Hem » NORDAMERIKA » Jamaica och Dominikanska Republiken

Jamaica och Dominikanska Republiken

Följ med oss till Västindien med dess musik, mat, sol och värme. En resa på 18 dagar som tar oss till Jamaica och Dominikanska Republiken!

Jamaica har kanske mest blivit känt tack vare musikstilen Reggae och Bob Marley. Jamaica har dock mycket mer än så att erbjuda. Ön beboddes ursprungligen av Tainoindianer långt innan Christofer Columbus klev i land.

Dominikanska Republiken med bergslandskap, kalt ökenlandskap, kolonial arkitektur och stränder i överflöd. Gör ett besök till den vackra huvudstaden Santo Domingo och ta del av kulturen i den gamla stadsdelen, Zona Colonial, med flera vackra byggnader i spansk kolonialstil.

Dag 1
Vi anländer Santo Domingo på kvällen, blir hämtade på flygplatsen och åker till vårt hotell.
Inga måltider.
Logi **Hotel Casa Naemie (eller motsvarande)

Dag 2
Idag lär vi känna den första europeiska staden i Amerika. Här byggdes den första katedralen, här bodde den första guvernören och det första sjukhuset öppnade. Den livliga Millennium City har ett antal kulturella, särskilt arkitektoniska, attraktioner. Vi besöker den historiska ”Zona Colonial” med bland annat Diego Columbus palatset, katedralen och Pargue Colón med bronsstatyn av Christofer Columbus. Vidare genom Calle de las Damas och den kända gågatan ”El Conde” med sina många affärer och gatuförsäljare, barer och restauranger.
Efter lunch vandrar vi längs kustvägen mot San Cristóbal, där diktatorn Trujillo föddes.
Resan fortsätter till provinsen Peravia och sockerrörsregionen. Vidare genom ett torrt och stenigt landskap med kaktusar och agavesväxter. Vi når Neiba-bukten och huvudstaden Barahona på kvällen.
Frukost och lunch
Logi på **Hotel Rancho Don Cesar (eller motsvarande)

Dag 3
Dagen ägnas åt Sierra de Bahoruco bergen och den enda Larimargruvan i världen. Larimar är en blå bergart som endast finns i
Dominikanska republiken.  
Nu börjar den cirka tre timmar långa vandringen i den östra delen av nationalparken Sierra Baoruco som leder oss till bergsbyn Cachote. Här odlas bland annat kaffe, kakao och tropiska frukter.
På cirka 1 400 m.ö.h. befinner vi oss mitt i den kalla molnregnskogen och här finns den stuga som vi ska bo i. Här möter vi den lokala befolkningen som fortfarande lever utan rinnande vatten och el. Kvällen avslutas med en typisk middag vid lägerelden.
För dig som inte vill/kan vandra kommer det att finnas andra alternativ.
Frukost, picknicklunch och middag
Logi i bergsstuga

Dag 4
Dagens vandring, som tar cirka fem timmar, leder oss till den karibiska kusten Paraiso. Passa på att ta ett svalkande dopp i den uppfriskande floden och njut av orörd natur! För dig som inte vill/kan vandra kommer det att finnas andra alternativ.
Vi fortsätter sedan mot Los Patos där skogen klättrar upp längs bergssluttningarna. Genom den tropiska regnskogen med dalar och vattendrag. Här finns tid för fotostopp.
Vi anländer till den lilla hamnen och fiskebyn Cabo Rojo. Här bjuds vi på grillad nyfångad hummer, har vi tur kan vi också njuta av en fantastisk solnedgång.
Frukost, picknicklunch och middag
Logi på  *(*) Camping

Dag 5
När vi avnjutit vår frukost på stranden tar vi båten till den vackraste naturstranden i landet. Stranden vid Bahía de las Aguilas i Jaragua National Park är en av de bästa i världen. Viken sträcker sig över åtta kilometer och erbjuder ett extra spektakulärt kustlandskap med kristallklart vatten i alla nyanser från turkos till opalblått.
Njut av er dag på stranden, simma, snorkla eller upplev den orörda naturen.
Frukost och lunch
Logi på **Rancho Don Cesar (eller motsvarande)

