torsdag , 17 januari 2019
Hem » RESOR TILL SYDAMERIKA » Perus höjdpunkter med Galapagos
 • Traditionellt klädda kvinnor med sina alpackor

 • De flytande vassöarna i Titicacasjön

 • Machu Picchu fortsätter att imponera på alla som får möjlighet att besöka platsen

 • På Ballestasöarna - Lilla Galapagos

 • Quinoafält, den viktigaste grödan i Bolivia och Peru

Perus höjdpunkter med Galapagos

Boka din plats på en resa till Peru och Galapagos!

Peru var en gång hjärtat i det mäktiga inkariket och idag bär landet det arkeologiska arvet högt. Störst och mest känd bland landets många sevärdheter är utan tvekan inkastaden Machu Picchu, vackert belägen i Andernas regnskogsområde.

Många är de som drömmer om att en dag få resa till Galápagosöarna och uppleva det rika och fascinerande naturliv som ligger till grund för Charles Darwins teorier om evolutionen.

Det känns som att komma till Edens lustgård när man reser till Galápagos. Djuren är orädda för människan och man får nästan kliva över sjölejon för att komma iland eller gå runt blåfotade sulor. Resan är en unik upplevelse på djurens villkor.

Filtrera utefter

Dag 1 – AVRESA
Nu börjar vi vår resa mot Sydamerika. Flyget tar oss till Peru och Lima.


Dag 2 – LIMA
Välkommen till Perus huvudstad, Lima! Vi följer med på en kortare guidad tur och besöker några av stadens sevärdheter.
Vi fortsätter vår färd till Arequipa där vi spenderar natten.
Boende i Arequipa

Dag 3 – AREQUIPA
Arequipa som är Perus näst största stad och även känd som ”Den vita staden” för dess vita väggar av vulkanisk sten. Runt om staden tornar tre vulkaner upp, Misti, Chachani och Pichu Pichu. En guidad tur tar oss med till stadens sevärdheter. Staden är med på Unescos världsarvslista med ett vackert centrum med många kyrkor i barockstil och en småstadskänsla. Klostret Santa Catalina är en stad i staden som är mycket välbevarat med egna gator och små torg.
Boende i Arequipa
Frukost

Dag 4 – CUSCO
Vi tar flyget till den gamla inkahuvudstaden på 3 400 meters höjd, som med sina charmiga gränder fått epitetet Sydamerikas vackraste stad. En guidad tur i Cusco tar oss med på ett besök i Soltemplet, katedralen samt en vandringstur runt större delen av staden för att höra dess fascinerande historia.
Boende i Cusco
Frukost och lunch

Dag 5 – CUSCO
Egen dag i Cusco. Med en turistbiljett(ingår) har ni möjlighet att besöka flera av Cuscos fina museer, gå på en dans- och musikshow eller besöka fler Inkaruiner som finns i närheten av staden. Eller kanske bara njuta av den vackra staden från ett café eller handla de fina alpackakläderna.
Boende i Cusco
Frukost och middag

Dag 6 – HELIGA DALEN TILL AGUAS CALIENTES
Urubambadalen var inkafolkets heliga dal och här gör vi ett heldagsbesök för att se på inkaruinerna. Vi besöker fästningen Sacsayhuaman som byggdes för att försvara sig mot invaderande stammar som hotade inkafolket. Vi besöker en alpacka- och lamafarm, samt en stiftelse som tar hand om djur som skadat sig, här får vi eventuellt se en puma och en kondor. Pisaq som är nästa besök är känd för sin färgstarka och livliga marknad.
Vi besöker en inkaruin som ligger på bergskanten till ett stup med en otroligt vacker utsikt. Vi tar oss vidare till byn Ollantaytambo. Denna charmiga lilla by i Inkadalen har verkligen en rik historia och är den enda by i Peru där inkas stadsplanering finns kvar i original. Dessutom ståtar den med en fantastisk tempelkonstruktion, strategiskt belägen på bergssidan ovan staden. Efter en historierik dag tar vi tåget till Aguas Calientes som är samhället närmst Machu Picchu.
Boende i Aguas Calientes
Frukost och middag

Dag 7 – MACHU PICCHU
På morgonen tar vi bussen till Machu Picchu som bara ligger 15 minuter bort för att njuta av att dimmorna lättar över Machu Picchu med förhoppningsvis perfekt utsikt. Under dagen får vi en guidad tur av Machu Picchu och inkarikets fascinerande värld och möjligheten att bestiga Wyana Picchu.
Ni åker själv tillbaka när ni känner er klar med Machu Picchu och får då lite egen tid i Aguas Calientes, och precis som stadens namn (på spanska varmt vatten) finns det möjlighet att bada i stadens varma källor.
Vi tar tåget tillbaka till Cusco.
Boende i Cusco
Frukost och picknicklunch

