torsdag , 18 juli 2024
Hem » CENTRALAMERIKA » Costa Rica
  • Centralamerikas paradis - Costa Rica

  • Vackra djur både ovan och under vattnet

  • Tiger Heron i Tortueguero nationalpark

  • Här finns allt en naturälskare kan önska sig

  • Nationalparkerna breder ut sig över stora delar av landet

Costa Rica

Resor till Costa Rica

Naturen i Costa Rica är fantastisk med dimhöljd molnskog, frodig regnskog, exotiska fåglar, vulkaner och fina badstränder.

Centralamerikas paradis

Under resor till Costa Rica besöker ni några av de vackraste platserna i Costa Rica. Landet har avsatt stora ytor till nationalparker och
har länge varit en turistnation. Här möter du både djungel och dess gröna frodighet och spännande djur men även stora bananodlingar och vulkaner.

Passa även på att utnyttja de sista dagarna på Costa Rica med sol och bad på någon av dess fina stränder.

Resor till Costa Rica är en perfekt upplevelse för den som gillar kombinationen natur och vackra stränder.

DAG 1

Idag påbörjas resan till Costa Rica och San José.

DAG 2–3

Välkommen till Costa Ricas huvudstad, San José, där vi gör sightseeing till de kändaste platserna och besöker den livliga marknaden.

DAG 4–5

Vi lämnar San José tidigt för att åka till en av Costa Ricas berömda nationalparker, Tortuguero. Vi reser genom den frodiga skogen, först med buss och sedan med båt till vår lodge.

Under två dagar får vi möjlighet att ta del av parkens flora och fauna. Här lever olika slags apor, mer än 400 fågelarter och stora havssköldpaddor lägger sina ägg på stranden i skydd av mörkret.

DAG 6–7

Vi reser till Sarapiqui, som ligger i hjärtat av Costa Ricas bananodlingar. Vi bor på en lodge varifrån vi kan njuta av skogens ljud. Denna ort är mycket charmig och området är känt som en mycket fin fågellokal.

Här finns möjlighet att koppla av och njuta av de vackra omgivningarna.

DAG 8–9

Dagen efter lämnar vi Sarapiqui och når efter ett tag byn La Fortuna och nationalparken Arenal Volcano. Här besöker vi Tabacons heta källor, där hett vatten från vulkanen leds ner till pooler med olika temperaturer. Utsikten mot vulkanen Arenal är betagande.

Nästa dag åker vi till Caño Negro, som är ett skyddat område med en sjö och omgivande träskmarker. Caño Negro är en av de bästa platserna i Costa Rica för att se vadarfåglar.

DAG 10–12

Monteverdes molnskog är känd för sina hängbroar i trädens toppar, ett system på nästan tre kilometer. Här finns även en plats där man matar kolibris, vilket ger en unik chans att få se dessa vackra fåglar på nära håll. Vi stannar tre dagar i detta paradis för naturälskare.

DAG 13–14

I Quepos får du möjlighet att koppla av på den vita sandstranden, de varma baden och ljumma kvällarna.

DAG 15

Vi återvänder till huvudstaden för att nästa dag flyga hem.

SKRÄDDARSYDD

Engelsktalande guider

Avresa: Dagligen
Antal dagar: 14