fredag , 22 oktober 2021
Hem » SYDAMERIKA » Resa till Ecuador och Galapagos
 • Vulkanen Cotopaxi är Ecuadors näst högsta

 • Lokal marknad med vackra hantverk

 • Storslagen natur

 • Det djurrika Galapagos

 • Besök hos sjölejonen, Galapagos

Resa till Ecuador och Galapagos

ECUADOR Följ med på en rundresa till ett av Sydamerikas minsta länder Ecuador. Landet har sitt namn efter ekvatorn, som skär genom den norra delen av landet, och är mycket rikt på kultur och natur. På denna resa besöker vi indianmarknader, den gamla inkastaden Cuenca och huvudstaden Quito, med dess välbevarade koloniala arkitekturarv.

Vi kommer även till bergsbyn Otavalo med grannbyar i det vackra landskapet i Anderna. De historiska arven från inkatiden syns tydligt än idag.

GALAPAGOS Många är de som drömmer om att en dag få resa till Galapagosöarna och uppleva det rika och fascinerande naturliv som ligger till grund för Charles Darwins teorier om evolutionen. Res med oss till den fantastiska övärlden och upplev det oslagbara djurliv som Galapagosöarna erbjuder. Vi kan erbjuda både längre och kortare turer runt Galápagos, allt från några dagar till två veckor. Du avgör själv vad som passar dig bäst. Under tiden som du utforskar öarna du välja att bo på ombord på den moderna katamaranen i en bekväm hytt, annars åker du båt mellan öarna och bor sedan på hotell på land.

Det känns som att komma till Edens lustgård när man reser till Galapagos. Djuren är orädda för människan och man får nästan kliva över sjölejon för att komma iland eller gå runt blåfotade sulor. Resan är en unik upplevelse på djurens villkor.

Resa till Ecuador och Galapagos | Djurliv och indiankultur

DAG 1
Avresa från Skandinavien och ankomst till Ecuadors huvudstad Quito som ligger på 2.850 meter över havet.

Boende i Quito.

ANDERNA

Resa till Ecuador
Egna äventyr i Quito kan leda till spännande möte.

DAG 2
Vi börjar vår resa med en rundtur i Quito och besöker Mirador del Pululahua, en av få bebyggda utdöda vulkaner i världen. En självklar plats att besöka är ekvatorlinjen, där ni kan stå med ena foten på södra halvklotet och andra på norra halvklotet på samma gång.

Ett stopp görs vid Quitos linbana med möjlighet att åka på en tur (ej inkluderat) och beundra utsikten över Quito och de omgivande berg och dalgångar. Dagen avslutas med ett besök i Quitos historiska centrum som är upptagen på Unesco:s lista och skyddade som världsarv.

Boende i Quito. MåltiderFrukost, lunch och middag


Resa till Ecuador
Färggrann marknad i Otavalo.

DAG 3
Vi reser norrut längs Pan American Highway och innan vi når Otovalo besöker vi utsiktsplatsen vid San Pablo och beundrar det unika landskapet vid foten av Imbaburavulkanen. Nästa mål är den intressanta indianmarknaden i Otavalo, där olika former av textilier och konsthantverk säljs.

Boende i Otavalo eller någon ort i närheten. MåltiderFrukost och lunch

DAG 4
Färden vidare till Cotacachi, som är känd för sin lädertillverkning. Ett besök görs även vid den magnifika Cuicochasjön. Ta en promenad längs sjön eller åk på en båttur (ej inkluderat).

Boende i Quito. MåltiderFrukost


Resa till Ecuador
Hänförande vackert vattenfall i Nambiliofloden.

DAG 5
Tidigt på morgonen börjar resan mot Mindo. Resan dit tar cirka två timmar. Vi besöker en fjärilsfarm och lär oss om fjärilens utveckling från larv till en vacker fjäril. Vid Tarabita på 530 meters höjd passerar vi genom molnskogen. Längs vägen till vattenfallet Mindo Nambillo (cirka en timme) upptäcker vi natur och fåglar samt flera mindre vattenfall. Möjlighet finns att ta ett dopp vid vattenfallet.