Dag 6
Efter frukost fortsätter vi mot Autopista Duarte, genom landsbygden som domineras av exempelvis stora citronodlingar. Vi stannar till längs vägen för att smaka på olika tropiska frukter. Villa Altagracia är en stor marknad där det bland annat säljs keramik och flätade varor.
Vi fortsätter längs den frodiga Cibaodalen mot La Vega, där Christofer Columbus byggde fortet La Concepción.
Senare går vägen upp till Cordilla bergen som brukar kallas Dominikanska alperna. Jarabacoa, som är beläget 600 m.ö.h. består av tallskog och floderna Rio Yaque del Norte och Rio Jimenoa. Under hela året är det vårtemperaturer här. Kurorten är central för vandrare och naturälskare. Orten är känd för sina blommor och sin hästavel. Vi gör ett stopp där de två floderna möts och njuter av den vackra naturen.
Frukost och lunch
Logi på ***(*) Gran Jimenoa (eller motsvarande)

Dag 7
Vår resa fortsätter västerut till det kuperade området Cordillera Septentrional. Kring de små husen på bergen växer brödfrukter, mango- och bananträd. Vi kommer att få enastående vacker utsikt på vår resa. Längs vägen finns många försäljare av diverse olika frukter, kokosnötter och sockerrör. Vi kommer fram till den norra kusten Bahia de Maimón.
Puerto Plata är känt för sina vackra trähus i Viktoriansk stil vilka ligger kring stadsparken och det 800 meter höga berget Isabel de Torres. Sockerrören som importerades av Christofer Columbus planterades första gången här. Fram till för några år sedan var odlingarna ryggraden för ekonomin i staden. Den största romtillverkningen i landet, Brugal, erbjuder dagligen på guidade turer.
Vi fortsätter längs Playa Dorada stranden mot Sosua. Denna staden grundades av judar som emigrerat och det är nu en populär och livlig semesterort. Dagen avslutas i kuststaden Cabarete.
Frukost och lunch
Logi på **Hotel El Magnifico (eller motsvarande)

Dag 8
Efter frukost ger vi oss iväg längs den norra kusten mor Rio San Juan. Detta är en av de vackraste småstäderna i landet, med färgglatt målade hus, små affärer och cafeterior.
Ta en båt från Laguna Gri Gri, en kanalväg med Mangroveträd som leder ut till havet. Båten tar er genom ett korallrev längs kusten till en grotta med stalaktiter och stalagmiter. Ta tillfället i akt och simma. Efteråt tar båten er till Playa Caleton där ni kan njuta av färsk tillagad fisk på Dominikanskt vis innan ni åker tillbaka till Laguna Gri Gri.
Längs klipporna kommer vi till vårt nästa resmål: nationalparken Cabo Francés Viejo och dess fyr. Vi anländer Caberera, en vacker liten stad med ett inbjudande torg. På vägen dit passerar vi stränder som är ideala för simning eller ett fotostopp. När vi lämnar staden stannar vi till vid Laguna Dudu.
Vi fortsätter förbi byn Nagua till halvön Samaná. På vägen kan man ibland se stånd där de säljer helstekt gris. Samaná är 63 km lång och 10–20 km bred. Det är ett tropiskt paradis med avskilda stränder, floder med klart vatten, rena klippor och många vackra fåglar. Stränderna är naturliga och orörda, kanske snubblar vi över en kokosnöt i sanden.
Frukost och lunch
Logi på ***(*) Hotel Playa Colibri (eller motsvarande)

