måndag , 22 april 2024
Hem » SYDAMERIKA » Resa till Peru | Magnifika Peru
 • Traditionellt klädda kvinnor med sina alpackor

 • De flytande vassöarna i Titicacasjön

 • Machu Picchu fortsätter att imponera på alla som får möjlighet att besöka platsen

 • På Ballestasöarna - Lilla Galapagos

 • Quinoafält, den viktigaste grödan i Bolivia och Peru

Resa till Peru | Magnifika Peru

I Peru finns det så många olika typer av sevärdheter och magnifika platser. I Colca Canyon får vi chansen att se den stora fågeln kondoren och ett Perubesök är inte komplett utan att ha sett inkastaden Machu Picchu som ligger vackert beläget i Andernas regnskogsområde. Vandra i Cuscos mysiga gränder och njut av den vackra staden.

Titicacasjön är världens högst belägna farbara sjö och ligger i Peru och Bolivia och mitt i sjön ligger den vackra Solön. Under resan får vi även uppleva lite av Sydamerikas lite okända pärla Bolivia då vi bland annat besöker La Paz som är världens högst belägna huvudstad.

Resa till Peru | Magnifika Peru

DAG 1 
Nu påbörjar vi den spännande resan med att flyga till Lima, ankomst på kvällen eller morgonen till Lima.

Resa till Peru
Historiskt centrum i Lima.

DAG 2 
Vi kommer nu utforska Perus huvudstad, Lima. Vi följer med på en kortare guidad tur med buss och besöker några av stadens sevärdheter. Vi tar flyget vidare till Arequipa (cirka 1,5 timme).

Boende i Arequipa. MåltiderFrukost och lunch


Resa till Peru
Vid horisonten syns tre vulkaner.

DAG 3
”Den vita staden” Arequipa är Perus näst största stad och kallas så för dess vita väggar av vulkanisk sten. Vulkanerna Misti, Chachani och Pichu Pichu tornar upp runt om staden. En guidad tur i Arequipa tar oss med till stadens sevärdheter. Med ett vackert centrum med många kyrkor i barockstil och en småstadskänsla är staden med på Unesco:s världsarvslista. Klostret Santa Catalina är en stad i staden som är mycket välbevarat med egna gator och små torg.

Boende i Arequipa. MåltiderFrukost


Resa till Peru
Traditionellt klädda kvinnor.

DAG 4 
Nu beger vi oss mot Colca canyon som är dagens mål, den sägs vara världens djupaste kanjon och dubbelt så djup som Grand Canyon. Dalen är fylld med terrassodlingar som används till att odla majs, korn och vete och detta har gjort ända sen pre-Inkatiden. På vägen genom dalen stannar vi för att få se på den vackra utsikten, fåglar, lamor och alpackor. I staden Chivay finns det naturligt varma källor som man kan passa på att bada i men även mycket hantverk och lokala marknader.

Boende i Colca Canyon. MåltiderFrukost

Resa till Peru
Vi lyckade få syn på en Kondor som svävade strax över oss.

DAG 5 
Dagens höjdpunkt är framför allt La Cruz del Condor. Det är här man har en magnifik utsikt över dalen och det är här det finns stora chanser att se världens största flygande fågel, Kondoren. Det är en fågel med drygt 3,5 meter i vingbredd.

Boende i Arequipa. MåltiderFrukost


Resa till Peru
På plats i Cusco med många vackra byggnader.

DAG 6 
Genom charmiga gränder har Cusco fått titeln Sydamerikas vackraste stad. Det är en gammal inkahuvudstad som ligger på 3.400 meter över havet.

Vi flyger hit och genom en guidad tur får vi höra om stadens fascinerande historia medan vi vandrar runt, dessutom besöker vi Soltemplet och katedralen.

Boende i Cusco. MåltiderFrukost och lunch


DAG 7
Idag finns det möjlighet att besöka flera av Cuscos fina museer, gå på en dans- eller musikshow eller besöka Inkaruiner som finns nära staden. Dagen spenderas på egen hand efter eget tycke då ni har en turistbiljett under hela dagen att använda. Om ni vill ta det lite lugnare finns det många mysiga caféer i den vackra staden eller varför inte passa på att handla de fina alpackakläderna.

Boende i Cusco. MåltiderFrukost och middag


Resa till Peru
Urumadalen, den heliga dalen.

DAG 8 
Urumbadalen är nästa mål på vår resa till Peru. Detta var inkafolkets heliga dal och här gör vi ett heldagsbesök för att se på inkaruinerna. Vi besöker fästningen Sacsayhuaman byggdes för att förhindra att andra stammar invaderade och hotade inkafolket. Ett av dagens stopp är ett besök på en stiftelse som tar hand om djur som har skadat sig och eventuellt får vi se en puma eller en kondor. Vi besöker även en alpacka- och lamafarm innan vi beger oss till Pisaq som är känd för sin livliga och färgstarka marknad.  Längst ut på en bergskant till ett stup ligger en inkaruin, härifrån har vi en otroligt vacker utsikt.

