torsdag , 17 januari 2019
Hem » RESOR TILL SYDAMERIKA » Magnifika Peru
 • Traditionellt klädda kvinnor med sina alpackor

 • De flytande vassöarna i Titicacasjön

 • Machu Picchu fortsätter att imponera på alla som får möjlighet att besöka platsen

 • På Ballestasöarna - Lilla Galapagos

 • Quinoafält, den viktigaste grödan i Bolivia och Peru

Magnifika Peru

I Peru finns det så många olika typer av sevärdheter och magnifika platser. I Colca Canyon får vi chansen att se den stora fågeln kondoren och ett Perubesök är inte komplett utan att ha sett inkastaden Machu Picchu som ligger vackert beläget i Andernas regnskogsområde. Vandra i Cuscos mysiga gränder och njut av den vackra staden.

Titicacasjön är världens högst belägna farbara sjö och ligger i Peru och Bolivia och mitt i sjön ligger den vackra Solön. Under resan får vi även uppleva lite av Sydamerikas lite okända pärla Bolivia då vi bland annat besöker La Paz som är världens högst belägna huvudstad.

Filtrera utefter

Dag 1 – AVRESA
Avresa från Sverige och ankomst på kvällen eller morgonen till Lima.


Dag 2 – LIMA TILL AREQUIPA
Välkommen till Perus huvudstad, Lima. Vi följer med på en kortare guidad tur med buss och besöker några av stadens sevärdheter.
Vi tar flyget vidare till Arequipa (ca 1,5 timme).
Boende i Arequipa
Frukost och lunch

Dag 3-AREQUIPA
Arequipa som är Perus näst största stad och även känd som ”Den vita staden” för dess vita väggar av vulkanisk sten. Runt om staden tornar tre vulkaner upp, Misti, Chachani och Pichu Pichu. En guidad tur i Arequipa tar oss med till stadens sevärdheter. Staden är med på Unescos världsarvslista med ett vackert centrum med många kyrkor i barockstil och en småstadskänsla. Klostret Santa Catalina är en stad i staden som är mycket välbevarat med egna gator och små torg.
Boende i Arequipa
Frukost

Dag 4 COLCA CANYON
Nu beger vi oss mot Colca canyon som är dagens mål, den sägs vara världens djupaste kanjon och dubbelt så djup som Grand Canyon. Dalen är fylld med terrassodlingar som används till att odla majs, korn och vete och detta har gjort ända sen pre-Inkatiden. På vägen genom dalen stannar vi för att få se på den vackra utsikten, fåglar, lamor och alpackor. I staden Chivay finns det naturligt varma källor som man kan passa på att bada i men även mycket hantverk och lokala marknader.
Boende i Colca Canyon
Frukost

Dag 5 – COLCA CANYON
Dagens höjdpunkt är framför allt La Cruz del Condor. Det är här man har en magnifik utsikt över dalen och det är här det finns stora chanser att se världens största flygande fågel, Kondoren. Det är en fågel med drygt 3,5 meter i vingbredd.
Boende i Arequipa
Frukost

Dag 6 – CUSCO
Vi tar flyget till den gamla inkahuvudstaden på 3 400 meters höjd, som med sina charmiga gränder fått epitetet Sydamerikas vackraste stad. En guidad tur i Cusco tar oss med på ett besök i Soltemplet, katedralen samt en vandringstur runt större delen av staden för att höra dess fascinerande historia.
Boende i Cusco
Frukost och lunch

Dag 7 – CUSCO
Egen dag i Cusco. Med en turistbiljett(ingår) har ni möjlighet att besöka flera av Cuscos fina museer, gå på en dans- och musikshow eller besöka fler Inkaruiner som finns i närheten av staden. Eller kanske bara njuta av den vackra staden från ett café eller handla de fina alpackakläderna.
Boende i Cusco
Frukost och middag

Dag 8 – HELIGA DALEN TILL AGUAS CALIENTES
Urubambadalen var inkafolkets heliga dal och här gör vi ett heldagsbesök för att se på inkaruinerna. Vi besöker fästningen Sacsayhuaman som byggdes för att försvara sig mot invaderande stammar som hotade inkafolket. Vi besöker en alpacka- och lamafarm, samt en stiftelse som tar hand om djur som skadat sig, här får vi eventuellt se en puma och en kondor. Pisaq som är nästa besök är känd för sin färgstarka och livliga marknad.
Vi besöker en inkaruin som ligger på bergskanten till ett stup med en otroligt vacker utsikt. Vi tar oss vidare till byn Ollantaytambo. Denna charmiga lilla by i Inkadalen har verkligen en rik historia och är den enda by i Peru där inkas stadsplanering finns kvar i original. Dessutom ståtar den med en fantastisk tempelkonstruktion, strategiskt belägen på bergssidan ovan staden. Efter en historierik dag tar vi tåget till Aguas Calientes som är samhället närmst Machu Picchu.
Boende i Aguas Calientes
Frukost och middag

