måndag , 22 april 2024
Hem » EUROPA » Levande vulkanöar – Island

Levande vulkanöar – Island

Följ med oss till vårt första resmål i Europa, det naturrika Island! Här finner vi både vulkaner, vattenfall, varma källor, valar och många andra unika naturfenomen.

Dag 1
Efter ca 3 timmars flygresa landar vi på Island för att påbörja vår resa. Med en transferbuss tar vi oss till Reykjavik och om ni vill välja till ett stopp vid Blå lagunen går det bra. Vid Blå lagunen kan ni bada i det varma vattnet och få en första glimt av vad Island erbjuder.
Resterande av dagen har vi egen tid att bekanta oss med Reykjavik.


Dag 2
Dagens mål är Nordlandets huvudstad Akureyri och för att ta oss dit åker vi norrut via Hvalfjordstunneln till Borgarnes och vidare till hästarnas dal- Skagafjördur. I Glaumbaer besöker vi hembygdsmuseet för att ta del av den historiska bondgården och innan vi når Akureyri åker vi via Öxnadalsheidi.

Dag 3
Dagen börjar med ett besök vid det vackra vattenfallet Goðafoss. Därefter har vi en dag vid sjön Mývatn och naturreservatet kring sjön, området är ett av Islands mest fascinerande områden. För de som vill slappna av så finns det ett naturligt utomhus bad, Jardbödin, som liknar Blå lagunen. Men det finns även vacker och unik natur att uppleva så som vulkaniska formationer, geotermisk aktivitet, kratrar och ett vulkaniskt område där sulfatgaser och ånga strömmar upp ur marken.

Dag 4
Vulkanen Krafla ligger nära Myvatn och är vårt första stopp idag och därefter kommer vi besöka det 44 meter höga och mäktiga vattenfallet Dettifoss. Vattenfallet är Islands största och är ett av Europas mest kraftfulla vattenfall i fråga om storlek.
Vi åker sen vidare mot det vackra och glest bebyggda östfjordarna.

Dag 5
Vid östfjordarna finns en dramatisk och unik kustlinje där vi passerar Djupivogur och Höfn. Vid Vatnajökulls fot finns glaciärlagunen Jökulsárlón och här flyter isberg runt som lossnat från glaciären. De klarblåa tusenåriga ismassorna ger en sagolik vy! Det går en flod från lagunen och ut i Atlanten och har man tur får man se sälar. Det finns möjlighet att välja till en kortare båttur i lagunen för att får en närmare bild av glaciären.
Avslutningsvis besöker vi Skaftafell nationalpark som ligger nedanför Islands högsta topp Örfærajökull och är en grön och vacker oas.

Dag 6
Dagen startas med att passera lavafälten Eldhraun och se de svarta glaciärdynerna i Mýrdalssandur. Reynisfjara är känd för dess svarta, kolumnformade basaltklipporna som reser sig ur havet. Inte långt härifrån finner vi Islands sydligaste punkt, Dyrholaey.
Skógafoss är ett imponerande vattenfall på en fallhöjd på 60 meter, vi besöker även vattenfallet Seljalandfoss. På Eyjafjallajökull Visitor center kan vi se en film om det ökända vulkanutbrottet år 2010.
Turen fortsätter sen via Hella och Hvolsvöllur till Selfoss.

Dag 7
Under vår sista heldag på Island besöker vi Gyllene Cirkeln. Landets vackraste vattenfall, Gullfoss är dagens första besök innan vi fortsätter till ett geotermiskt område där den aktiva gejsern Storkkur var femte minut sprutar en kokhet vattenkaskad i luften.
I nationalparken Thingvellir möts två kontinentalplattor och efter ett besök här åker vi mot Reykjavik men tar ett kort stopp vid Perlan för att se den vackra utsikten över staden och dess omgivning.

Dag 8
Vi avslutar vår härliga resa tillsammans och påbörjar hemresan.

Det finns möjlighet till tillval under resan som t ex valskådning, Blå lagunen och båttur.

GRUPPRESA

Grupp: 8–18 personer
Pris/person:
21 900 kr
Enkelrumstillägg: 6 900 kr
Avresa: 28 maj 2023
Antal dagar: 8
Reseledare: Svensktalande
Guider: Engelsktalande
Länder: Island
Ingår: 

  • Halvpension
  • Flyg tur/retur Skandinavien
  • Transporter
  • Del i dubbelrum

Ingår ej:

  • Personliga utgifter
  • Dricks
  • Dryck

SKRÄDDARSYDD

Kontakta oss för reseplanering och prisförslag.