torsdag , 18 juli 2024
Hem » SYDAMERIKA » Resa till Ecuador och Galapagos
 • Vulkanen Cotopaxi är Ecuadors näst högsta

 • Lokal marknad med vackra hantverk

 • Storslagen natur

 • Det djurrika Galapagos

 • Besök hos sjölejonen, Galapagos

Resa till Ecuador och Galapagos

ECUADOR Följ med på en rundresa till ett av Sydamerikas minsta länder Ecuador. Landet har sitt namn efter ekvatorn, som skär genom den norra delen av landet, och är mycket rikt på kultur och natur. På denna resa besöker vi indianmarknad, den gamla inkastaden Cuenca och huvudstaden Quito, med dess välbevarade koloniala arkitekturarv.

Vi kommer även till bergsbyn Otavalo med grannbyar i det vackra landskapet i Anderna. De historiska arven från inkatiden syns tydligt än idag.

GALAPAGOS Många är de som drömmer om att en dag få resa till Galapagosöarna och uppleva det rika och fascinerande naturliv som ligger till grund för Charles Darwins teorier om evolutionen. Res med oss till den fantastiska övärlden och upplev det oslagbara djurliv som Galapagosöarna erbjuder. Vi kan erbjuda både längre och kortare turer runt Galápagos, allt från några dagar till två veckor. Du avgör själv vad som passar dig bäst. Under tiden som du utforskar öarna du välja att bo på ombord på den moderna katamaranen i en bekväm hytt, annars åker du båt mellan öarna och bor sedan på hotell på land.

Det känns som att komma till Edens lustgård när man reser till Galapagos. Djuren är orädda för människan och man får nästan kliva över sjölejon för att komma iland eller gå runt blåfotade sulor. Resan är en unik upplevelse på djurens villkor.

STRANDLIV vid Ecuadors kust, Montanita

Resa till Ecuador och Galapagos | Djurliv och indiankultur

DAG 1
Avresa från Skandinavien och ankomst till Ecuadors huvudstad Quito som ligger på 2.850 meter över havet.

Boende i Quito.

ANDERNA

Resa till Ecuador
Egna äventyr i Quito kan leda till spännande möte.

DAG 2
Det är en ca 2 timmars bilresa till Mindo Valley.
Vid Tarabita på 530 meters höjd passerar vi genom molnskogen. Vi vandrar till vattenfallet Mindo Nambillo där vi upptäcker fåglar samt flera mindre vattenfall. Vi gör en kort promenad i molnskogen och avslutar sedan dagen med att besöka en choklad och kaffefarm.

Boende i Otavalo. MåltiderFrukost och picknicklunch


Resa till Ecuador
Färggrann marknad i Otavalo.

DAG 3
Vi besöker den intressanta indianmarknaden där olika former av konsthantverk och textilier säljs. Vi åker sedan tillbaka till Quito.

Boende i Quito. MåltiderFrukost och lunch


Resa till Ecuador
Hänförande vackert vattenfall i Nambiliofloden.

DAG 4
Vårt huvudmål för dagen är Quilotoa vilket är en slocknad vulkan som ligger i provinsen Cotopaxi. I kratern ligger en vacker sjö med smaragdgrönt vatten, Quilotoasjön. På åsnor, mular eller genom att gå tar vi oss upp till en underbar utsiktspunkt.

Boende i Saquisili. MåltiderFrukost och lunch


Resa till ecuador
Med utsikt mot Cotopaxivulkanen.

DAG 5
Vi reser tidigt på morgonen mot Cotopaxivulkanen, en färd på cirka 1,5 timme. Vi besöker ett museum med information om vulkanens historia, innan vi åker vidare till lagunen Limpiopungo. Härifrån har man vacker utsikt mot Cotopaxi, och det räknas som nationalparkens mest fotograferade plats. Näst på tur finns möjlighet att vandra upp till Cotopaxi First Refuge. Parkeringen ligger på cirka 4.600 meters höjd. Vandringen till stationen tar 45 minuter till en timme, på grund av den tunna luften.

