torsdag , 17 januari 2019
Hem » RESOR TILL SYDAMERIKA » Brasiliens bästa

Brasiliens bästa

Resor till Sydamerika

Våra resor till Brasilien med rundresa är storslagna upplevelser. Följ med på en resa till Brasilien, från Rio de Janeiro till Amazonas, för att se Brasiliens höjdpunkter. Du får uppleva både storstad, regnskog och underbara stränder och bad.

Resor till Sydamerika – Brasilien

Vi börjar med Rio de Janeiro, fortsätter till de spektakulära vattenfallen vid Foz do Iguazu, upplever regnskogen och besöker en indianby, fortsätter resan till det kulturella centrum Salvador da Bahia och avslutar resan i den lilla hemtrevliga badorten Praia do Forte.

Filtrera utefter

Dag 1 – AVRESA
Avresa från Sverige och ankomst på kvällen eller morgonen.


Dag 2 – RIO DE JANEIRO
Rio de Janeiro är en av jordens mest fascinerande städer, här blandas underbara stränder med berg, djungel, kåkstäder och samba. Vi börjar med att besöka en av Rios mest kända platser, den 40 meter höga Kristusstatyn som ligger uppe på berget Corcorvado som är 710 meter högt. Statyn blickar ut över en svindlande vacker utsikt. Därefter tar vi en guidad tur till Rios stränder – Leblon, Ipanema och Copacabana.
Boende i Rio de Janeiro.

Dag 3 – RIO DE JANEIRO
Idag ska vi besöka en annan av Rios kända platser, Sockertoppen. Men vi börjar dagen med en guidad tur innehållande olika höjdpunkter. Vi tar sen linbanan upp till Sockertoppen. På kvällen finns det möjlighet att besöka en av Rios många lokala sambaställen(ingår ej).
Boende i Rio de Janeiro.

Dag 4 – RIO DE JANEIRO TILL IGUAZU
Vår guide tar idag med oss på en Favelatur där vi besöker stadens kåkstad. Vår kunniga guide känner de flesta och vi tas emot med öppna armar medan vi blir visade kåkstadens liv. Efter några härliga dagar i Rio de Janeiro flyger vi vidare till Foz do Iguazu.
Boende i Foz do Iguazu

Dag 5 – IGUAZUFALLEN
Foz do Iguazu, här finns Sydamerikas största och världens kanske mest spektakulära vattenfall med inte mindre än 275 stora och mindre fall. Det högsta har en fallhöjd på 70 meter. Fallen ligger både i Brasilien och i Argentina och i dag upplever vi fallet på den brasilianska sidan genom en guidad rundtur. Omgivningarna runt vattenfallen är mycket natursköna med vackra fåglar och fjärilar.
Boende i Foz do Iguazu.

Dag 6 – IGUAZUFALLEN TILL MANAUS
Efter en god natts sömn utforskar vi idag andra sidan av fallen, den Argentinska. Runt de mäktiga fallen är det vackra gröna skogar fyllda av bambuträd, palmer och lianer som omsluter fallen. Starkt färgade papegojor av olika storlekar flyger mellan grenarna och tävlar om uppmärksamheten med vilda orkidéer, begonior och bromelior. Namnet Iguazu betyder stort vatten på det lokala indianspråket. Efter en naturrik dag flyger vi till Manaus.
Boende i Manaus

Dag 7-11 – MANAUS OCH AMAZONAS
Under vår vistelse i Amazonas bor vi på en lodge, som endast kan nås med båt via Amazonfloden. Floden är världens största avseende såväl längd som vattenrikedom. Längden från Amazonas tillflöde till Atlanten är 7025 km.
För att se djur, främst fåglar, åker vi i små båtar på mindre floder, gör vandring i skogen och njuter av den rikedom som regnskogen erbjuder. Vår guide visar oss hur man överlever i regnskogen, hur man får vatten, visar viktiga medicinalväxter, allt som ursprungsbefolkningen vet. Vi besöker även en av få indianbyar som fortfarande finns kvar.
Boende i Manaus

Dag 12-13 – SALVADOR DA BAHIA
Vi flyger från Manaus över Amazonfloden och fascineras av dess enorma storlek, för att landa i Brasiliens tredje största stad, Salvador da Bahia. Denna vackra stad, som är upptagen på UNESCOS världsarvslista, har starkt påverkats av arvet från de afrikanska slavarna och som har gett staden dess speciella karaktär. Staden är nu centrum för den afrikanska kulturen i Brasilien. Vår guide visar oss de vackra koloniala byggnaderna, San Francisco-kyrkan med sin överdådiga barockstil och dekorationer i guld, de små kullerstensbelagda gatorna med små trevliga restauranger, butiker och caféer i den gamla vackra stadsdelen Pelourinho.

Dag 14-16 – PRAIA DO FORTE
Vi avslutar resan i den charmiga badorten Praia do Forte som är en semesterort för brasilianare. Här finns små butiker, många restauranger, fin strand med palmer och möjlighet till härliga bad. I närheten finns en anläggning för den utrotningshotade stora havssköldpaddan där man också har möjlighet att se en vuxen havssköldpadda.
Boende i Praia do Forte

Dag 17 – HEMRESA

SKRÄDDARSYDD

Engelsktalande guider

Pris: Mot offert
Avresa: Dagligen
Antal dagar: 17
Länder: Brasilien

Rio de Janeiro

Iguazufallen

Amazonas

resa till brasilien

Salvador

resor till sydamerika