torsdag , 17 januari 2019
Hem » RESOR TILL SYDAMERIKA » Sydamerikas höjdpunkter
 • På berget Corcorvado står Kristus och tittar ut över Rio de Janeiro

 • Flicka med sin alpacka utanför Cusco i Peru

 • Ett besök på de flytande vassöarna i Titicacasjön

 • Inkaindianernas Machu Picchu är en upplevelse man aldrig glömmer

 • Foz do Iguacu är Sydamerikas största vattenfall med 275 fall

Sydamerikas höjdpunkter

Denna övergripande resa tar dig till ett Sydamerika i koncentrat. Du besöker fem länder, Brasilien, Argentina, Uruguay, Bolivia och Peru samt tre huvudstäder. Resan bjuder på vacker natur och huvudpunkter som visar inkafolkets kultur.

Det mesta av det bästa

En resa för dig som vill uppleva de flesta av Sydamerikas pärlor på samma resa. Vill du ha en större fördjupning i något av länderna rekommenderar vi någon av våra andra resor på kontinenten Sydamerika.

Filtrera utefter

Dag 1 – AVRESA
Nu börjar vi vår resa mot Sydamerika. Flyget tar oss till Peru och Lima.


Dag 2 – LIMA
Välkommen till Perus huvudstad, Lima! Vi följer med på en kortare guidad tur och besöker några av stadens sevärdheter.
Vi fortsätter vår färd till Arequipa där vi spenderar natten.
Boende i Arequipa

Dag 3 – AREQUIPA
Arequipa som är Perus näst största stad och även känd som ”Den vita staden” för dess vita väggar av vulkanisk sten. Runt om staden tornar tre vulkaner upp, Misti, Chachani och Pichu Pichu. En guidad tur tar oss med till stadens sevärdheter. Staden är med på Unescos världsarvslista med ett vackert centrum med många kyrkor i barockstil och en småstadskänsla. Klostret Santa Catalina är en stad i staden som är mycket välbevarat med egna gator och små torg.
Boende i Arequipa
Frukost

Dag 4 – CUSCO
Vi tar flyget till den gamla inkahuvudstaden på 3 400 meters höjd, som med sina charmiga gränder fått epitetet Sydamerikas vackraste stad. En guidad tur i Cusco tar oss med på ett besök i Soltemplet, katedralen samt en vandringstur runt större delen av staden för att höra dess fascinerande historia.
Boende i Cusco
Frukost och lunch

Dag 5 – CUSCO
Egen dag i Cusco. Med en turistbiljett(ingår) har ni möjlighet att besöka flera av Cuscos fina museer, gå på en dans- och musikshow eller besöka fler Inkaruiner som finns i närheten av staden. Eller kanske bara njuta av den vackra staden från ett café eller handla de fina alpackakläderna.
Boende i Cusco
Frukost och middag

Dag 6 – HELIGA DALEN TILL AGUAS CALIENTES
Urubambadalen var inkafolkets heliga dal och här gör vi ett heldagsbesök för att se på inkaruinerna. Vi besöker fästningen Sacsayhuaman som byggdes för att försvara sig mot invaderande stammar som hotade inkafolket. Vi besöker en alpacka- och lamafarm, samt en stiftelse som tar hand om djur som skadat sig, här får vi eventuellt se en puma och en kondor. Pisaq som är nästa besök är känd för sin färgstarka och livliga marknad.
Vi besöker en inkaruin som ligger på bergskanten till ett stup med en otroligt vacker utsikt. Vi tar oss vidare till byn Ollantaytambo. Denna charmiga lilla by i Inkadalen har verkligen en rik historia och är den enda by i Peru där inkas stadsplanering finns kvar i original. Dessutom ståtar den med en fantastisk tempelkonstruktion, strategiskt belägen på bergssidan ovan staden. Efter en historierik dag tar vi tåget till Aguas Calientes som är samhället närmst Machu Picchu.
Boende i Aguas Calientes
Frukost och middag

Dag 7 – MACHU PICCHU
På morgonen tar vi bussen till Machu Picchu som bara ligger 15 minuter bort för att njuta av att dimmorna lättar över Machu Picchu med förhoppningsvis perfekt utsikt. Under dagen får vi en guidad tur av Machu Picchu och inkarikets fascinerande värld och möjligheten att bestiga Wyana Picchu.
Ni åker själv tillbaka när ni känner er klar med Machu Picchu och får då lite egen tid i Aguas Calientes, och precis som stadens namn (på spanska varmt vatten) finns det möjlighet att bada i stadens varma källor.
Vi tar tåget tillbaka till Cusco.
Boende i Cusco
Frukost och picknicklunch

