torsdag , 18 juli 2024
Hem » OCEANIEN » Australien
 • Blue Mountains med Three sisters och utsiktsplatsen Govett´s Leap är väl värt ett besök

 • Operahuset i Sydney - en världskänd vy

 • Kata Tjuta med stora kupolformade klippformationer

 • The Blue Lake är en kratersjö som årligen skiftar färg

 • Gammalt möter nytt i The Rock, Sydney

Australien

Australien är vår minsta kontinent, och samtidigt ett av världens till ytan största länder. Landet bjuder på storslagna landskap och varierande natur.

Från outback till regnskog

Vi reser från storstäder till klippiga kustlinjer, badar vid palmbeklädda sandstränder, ser magnifika vattenfall och färdas genom såväl öken som regnskog. En kortare resa kan omöjligt täcka in hela den fascinerande kontinenten, men vi gör ett gott försök att ta er till några av landets mest imponerande platser, och samtidigt visa på den mångfald Australien bjuder. Vår resa är en upplevelse att minnas länge framöver.

Höjdpunkter

 • Storslagna vyer längs Great Ocean Road
 • Stränder och operahus i Sydney
 • Solnedgång i The Red Centre
 • Vandring i Kings Canyon
 • Båttur genom Katherine Gorge
 • Katamarankryssning till Barriärrevet
 • Tjapukai Aboriginal Cultural Park

DAG 1

Flygning till Adelaide. Möjlighet till stopp i Asien.

DAG 2

Ankomst till Adelaide, huvudstad i delstaten South Australia, en välordnad, vacker och charmig storstad med behagligt klimat och vackra omgivningar.

DAG 3

Vidare för att uppleva den dramatiska kusten med stopp i Mount Gambier. Staden är mest känd för kratersjön Blue Lake som ändrar färg varje år.

DAG 4

Österut längs den kända kuststräckan Great Ocean Road mot Melbourne. Vi ser gröna kullar, vackra bergsformationer och klippor som stupar mot turkosfärgat hav.

DAG 5

Vi anländer Melbourne vid lunchtid och dagen är sedan fri att uppleva det som intresserar just dig i Melbourne. Din reseledare ger tips om vad dagen kan ägnas åt.

DAG 6–7

Flyg till Sydney. Stadsrundtur med besök vid bland annat Operahuset, Harbour Bridge och The Rocks. Vid populära The Rocks märks historiens vingslag, idag blandat med moderna små butiker och mysiga restauranger. Besök även i China Town och vid populära Bondi Beach.

DAG 8

Besök vid världsarvslistade Blue Mountains med 92 olika eukalyptusarter. Klippformationen Three Sisters, utsiktsplatsen Govett’s Leap och vattenfallen Wentworth Falls är några av dagens utflyktsmål. Förutom utsikten är det papegojor och andra fåglar som drar till sig blickarna. Besök på en Wildlife Park där vi lär känna Australiens unika fauna.

DAG 9–10

Flyg till Uluru, Kata Tjuta nationalpark i Northern Territory. Besök vid aboriginernas heliga berg Uluru, mer känd som Ayers Rock. Vi utforskar berget och ser solens strålar färga berget allt rödare i såväl solnedgång som soluppgång. Nästa eftermiddag besöks Kata Tjuta – Olga Mountains med vandring mellan de rundade domerna och ser solnedgången.

DAG 11

Tidig transport till spektakulära Kings Canyon med utsikt över ravinen och promenad i vackra Garden of Eden.

DAG 12–13

Färden fortsätter till Alice Springs, genom ett vackert men öde landskap. En stadsrundtur med besök på den gamla telegrafstationen, som spelat en central roll för människorna i Australiens ödemark. Vidare besök på School of the Air och The Royal Flying Doctor Service, båda nödvändiga för att livet i ”The Outback” ska fungera.

DAG 14

Darwin är en modern och trevlig liten stad vid Australiens nordkust som tyvärr varit hårt drabbad genom åren och fått återuppbyggas.

DAG 15–16

Vi åker till Katherine Gorge och Litchfield Park. En vacker båtfärd genom den vattenfyllda ravinen väntar oss och vi håller utkik efter krokodiler. I Litchfield ser vi många vattenfall, grönskande regnskog och badvänliga vattenhål.

DAG 17

Tidig avfärd till Mary River, där vi gör en båttur. Här finns både söt- och saltvattenskrokodiler, ett rikt fågelliv med hägrar och flygande hundar som landar i träden vid solnedgången.

DAG 18

Flyg till Cairns, där dagen är fri för egna aktiviteter.

DAG 19

Med katamaran åker vi ut till Barriärrevet och lär oss mer om hur ett rev är uppbyggt och dess invånare genom en tur med glasbottenbåt. Det finns gott om tid att simma eller snorkla i det underbara vattnet. Möjlighet finns att med instruktör dyka för att få se alla färgglada fiskar på närmare håll.

DAG 20

Vi åker med ånglok upp för berget till byn Kuranda i den tropiska regnskogen. Nedfärd med linbana och en underbar utsikt. Dagen avslutas med besök på Tjapukai Aboriginal Cultural Park.

DAG 21

Fri tid i Cairns för bad och egna strövtåg. Extra dagar i Cairns kan läggas till för de som önskar.

DAG 22–23

Hemresa med möjlighet att göra ett stopp i Asien.

SKRÄDDARSYDD

Engelsktalande guider

Pris: Mot offert
Avresa: Dagligen
Länder: Australien

Vill du uppleva mer?

Vinodling – 1 dag

Adelaidedistriktet är med sitt Medelhavsklimat mycket lämpligt för vinodling. Några av landets främsta viner tillverkas i Adelaides omgivningar. Du besöker en av gårdarna, ser tillverkningen, och får provsmaka.

Kangoroo Island – 2 dagar

Kangaroo Island bjuder på verkligt varierad natur. En tredjedel av ön består av nationalparker och naturreservat. Klippor och stränder avlöser eukalyptusskogar, ljunghedar och ökenliknande sanddyner och djurlivet är mycket rikt.