Boende i Quito. MåltiderFrukost, picknicklunch och middag


Resa till ecuador
Med utsikt mot Cotopaxivulkanen.

DAG 6
Vi reser tidigt på morgonen mot Cotopaxivulkanen, en färd på cirka 1,5 timme. Vi besöker ett museum med information om vulkanens historia, innan vi åker vidare till lagunen Limpiopungo. Härifrån har man vacker utsikt mot Cotopaxi, och det räknas som nationalparkens mest fotograferade plats. Näst på tur finns möjlighet att vandra upp till Cotopaxi First Refuge. Parkeringen ligger på cirka 4.600 meters höjd. Vandringen till stationen tar 45 minuter till en timme, på grund av den tunna luften.

Boende i Latacunga. MåltiderFrukost och picknick lunch 

DAG 7
Saquisili ligger på väg till Quilotoa och ursprungsbefolkningen är kända för sina seder, traditioner och de färgglada och vackra hantverk de tillverkar.

Vårt huvudmål för dagen är Quilotoa som är en slocknad vulkan, som ligger i provinsen Cotopaxi och i kratern ligger en vacker sjö med smaragdgrönt vatten. Quilotoasjön har på senare år blivit populär och besökare förundras över vattnet och dess invånare. På åsnor, mulor eller genom att gå tar vi oss upp till toppen och får en underbar utsikt.

Boende i Alausí. MåltiderFrukost och lunch


resa till ecuador
En tågresa som måste upplevas. Devil’s nose tar sig fram längs berget.

DAG 8
Alausí ligger söder om provinsen Chimborazo och är uppskattat av både inhemska och utländska turister. Området har ett härlig klimat och landskap med attraktiva gamla hus och flera kända besöksmål så som Ozogochesjön, grottan med Lady of Lourdes och Devil’s nose.

Den berömda tåglinjen Devil’s nose kallas ”den svåraste järnvägen i världen” och startar i Alausí. Järnvägen byggdes i slutet på 1800-talet och går zick-zack utmed den branta bergssidan till Sibambe. På vägen passerar vi flera mindre bergsbyar och vackra vyer. I Sibambe har ni lite egen tid att strosa runt och även se indiandans.

Boende i Quito. MåltiderFrukost och lunch

AMAZONAS

Resa till ecuador
Färggranna fåglar och andra spännande djur möter oss i Amazonas.

DAG 9
Ett förmiddagsflyg tar oss till Lago Agrio. Därifrån åker vi till El Puente för att ta en båt vidare till vår lodge i Cuyabeno. Efter en god lunch så börjar vi med att besöka Laguna Grande för att ta ett dopp i vattnet och njuta av solnedgången. Senare på kvällen väntar en nattsafari i Amazonas.

Cuyabeno wildlife reservat kom till år 1979 och gränsar till Yasuní nationalpark. Dess läge vid foten av Anderna gör det till ett unikt reservat med översvämmade skogar, sjöar och bäckar som omfattar åtta stora ekosystem. Den biologiska mångfalden är jämförbar med Yasuní och tillsammans toppar de listan över världens mest biologiskt rika platser.

Detta är bara en del av vad vi kan se här: världens största urskog, 70% av alla läkemedelssubstanser och ursprungsbefolkningar som lever kvar här. Djurlivet är varierat med rosa delfiner, ett halvt dussin arter av apor, kajmaner, anakondor, papegojor, tukaner, tapirer, 2.500 arter av fjärilar, bara för att nämna några!

Boende i Amazonas. MåltiderFrukost, lunch och middag

DAG 10
Idag upplever vi Caimancochasjön genom att paddla i en traditionell kanot på sjön innan vi tar oss tillbaka till lodgen för lunch. Eftermiddagen spenderas i urskogen där vi försöker se djur, lär oss om ätliga växter och avslutningsvis ett dopp i Laguna Grande. Om vi har riktigt tur kan vi till och med få se de rosa delfinerna som finns här.