Dag 9 – MACHU PICCHU
På morgonen tar vi bussen till Machu Picchu som bara ligger 15 minuter bort för att njuta av att dimmorna lättar över Machu Picchu med förhoppningsvis perfekt utsikt. Under dagen får vi en guidad tur av Machu Picchu och inkarikets fascinerande värld och möjligheten att bestiga Wyana Picchu.
Ni åker själv tillbaka när ni känner er klar med Machu Picchu och får då lite egen tid i Aguas Calientes, och precis som stadens namn (på spanska varmt vatten) finns det möjlighet att bada i stadens varma källor.
Vi tar tåget tillbaka till Cusco.
Boende i Cusco
Frukost och picknicklunch

Dag 10 – PUNO
Genom ett fantastiskt bergslandskap åker vi buss till Puno(ca 6,5 timmar). Väl framme i Puno tar vi båten ut till Urosöarna som är flytande öar byggda av vass och jord. Här bor Urosindianerna fortfarande och har bott här i århundraden.
Boende i Puno
Frukost och lättare lunch på bussen

Dag 11 – PUNO TILL SOLÖN
Idag lämnar vi Puno och Peru för att bege oss in i Bolivia och till Solön som ligger i Titicacasjön. Från världens högst belägna farbara sjö på gränsen mellan Bolivia och Peru har vi enastående utsikt mot de snöklädda Anderna på över 6 500 meters höjd. Solön imponerar med terrassodlingar och enorma vyer. Solön ligger i Titicacasjön som har 41 öar. Den anses helig och vara hemvist åt inkaguden Inti. På ön besöker vi solbordet och andra viktiga Inkaplatser. Ni får även chansen att vandra över ön.
Boende på Solön
Frukost och picknicklunch

Dag 12 – SOLÖN TILL HUATAJATA
Vi fortsätter besöka Solön innan vi beger oss vidare till Huatajata.
Här vi följer i äventyraren Thor Heyerdahls spår genom att bland annat besöka Andean Roots Eco Village. De tre brödrarna Limachi som hjälpte Heyerdahl att bygga bland annat båten Kon-Tiki kom härifrån. Med Kon -Tiki seglade besättningen från Callao i Peru år 1947 till Polynesien. Förutom den norska besättningen fanns svensken Bengt Danielsson som var kock, sociolog och tolk när det behövdes.
Boende i Huatajata
Frukost och middag

Dag 13 – HUATAJATA TILL LA PAZ
Nästa stopp är, Fundacion Qhanawara, en verksamhet som vi stödjer varje månad. Det är en svensk tjej som har startat ett fritids för barn i en fattig by utanför La Paz. Här får barnen hjälp med läxor, leka och ha kul, mat och även läkarhjälp om så behövs.
Boende i La Paz
Frukost och picknicklunch

Dag 14 – LA PAZ
Välkommen till La Paz, kontrasternas stad. Här möter du en härlig mix av gammalt och nytt, där traditionellt klädda indianer samsas med kostymklädda affärsmän. Staden är vackert belägen i en gryta, omgiven av Andernas höga bergstoppar. Nästan överallt i staden ser man Bolivias högsta berg, den vackert snöklädda vulkanen Illimani, 6 490 meter hög.
La Paz är världens högst belägna huvudstad på 3600 m ö.h. och är fylld med små gränder, kullerstensbelagda torg, restauranger och mysiga caféer.
Idag är det en ledig dag i staden. Men där finns möjlighet att välja till tillvalet Tiahuanaco som är en pre-Inka stad i Bolivia. Platsen finns med på Unescos världsarvslista och har varit med sedan 2000. Tiahuanaco ses av de flesta arkeologer som en av de viktigaste platser fram till Inka imperiet och är en vacker och spännande plats för besökare.
Boende i La Paz
Frukost

Dag 15 – LA PAZ
Dagen bjuder på en guidad tur i staden samt att vi åker upp i en linbana för att få en underbar utsikt över staden.
Boende i La Paz
Frukost och middag

Dag 16 – HEMRESA
Nu lämnar vi denna unika världsdel och påbörjar vår hemresa. Vi flyger först till Lima där vi har en egen dag innan hemresan påbörjas.