Dag 8 – PUNO
Genom ett fantastiskt bergslandskap åker vi buss till Puno(ca 6,5 timmar). Väl framme i Puno tar vi båten ut till Urosöarna som är flytande öar byggda av vass och jord. Här bor Urosindianerna fortfarande och har bott här i århundraden.
Boende i Puno
Frukost och lättare lunch på bussen

Dag 9 – PUNO TILL SOLÖN
Idag lämnar vi Puno och Peru för att bege oss in i Bolivia och till Solön som ligger i Titicacasjön. Från världens högst belägna farbara sjö på gränsen mellan Bolivia och Peru har vi enastående utsikt mot de snöklädda Anderna på över 6 500 meters höjd. Solön imponerar med terrassodlingar och enorma vyer. Solön ligger i Titicacasjön som har 41 öar. Den anses helig och vara hemvist åt inkaguden Inti. På ön besöker vi solbordet och andra viktiga Inkaplatser. Ni får även chansen att vandra över ön.
Boende på Solön
Frukost och picknicklunch

Dag 10 – SOLÖN TILL HUATAJATA
Vi fortsätter besöka Solön innan vi beger oss vidare till Huatajata.
Här vi följer i äventyraren Thor Heyerdahls spår genom att bland annat besöka Andean Roots Eco Village. De tre brödrarna Limachi som hjälpte Heyerdahl att bygga bland annat båten Kon-Tiki kom härifrån. Med Kon -Tiki seglade besättningen från Callao i Peru år 1947 till Polynesien. Förutom den norska besättningen fanns svensken Bengt Danielsson som var kock, sociolog och tolk när det behövdes.
Boende i Huatajata
Frukost och middag

Dag 11 – HUATAJATA TILL LA PAZ
Nästa stopp är, Fundacion Qhanawara, en verksamhet som vi stödjer varje månad. Det är en svensk tjej som har startat ett fritids för barn i en fattig by utanför La Paz. Här får barnen hjälp med läxor, leka och ha kul, mat och även läkarhjälp om så behövs.
Boende i La Paz
Frukost och picknicklunch

Dag 12 – LA PAZ
Välkommen till La Paz, kontrasternas stad. Här möter du en härlig mix av gammalt och nytt, där traditionellt klädda indianer samsas med kostymklädda affärsmän. Staden är vackert belägen i en gryta, omgiven av Andernas höga bergstoppar. Nästan överallt i staden ser man Bolivias högsta berg, den vackert snöklädda vulkanen Illimani, 6 490 meter hög.
La Paz är världens högst belägna huvudstad på 3600 m ö.h. och är fylld med små gränder, kullerstensbelagda torg, restauranger och mysiga caféer.
Idag är det en ledig dag i staden. Men där finns möjlighet att välja till tillvalet Tiahuanaco som är en pre-Inka stad i Bolivia. Platsen finns med på Unescos världsarvslista och har varit med sedan 2000. Tiahuanaco ses av de flesta arkeologer som en av de viktigaste platser fram till Inka imperiet och är en vacker och spännande plats för besökare.
Boende i La Paz
Frukost

Dag 13 – LA PAZ
Dagen bjuder på en guidad tur i staden samt att vi åker upp i en linbana för att få en underbar utsikt över staden.
Boende i La Paz
Frukost och middag

Dag 14 – LA PAZ TILL BUENOS AIRES
Nu lämnar vi Bolivia och flyger vidare till Argentina och dess huvudstad Buenos Aires. Framme i Buenos Aires tar vi en kort gemensam promenad i staden för att lära känna den.
Boende i Buenos Aires
Frukost

Dag 15 – COLONIA I URUGUAY
Med båt(ca. 2,5 timmar) tar vi oss till den lilla staden Colonia del Sacramento i Uruguay. Den är vackert belägen vid floden Rio de la Plata och är dessutom upptagen på UNESCOS världsarvslista. Staden grundades år 1680 av portugiserna och användes då som utgångspunkt för smuggling av varor tvärs över Rio de la Plata till Buenos Aires. Idag lockar Colonia med färgglada restaurerade hus längs kullerstensbelagda gränder. Den gamla delen av staden ger en idyllisk känsla och väl värd att uppleva.
Boende i Buenos Aires
Frukost och lunch

