torsdag , 18 juli 2024
Hem » SYDAMERIKA » Resa till Sydamerikas höjdpunkter
 • På berget Corcorvado står Kristus och tittar ut över Rio de Janeiro

 • Flicka med sin alpacka utanför Cusco i Peru

 • Ett besök på de flytande vassöarna i Titicacasjön

 • Inkaindianernas Machu Picchu är en upplevelse man aldrig glömmer

 • Foz do Iguacu är Sydamerikas största vattenfall med 275 fall

Resa till Sydamerikas höjdpunkter

Denna övergripande resa tar dig till ett Sydamerika i koncentrat. Du besöker fem länder, Brasilien, Argentina, Uruguay, Bolivia och Peru samt tre huvudstäder. Resan bjuder på vacker natur och huvudpunkter som visar inkafolkets kultur.

En resa för dig som vill uppleva de flesta av Sydamerikas pärlor på samma resa. Vill du ha en större fördjupning i något av länderna rekommenderar vi någon av vår andra resor på kontinenten Sydamerika.

Till våren kör vi istället en ny variant då vi avvaktar hur det blir i Bolivia. Klicka på länken nedan för att se den nya resplanen.

Resa till Sydamerika och dess höjdpunkter

DAG 1 
Nu börjar vi vår resa till Sydamerika. Flyget tar oss till Peru och Lima.


Resa till Peru
Rundvandring i Lima.

DAG 2 
Välkommen till Perus huvudstad, Lima! Vi följer med på en kortare guidad tur och besöker några av stadens sevärdheter.
Vi fortsätter vår färd till Arequipa där vi spenderar natten.

Boende i Arequipa


Resa till Peru
Vid horisonten syns tre vulkaner.

DAG 3 
Arequipa som är Perus näst största stad och även känd som ”Den vita staden” för dess vita väggar av vulkanisk sten. Runt om staden tornar tre vulkaner upp, Misti, Chachani och Pichu Pichu. En guidad tur tar oss med till stadens sevärdheter. Staden är med på Unesco:s världsarvslista med ett vackert centrum med många kyrkor i barockstil och en småstadskänsla. Klostret Santa Catalina är en stad i staden som är mycket välbevarat med egna gator och små torg.

Boende i Arequipa. MåltiderFrukost


Resa till Peru
På plats i Cusco med många vackra byggnader.

DAG 4 
Vi tar flyget till den gamla inkahuvudstaden på 3.400 meters höjd, som med sina charmiga gränder fått epitetet Sydamerikas vackraste stad. En guidad tur i Cusco tar oss med på ett besök i Soltemplet, katedralen samt en vandringstur runt större delen av staden för att höra dess fascinerande historia.

Boende i Cusco. MåltiderFrukost och lunch

DAG 5 
Egen dag i Cusco. Med en turistbiljett (ingår) har ni möjlighet att besöka flera av Cuscos fina museer, gå på en dans- och musikshow eller besöka fler Inkaruiner som finns i närheten av staden. Eller kanske bara njuta av den vackra staden från ett café eller handla de fina alpackakläderna.

Boende i Cusco. MåltiderFrukost och middag


Resa till Peru
Urumbadalen, Inkafolkets heliga dal med en fantastisk vy.

DAG 6 
Resa till Sydamerika utan att besöka Urubambadalen är inte att rekommendera. Detta var inkafolkets heliga dal och här gör vi ett heldagsbesök för att se på inkaruinerna. Vi besöker fästningen Sacsayhuaman som byggdes för att försvara sig mot invaderande stammar som hotade inkafolket. Vi besöker en alpacka- och lamafarm, samt en stiftelse som tar hand om djur som skadat sig, här får vi eventuellt se en puma och en kondor. Pisaq som är nästa besök är känd för sin färgstarka och livliga marknad.

Vi besöker en inkaruin som ligger på bergskanten till ett stup med en otroligt vacker utsikt. Vi tar oss vidare till byn Ollantaytambo. Denna charmiga lilla by i Inkadalen har verkligen en rik historia och är den enda by i Peru där inkas stadsplanering finns kvar i original. Dessutom ståtar den med en fantastisk tempelkonstruktion, strategiskt belägen på bergssidan ovan staden. Efter en historierik dag tar vi tåget till Aguas Calientes som är samhället närmst Machu Picchu.

Boende i Aguas Calientes. MåltiderFrukost och middag


Resa till Peru
En fantastisk utsikt över Machu Piccu.

DAG 7 
På morgonen tar vi bussen till Machu Picchu som bara ligger 15 minuter bort för att njuta av att dimmorna lättar över Machu Picchu med förhoppningsvis perfekt utsikt. Under dagen får vi en guidad tur av Machu Picchu och inkarikets fascinerande värld och möjligheten att bestiga Wyana Picchu.

