torsdag , 17 januari 2019
Hem » RESOR TILL SYDAMERIKA » Sambatoner och vattenfall
 • På berget Corcorvado står Kristus och tittar ut över Rio de Janeiro

 • Traditionellt klädda kvinnor i Brasilien

 • Linbanan upp till Sockertoppen i Rio de Janeiro

 • Foz do Iguacu - Sydamerikas största vattenfall

 • Storstaden Buenos Aires breder ut sig

 • Cowboys på Pampas stäpp i Argentina

Sambatoner och vattenfall

Brasilien, Uruguay och Argentina

Vår rundresa bjuder både på små och stora naturupplevelser. Upplev solnedgången på sockertoppen och njut av utsikten över Rio de Janeiro. Ett besök vid Kristusstatyn är ett givet mål för de flesta som rester till Rio de Janeiro, och det är det också för oss. För de fotbollsintresserade är arenan Maracanã, ett självklart utflyktsmål.

Iguaçufallen bildar en gräns mellan Argentina, Brasilien och Paraguay. Det högsta fallet är det hästskoformade Djävulsgapet, med sin mäktiga fallhöjd på 70 meter. Colonia gör att vi får se lite av det lilla landet Uruguay. Buenos Aires charmar oss med sina sevärdheter och utanför ligger det stora stäppområdet Pampas.

Kort sagt, en resa där du får uppleva alla höjdpunkter!

Filtrera utefter

Dag 1 – AVRESA
Idag påbörjar vi resan mot Sydamerika.


Dag 2 – BUENOS AIRES
Välkommen till Argentina och dess huvudstad Buenos Aires. Framme i Buenos Aires tar vi en kort gemensam promenad i staden för att lära känna den.
Boende i Buenos Aires.

Dag 3 – COLONIA I URUGUAY
Med båt (cirka 2,5 timmar) tar vi oss till den lilla staden Colonia del Sacramento i Uruguay. Den är vackert belägen vid floden Rio de la Plata och är dessutom upptagen på Unescos världsarvslista. Staden grundades år 1680 av portugiserna och användes då som utgångspunkt för smuggling av varor tvärs över Rio de la Plata till Buenos Aires.

Idag lockar Colonia med färgglada restaurerade hus längs kullerstensbelagda gränder. Den gamla delen av staden ger en idyllisk känsla och väl värd att uppleva.
Boende i Buenos Aires.
Frukost och lunch.


Dag 4 – BUENOS AIRES
Idag upplever vi Buenos Aires där vi under dagen ska få en guidad tur i den stora huvudstaden. Vi besöker den kända gatan Avenida 9 juli, obelisken, presidentpalatset Casa Rosada och La Boca. Turen tar oss också med till stadens äldsta kvarter med El Carmita som är känd för sina färgstarka hus och till tangons ursprungsmiljö i San Telmos.

Vidare åker vi till La Recoleta med sina fashionabla villakvarter och kända kyrkogård. Vi avslutar i Puerto Madero med fashionabla restauranger och goda shoppingmöjligheter.
Boende i Buenos Aires.
Frukost.


Dag 5 – PAMPAS
Dagen spenderas med en heldagsutflykt på Pampas. På morgonen åker vi ut från staden för att besöka det berömda Pampas, ett enormt stäppområde. Här finns stora fält och gräsområden med mängder av gräsätande boskap. Förutom att se de ändlösa vidderna stannar vi till vid en ”estancia” – en traditionell farm, där vi äter en BBQ-middag och får en uppvisning av ”gauchos” – de lokala cowboysen på hästar.
Boende i Buenos Aires
Frukost och lunch

Dag 6 – BUENOS AIRES TILL FOZ DO IGUAZU
Under en ledig dag i Buenos Aires har ni möjlighet att upptäcka fler sevärdheter på egen hand innan vi flyger vidare till Iguazu på kvällen alternativt på morgonen dag 19 beroende på hur flygen går.
Boende i Foz do Iguazu/Buenos Aires
Frukost

Dag 7 – IGUAZUFALLEN
Foz do Iguazu, här finns Sydamerikas största och världens kanske mest spektakulära vattenfall med inte mindre än 275 stora och mindre fall. Det högsta har en fallhöjd på 70 meter.
Efter en god natts sömn utforskar vi idag den argentinska sidan av Iguazufallen. Runt de mäktiga fallen är det vackra gröna skogar fyllda av bambuträd, palmer och lianer som omsluter fallen. Starkt färgade papegojor av olika storlekar flyger mellan grenarna och tävlar om uppmärksamheten med vilda orkidéer, begonior och bromelior. Namnet Iguazu betyder stort vatten på det lokala indianspråket.
Boende i Foz do Iguazu
Frukost och middag

Dag 8 – IGUAZUFALLEN TILL RIO DE JANEIRO
Fallen ligger både i Brasilien och i Argentina och i dag upplever vi fallet på den brasilianska sidan genom en guidad rundtur. Omgivningarna runt vattenfallen är mycket natursköna med vackra fåglar och fjärilar. Vi flyger nu vidare till Rio de Janeiro.
Boende i Rio de Janeiro
Frukost