Dag 17 – HEMKOMST

TILLVAL

Det finns möjlighet att förlänga resan med dagar både innan och efter resan.  Om ni önskar andra tillval förutom nedan nämnda kontakta oss så tar vi fram förslag till er.

Lima
Arequipa
La Paz
Ballestaöarna och Huacachina
Amazonas

Under resan kan ni göra kortare extra tillval:
Bestiga topp
När ni kommer till Machu Picchu har ni möjlighet att bestiga en topp efter den guidade turen. Det är mycket enklare än man tror i med att Machu Picchu ligger på mycket lägre höjd än övriga delar av resan så långt, samt att det är en stig upp. Det tar ca 1 timme att bestiga toppen.
Biljetter måste beställas i förväg då det bara finns 200 st om dagen.


TILLVAL – BALLESTAÖARNA OCH HUACACHINA

Dag 1 – LIMA TILL PARACAS
Direkt när vi ankommer till Lima tar vi bussen ner till Paracas. Vår guidade tur i Lima har vi när vi kommer tillbaka till Lima efter tillvalet.
Boende i Paracas
Frukost ,lättare lunch och middag

Dag 2 – BALLESTAÖARNA, HUACACHINA & MÖJLIGHET TILL FLYG ÖVER NAZCALINJERNA
Utflykten idag går till Ballestaöarna som är känt för sitt rika djurliv. Här ser vi sjölejon, sälar, pelikaner, pingviner, tusentals fåglar och med tur även delfiner och kaskelottvalar. En båttur gör att vi får se de vilda djuren.Nästa plats är ett ställe som vi normalt sett inte förknippar med Peru och Sydamerika – Huacachina. Enorma sanddyner och öken med oaser av palmer, det känns som att vi besöker Saharaöknen i Afrika! Här kan vi slappna av vid poolen eller prova på sandsurfing!På eftermiddagen finns det möjlighet att göra ett besök vid de mytomspunna Nazcalinjerna mitt i den torra stenöknen mot en extra kostnad. Vi ser linjerna genom att flyga då det är så man ser linjerna bäst!
Boende i Huacachina.
Frukost, lunch och middag

Dag 3 – HUACACHINA TILL LIMA OCH HEMRESA
Vi tar bussen till Lima och följer med på en guidad tur i Lima.
Frukost och lättare lunch

Tillval Ballestaöarna och Huacachina
Pris: 2000 kr per person

Ingår

 • Utflykt till Ballestaöarna inkl. engelsktalande guide
 • Boende enligt program
 • Måltider enligt program
 • Transporter enligt program
 • Svensktalande reseledare

Nazcalinjerna(Enbart för de som väljer tillvalet Ballestaöarna)
Under en av dagarna i Huacachina finns det möjlighet att flyga i små plan (Cesnaflygplan) och se Nazcalinjerna från ovan. Detta måste beställas innan vi kommer dit för att vara helt säker på att få plats. Anledningen att vi inte har inkluderat det i priset är att många inte vill flyga i småplan. Ej inkluderat i priset.

GRUPPRESA

Grupp: 8–18 personer
Pris/person:
 34 400 kr
Enkelrumstillägg: 3 500 kr
Avresa: 21 oktober 2018, 10 mars 2019, 20 oktober 2019 och 9 mars 2020
Antal dagar: 18
Reseledare: Svensktalande
Guider: Engelsktalande
Länder: Bolivia och Peru
Ingår:

 • Måltider enligt program
 • Flyg tur/retur Skandinavien
 • Transporter och inrikesflygDel i dubbelrum (turistklass)
 • Utflykter och inträden:
  Stadsrundtur i: La Paz, Lima, Cusco, Arequipa och Copacabana
  Linbana i La Paz
  Besök på Fundacion Qhanawara
  Utflykt till Tiahuanaco
  Utflykt i Thor Heyerdahls spår
  Utflykt till Solön
  Utflykt till flytande öarna
  Utflykt till Heliga dalen
  Utflykt till Machu Piccu inkl. tågresa
  Turistbiljett i Cusco
  Utflykt till Colca Canyon med övernattning

Ingår ej:

 • Personliga utgifter
 • Dricks
 • Dryck
 • Lokal flygplatsskatt och eventuellt visum

SKRÄDDARSYDD

 

Kontakta oss för reseplanering och prisförslag.

Flytande öarna

resor Peru

Cusco

Resa till Peru

Machu Picchu