Ni åker själv tillbaka när ni känner er klar med Machu Picchu och får då lite egen tid i Aguas Calientes, och precis som stadens namn (på spanska varmt vatten) finns det möjlighet att bada i stadens varma källor. Vi tar tåget tillbaka till Cusco.

Boende i Cusco. MåltiderFrukost och picknick lunch


Resa till Peru
Besök på en av Urosöarna är en spännande upplevelse.

DAG 8 
Genom ett fantastiskt bergslandskap åker vi buss till Puno (cirka 6,5 timmar). Väl framme i Puno tar vi båten ut till Urosöarna som är flytande öar byggda av vass och jord. Här bor Urosindianerna fortfarande och har bott här i århundraden.

Boende i Puno. MåltiderFrukost och lättare lunch på bussen


Resa till Bolivia
Solön i Titicacasjön, den högst farbara sjön i världen.

DAG 9 
Idag lämnar vi Puno och Peru för att bege oss in i Bolivia och till Solön som ligger i Titicacasjön. Från världens högst belägna farbara sjö på gränsen mellan Bolivia och Peru har vi enastående utsikt mot de snöklädda Anderna på över 6 500 meters höjd. Solön imponerar med terrassodlingar och enorma vyer. Solön ligger i Titicacasjön som har 41 öar. Den anses helig och vara hemvist åt inkaguden Inti. På ön besöker vi solbordet och andra viktiga Inkaplatser. Ni får även chansen att vandra över ön.

Boende på Solön. MåltiderFrukost och picknick lunch

DAG 10 
Vi fortsätter besöka Solön innan vi beger oss vidare till Huatajata.

Här vi följer i äventyraren Thor Heyerdahls spår genom att bland annat besöka Andean Roots Eco Village. De tre brödrarna Limachi som hjälpte Heyerdahl att bygga bland annat båten Kon-Tiki kom härifrån. Med Kon-Tiki seglade besättningen från Callao i Peru år 1947 till Polynesien. Förutom den norska besättningen fanns svensken Bengt Danielsson som var kock, sociolog och tolk när det behövdes.

Boende i Huatajata. MåltiderFrukost och middag


Resa till Sydamerika
Traditionellt klädd liten flicka med sin lilla alpacka.

DAG 11 
Nästa stopp är, Fundacion Qhanawara, en verksamhet som vi stödjer varje månad. Det är en svensk tjej som har startat ett fritids för barn i en fattig by utanför La Paz. Här får barnen hjälp med läxor, leka och ha kul, mat och även läkarhjälp om så behövs.

Boende i La Paz. Måltider: Frukost och picknick lunch


Resa till Bolivia
La Paz, staden längs berget.

DAG 12 
Välkommen till La Paz, kontrasternas stad. Här möter du en härlig mix av gammalt och nytt, där traditionellt klädda indianer samsas med kostymklädda affärsmän. Staden är vackert belägen i en gryta, omgiven av Andernas höga bergstoppar. Nästan överallt i staden ser man Bolivias högsta berg, den vackert snöklädda vulkanen Illimani, 6.490 meter hög.
La Paz är världens högst belägna huvudstad på 3.600 meter över havet och är fylld med små gränder, kullerstensbelagda torg, restauranger och mysiga caféer.

Idag är det en ledig dag i staden. Men där finns möjlighet att välja till tillvalet Tiahuanaco som är en pre-Inka stad i Bolivia. Platsen finns med på Unesco:s världsarvslista och har varit med sedan 2000. Tiahuanaco ses av de flesta arkeologer som en av de viktigaste platser fram till Inka imperiet och är en vacker och spännande plats för besökare.

Boende i La Paz. MåltiderFrukost

DAG 13 
Dagen bjuder på en guidad tur i La Paz samt att vi åker upp i en linbana för att få en underbar utsikt över staden.

Boende i La Paz. MåltiderFrukost och middag


Resa till Argentina
Buenos Aires en myllrande storstad.

DAG 14 
Nu lämnar vi Bolivia och flyger vidare till Argentina och dess huvudstad Buenos Aires. Framme i Buenos Aires tar vi en kort gemensam promenad i staden för att lära känna den.

Boende i Buenos Aires. MåltiderFrukost


Resa till Uruguay
Colonia en pärla i Uruguay.