Dag 9 – RIO DE JANEIRO
Rio de Janeiro är en av jordens mest fascinerande städer, här blandas underbara stränder med berg, djungel, kåkstäder och samba. Vi börjar med att besöka en av Rios mest kända platser, den 40 meter höga Kristusstatyn som ligger uppe på berget Corcorvado som är 710 meter högt. Statyn blickar ut över en svindlande vacker utsikt. Därefter tar vi en guidad tur till Rios stränder – Leblon, Ipanema och Copacabana.
Boende i Rio de Janeiro
Frukost och lunch

Dag 10 – RIO DE JANEIRO
Idag ska vi besöka en annan av Rios kända platser, Sockertoppen. Men vi börjar dagen med en guidad tur innehållande olika höjdpunkter. Vi tar sen linbanan upp till Sockertoppen. På kvällen finns det möjlighet att besöka en av Rios många lokala sambaställen(ingår ej).
Boende i Rio de Janeiro
Frukost

Dag 11 – RIO DE JANEIRO OCH HEMRESA
Vår guide tar idag med oss på en Favelatur där vi besöker stadens kåkstad. Vår kunniga guide känner de flesta och vi tas emot med öppna armar medan vi blir visade kåkstadens liv. Efter några härliga dagar i Rio de Janeiro är det dags att påbörja hemresan.
Frukost och middag

Dag 12 – HEMKOMST
Hemkomst

TILLVAL – Chile med Mendoza & Santiago


Dag 1 – AVRESA
Vi påbörjar idag vår resa mot det vackra Sydamerika.

Dag 2 – SANTIAGO
Välkomna till Santiago! Dagens program är en guidad stadstur i Santiago som är Chiles huvudstad där vi får ta del av Santiagos höjdpunkter.

Berget San Cristóbal reser sig 860 meter över staden och är alltid en imponerande bakgrundsbild, på toppen står en staty av jungfru Maria som är 36 meter hög. I staden hittar vi även presidentpalatset Palacio de la Moneda och Santa Luciaberget som är resterna av en 15 miljoner år gammal vulkan.
Boende i Santiago.


Dag 3 – SANTIAGO
I dag är en ledig dag och ni väljer själva hur ni vill spendera den. Ett förslag är att åka på en dagsutflykt till Valparaíso som är en av Chiles viktigaste hamnar. Nere i hamnområdet finner vi mysiga krogar som ligger tätt omgivna av bergskullar. Detta gör att staden får sin speciella charm. Området är även känt för sina vingårdar och det finns möjlighet att besöka en. Chile är en av världens stora vinländer och idag kan man dricka viner av högsta kvalitet härifrån. Klimatet och jorden har bra förutsättningar för att vinodlingarna ska blomstra. Odlingarna brer ut sig över 100 000 hektar och det finns många kända vinhus som har etablerat sig här.
Boende Santiago.
Frukost.

Dag 4 – SANTIAGO TILL MENDOZA
Nu tar vi bussen vidare till Mendoza. Under färden ser vi det fascinerande landskapet utanför fönstret. Vi är framme på kvällen i Mendoza.
Boende i Santiago.
Frukost.

Dag 5 – MENDOZA
Mendoza är ett av Argentinas främsta vindistrikt och ett besök på en av dess vingårdar är en självklarhet. I bergen som omger Mendoza finns det möjlighet att vandra, rida och utforska de vackra omgivningarna.

I High Mountain njuter man av bergets oändlighet och promenader. Längs vägen får vi vackra panoramabilder över Potrerillos och Uspallata. Senare kommer vi fram till Los Penitentes skidcenter och Puente del Inca där vi bland annat kan njuta av det varma vattnet. Vi stannar sedan till vid Mirador del Aconcagua där vi får bästa utsikten över Aconcagua.

Därefter besöker vi Las Cuevas som är den sista argentinska staden innan Chile innan vi återvänder till Mendoza.
Boende i Mendoza.
Frukost.


Dag 6 – MENDOZA
Denna tur täcker en resa genom Mendoza och dess vinområden. Vi besöker vingårdar där vi har möjlighet att smaka på deras produkter. Kyrkan Carrodilla är döpt efter vingårdarnas skyddshelgon och är ett av dagens stopp.
Boende i Mendoza.
Frukost.

Dag 7 – MENDOZA TILL BUENOS AIRES
Nu lämnar vi Mendoza och vår resa fortsätter till Buenos Aires.
Boende i Buenos Aires.
Frukost.

Pris:
Kontakta oss för pris om tillvalet.

TILLVAL

Det finns möjlighet att förlänga resan med dagar både innan och efter resan. Om ni önskar andra tillval förutom nedan nämnda kontakta oss så tar vi fram förslag till er.

Rio de Janeiro
Buenos Aires

GRUPPRESA

Grupp: 8–18 personer
Pris/person:
 33 900 kr
Enkelrumstillägg: 3 000 kr
Avresa: 24 oktober 2018, 13 mars 2019, 23 okt 2019 och 12 mars 2020
Antal dagar: 12
Reseledare: Svensktalande
Guider: Engelsktalande
Länder: Brasilien, Uruguay och Argentina
Ingår: 

 • Måltider enligt program
 • Flyg tur/retur Skandinavien inkl flygskatter
 • Transporter, utflykter och inträde
 • Del i dubbelrum

Ingår ej:

 • Personliga utgifter
 • Dricks
 • Dryck
 • Flygplatsskatt och visum

SKRÄDDARSYDD

Kontakta oss för reseplanering och prisförslag.

resor till sydamerika