måndag , 22 april 2024
Hem » CENTRALAMERIKA » Kanaltur och regnskog – Panama och Costa Rica
  • Centralamerikas paradis - Costa Rica

  • Vackra djur både ovan och under vattnet

  • Tiger Heron i Tortueguero nationalpark

  • Här finns allt en naturälskare kan önska sig

  • Nationalparkerna breder ut sig över stora delar av landet

Kanaltur och regnskog – Panama och Costa Rica

Resan börjar i Panama City med en oförglömlig kryssning på delar av Panamakanalen och besök hos en indianstam.

Sedan besöker vi några av de vackraste platserna i Costa Rica. Landet har avsatt stora ytor till nationalparker och har länge varit en turistnation. Här möter du både djungel och dess gröna frodighet och spännande djur men även stora bananodlingar och vulkaner.

Dag 1–2 – Panama City
Flyg från Skandinavien och ankomst till Panama City på kvällen.

Andra dagen i Panama blir det en stadsrundtur. Panama Viejo är den gamla delen av staden, som blev nedbränd av piraten Henry Morgan. Staden byggdes några år senare upp på ett annat ställe vid foten av kullen Cerro Ancon. Efter lunch åker vi en kort transfer genom den modernare delen av staden till Panamakanalen och åker på kryssning som tar oss genom delar av Panamakanalen.

Dag 3 – Chagresfloden
Efter frukost beger vi oss till Alajuelasjön. Färden till indianstammen Embera sker med lokala båtar på sjön och sedan in i floden Chagres. Vi kommer under besöket få reda på mer om deras kultur, kroppsmålningar, danser och fina hantverk.

Efter lunch gör vi en vandring till den närbelägna regnskogen.

Dag 4 – San José
Nu lämnar vi Panama för att flyga till San Jos. i Costa Rica. Vi besöker en kaffeplantage och på sena eftermiddagen finns det tid till vila eller att utforska staden på.

Costa Rica är ett litet land men har ett stort utbud av djur- och växtarter. Landet har avsatt stora ytor till nationalparker och har länge varit en turistnation. Här möter du både djungel och dess gröna frodighet och spännande djur men även stora bananodlingar och vulkaner.

Dag 5–6 – Tortuguero
En tidig avfärd tar oss ner till hamnen där en båt tar oss till Tortuguero. Tortuguero nationalpark ligger vid den karibiska kusten och kallas ibland Costa Ricas Amazonas. Här finns naturliga floder och laguner i kombination med regnskogen som man bäst tar del av genom båtfärder på floderna.

När vi inte är på utflykt idag kan man passa på att antingen gå på någon av de vackra skogslederna eller koppla av vid poolen. På den tredje dagens utflykt åker vi båt genom de fina små kanalerna i regnskogen och här har vi stor chans att få se olika fåglar, apor, och krokodiler.

Dag 7–8 Arenal
Efter frukosten åker vi båt tillbaka och sedan vidare transfer till Arenal. Vulkanen Arenal är 7 000 år gammal och var fram till år 2011 en av världens mest aktiva vulkaner. Det finns naturligt varma källor i området som värms upp av vulkanen som är härliga att bada i.

Dag åtta vandrar vi genom Arenals nationalpark under 2–3 timmar. Denna tur kommer ta oss genom regnskogen med stor chans att få uppleva de djur som lever här. Vi får en fin utsikt över vulkanen och den vackra Arenalsjön.

Dag 8–9 Monteverde
Vi åker i buss till Monteverdes molnskog med chans att göra vandringar bland trädtopparna på speciella hängbroar högt uppe i luften. Molnskogen är en mycket vacker plats som är otroligt grön med växter överallt. Det är ett ganska milt klimat och ofta dimmigt. Träden är fulla av mossa, lavar och orkidéer.

Under tiden i Monteverde kan vi ägna oss åt bland annat fågelskådning, skogs- och nattvandringar samt hästridning.

Nu kan du välja mellan att åka till Costa Ricas fina kust för några härliga dagar på stranden, eller varför inte följa med vidare och uppleva Nicaragua.

Men om man hellre vill p.b.rjas

hemresan h.r.

SKRÄDDARSYDD

Kontakta oss för reseplanering och prisförslag.