DAG 15 
Med båt (cirka 2,5 timme) tar vi oss till den lilla staden Colonia del Sacramento i Uruguay. Den är vackert belägen vid floden Rio de la Plata och är dessutom upptagen på Unesco:s världsarvslista. Staden grundades år 1680 av portugiserna och användes då som utgångspunkt för smuggling av varor tvärs över Rio de la Plata till Buenos Aires. Idag lockar Colonia med färgglada restaurerade hus längs kullerstensbelagda gränder. Den gamla delen av staden ger en idyllisk känsla och väl värd att uppleva.

Boende i Buenos Aires. MåltiderFrukost och lunch


resa till argentina
Man kan inget annat än att le mot dessa färgglada hus.

DAG 16 
Idag upplever vi Buenos Aires där vi under dagen ska få en guidad tur i den stora huvudstaden. Vi besöker den kända gatan Avenida 9:e juli, obelisken, presidentpalatset Casa Rosada och La Boca. Turen tar oss också med till stadens äldsta kvarter med El Carmita som är känd för sina färgstarka hus och till tangons ursprungsmiljö i San Telmos.

Vidare åker vi till La Recoleta med sina fashionabla villakvarter och kända kyrkogård. Vi avslutar i Puerto Madero med fashionabla restauranger och goda shoppingmöjligheter.

Boende i Buenos Aires. MåltiderFrukost


Resa till Argentina
… och med Pampas bakom oss, många hundratusen mil …

DAG 17 
Dagen spenderas med en heldagsutflykt på Pampas. På morgonen åker vi ut från staden för att besöka det berömda Pampas, ett enormt stäppområde. Här finns stora fält och gräsområden med mängder av gräsätande boskap. Förutom att se de ändlösa vidderna stannar vi till vid en ”estancia” – en traditionell farm, där vi äter en BBQ-middag och får en uppvisning av ”gauchos” – de lokala cowboysen på hästar.

Boende i Buenos Aires. MåltiderFrukost och lunch

DAG 18 
Under en ledig dag i Buenos Aires har ni möjlighet att upptäcka fler sevärdheter på egen hand innan vi flyger vidare till Iguazu på kvällen alternativt på morgonen dag 19 beroende på hur flygen går.

Boende i Foz do Iguazu/Buenos Aires. MåltiderFrukost


Resa till Argentina
Iguazufallen dånar genom landskapet. En mäktig upplevelse.

DAG 19 
Foz do Iguazu, här finns Sydamerikas största och världens kanske mest spektakulära vattenfall med inte mindre än 275 stora och mindre fall. Det högsta har en fallhöjd på 70 meter.

Efter en god natts sömn utforskar vi idag den argentinska sidan av Iguazufallen. Runt de mäktiga fallen är det vackra gröna skogar fyllda av bambuträd, palmer och lianer som omsluter fallen. Starkt färgade papegojor av olika storlekar flyger mellan grenarna och tävlar om uppmärksamheten med vilda orkidéer, begonior och bromelior. Namnet Iguazu betyder stort vatten på det lokala indianspråket.

Boende i Foz do Iguazu. MåltiderFrukost och middag

DAG 20 
Fallen ligger både i Brasilien och i Argentina och i dag upplever vi fallet på den brasilianska sidan genom en guidad rundtur. Omgivningarna runt vattenfallen är mycket natursköna med vackra fåglar och fjärilar. Vi flyger nu vidare till Rio de Janeiro.

Boende i Rio de Janeiro. MåltiderFrukost


Resa till Brasilien
Kristusstatyn håller ett vakande öga på invånarna i Rio de Janeiro.

DAG 21 
Rio de Janeiro är en av jordens mest fascinerande städer, här blandas underbara stränder med berg, djungel, kåkstäder och samba. Vi börjar med att besöka en av Rios mest kända platser, den 40 meter höga Kristusstatyn som ligger uppe på berget Corcorvado som är 710 meter högt. Statyn blickar ut över en svindlande vacker utsikt. Därefter tar vi en guidad tur till Rios stränder – Leblon, Ipanema och Copacabana.

Boende i Rio de Janeiro. MåltiderFrukost och lunch


Resa till Brasilien
Med linbana tar man sig upp på sockertoppen med milsvid utsikt.

DAG 22 
Idag ska vi besöka en annan av Rios kända platser, Sockertoppen. Men vi börjar dagen med en guidad tur innehållande olika höjdpunkter. Vi tar sen linbanan upp till Sockertoppen. På kvällen finns det möjlighet att besöka en av Rios många lokala sambaställen (ingår ej).

Boende i Rio de Janeiro. MåltiderFrukost


Resa till Brasilien
Favelan är en stor kåkstad som breder ut sig i Rio de Janeiro.