Dag 8 – PUNO
Genom ett fantastiskt bergslandskap åker vi buss till Puno(ca 6,5 timmar). Väl framme i Puno tar vi båten ut till Urosöarna som är flytande öar byggda av vass och jord. Här bor Urosindianerna fortfarande och har bott här i århundraden.
Boende i Puno
Frukost och lättare lunch på bussen

Dag 9 – PUNO TILL SOLÖN
Idag lämnar vi Puno och Peru för att bege oss in i Bolivia och till Solön som ligger i Titicacasjön. Från världens högst belägna farbara sjö på gränsen mellan Bolivia och Peru har vi enastående utsikt mot de snöklädda Anderna på över 6 500 meters höjd. Solön imponerar med terrassodlingar och enorma vyer. Solön ligger i Titicacasjön som har 41 öar. Den anses helig och vara hemvist åt inkaguden Inti. På ön besöker vi solbordet och andra viktiga Inkaplatser. Ni får även chansen att vandra över ön.
Boende på Solön
Frukost och picknicklunch

Dag 10 – SOLÖN TILL HUATAJATA
Vi fortsätter besöka Solön innan vi beger oss vidare till Huatajata.
Här vi följer i äventyraren Thor Heyerdahls spår genom att bland annat besöka Andean Roots Eco Village. De tre brödrarna Limachi som hjälpte Heyerdahl att bygga bland annat båten Kon-Tiki kom härifrån. Med Kon -Tiki seglade besättningen från Callao i Peru år 1947 till Polynesien. Förutom den norska besättningen fanns svensken Bengt Danielsson som var kock, sociolog och tolk när det behövdes.
Boende i Huatajata
Frukost och middag

Dag 11 – HUATAJATA TILL LA PAZ
Nästa stopp är, Fundacion Qhanawara, en verksamhet som vi stödjer varje månad. Det är en svensk tjej som har startat ett fritids för barn i en fattig by utanför La Paz. Här får barnen hjälp med läxor, leka och ha kul, mat och även läkarhjälp om så behövs.
Boende i La Paz
Frukost och picknicklunch

Dag 12 – LA PAZ
Välkommen till La Paz, kontrasternas stad. Här möter du en härlig mix av gammalt och nytt, där traditionellt klädda indianer samsas med kostymklädda affärsmän. Staden är vackert belägen i en gryta, omgiven av Andernas höga bergstoppar. Nästan överallt i staden ser man Bolivias högsta berg, den vackert snöklädda vulkanen Illimani, 6 490 meter hög.
La Paz är världens högst belägna huvudstad på 3600 m ö.h. och är fylld med små gränder, kullerstensbelagda torg, restauranger och mysiga caféer.
Idag är det en ledig dag i staden. Men där finns möjlighet att välja till tillvalet Tiahuanaco som är en pre-Inka stad i Bolivia. Platsen finns med på Unescos världsarvslista och har varit med sedan 2000. Tiahuanaco ses av de flesta arkeologer som en av de viktigaste platser fram till Inka imperiet och är en vacker och spännande plats för besökare.
Boende i La Paz
Frukost

Dag 13 – LA PAZ
Dagen bjuder på en guidad tur i staden samt att vi åker upp i en linbana för att få en underbar utsikt över staden.
Boende i La Paz
Frukost och middag

Dag 14 – LA PAZ TILL QUITO
Vi flyger idag vidare till Ecuador och Quito.
Boende i Quito
Frukost

Dag 15 – QUITO
En dag på egen hand i Ecuadors huvudstad Quito.
Boende i Quito
Frukost

Dag 16 – SANTA CRUZ
Nu är det dags att bege sig till Galapagosöarna. Vi flyger till Baltra och båten vidare till ön Santa Cruz.
Vi åker därefter vidare till höglandet för att få en första glimt av Galapagos jättesköldpaddor i dess naturliga livsmiljö. Dessa enorma varelser strövar fritt och besöket ger oss ett utmärkt tillfälle att få se dessa gamla varelser mumsa på gröna växter eller vältra sig i leran. Vi besöker också en farm och gör en promenad genom öppna fält och skog där man stöter på endemiska fågelarter.
Boende på San Cruz
Frukost, lunch

Dag 17 – SEYMORE, PLAZAS ELLER BARTHOLOMEW
Dagens tur kommer erbjuda spektakulära vulkaniska landskap och bra snorkling. Resan ombord på båten tar en till två timmar beroende på destination, och det finns chans att se delfiner och valar under överfarten. Varje ö har något unikt att berätta och djurliv och landskap skiljer sig på de olika platserna. På en av öarna South Plazas, North Seymor eller Bartholomew gör vi ett besök. Vilken av öarna beror på väder och vind och antalet turister. Alla tre öarna ger möjlighet att se sköldpaddor, flamingos sjölejon m. fl. Båten vi åker tar 16-20 passagerare och har ett speciellt soldäck. Lunchen serveras ombord på båten.
Boende på Santa Cruz.
Frukost, lunch