Boende vid Quito flygplats. MåltiderFrukost och picknick lunch 

DAG 6
Ett förmiddagsflyg tar oss till Lago Agrio. Därifrån åker vi till El Puente för att ta en båt vidare till vår lodge i Cuyabeno. Efter en lunchen så börjar vi med att besöka Laguna Grande för att ta ett dopp i vattnet och njuta av solnedgången. Senare på kvällen väntar en nattsafari i Amazonas.

Cuyabeno wildlife reservat kom till år 1979 och gränsar till Yasuní nationalpark. Dess läge vid foten av Anderna gör det till ett unikt reservat med översvämmade skogar, sjöar och bäckar som omfattar åtta stora ekosystem. Den biologiska mångfalden är jämförbar med Yasuní och tillsammans toppar de listan över världens mest biologiskt rika platser.

Detta är bara en del av vad vi kan se här: världens största urskog, 70% av alla läkemedelssubstanser och ursprungsbefolkningar som lever kvar här. Djurlivet är varierat med rosa delfiner, ett halvt dussin arter av apor, kajmaner, anakondor, papegojor, tukaner, tapirer, 2.500 arter av fjärilar, bara för att nämna några!

Boende i Samona lodge, Amazonas. MåltiderFrukost, lunch och middag


resa till ecuador
En tågresa som måste upplevas. Devil’s nose tar sig fram längs berget.

DAG 7
Idag upplever vi Caimancochasjön genom att paddla i en traditionell kanot på sjön innan vi tar oss tillbaka till lodgen för lunch. Eftermiddagen spenderas i urskogen där vi försöker se djur, lär oss om ätliga växter och avslutningsvis ett dopp i Laguna Grande. Om vi har riktigt tur kan vi till och med få se de rosa delfinerna som finns här.

Boende i Samona lodge, Amazonas. MåltiderFrukost,lunch och middag

AMAZONAS

Resa till ecuador
Färggranna fåglar och andra spännande djur möter oss i Amazonas.

DAG 8
Vi besöker samhället Siona Tarapuy där vår guide berättar om urbefolkningens kultur och traditioner. Resten av dagen beger vi oss ut för att spana efter fler djur i skogen. Efter middagen på kvällen finns det möjlighet att följa med på en nattexpedition för att försöka se kajmanerna.

Boende i Samona lodge, Amazonas. MåltiderFrukost, lunch och middag

DAG 9
Vi börjar morgonen tidigt med att skåda alla vackra fåglar som finns här. Efter frukosten är det dags att bege sig tillbaka till Quito igen.

Boende i Quito. MåltiderFrukost


resa till ecuador
Solnedgång i Amazonas.

DAG 10
Vi gör en rundtur i Quito och börjar med att besöka Mirador del Pululahua, en av få bebyggda utdöda vulkaner i världen. En självklar plats att besöka är ekvatorlinjen, där man kan stå med ena foten på södra halvklotet och andra på norra halvklotet på samma gång. Ett stopp görs också vid Quitos linbana med möjlighet att åka på en tur och beundra utsikten över Quito och de omgivande berg och dalgångar. Dagen avslutas med ett besök i Quitos historiska centrum som är upptagen på Unescos lista och skyddat som världsarv.

Boende i Quito. MåltiderFrukost, lunch och middag

DAG 11

Flyg till Baltra och vårt Galapagosäventyr börjar på Santa Cruz med en tur till höglandet för att få en första glimt av Galapagos jättesköldpaddor i dess naturliga livsmiljö. Dessa enorma varelser strövar fritt i nationalparken och besöket ger oss ett utmärkt tillfälle att få de dessa gamla varelser äta på gröna växter eller vältra sig i leran.

Boende på Santa Cruz. MåltiderFrukost och lunch

GALAPAGOS

Resor till Ecuador
Drömmen har slagit in, vi är på Galapagosöarna.