Boende i Amazonas. MåltiderFrukost, lunch och middag


resa till ecuador
Solnedgång i Amazonas.

DAG 11
Vi besöker samhället Siona Tarapuy där vår guide berättar om urbefolkningens kultur och traditioner. Resten av dagen beger vi oss ut för att spana efter fler djur i skogen. Efter middagen på kvällen finns det möjlighet att följa med på en nattexpedition för att försöka se kajmanerna.

Boende i Amazonas. MåltiderFrukost, lunch och middag

DAG 12
Vi börjar morgonen tidigt med att skåda alla vackra fåglar som finns här. Efter frukosten är det dags att bege sig tillbaka till Quito igen.

Boende i Quito. MåltiderFrukost och middag

GALAPAGOS

Resor till Ecuador
Drömmen har slagit in, vi är på Galapagosöarna.

DAG 13
Resans sista etapp är det djur- och naturrika Galapagos och vi flyger dit. Vid ankomst till San Cristobal tar vi oss till hotellet, äter lunch och börjar med att besöka Interpretation Center, där vår guide kommer berätta om hur Galapagos formades, arternas utveckling, migration av djuren och boplatser på Galapagos.

Fregattklippan är nästa besök och som hörs på namnet hörs så finns det många fregattfåglar här. Förutom fåglarna som fångar vår uppmärksamhet så har vi även en väldigt vacker utsikt över havet och de närbelägna öarna.

Här kan vi också snorkla för att se färgglada fiskarter, sjöstjärnor, sjöborrar eller bara njuta av det kristallklara vattnet. Slutligen kommer vi besöker Playa Mann, där vi finner en av de största sjölejon kolonier på Galapagos. Njut av stranden innan vi återvänder till hotellet för att vila och äta middag.

Boende på San Christobal. MåltiderFrukost och lunch


resa till ecuador
Sjöfåglar av alla sorter älskar att sitta på klipporna.

DAG 14
Vi kommer att åka båt ungefär en timme för att nå Kicker Rock eller Sovande lejonet, en magnifik ö mitt i havet, som är formad som ett gigantisk sovande lejon, därav namnet. Stenarna är resterna av en gammal vulkan och är ett favoritställe för olika arter av sjöfåglar.

De stora klipporna bildar två väggar med en kanal i mitten och ger en fristad för hajar och andra fiskarter som barracuda och regnbågsfisk.

Vi kommer att snorkla runt Kicker Rock för att titta på det marina livet så som havssköldpaddor, rockor, sjölejon, revhajar, vitspetshaj, hammar och bläckfisk. Lunch serveras ombord på båten.

Dagen avslutas med att vi åker till Puerto Grande, Manglesito eller Cerro Brujo för att njuta av stranden, simma och snorkla.

Boende på San Cristobal. MåltiderFrukost och lunch


Resa till Ecuador och Galapagosöarna
En av dessa fantastiska djurarter på Galapagosöarna.

DAG 15
Vi tar båten till ön Santa Cruz. Efter frukost går vi till höglandet för att få en första glimt av Galapagos jättesköldpaddor i dess naturliga livsmiljö. Dessa enorma varelser strövar fritt i nationalparken och besöket ger oss ett utmärkt tillfälle att få se dessa gamla varelser mumsa på gröna växter eller vältra sig i leran.

Efter lunch kommer vi att fortsätta till Garrapatero Beach, som ligger på den norra si dan av Santa Cruz. Den här underbara sandstranden är omgiven av mangrove och åtkomlig efter en 20 minuters promenad. En sötvattensjö bakom stranden är hem för flamingos, hägrar, styltor och andra strandfåglar. Det vackra turkosa vattnet ger ett bra tillfälle för bad och snorkling.

