentkort går inte att använda på denna resa p.g.a extremt tight budget)
Enkelrumstillägg: ca 3500 kr
Avresa: 14 maj 2019
Antal dagar: 11
Reseledare: Svensktalande
Guider: Engelsktalande
Länder: Irland och Nordirland

Ingår: 

 • Svensktalande reseledare och engelsktalande driverguide
 • Lunch alla dagar utom resdagarna
 • Flyg tur/retur Skandinavien
 • Transport i mycket fin buss anpassad till antal resenärer
 • Boende enligt program
 • Utflykter och inträden

Ingår ej:

 • Personliga utgifter
 • Dricks (tillkommer inte mycket på en resa till Irland)
 • Dryck

SKRÄDDARSYDD

Kontakta oss för reseplanering och prisförslag.