torsdag , 30 maj 2024
Hem » ASIEN » Resa till Vietnam | Skärgård och tempelmystik
 • På besök i ruinstaden Angkor, Kambodja

 • Kungliga palatset i Phnom Penh, Kambodja

 • Minoritetsbefolkningen i Vietnam

 • Sockertoppsöarna i Halong Bay upplevs bäst genom en båtresa

 • På vandring i Sapa

Resa till Vietnam | Skärgård och tempelmystik

Resa till Vietnam och Kambodja

På denna resa möter vi en levande kultur med den fascinerande historien ständigt närvarande. Landskapet är böljande, vi har kommit till risfältens land, en värld av underbar grönska. Resan påbörjas i Kambodja och det enorma tempelområdet Angkor Wat. En av jordens mest storslagna sevärdheter möter dig redan i soluppgången, och mystiken kring de många templen är påtaglig.

Vår resa till Vietnam tar oss genom landet där vi besöker den stora staden Ho Chi Minh (tidigare Saigon), i mellersta Vietnam får vi uppleva den gamla staden Hoi An, där vi både kan sy upp kläder, sola och bada. I norr besöker vi Hanoi, Vietnams myllrande huvudstad. En höjdpunkt är den betagande skärgården Halong Bay bestående av gröna sockertoppsöar.

Resan avslutas med Sapa, här har vi två dagar till förfogande, för att med guide göra lätta vandringar i de vackra bergstrakterna och möta minoritetsfolken med sina traditionella dräkter.

Resan till Vietnam och Kambodja kommer att ge dig minnen för livet.

DAG 1 
Vår resa till Vietnam och Kambojda börjar och vi avreser från Sverige.

DAG 2 
Ankomst till Siem Reap och vår resa till Vietnam och Kambodja tar sin början. Låt äventyret börja!


Resa till Vietnam och Kambodja
Flytande by i sjön Tonle Sap.

DAG 3  
Utanför staden Siem Reap ligger sjön Tonle Sap och här finns “de flytande byarna”. Under regnperioden är det en av Asiens största insjö. Förutom en fascinerande sjö med rikt djurliv bor och lever befolkningen längs strandkanten i hus på höga pålar eller ute på vattnet! Det flyter runt både skolor, affärer och restauranger ute i sjön på bambuflottar. Nära Siem Reap ligger en skola som vi besöker, skolan är startad av en svensk tjej från Hörby. Skolan heter Mr. Mattias & Sen Nga English School och har gratis undervisning i engelska samt ett tandborstningsprojekt.

Boende i Siem Reap. Måltider: Frukost, lunch och middag


Resa till Vietnam och Kambodja.
Angkor Wat i kvällningen. Ett perfekt fotomotiv!

DAG 4
På vår resa till Vietnam och Kambodja är en höjdpunkter tempelstaden Angkor! Vi börjar med besök vid bland annat Angkor Thom och Ta Prohm. Ta Prohm är en av de mest avbildade genom sina övervuxna byggnader, som skapar en känsla av mystik. Vi fortsätter mot Angkor Wat, den största religiösa byggnaden i världen. Vi stannar kvar i området och ser solnedgången vid Angkor Wat.

Boende i Siem Reap. Måltider: frukost och lunch

DAG 5  
Flyget tar oss till Vietnams största stad Ho Chi Minh men är mera känd som Saigon.

Boende i Ho Chi Minh. MåltiderFrukost och middag


Resa till Vietnam och Kambodja
I Ho Chi Minh möter gammalt nytt i en härlig blandning.

DAG 6 
Dagens stadsrundtur i Ho Chi Minh city inkluderar det gamla presidentpalatset och krigsmuseet där det visas bilder från Vietnamkriget eller som man säger här ”det amerikanska kriget”. Vi går på en livlig marknad och upptäcker trevliga caféer. Det finns även tid för egna upptäckter.