Dag 16 – BUENOS AIRES
Idag upplever vi Buenos Aires där vi under dagen ska få en guidad tur i den stora huvudstaden. Vi besöker den kända gatan Avenida 9:e juli, obelisken, presidentpalatset Casa Rosada och La Boca. Turen tar oss också med till stadens äldsta kvarter med El Carmita som är känd för sina färgstarka hus och till tangons ursprungsmiljö i San Telmos.
Vidare åker vi till La Recoleta med sina fashionabla villakvarter och kända kyrkogård. Vi avslutar i Puerto Madero med fashionabla restauranger och goda shoppingmöjligheter.
Boende i Buenos Aires
Frukost

Dag 17 – PAMPAS
Dagen spenderas med en heldagsutflykt på Pampas. På morgonen åker vi ut från staden för att besöka det berömda Pampas, ett enormt stäppområde. Här finns stora fält och gräsområden med mängder av gräsätande boskap. Förutom att se de ändlösa vidderna stannar vi till vid en ”estancia” – en traditionell farm, där vi äter en BBQ-middag och får en uppvisning av ”gauchos” – de lokala cowboysen på hästar.
Boende i Buenos Aires
Frukost och lunch

Dag 18 – BUENOS AIRES TILL FOZ DO IGUAZU
Under en ledig dag i Buenos Aires har ni möjlighet att upptäcka fler sevärdheter på egen hand innan vi flyger vidare till Iguazu på kvällen alternativt på morgonen dag 19 beroende på hur flygen går.
Boende i Foz do Iguazu/Buenos Aires
Frukost

Dag 19 – IGUAZUFALLEN
Foz do Iguazu, här finns Sydamerikas största och världens kanske mest spektakulära vattenfall med inte mindre än 275 stora och mindre fall. Det högsta har en fallhöjd på 70 meter.
Efter en god natts sömn utforskar vi idag den argentinska sidan av Iguazufallen. Runt de mäktiga fallen är det vackra gröna skogar fyllda av bambuträd, palmer och lianer som omsluter fallen. Starkt färgade papegojor av olika storlekar flyger mellan grenarna och tävlar om uppmärksamheten med vilda orkidéer, begonior och bromelior. Namnet Iguazu betyder stort vatten på det lokala indianspråket.
Boende i Foz do Iguazu
Frukost och middag

Dag 20 – IGUAZUFALLEN TILL RIO DE JANEIRO
Fallen ligger både i Brasilien och i Argentina och i dag upplever vi fallet på den brasilianska sidan genom en guidad rundtur. Omgivningarna runt vattenfallen är mycket natursköna med vackra fåglar och fjärilar. Vi flyger nu vidare till Rio de Janeiro.
Boende i Rio de Janeiro
Frukost

Dag 21 – RIO DE JANEIRO
Rio de Janeiro är en av jordens mest fascinerande städer, här blandas underbara stränder med berg, djungel, kåkstäder och samba. Vi börjar med att besöka en av Rios mest kända platser, den 40 meter höga Kristusstatyn som ligger uppe på berget Corcorvado som är 710 meter högt. Statyn blickar ut över en svindlande vacker utsikt. Därefter tar vi en guidad tur till Rios stränder – Leblon, Ipanema och Copacabana.
Boende i Rio de Janeiro
Frukost och lunch

Dag 22 – RIO DE JANEIRO
Idag ska vi besöka en annan av Rios kända platser, Sockertoppen. Men vi börjar dagen med en guidad tur innehållande olika höjdpunkter. Vi tar sen linbanan upp till Sockertoppen. På kvällen finns det möjlighet att besöka en av Rios många lokala sambaställen(ingår ej).
Boende i Rio de Janeiro
Frukost

Dag 23 – RIO DE JANEIRO OCH HEMRESA
Vår guide tar idag med oss på en Favelatur där vi besöker stadens kåkstad. Vår kunniga guide känner de flesta och vi tas emot med öppna armar medan vi blir visade kåkstadens liv. Efter några härliga dagar i Rio de Janeiro är det dags att påbörja hemresan.
Frukost och middag

Dag 24 – HEMKOMST

TILLVAL
Före gruppresans start


Dag 1 – LIMA TILL PARACAS
Direkt när vi ankommer till Lima tar vi bussen ner till Paracas. Vår guidade tur i Lima har vi när vi kommer tillbaka till Lima efter tillvalet.
Boende i Paracas
Frukost, lättare lunch och middag