Boende på Santa Cruz. MåltiderFrukost, lunch och middag

DAG 16
Dagens dagstur kommer erbjuda spektakulära vulkaniska landskap och bra snorkling. Resan ombord på båten tar nästan två timmar men det finns chans att se delfiner och även valar under överfarten.

Vi kommer att stanna vid Daphne Island, för att se sjölejon och olika sjöfåglar som bor här. Bartholomew är känd för sin ”Pinnacle Rock ’- förmodligen den mest fotograferade vulkanformationen på Galapagos.

Ta alla 360+ stegen upp till utsiktsplatsen på toppen som erbjuder fri utsikt till nästan alla de centrala öarna i skärgården (tillvalsaktivitet).

En båttur tar oss ut så att vi kan fotografera Galapagos pingviner som lever längs kusten. Lunchen serveras med en fantastisk utsikt över skärgården.

Boende på Santa Cruz. MåltiderFrukost och lunch


Resa till Ecuador och Galapagos
Babysköldpadda på Isabela Island.

DAG 17
Tidigt på morgonen tar vi båten till Isabela Island, resan tar cirka 2,5 timmar. Idag kommer vi bland annat att besöka jättesköldpaddornas fortplantningscenter och slutligen Wall of Tears – här är historien: Från 1946 till 1959 var ön Isabella en straffkoloni och fångar tvingades bygga en mur med enorma block av lava. Den mödosamma arbete och de svåra förhållanden fångarna levde under gav upphov till namnet på denna plats, Walls of Tears (tårarnas vägg).

Eftermiddagen spenderas på Tintoreras Islet och vi utforskar området till fots. Här finns bland annat hajar, pingviner, sjölejon och havsleguaner.

Boende på Isabela. MåltiderFrukost och lunch


DAG 18
Ledig dag på Isabela för egna upptäcktsfärder.

Boende på Isabela. MåltiderFrukost och middag

DAG 19
Dagen börjas tidigt med att vi åker på några sista utflykter på Galapagos på vägen mot flygplatsen. Vi flyger till Guayaquil/Quito på fastlandet och antigen åker vi till stranden eller fortsätter hemresan mot Sverige.

Boende nära flygplatsen eller påbörja hemresan direkt. Måltider: Frukost

DAG 20–21
Hemresan påbörjas och avslutas dag 21.

Kombinera efter dina önskemål!

Både när det gäller gruppresa och skräddarsydd resa så finns det flera olika alternativ.

Skräddarsydda resor

Många är de som drömmer om att en dag få resa till Galapagosöarna och uppleva det rika och fascinerande naturliv som ligger till grund för Charles Darwins teorier om evolutionen. Man kan välja att följa med på en kryssning eller Island hopping. Det finns många olika slags kryssningar och turer att välja mellan och väljer man det lite billigare alternativet Island hopping så bor man på öarna istället för på båten.

Kombinera Galapagos med Amazonas och utflyktsmål på fastlandet.

Gruppresor

Gruppresan är indelad i olika turer som man kan välja om man bara ha en del eller hela resan.

 • Amazonas  och Galapagos
 • Galapagos
 • Anderna, Amazonas och Galapagos

Datum och pris

Gruppresor

Grupp: 8–18 personer
Pris/person:
 50 900 kr
Enkelrumstillägg: 4 500 kr
Avresa: 24 oktober 2022, mars 2023
Antal dagar: 21
Reseledare: Svensktalande
Guider: Engelsktalande
Ingår:

 • Måltider enligt program
 • Flyg tur/retur Skandinavien
 • Transporter och inrikesflyg enligt program
 • Del i dubbelrum
 • Utflykter och inträden enligt program

 Ingår ej:

 • Personliga utgifter
 • Dricks
 • Dryck
 • Lokal flygplatsskatt
 • Visum
 • Nationalparksavgift som betalas på plats (ca 125 usd)
 • Migrationskort som köps på flygplatsen (ca 20 usd)

Skräddarsydda resor

Kontakta oss för reseplanering och prisförslag.