Boende i Ho Chi Minh. MåltiderFrukost och lunch

DAG 7
Vi åker ut till Mekongdeltat för att se det lokala livet och odlingarna i det näringsrika deltat. Vi åker först buss till deltat och därefter båt. Första byn vi besöker har tegeltillverkning, de tillverkar även lerkrukor till prydnad och till blommor. Därefter åker vi båt till nästa by, där vi får se hur man tillverkar godis på kokosmjölken och tillverkning av kokosolja. Vi får smaka på olika tropiska frukter innan vi besöker en familj som tillverkar sovmattor av gräs. Vi åker sedan på de typiska små roddbåtarna i smala kanaler.

Boende i Ho Chi Minh. Måltider: frukost och lunch


Resa till Vietnam och Kambodja
Även på Saigons gator ser man massor av mopeder. På dessa kan man se hela familjer eller fullastade med packning.

DAG 8
På vår resa till Vietnam och Kambodja får du en egen dag i Saigon. En spännande stad att lära känna på egen hand.

Boende i Ho Chi Minh. MåltiderFrukost, middag under kryssning på Saigonfloden


Resa till Vietnam och Kambodja
Ingången till Cu Chi tunnlarna som användes vid Vietnamkriget.

DAG 9 
Nordväst om staden finns ett 25 mil underjordiskt tunnelsystem, Cu Chi tunnlarna, som användes av befrielserörelsen Viet Minh som bekämpade fransmännen. Tunnlarna var också en stor del av gerillakrigföringen under Vietnamkriget. Byggandet av tunnlarna började 1948 och pågick under 25 års tid. Under dagens besök får vi lära oss om gerillan samt deras stridsmetoder. De som vill avslutar besöket med en tur i tunnlarna. Direkt efter åker vi till flygplatsen och flyger vidare till Hoi An.

Boende i Hoi An MåltiderFrukost och lunch


Resa till Vietnam och Kambodja
Längs kanalen i Hoi An ligger turist- och fiskebåtar vid kanten. Passa på att ta en tur!

DAG 10–12 
Många som reser till Vietnam väljer att stanna flera dagar i Hoi An och många blir förtjusta i den populära staden, även vi stannar några dagar där ni har egen tid att utforska det som faller er in. Hoi An betyder “Tillsammans i säkerhet” och är en av de äldsta städerna i Sydostasien. Staden ligger vid Thu Bon floden. Ett par kilometrar från stadskärnan ligger den palmbeklädda breda stranden. Det är lätt att hyra cykel och själv ta sig till stranden. Vill man inte cykla tar man en taxi för en låg kostnad. Staden kallas även för skräddarstaden, för dess många skräddare som gärna syr upp ett plagg till dig. Här kan du få senaste modet för en ringa kostnad.

Boende i Hoi An. MåltiderFrukost och middag

DAG 13  
Vi lämnar nu skräddarstaden och flyger till Hanoi. Transfer till hotellet och en god middag på kvällen.
Boende i Hanoi. MåltiderFrukost och middag


Resa till Vietnam och Kambodja
Mausoleet i Ho Chi Minh city.

DAG 14 
Idag ägnar vi oss åt Hanoi och dess sevärdheter med att bland annat besöka historiska tempel och Ho Chi Minhs mausoleum på en stadsrundtur. Hanoi är Vietnams huvudstad som ligger vid Röda floden. Det är en mysig stad fylld med ståtliga träd, boulevarder, sjöar, parker, franska koloniala byggnader, eleganta torg och mycket mer. Hanoi är Vietnamns huvudstad och har varit i nästan tusen år, det har lämnat många kulturella avtryck i staden. Etnografiska museet är ett intressant museum om minoritetsbefolkningens kultur och liv. Här finns flera små hus som bland annat visar hur de bor, begravningshus, smedja och en vattendockteater.

Boende i Hanoi. MåltiderFrukost och lunch


Resa till Vietnam och Kambodja
Sockertoppsöarna som bildar ett fantastiskt landskap i Halong Bay.

DAG 15  
En båttur i Halong Bay är en av resans höjdpunkter. På resan till Vietnam njuter vi av skärgården som är underbart vacker med sina sockertoppsöar. Lunchen äts ombord och efter lunchen besöker vi en grotta på en av öarna. Under färden får vi även se speciella klippor och en flytande by. Middagen avnjuts på båten medan solen sänker sig mellan öarna.