DAG 23–24 
Vår guide tar idag med oss på en Favelatur där vi besöker stadens kåkstad. Vår kunniga guide känner de flesta och vi tas emot med öppna armar medan vi blir visade kåkstadens liv. Efter några härliga dagar i Rio de Janeiro är det dags att påbörja hemresan.

Resa till Sydamerikas höjdpunkter är slut och med många dagars oförglömliga minnen. Hemkomst dag 24.

Måltider: Frukost och middag

Tillval Ballestaöarna

Före huvudresan.


DAG 1 
Direkt när vi ankommer till Lima tar vi bussen ner till Paracas. Vår guidade tur i Lima har vi när vi kommer tillbaka till Lima efter tillvalet.

Boende i Paracas. MåltiderFrukost, lättare lunch och middag


Resa till Peru
Fåglarna slåss om platsen utanför Ballestaöarna.

DAG 2 
Utflykten idag går till Ballestaöarna som är känt för sitt rika djurliv. Här ser vi sjölejon, sälar, pelikaner, pingviner, tusentals fåglar och med tur även delfiner och kaskelottvalar. En båttur gör att vi får se de vilda djuren.

Nästa plats är ett ställe som vi normalt sett inte förknippar med Peru och Sydamerika – Huacachina. Enorma sanddyner och öken med oaser av palmer, det känns som att vi besöker Saharaöknen i Afrika! Här kan vi slappna av vid poolen eller prova på sandsurfing!

På eftermiddagen finns det möjlighet att göra ett besök vid de mytomspunna Nazcalinjerna mitt i den torra stenöknen mot en extra kostnad. Vi ser linjerna genom att flyga då det är så man ser linjerna bäst!

Boende i Huacachina. MåltiderFrukost, lunch och middag

DAG 3 
Vi tar bussen till Lima och följer med på en guidad tur i Lima.

Måltider: Frukost och lättare lunch.


Kostnad Ballestaöarna 

Kontakta oss för prisuppgift.

 • Utflykt till Ballestaöarna inkl. engelsktalande guide
 • Boende enligt program
 • Måltider enligt program
 • Transporter enligt program
 • Svensktalande reseledare

Nazcalinjerna
Under en av dagarna i Huacachina finns det möjlighet att flyga i små plan (Cesnaflygplan) och se Nazcalinjerna från ovan. Detta måste beställas innan vi kommer dit för att vara helt säker på att få plats. Ej inkluderat i priset.

Tillval före och efter huvudresan

Det finns möjlighet att förlänga resan med dagar både innan och efter resan. Om ni önskar andra tillval förutom nedan nämnda kontakta oss så tar vi fram förslag till er.

 • Rio de Janeiro
 • Lima
 • Ballestaöarna och Huacachina
 • Amazonas

Under resan kan ni göra kortare extra tillval:
Bestiga topp När ni kommer till Machu Picchu har ni möjlighet att bestiga en topp efter den guidade turen. Det är mycket enklare än man tror i med att Machu Picchu ligger på mycket lägre höjd än övriga delar av resan så långt, samt att det är en stig upp. Det tar cirka en timme att bestiga toppen. Biljetter måste beställas i förväg då det bara finns 200 st om dagen.

Datum och pris

Gruppresor

Grupp: 8–18 personer
Pris/person:  58 500 kr (kan bokas med engelsktalande reseledare för 55 500 kr)
Enkelrumstillägg: 4 500 kr
Avresa: 7 mars 2023, 19 oktober 2023, 5 mars 2024
Antal dagar: 23
Reseledare: Svensktalande
Guider: Engelsktalande
Länder: Brasilien, Uruguay, Argentina, Bolivia och Peru

Ingår: 

 • Svensktalande reseledare och engelsktalande lokala guider
 • Måltider enligt program
 • Flyg tur/retur Skandinavien
 • Transporter och inrikesflyg
 • Del i dubbelrum
 • Utflykter och inträden:
  – Stadsrundtur i: Rio de Janeiro, Buenos Aires, La Paz, Cusco, Lima
  – Favelatur i Rio de Janeiro
  – Utflykt till Kristusstatyn samt Sockertoppen
  – Utflykt till Colonia, Uruguay
  – Utflykt till Pampas
  – Guidade turer vid Iguacufallen
  – Linbana i La Paz
  – Besök på Fundacion Qhanawara
  – Utflykt i Thor Heyerdahls spår
  – Utflykt till Solön
  – Utflykt till flytande öarna
  – Utflykt till Heliga dalen
  – Utflykt till Machu Piccu inkl. tågresa
  – Turistbiljett i Cusco

Ingår ej:

 • Dricks
 • Dryck
 • Personliga utgifter
 • Lokal flygplatsskatt och visum

Skräddarsydda resor

Kontakta oss för reseplanering och prisförslag.