torsdag , 30 maj 2024
Hem » ASIEN » Kina
  • Jordens enda byggnadsverk man kan se från månen

  • Terrakottaarmén med flera tusen fullskaliga soldater och hästar

  • Tongli, Kinas svar på Venedig? Med över 50 broar och mängder av båtar

  • Skoj i Kina

  • Världens folkrikaste land inbjuder till en oförglömlig resa

Kina

Resan till Kina bjuder på några av världens mest kända sevärdheter, storslagen natur och möte med vänlig befolkning.

Mittens rike

Världens folkrikaste land inbjuder till några oförglömliga veckor då vi upplever dess myllrande huvudstad Beijing, Kinesiska muren, Terrakottaarmén, gröna sockertoppsberg vid Lifloden och metropolen Shanghai.

DAG 1–2

Avresa och ankomst till Beijing. Vi besöker Himmelens Tempel, som är en mötesplats för beijingbor. Komplexet påbörjades i början av 1400–talet och templet är en av Kinas vackraste byggnader.

DAG 3

Idag besöker vi den största sevärdheten, Den förbjudna staden, som är ett mycket stort område med imponerande palats. Efteråt gör vi en promenad på världens största torg, Den himmelska fridens torg. Till sist det luxuösa Sommarpalatset, som ser ut som det gjorde vid kejsardömets sista dagar i början av 1900–talet.

DAG 4

Kinesiska muren är det mest tidsödande och arbetskrävande projektet i historien. Muren påbörjades redan under 600–talet f.Kr. och sammanlänkades slutligen år 221 f.Kr. Idag mäter muren en längd på över 600 mil.

DAG 5

Vi besöker en av de gamla hutongerna som har rustats upp. Därefter blir det egen tid på en av de stora inomhusmarknaderna.

DAG 6

Flyg till Xian. Stadsmuren är en av de bäst bevarade av Kinas alla stadsmurar. Vi besöker även Tangmuseet, där vi tar del av den mäktiga Tangdynastin som utgör höjdpunkten i den kinesiska historien.

DAG 7

Terrakottaarmén är ett av världens märkligaste och mest betydande arkeologiska fynd. Det finns nästan 6 000 skulpterade lerfigurer i naturlig storlek som tillverkades för att bevaka kejsarens gravplats.

DAG 8

Flyg till Guilin. Beroende på flygavgång blir det ledig tid i Xian eller i Guilin.

DAG 9

En av resans höjdpunkter är dagens båtutflykt längs floden Li. Härifrån ser man den vackra naturen med gröna sockertoppar som uppstått genom tidens erodering. Färden avslutas i Yangzhou.

DAG 10

Flyg till Shanghai. Vi flanerar på The Bound, kolonialtidens mest fashionabla promenadstråk. I Shanghai finns även ett China Town, på grund av den tidigare utländska dominansen.

DAG 11

Vi åker till den mycket gamla trädgårdsstaden Tongli. Under 1 000 år levde befolkningen här av kommersen kring vattnet och ett sinnrikt flodsystem med kanaler utvecklades. Tongli har över 50 broar och likheten med Venedig är slående.

DAG 12

Hela dagen ägnar vi oss åt den brokiga staden Shanghai och besöker bland annat Yu Yuanträdgården, Jadebuddhans tempel och en silkesfabrik.

På kvällen upplever vi en hisnande uppvisning i akrobatik.

DAG 13

Dagen är ledig för egna aktiviteter. Besök museum, shoppa eller se Kinas nationaldjur, pandan, på stadens zoo.

DAG 14

Hemresa.

SKRÄDDARSYDD

Engelsktalande guider

Pris: Mot offert
Avresa: Dagligen
Antal dagar: 15
Länder: Kina