Boende på båten i Halong Bay. MåltiderFrukost, lunch och middag

DAG 16  
Efter en skön natts sömn i de fina hytterna ombord börjar resan tillbaka till fastlandet.

Boende i Hanoi. MåltiderFrukost och lunch

DAG 17 
Idag har vi en egen dag att utforska Hanoi. Tonkin är ett äldre namn på staden, som fortfarande används för den omgivande norra regionen av landet. Tonkin har även gett upphov till namnet på havet öster om Vietnam, Tonkinbukten, ett namn som gäller än.

Boende i Hanoi. MåltiderFrukost och middag.

DAG 18–19 
Vår resa till Vietnam till Kambodja har kommit till sitt slut och hemresan påbörjas. För de som vill fortsätter resan till Sapa.

Detta tillval sker före huvudresan

(med engelsktalande lokal guide och utan svensk reseledning)

DAG 1 
Avresa från Sverige.

DAG 2
Vi landar i Kambodjas huvudstad Phnom Penh och tar det lugnt resten av dagen.
Boende i Phnom Penh


Resa till Vietnam och Kambodja
Silverpagodan glänser i solen.

DAG 3
Vi börjar resan med att följa med på en stadsrundtur med bland annat besök på det kungliga palatset och silverpagodan som är en av stadens största sevärdheter. Namnet har byggnaden fått efter sina 5000 silverplattor som täcker golvet. Här finns även värdefull konst och den berömda smaragdbuddan från 1800-talet. Vi besöker den skola som byggdes om till ett tortyrfängelse under Pol Pots regim samt Choeung Ek, ”dödsfälten”.

Boende i Phnom Penh. MåltiderFrukost

DAG 4
Idag tar vi bussen alternativt flyget till Siem Reap.
Boende i Siem Reap. MåltiderFrukost

Kostnad
Phnom Penh (med buss) 1 990 kr per person
Phnom Penh (med flyg) 2 700 kr per person

Detta tillval sker efter huvudresan

(med svensk reseledning)

Resa till Vietnam och Kambodja
Barn klädda i traditionella kläder säljer handgjorda armband.

DAG 18–19 
Bussen tar oss med till bergsbyn Sapa som ligger inbäddat mellan bergen och vackra terrassliknande risfält. Runt Sapa ligger Hoang Ling bergen och själva byn ligger i en dal som är cirka 1600 meter över havet. Vietnams högsta berg Fan Si Pan pryder vyerna runt Sapa. Inne i byn finns det mysiga marknader, restauranger, butiker och hotell. Vi skall nu i två dagar göra lätta vandringar i den fantastiskt vackra naturen som mycket påminner om ett alplandskap. Vi träffar ursprungsbefolkningen som bor och lever i de lokala byarna vi passerar under vår vandring.

Boende i Sapa. MåltiderFrukost och lunch

DAG 20
Vi lämnar bergsområdet efter lunch och når Hanoi på kvällen. Vår resa till Vietnam och Kambodja avslutas på kvällen i Hanoi.

Boende i Hanoi. MåltiderFrukost och lunch

DAG 21
Vår resa till Vietnam och Kambodja avslutas idag då hemresan påbörjas.

Måltid: Frukost

Kostnad
Pris: 4 400 kr per person

DATUM OCH PRIS


Gruppresor

Grupp: 10–18 personer
Pris/person:
 30 200 kr
Enkelrumstillägg: 4 600 kr
Avresa: 8 feb 2024, 5 februari 2025
Antal dagar: 19
Reseledare: Svensktalande
Guider: Engelsktalande
Länder: Kambodja och Vietnam
Ingår:

 • Måltider enligt program
 • Transporter och inrikesflyg
 • Boende enligt program, del i dubbelrum
 • Utflykter och inträden enligt program

Ingår ej:

 • Personliga utgifter
 • Flyg tur/retur Skandinavien
 • Dricks
 • Dryck
 • Visum

Skräddarsydda resor

Kontakta oss för reseplanering och prisförslag.