torsdag , 17 januari 2019
Hem » RESOR TILL SYDAMERIKA » Bortom allfartsvägarna
 • Argentinas huvudstad och största stad - Buenos Aires

 • El Camita med sina färggranna hus

 • Argentinska landsbygden med cowboys i Pampas

 • " och med Pampas bakom dig, flera hundra gröna mil..."

Bortom allfartsvägarna

Resor till Uruguay, Argentina och Paraguay

Vi besöker tre länder, Uruguay, Argentina och Paraguay och dess huvudstäder. Resan mellan städerna går genom vacker natur och många spännande stopp på vägen.

Dag 1–2 – Montevideo
Anländer till Montevideo med transfer till hotellet.
Stadsrundtur till fots inkluderande den gamla staden och centrum av staden. Den gamla staden är mycket pittoresk med gamla hus och gränder som mynnar vid en liten plaza.

Dag 3 – Colonia de Sacramento
Vi åker ifrån Uruguays huvudstad med långfärdsbuss till den lilla staden Colonia de Sacramento. Staden, som är upptagen på Unescos världsarvslista, är vackert belägen vid Rio de la Plata och grundades av portugiserna år 1680. Den gamla delen av staden ger en idyllisk känsla.

Dag 4 – Fray Bendos
Vi åker vidare till Fray Bendos, som är huvudstaden i departementet Río Negro, Uruguay. Staden grundades 1858 och är en port till Uruguayfloden. Här besöker vi muséet The Industriell museum som är ett muséum över den industriella revolutionen.

Dag 5 – Argentina
Färden går vidare till i Argentina, där vi har en fri dag. Det är endast en timmes transport till denna stad som ligger vid den stora vägen mellan Buenos Aires och Sao Paulo.

Dag 6 – Senderos del Monte
I Gualeguacyhu ligger Senderos del Monte, som har intressanta utställningar om miljön samt en ekologisk trädgård. Man kan också skåda fågel i parken. Dagen är fri för egna aktiviteter men Senderos del Monte är värd att besöka en del av dagen.

Dag 7 – Besök på landet
Denna ort ligger på landsbygden nära till lantgårdar. Vi besöker en sådan och får möjlighet till hästridning och vandring samt att delta i lantlivets sysslor som fårklippning.

Dag 8–10 – Esteros del Ibera
Vi åker långfärdsbuss till Mercedes, för att sedan med minibuss ta oss till det fina träskmarksområdet Esteros del Ibera.

Dag nio åker vi båt över Ibera sjön på förmiddagen och efter lunch gör vi en vandring. Under vandringen har vi möjlighet att upptäcka många fågelarter, apor och någon kapybar. Vi bor kvar i området så vi har möjlighet att även göra en kvällsvandring i regnskogen.

Vi gör nya besök i reservatet för att upptäcka det vilda.

Dag 11 – Posadas City
Efter denna naturupplevelse åker vi vidare till Posadas City och tar in på vårt hotell. Resterande tid av dagen är fri för egna upptäckter.

Dag 12 – Trinidad
Vi åker nu in i Paraguay, för att besöka de kända ruinerna Trinidad, Jesus, Sam Cosme och Damian. Dessa välbevarade ruiner har varit på Unescos världsarvslista sedan 1993, men trots detta kommer få turister hit.
Ruinerna är vackert belägna och påminner oss om historien där Jesuitordern kämpade för att få katolskt världsherravälde. De lyckades ta över makten i hela Paraguay tills de blev förvisade i slutet av 1700-talet.

Dag 13 – Tanarandy
Resan är anpassad så att vi denna dag har möjlighet att delta i stadens festligheter som är på påsken. Denna inleds med en Tanarandy festlighet som är en fantastisk procession med ljuståg.

Dag 14–15 – Asuncion
Vi åker vidare till Asuncion som är Paraguays huvudstad. På vägen stannar vi upp på kända orter. Asuncion innehåller både gammalt och nytt. Vi gör en citytur och ser de kändaste och vackraste platserna.

Dag 16 – Coudad del Este
Vi åker nu till Ciudad del Este, en stad som ligger nära den brasilianska och argentinska gränsen. Staden är nästintill sammanväxt med Foz de Iguazu som ligger i Brasilien. Vi besöker Bertoni muséet och tar oss därefter över till Argentina och Puerto Iguazu.

Dag 17 – Iguazu
På förmiddagen besöker vi den stora kraftdammen utanför Puerto Iguazu och för ta del av hur man utvinner energi från vattenkraften. Vi åker sedan över till Brasilien och Foz de Iguzu där vår resa utanför allfartsvägarna slutar.

Möjlighet finns att se de vackra vattenfallen i Iguazu utmed gränsen till Brasilien och Argentina som ett tillval.

GRUPPRESA

Grupp: 8–18 personer
Pris/person:  42 500 kr
Enkelrumstillägg: 3 500 kr
Avresa: 8 april 2019
Antal dagar: 18
Reseledare: Svensktalande
Guider: Engelsktalande
Länder: Uruguay, Argentina och Paraguay

Ingår: 

 • Frukost och 15 måltider
 • Flyg tur/retur Skandinavien inklusive flygskatter
 • Transporter
 • Del i dubbelrum
 • Utflykter och inträden

Ingår ej:

 • Dricks
 • Dryck
 • Personliga utgifter

SKRÄDDARSYDD

Kontakta oss för reseplanering och prisförslag.

Buenos Aires