Dag 2 – BALLESTAÖARNA, HUACACHINA OCH MÖJLIGHET TILL FLYG ÖVER NAZCALINJERNA
Utflykten idag går till Ballestaöarna som är känt för sitt rika djurliv. Här ser vi sjölejon, sälar, pelikaner, pingviner, tusentals fåglar och med tur även delfiner och kaskelottvalar. En båttur gör att vi får se de vilda djuren.Nästa plats är ett ställe som vi normalt sett inte förknippar med Peru och Sydamerika – Huacachina. Enorma sanddyner och öken med oaser av palmer, det känns som att vi besöker Saharaöknen i Afrika! Här kan vi slappna av vid poolen eller prova på sandsurfing! På eftermiddagen finns det möjlighet att göra ett besök vid de mytomspunna Nazcalinjerna mitt i den torra stenöknen mot en extra kostnad. Vi ser linjerna genom att flyga då det är så man ser linjerna bäst!
Boende i Huacachina.
Frukost, lunch och middag

Dag 3 – HUACACHINA TILL LIMA OCH HEMRESA
Vi tar bussen till Lima och följer med på en guidad tur i Lima.
Frukost och lättare lunch.

Tillval Ballestaöarna och Huacachina

Pris: kontakta oss för prisuppgift.

 • Utflykt till Ballestaöarna inkl. engelsktalande guide
 • Boende enligt program
 • Måltider enligt program
 • Transporter enligt program
 • Svensktalande reseledare

Nazcalinjerna

Pris: kontakta oss för prisuppgift.

Under en av dagarna i Huacachina finns det möjlighet att flyga i små plan (Cesnaflygplan) och se Nazcalinjerna från ovan. Detta måste beställas innan vi kommer dit för att vara helt säker på att få plats.

TILLVAL

Det finns möjlighet att förlänga resan med dagar både innan och efter resan. Om ni önskar andra tillval förutom nedan nämnda kontakta oss så tar vi fram förslag till er.

 • Rio de Janeiro
 • Lima
 • Ballestaöarna och Huacachina
 • Amazonas

Under resan kan ni göra kortare extra tillval:
Bestiga topp
När ni kommer till Machu Picchu har ni möjlighet att bestiga en topp efter den guidade turen. Det är mycket enklare än man tror i med att Machu Picchu ligger på mycket lägre höjd än övriga delar av resan så långt, samt att det är en stig upp. Det tar cirka en timme att bestiga toppen.
Biljetter måste beställas i förväg då det bara finns 200 st om dagen.

GRUPPRESA

Grupp: 8–18 personer
Pris/person:  51 500 kr
Enkelrumstillägg: 4 500 kr
Avresa: 24 oktober 2018, 13 mars 2019, 23 oktober 2019 och 12 mars 2020.
Antal dagar: 23
Reseledare: Svensktalande
Guider: Engelsktalande
Länder: Brasilien, Uruguay, Argentina, Bolivia och Peru

Ingår: 

 • Svensktalande reseledare och engelsktalande lokala guider
 • Måltider enligt program
 • Flyg tur/retur Skandinavien
 • Transporter och inrikesflyg
 • Del i dubbelrum
 • Utflykter och inträden:
  Stadsrundtur i: Rio de Janeiro, Buenos Aires, La Paz, Cusco, Lima
  Favelatur i Rio de Janeiro
  Utflykt till Kristusstatyn samt Sockertoppen
  Utflykt till Colonia, Uruguay
  Utflykt till Pampas
  Guidade turer vid Iguacufallen
  Linbana i La Paz
  Besök på Fundacion Qhanawara
  Utflykt till Tiahuanaco
  Utflykt i Thor Heyerdahls spår
  Utflykt till Solön
  Utflykt till flytande öarna
  Utflykt till Heliga dalen
  Utflykt till Machu Piccu inkl. tågresa
  Turistbiljett i Cusco

Ingår ej:

 • Dricks
 • Dryck
 • Personliga utgifter
 • Lokal flygplatsskatt och visum

SKRÄDDARSYDD

Kontakta oss för reseplanering och prisförslag.

Rio de Janeiro

resor till sydamerika

Iguazufallen

Buenos Aires

Colonia

La Paz

Solön

Solön

Urosöarna i Titicacasjön

resor Peru
Resa till Peru

Cusco

Machu Picchu

Rundresa Peru
Resa till Peru

Lima

Ballestaöarna & Huacachina

Resa till Peru