söndag , 1 oktober 2023
Hem » EUROPA » Resa till Spanien | Katalonien – Andorra – Bilbao

Resa till Spanien | Katalonien – Andorra – Bilbao

På vår resa till Spanien får du uppleva den norra delen av landet med kultur, konst och natur! Ett annorlunda resmål som man kanske inte direkt förknippar med en semesterresa till Spanien.

Följ med på ett annorlunda resmål!

Resa till Spanien

DAG 1
Ankomst Barcelona. Transfer från flygplatsen till hotellet.

Boende i Barcelona


Resa till Spanien
Uppe bland bergen besöker vi klostret Montserrat.

DAG 2
Tågutflykt till Montserrat, Kataloniens karakteristiska berg med sitt mycket speciella utseende och vackra kloster på toppen dit det vallfärdas för att se jungfrun Montserrat. På eftermiddagen återvänder vi till Barcelona och har lite fri tid innan vi tar kvällståget norrut till nästa spännande Katalanska stad, Girona.

Boende i Girona. Måltider: Frukost och lunch


Resa till Spanien
Girona, en kaskad av färger.

DAG 3
Guidad tur till fots i Gironas stadskärna, en av Kataloniens mest välbevarade med många sevärdheter. Ett omtyckt och intressant ”måste” för både spanska och utländska turister!

Fri tid efter lunch för att njuta av den mysiga staden.

Boende i Girona. Måltider: Frukost och lunch


Resa till Spanien
Färgsprakande fasad med skulpturer på Salvador Dalís museum.

DAG 4
Nu reser vi mot Andorra och stannar på vägen i Figueras och besöker Salvador Dalis magiska värld på hans berömda museum där vi får se hans bästa verk! Vi kommer till natursköna Andorra på eftermiddagen. Tillfälle ges för den som vill avsluta dagen med bad och relax på det fantastiska och mycket kända spaanläggningen Caldea.

Boende i Andorra. Måltider: Frukost och picknicklunch.


Resa till Spanien
Basilikan Meritxell, uppfört till Andorras skyddshelgons ära.

DAG 5
Heldag i Andorra med utflykt upp i de närliggande bergsdalarna med underbar natur! Vi besöker basilikan Meritxell. En helgedom i ära till Andorras skyddshelgon Norstra Senyora de Meritxell, vilket på kan översättas till Vårfru Meritxell på svenska. Basilikan blev ombyggd efter brand 1972, av den kända arkitekten Ricardo Bofill.

Vi besöker även Aina, ett projekt som erbjuder olika pedagogiska aktiviteter på fritiden samt utbildningsmöjligheter för Andorras barn och ungdomar. Här äter vi lunch och kan även vandra lite i naturen. På eftermiddagen besöker vi ett Parfymmuseum där vi får en trevlig doftupplevelse genom historien om parfym som idag är en av Andorras mest sålda Taxfreevaror.

Boende i Andorra. Måltider: Frukost och lunch


Resa till spanien
Den gamla katedralen i Lleida vakar över staden.

DAG 6
Nu lämnar vi Andorra och åker till Spanien igen! Mot Lerida eller Lleida på Katalanska. Vi tar bussen i cirka 2,5 timmar genom sköna landskap och väl framme får vi en kort stadsrundtur till fots för att bland annat se de kända katedralerna Seu Viella och Seu Nova. Efter lunch åker vi vidare till mysiga Tarragona vid kusten där tar en liten minitågrundtur för att snabbt bekanta oss med staden.

Boende i Tarragona. Måltider: Frukost och lunch.


Resa till Spanien
En amfiteater från det spanska romarrikets storhetstid.

DAG 7
Guidad stadstur för att få se det bästa av Tarragona, den är en av de främsta städerna under spanska romarriket och på Unescos världsarvslista. Här finns många välbevarade romerska sevärdheter som bland annat Forum, Amfiteater och dess 2000 år gamla stadsmurar. Tid till att njuta av Medelhavet och underbara stränder på eftermiddagen.

Boende i Tarragona. Måltider: Frukost och lunch.


Resa till spanien
Passa på att njuta av den goda maten i Bilbao.

DAG 8
Idag tar vi tåget till Bilbao (cirka 6 timmar) dit vi kommer på eftermiddagen. Bilbao som huvudstad i Baskien är en spännande plats på Atlantkusten och speciellt känd för sin gastronomi och sitt vida kulturutbud. Stadsrundtur på eftermiddagen för att bekanta oss med staden.

Boende i Bilbao. Måltider: Frukost och middag.


resa till spanien
Guggenheimmuseet är en given besöksplats.

DAG 9
Besök på Bilbaos kulturstolthet: Guggenheimmuseet för modern konst. Invigt år 1997 med fantastisk arkitekturdesign av kanadensaren Frank Gehry och med över en miljon besökare om året. Går inte att missa! Vi tar en sen lunch enligt spanska traditioner i de riktiga tapaskvarteren – också ett måste i gastronomins Bilbao för en genuin upplevelse! Fri tid på eftermiddag/kväll. Kanske någon vill lyxa till på en utav de kända Gourmetrestaurangerna?

Boende i Bilbao. Måltider: Frukost och lunch

DAG 10
Vår gemensamma resa till Spanien har nått sitt slut. Dagen spenderar du som du vill fram till transfern till flygplatsen. Hemresa med direktflyg Bilbao – Stockholm eller via Barcelona.

TILLVAL
Möjlighet till en dag extra i Bilbao för utflykt till exempelvis San Sebastian eller flera dagar i Barcelona på hemvägen.

Datum och pris

Gruppresor

Grupp: 8–18 personer
Pris/person:
 19 950 kr
Enkelrumstillägg: 2 900 kr
Avresa:  1 oktober 2022
Antal dagar: 10
Reseledare: Svensktalande
Guider: Engelsktalande
Ingår:

  • Måltider enligt program
  • Flyg tur/retur Skandinavien
  • Transporter och inrikesflyg
  • Boende enligt program, del i dubbelrum
  • Utflykter och inträden enligt program

Ingår ej:

  • Personliga utgifter
  • Dricks
  • Dryck
  • Visum

Skräddarsydda resor

Kontakta oss för reseplanering och prisförslag.