Dag 9
Vi fortsätter till halvöns högsta vattenfall omgivet av frodigt landskap och tät tropisk flora.Vattenfallet består av tre mindre fall från 55 meter över en stor klippa ner i en naturlig pool. Efter en skön simtur vandrar vi tillbaka en annan kortare och skuggigare väg. Väl framme får vi en typisk Dominikansk lunch med möjlighet att smaka kaffe och kakao.
Eftermiddagen ägnas vi på egen hand, njut av stränderna, kylda cocktails och nyfångade sjöfrukter, allt till tonerna av Merengue och Bachata.
För de som vill kan en utflykt till nationalparken Los Haitises ordnas.
Frukost och lunch
Logi på ***(*) Hotel Playa Colibri (eller motsvarande)

Dag 10
Njut av en morgon på stranden eller gör de sista inköpen. Vägen tillbaka till Santo Domingo går via den nya motorvägen som bland annat går genom en del av nationalparken Los Haitises.
På eftermiddagen flyger vi till Montego Bay, Jamaica
Frukost

Dag 11
Vi börjar i Jamaicas andra största stad Montego Bay och fortsätter till en kommunitet för Rastatroende på berget med utsikt över Montego Bay. Här delar vi rastafolkets kultur, tro och ritualer. På kvällen får vi en välsmakande välkomstmiddag med lokal mat.
Lunch och middag
Login är inte bestämd

Dag 12
Idag reser vi längs bergsvägar för att komma fram till södra kusten. Här besöker vi den den charmiga staden Black River med sina trähus byggda i kolonial stil, den lilla fiskehamnen och den livliga huvudgatan. Därefter åker vi med båt för att besöka krokodilerna.
Frukost och lunch
Logi på Two Seasons

Dag 13
Vi upplever en av Jamaicas vackraste naturreservat YS Falls. Här kan man simma i kallt vatten eller koppla av i den tropiska vegetationen. Vi kommer också att besöka Appelton Estate och smaka på den berömda Jamaicanska rommen.
Frukost och lunch
Logi på Two Seasons

Dag 14
Denna dag spenderar vi helt på egen hand.
Frukost och lunch
Logi på Two Seasons

Dag 15
Vi kör sakta vidare till Jamaicas huvudstad Kingston. Vi besöker en herrgård från 1700-talet som byggdes av Jamaicas första svarta miljonär. Vi stannar också till vid Bob Marleys hem där han skrev många av sina berömda sånger.
Frukost och lunch
Logi på Hotel Four Seasons

Dag 16
Vi åker längs slingrande bergsvägar för att njuta av den vackra utsikten. Ett besök på en kaffeplantage och smaka det berömda Blue Mountain kaffet. I nationalparken vandrar vi längs stigar och får lära oss mer om öns flora.
Frukost och lunch
Logi på Hotel Four Seasons

Dag 17
Vi spenderar delar av dagen tillsammans med maroonerna, en grupp av frihetskämpar med egen kultur skilt från resten av Jamaica. Resten av dagen åker vi på en bambuflotte på floden Rio Grande och njuter av en fantastisk naturupplevelse.
Frukost och lunch
Logi på Hotel Four Seasons

Dag 18
Dag för egna upplevelser i Kingston. Hemresan börjar. Om man vill kan man lägga till en dag i Kingston alternativt en dag med sol och bad.
Frukost och lunch
Logi på Hotel Four Seasons

GRUPPRESA

Pris/person: 44 900 kr
Enkelrumstillägg: 4 500 kr
Avresa: omkring 15 januari 2019
Reseledare: Svensktalande
Guider: Engelsktalande

Flygtillägg kan tillkomma, beroende på vilken flygplats man vill åka ifrån.

Ingår: 

  • Måltider enligt program
  • Flyg tur/retur från Skandinavien inkl flygskatt
  • Transporter
  • Del i dubbelrum
  • Guidade turer och utflykter

Ingår ej:

  • Personliga utgifter
  • Dricks
  • Dryck
  • Lokal flygplatsskatt och eventuellt visum

SKRÄDDARSYDD

Kontakta oss för reseplanering och prisförslag.