Byn Ollantaytambo är en charmig by i Inkadalen med en rik historia där stadsplaneringen fortfarande är kvar i original som på Inkatiden. Nere från byn ser ni även en fantastisk tempelkonstruktion som ligger strategiskt belägen på bergssidan ovanför staden. Nu väntar tåget på oss och vi åker vidare till Aguas Calientes som är samhället närmst Machu Picchu.

Boende i Aguas Calientes. MåltiderFrukost och middag


Resa till Peru
Med vidunderlig utsikt över Machu Picchu.

DAG 9 
På morgonen tar vi bussen till Machu Picchu som bara ligger 15 minuter bort för att njuta av att dimmorna lättar över Machu Picchu med förhoppningsvis perfekt utsikt. Under dagen får vi en guidad tur av Machu Picchu och inkarikets fascinerande värld och möjligheten att bestiga Wyana Picchu.

Ni åker själv tillbaka när ni känner er klar med Machu Picchu och får då lite egen tid i Aguas Calientes, och precis som stadens namn (på spanska varmt vatten) finns det möjlighet att bada i stadens varma källor. Vi tar tåget tillbaka till Cusco.

Boende i Cusco. MåltiderFrukost och picknicklunch


Resa till Peru
Besök på en av Urosöarna är en spännande upplevelse.

DAG 10 
Bussturen till Puno (cirka 6,5 timmar) tar oss genom ett fantastiskt bergslandskap och väl framme besöker vi Urosöarna. Båten tar oss ut till de flytande öarna som är byggda av jord och vass, Urosindianerna har bott här i århundraden och gör det fortfarande.

Boende i Puno. MåltiderFrukost och lättare lunch på bussen


Resa till Bolivia
Solbordet är en av Inkarikets viktiga platser.

DAG 11 
Idag lämnar vi Puno och Peru för att bege oss in i Bolivia och till Solön som ligger i Titicacasjön. Från världens högst belägna farbara sjö på gränsen mellan Bolivia och Peru har vi enastående utsikt mot de snöklädda Anderna på över 6.500 meters höjd. Solön imponerar med terrassodlingar och enorma vyer. Solön ligger i Titicacasjön som har 41 öar. Den anses helig och vara hemvist åt inkaguden Inti. På ön besöker vi solbordet och andra viktiga Inkaplatser. Ni får även chansen att vandra över ön.

Boende på Solön. MåltiderFrukost och picknick lunch


DAG 12 
Vi fortsätter besöka Solön innan vi beger oss vidare till Huatajata. Andean Roots Eco Village visar upp livet på Anderna och de tre bröderna Limachi, som kom härifrån,  som hjälpte äventyraren Thor Heyerdahl att bygga båten Kon-Tiki. Båtens besättning seglade från Callao i Peru till Polynesien år 1947. I besättningen fanns även svensken Bengt Danielsson som var sociolog, kock och tolk.

Boende i Huatajata. MåltiderFrukost och middag


DAG 13 
Verksamheten Fundacion Qhanawara är ett fritids för barn i en fattig by utanför La Paz. Här får barnen en chans att få leka och ha kul men även läxhjälp, mat och läkarhjälp när det behövs. Det är en svensk tjej som har startat verksamheten och vi stödjer dem varje månad. Under dagen besöker vi detta ställe och barnen tycker att det är spännande med ert besök.

Boende i La Paz. MåltiderFrukost och picknick lunch

Resa till Bolivia
La Paz, staden längs berget.

DAG 14 
Kontrasternas stad – La Paz. De kostymklädda affärsmännen samsas med de traditionellt klädda indianerna och mixen av gammalt och nytt möts här. Staden är omgiven av Andernas höga bergstoppar och ligger vackert beläget i en gryta. Bolivias högsta berg, den vackert snöklädda vulkanen Illimani 6.490 m, ser man nästan överallt när man besöker staden. Vackra små gränder, kullerstensbelagda torg, mysiga caféer och restauranger genomsyrar världens högst belägna huvudstad på 3.600 meter över havet.

Under den lediga dagen kan ni välja till att åka till pre-Inkastaden Tiahuanaco. Sedan år 2000 har staden legat med på Unesco:s världsarvslista. Det är en spännande och vacker plats för dig som besökare och av de flesta arkeologer ses det som en av de viktigaste platserna fram till Inkaimperiet.