DAG 12
Vi vandrar 2 km till Tortuga Bay som är känd för sitt kristallklara vatten och dess vita strand. Under vandringen passerar vi genom regnskog där vi bland annat får sällskap av Darwins finkar. Vid stranden finns många unika marina fåglar som pelikaner och fregatter. Vi kan njuta av att koppla av på stranden eller gå ut i det klara vattnet för att snorkla. Vi fortsätter sedan med båt till Tintoreras kanaler och gör ett kort strandhugg.

Boende på Santa Cruz. MåltiderFrukost och lunch


resa till ecuador
Sjöfåglar av alla sorter älskar att sitta på klipporna.

DAG 13
Dagens tur till North Seymor eller Bartolomé eller liknande ö, kommer att erbjuda spektakulära vulkaniska landskap och bra snorkling. Resan ombord på båten tar ca två timmar och det finns chans att se delfiner och valar under överfarten. Varje ö har något unikt att berätta och djurliv och landskap skiljer sig på de olika platserna. Vi har möjlighet att se sköldpaddor, flamingos, sjölejon m.fl. Båten vi åker tar 16-20 passagerare och har ett speciellt soldäck. Lunchen serveras ombord på båten.

Boende på Santa Cruz. MåltiderFrukost och lunch


Resa till Ecuador och Galapagosöarna
En av dessa fantastiska djurarter på Galapagosöarna.

DAG 14
Tidigt på morgonen tar vi båten till Isabela Island, resan tar ca 2,5 timmar. Idag kommer vi att bland annat besöka jättesköldpaddornas fortplantningscenter och slutligen besöker vi ett våtmarksområde och en flamingodamm.. Eftermiddagen spenderas på Tintoreras Islet som vi utforskar till fots. Här finns bland annat hajar, pingviner, sjölejon och havsleguaner. Det finns möjlighet till att snorkla här.

Boende på Isabela Island. MåltiderFrukost och lunch

DAG 15
På morgonen tar bilen oss upp till höglandet varifrån vi ger oss iväg på en vandring till vulkanen Sierra Negra som har den näst största aktiva kratern i världen, med en omkrets på 10 km. Vi vandrar genom ett månliknande landskap och får enorma vyer över Fernandina och den norra delen av ön. Här uppifrån får man en bra bild av hur öarna såg ut när de bildades.
Eftermiddagen på egen hand.

Boende på Isabela Island. MåltiderFrukost och lunch


Resa till Ecuador och Galapagos
Babysköldpadda på Isabela Island.

DAG 16
Flyget tar oss till Guayaquil och sedan vidare till Montanita för er som vill lägga till några extra stranddagar. Resan kan också avslutas direkt efter Galapagos.

Boende i Montanita, hotel Kundalini. MåltiderFrukost


DAG 17-20
Stranddagar på egen hand.

Boende i Montanita, hotel Kundalini. . MåltiderFrukost

DAG 17 alternativt 21
Idag påbörjas hemresan.

:

Kombinera efter dina önskemål!

Både när det gäller gruppresa och skräddarsydd resa så finns det flera olika alternativ.

Skräddarsydda resor

Gruppresor

Gruppresan är indelad i olika turer som man kan välja om man bara vill ha en del av resan eller hela resan.

 • Amazonas  och Galapagos
 • Galapagos
 • Anderna, Amazonas och Galapagos

Datum och pris

Gruppresor

Grupp: 8–18 personer
Pris/person:
 40 900 kr
Enkelrumstillägg: 4 500 kr
Avresa: 29 oktober 2023
Antal dagar: 18
Reseledare: Svensktalande
Guider: Engelsktalande
Ingår:

 • Måltider enligt program
 • Transporter och inrikesflyg enligt program
 • Del i dubbelrum
 • Utflykter och inträden enligt program

 Ingår ej:

 • Personliga utgifter
 • Flyg tur/retur Skandinavien
 • Dricks
 • Dryck
 • Lokal flygplatsskatt
 • Visum
 • Nationalparksavgift som betalas på plats (ca 125 usd)
 • Migrationskort som köps på flygplatsen (ca 20 usd)

Skräddarsydda resor

Kontakta oss för reseplanering och prisförslag.