torsdag , 18 juli 2024
Hem » NORDAMERIKA » Resa till Kanada | Kanadas kontraster
  • Detalj från Milleniumporten i Chinatown, Vancover

  • Njuit av naturscener i Banff nationalpark

  • Montreal by night

  • Kulturella städer ...

  • ... och fascinerande nationalparker

Resa till Kanada | Kanadas kontraster

Upptäck Kanadas kulturella städer och fascinerande nationalparker genom denna resa som sträcker sig från de stenlagda koloniala städerna i Quebec till British Columbias orörda gränser vid Stillahavskusten. Tillsammans med oss kommer du att resa genom snöiga berg, stora vidder och dramatiska fjordar.

Resa till Kanada och dess kontraster

DAG 1
Vi anländer till Toronto.


resa till kanada
Niagarafallen är ett måste på denna resa.

DAG 2
Stadsrundtur i Toronto där vi bland annat får se parlamentsbyggnaden och Chinatown. Därefter åker vi till de spektakulära Niagarafallen. Övernattning i Toronto.


resa till kanada
Nationalgalleriet i Ottawa.

DAG 3
Till Ottawa, där vi får en sightseeing i Kanadas huvudstad. Vi får bland annat se den gamla kanalen som öppnades 1832 och är Nordamerikas äldsta kanal som ännu är i funktion. Kanalen är uppsatt på Unesco:s världsarvslista.

DAG 4–5
Vi åker längs Ottawa floden till Quebecs frankspråkiga del, till den kulturella staden Quebecs City som är upptagen på Unesco:s världsarvslista. Nästa dag ägnar vi oss åt att upptäcka de många sevärdheterna i denna charmiga stad.


resa till kanada
Montreal by night sett från floden.

DAG 6
För att komma till Montreal åker vi längs S:t Lawrencefloden. Montreal är en dynamisk stad och den näst största i Kanadas franskspråkiga del. Vi gör en stadsrundtur och får se den olympiska byn, shoppinggatan och det gamla Montreal. På kvällen ser vi staden by night.

DAG 7
Till Toronto, där vi sedan får egen tid resten av dagen.

DAG 8
Flyg från Toronto till Calgary.


resa till kanada
Med snöklädda bergstoppar.

DAG 9
På morgonen gör vi en stadsrundtur för att sedan fortsätta färden mot Klippiga bergen, som i Kanada heter the Rocky Mountains. Målet är Banff nationalpark med sina snöklädda toppar, glaciärer och sjöar.

DAG 10
Idag njuter vi av naturscenerierna i Banff nationalpark. Vi åker till turkosblåa sjöar, glaciärer och upp för den berömda Icefields Parkway. Det finns även möjlighet att köpa en helikoptertur för att se nationalparken från luften.

DAG 11
Resan går från Canmoore genom British Columbias Yoho National Park. Längs vägen passerar vi glaciärer, djupa raviner och täta skogar innan vi fortsätter genom vackra Monashee- och Selkirkbergen till staden Kamloof.


resa till kanada
Vulkaniska toppar och klarblåa sjöar möter oss i Garibaldi Park.

DAG 12
Från Kamloof kör vi genom det dramatiska landskapet som förändras när vi når de kustnära bergen. Välj till en flygtur med ett vattenflygplan för att se Garibaldi Park från luften, med dess vulkaniska toppar, sjöar och gröna ängar. Vi kommer till Whistler där resten av dagen är ledig.

DAG 13
Vi ser de kustnära bergen och fjordarna innan vi når slutmålet Vancouver. På eftermiddagen har vi en sightseeing som inkluderar de viktigaste sevärdheterna så som engelska bukten, Stanley Park, den historiska delen av staden samt Chinatown.


resa till kanada
Vancouver med vackra promenadmöjligheter.

DAG 14
Vancouver är Kanadas tredje största stad och erbjuder fina museer, musik och bra shopping. Du har en ledig dag för att vandra runt i staden och njuta av ledigheten.

DAG 15
Hemresa.

Datum och pris

Skräddarsydda resor

Kontakta oss för reseplanering och prisförslag.