Dag 18 – TORTUGA BAY
Vi vandrar 2 km till Tortuga Bay som är känd för sitt kristallklara vatten och dess vita strand. Under vandringen passerar vi genom regnskog där vi bland annat får sällskap av Darwins finkar. Vid stranden finns många unika marina fåglar som pelikaner och fregatter. Vi kan njuta av att koppla av på stranden eller gå ut i det klara vattnet för att snorkla.
Vi fortsätter sedan med båt till Tintoreras kanalen och gör ett kort strandhugg.
Boende på San Cruz.
Frukost och lunch

Dag 19 – ISABELA ISLAND
Tidigt på morgonen tar vi båten till Isabela Island, resan tar cirka 2,5 timmar. Idag kommer vi bland annat att besöka jättesköldpaddornas fortplantningscenter och slutligen Wall of Tears. Från 1946 till 1959 var ön Isabella en straffkoloni och fångar tvingades bygga en mur med enorma block av lava. Den mödosamma arbete och de svåra förhållanden fångarna levde under gav upphov till namnet på denna plats, Walls of tears(tårarnas vägg).
Eftermiddagen spenderas på Tintoreras Islet som vi utforskar till fots. Här finns bland annat hajar, pingviner, sjölejon och havsleguaner.
Boende på Isabela Island
Frukost och lunch

Dag 20 – SANTA CRUZ HIGHLANDS – TORTUGA BAY BEACH
Tidigt på morgonen tar bussen oss upp till högländerna varifrån vi ger oss iväg på en vandring till vulkanen Sierra Negra som har den näst största aktiva kratern i världen, med en omkrets på 10 km. Vi vandrar genom ett månliknande landskap och får enorma vyer över Fernandina och den norra delen av ön. Här uppifrån får man en bra bild av hur öarna såg ut när de bildades.
Efter lunch besöker vi platsen Concha Perla, där man har goda möjlighet att se havssköldpaddor, färgrika fiskar och eventuellt pingviner. Dagen avslutas med en sim- och snorkeltur.
Boende på Isabela Island
Frukost och lunch

Dag 21 – GALAPAGOS TILL QUITO/GUAYAQUIL
Snabbåt till Santa Cruz. Efter frukost åker vi vidare mot flygplatsen i Baltra. Flyget tar oss sedan tillbaka till Quito eller Guayaquil varifrån hemresan startar, det finns även möjlighet att välja till stranddagar.
Boende i Quito/Guyaquil
Frukost

Dag 22 – HEMRESA
Idag åker vi till flygplatsen för att påbörja hemresan.

TILLVAL

Det finns möjlighet att förlänga resan med dagar både innan och efter resan.  Om ni önskar andra tillval förutom nedan nämnda kontakta oss så tar vi fram förslag till er.

La Paz
Cochabamba
Quito
Guyaquil
Amazonas
Anderna

Under resan kan ni göra kortare extra tillval:
Bestiga topp
När ni kommer till Machu Picchu har ni möjlighet att bestiga en topp efter den guidade turen. Det är mycket enklare än man tror i med att Machu Picchu ligger på mycket lägre höjd än övriga delar av resan så långt, samt att det är en stig upp. Det tar ca 1 timme att bestiga toppen.
Biljetter måste beställas i förväg då det bara finns 200 st om dagen.

GRUPPRESA

Grupp: 8–18 personer
Pris/person:
53 400 kr
Avresa: 24 oktober 2018, 13 mars 2019, 23 oktober 2019 och 12 mars 2020
Antal dagar: 22
Reseledare: Svensktalande
Guider: Engelsktalande
Länder: Bolivia, Peru och Ecuador
Ingår:

 • Måltider enligt program
 • Flyg tur/retur Skandinavien
 • Transporter och inrikesflyg
 • Boende enligt program
 • Utflykter och inträden:
  Stadsrundtur i: La Paz, Lima, Cusco, Arequipa och Copacabana
  Linbana i La Paz
  Besök på Fundacion Qhanawara
  Utflykt i Thor Heyerdahls spår
  Utflykt till Solön
  Utflykt till flytande öarna
  Utflykt till Heliga dalen
  Utflykt till Machu Piccu inkl. tågresa
  Turistbiljett i Cusco
  Utflykter på Galapagos enligt program

Ingår ej:

 • Personliga utgifter
 • Dricks
 • Dryck
 • Lokal flygplatsskatt och visum
 • Nationalparksavgift på Galapagos

SKRÄDDARSYDD

Kontakta oss för reseplanering och prisförslag.

La Paz

Titicacasjön

Solön
Resa till Peru
resor Peru
Resa till Peru

Cusco

Machu Picchu

Resa till Peru
Rundresa Peru
Resa till Peru
Resa till Peru

Traditionellt klädda kvinnor och barn

Resa till Peru

Galapagos