Boende i La Paz. MåltiderFrukost


DAG 15 
Under dagen åker vi linbana upp på ena berget för att få en vacker utsikt över staden. Vi får också en guidad tur i La Paz och får ta del av dess sevärdheter.

Boende i La Paz. MåltiderFrukost och middag


Resa till Peru
Rundvandring i Lima.

DAG 16–17 
Resan till Peru avslutas och idag påbörjas hemresan efter en spännande tid tillsammans. Men innan vi lämnar Sydamerika flyger vi till Lima där vi har en egen dag.

Tillval Ballestaöarna

Efter huvudresan.


DAG 1  
Direkt när vi ankommer till Lima tar vi bussen ner till Paracas. Vår guidade tur i Lima har vi när vi kommer tillbaka till Lima efter tillvalet.

Boende i Paracas. MåltiderFrukost ,lättare lunch och middag

Resa till Peru
Här samlas vi och lapar sol.

DAG 2 
Utflykten idag går till Ballestaöarna som är känt för sitt rika djurliv. Här ser vi sjölejon, sälar, pelikaner, pingviner, tusentals fåglar och med tur även delfiner och kaskelottvalar. En båttur gör att vi får se de vilda djuren.Nästa plats är ett ställe som vi normalt sett inte förknippar med Peru och Sydamerika – Huacachina. Enorma sanddyner och öken med oaser av palmer, det känns som att vi besöker Saharaöknen i Afrika! Här kan vi slappna av vid poolen eller prova på sandsurfing!På eftermiddagen finns det möjlighet att göra ett besök vid de mytomspunna Nazcalinjerna mitt i den torra stenöknen mot en extra kostnad. Vi ser linjerna genom att flyga då det är så man ser linjerna bäst!

Boende i Huacachina. MåltiderFrukost, lunch och middag


DAG 3 
Vi tar bussen till Lima och följer med på en guidad tur i Lima.

Måltider: Frukost och lättare lunch


Kostnad Ballestaöarna

Kontakta oss för prisuppgift.

Ingår

 • Utflykt till Ballestaöarna inkl. engelsktalande guide
 • Boende enligt program
 • Måltider enligt program
 • Transporter enligt program
 • Svensktalande reseledare

Nazcalinjerna 
Under en av dagarna i Huacachina finns det möjlighet att flyga i små plan (Cesnaflygplan) och se Nazcalinjerna från ovan. Detta måste beställas innan vi kommer dit för att vara helt säker på att få plats. Anledningen att vi inte har inkluderat det i priset är att många inte vill flyga i småplan. Ej inkluderat i priset.

Tillval före och efter huvudresan

Det finns möjlighet att förlänga resan med dagar både innan och efter resan.  Om ni önskar andra tillval förutom nedan nämnda kontakta oss så tar vi fram förslag till er.

Före huvudresan

 • Lima

Efter huvudresan

 • Arequipa
 • La Paz
 • Ballestaöarna och Huacachina
 • Amazonas

Under resan kan ni göra kortare extra tillval:
Bestiga topp När ni kommer till Machu Picchu har ni möjlighet att bestiga en topp efter den guidade turen. Det är mycket enklare än man tror i med att Machu Picchu ligger på mycket lägre höjd än övriga delar av resan så långt, samt att det är en stig upp. Det tar cirka en timme att bestiga toppen. Biljetter måste beställas i förväg då det bara finns 200 st om dagen.

Datum och priser

Gruppresor

Grupp: 8–18 personer
Pris/person:
 31 200 kr (kan bokas med engelsktalande reseledare för 29 000 kr)
Enkelrumstillägg: 3 500 kr
Avresa: 12 mars 2024
Antal dagar: 17
Reseledare: Svensktalande
Guider: Engelsktalande
Ingår:

 • Måltider enligt program
 • Transporter och inrikesflygDel i dubbelrum (turistklass)
 • Utflykter och inträden:
  – Stadsrundtur i: La Paz, Lima, Cusco, Arequipa och Copacabana
  – Linbana i La Paz
  – Besök på Fundacion Qhanawara
  – Utflykt i Thor Heyerdahls spår
  – Utflykt till Solön
  – Utflykt till flytande öarna
  – Utflykt till Heliga dalen
  – Utflykt till Machu Piccu inkl. tågresa
  – Turistbiljett i Cusco
  – Utflykt till Colca Canyon med övernattning

Ingår ej:

 • Personliga utgifter
 • Dricks
 • Dryck
 • Lokal flygplatsskatt och eventuellt visum
 • Flyg tur/retur Skandinavien (vi bokar det till er, men ni väljer vilket flyg ni vill ha)

Skräddarsydda resor

Kontakta oss för reseplanering och prisförslag.