torsdag , 18 juli 2024
Hem » SYDAMERIKA » Resa till Peru | Perus höjdpunkter
 • Traditionellt klädda kvinnor med sina alpackor

 • De flytande vassöarna i Titicacasjön

 • Machu Picchu fortsätter att imponera på alla som får möjlighet att besöka platsen

 • På Ballestasöarna - Lilla Galapagos

 • Quinoafält, den viktigaste grödan i Bolivia och Peru

Resa till Peru | Perus höjdpunkter

På vår gruppresa till Peru besöker vi Machu Picchu, Titicacasjön och gränderna i Cusco men du får också uppleva lite av Sydamerikas lite okända pärla Bolivia.

Peru var en gång hjärtat i det mäktiga inkariket och idag bär landet det arkeologiska arvet högt. Störst och mest känd bland landets många sevärdheter är utan tvekan inkastaden Machu Picchu, vackert belägen i Andernas regnskogsområde.

Vår resa till Peru kommer att bli ett minne för livet!

Resa till Peru | Perus höjdpunkter

DAG 1 
Nu börjar vi vår resa till Peru och dess höjdpunkter. Flyget tar oss till Peru och Lima.


Resa till Peru
Historiskt centrum i Lima.

DAG 2 
Välkommen till Perus huvudstad, Lima! Vi följer med på en kortare guidad tur och besöker några av stadens sevärdheter. Vi fortsätter vår färd till Arequipa där vi spenderar natten.
Boende i Arequipa.

DAG 3 
Arequipa som är Perus näst största stad och även känd som ”Den vita staden” för dess vita väggar av vulkanisk sten. Runt om staden tornar tre vulkaner upp, Misti, Chachani och Pichu Pichu. En guidad tur tar oss med till stadens sevärdheter. Staden är med på Unesco:s världsarvslista med ett vackert centrum med många kyrkor i barockstil och en småstadskänsla. Klostret Santa Catalina är en stad i staden som är mycket välbevarat med egna gator och små torg.

Boende i Arequipa. MåltiderFrukost


Resa till Peru
På plats i Cusco med många vackra byggnader.

DAG 4
Vi tar flyget till den gamla inkahuvudstaden på 3.400 meters höjd, som med sina charmiga gränder fått epitetet Sydamerikas vackraste stad. En guidad tur i Cusco tar oss med på ett besök i Soltemplet, katedralen samt en vandringstur runt större delen av staden för att höra dess fascinerande historia.

Boende i Cusco. MåltiderFrukost och lunch

DAG 5 
Egen dag i Cusco. Med en turistbiljett (ingår) har ni möjlighet att besöka flera av Cuscos fina museer, gå på en dans- och musikshow eller besöka fler Inkaruiner som finns i närheten av staden. Eller kanske bara njuta av den vackra staden från ett café eller handla de fina alpackakläderna.

Boende i Cusco. MåltiderFrukost och middag


Resa till Peru
Urumbabdalen, Inkafolkets heliga dal med en fantastisk vy.

DAG 6 
Urubambadalen var inkafolkets heliga dal och här gör vi ett heldagsbesök för att se på inkaruinerna. Vi besöker fästningen Sacsayhuaman som byggdes för att försvara sig mot invaderande stammar som hotade inkafolket. Vi besöker en alpacka- och lamafarm, samt en stiftelse som tar hand om djur som skadat sig, här får vi eventuellt se en puma och en kondor. Pisaq som är nästa besök är känd för sin färgstarka och livliga marknad.

Vi besöker en inkaruin som ligger på bergskanten till ett stup med en otroligt vacker utsikt. Vi tar oss vidare till byn Ollantaytambo. Denna charmiga lilla by i Inkadalen har verkligen en rik historia och är den enda by i Peru där inkas stadsplanering finns kvar i original. Dessutom ståtar den med en fantastisk tempelkonstruktion, strategiskt belägen på bergssidan ovan staden. Efter en historierik dag tar vi tåget till Aguas Calientes som är samhället närmst Machu Picchu.

Boende i Aguas Calientes. MåltiderFrukost och middag


Resa till Peru
En fantastisk utsikt över Machu Piccu.

DAG 7 
På morgonen tar vi bussen till Machu Picchu som bara ligger 15 minuter bort för att njuta av att dimmorna lättar över Machu Picchu med förhoppningsvis perfekt utsikt. Under dagen får vi en guidad tur av Machu Picchu och inkarikets fascinerande värld och möjligheten att bestiga Wyana Picchu. Vår resa till Peru har nu nått en av höjdpunkterna på resan.

Ni åker själv tillbaka när ni känner er klar med Machu Picchu och får då lite egen tid i Aguas Calientes, och precis som stadens namn (på spanska varmt vatten) finns det möjlighet att bada i stadens varma källor. Vi tar tåget tillbaka till Cusco.

Boende i Cusco. MåltiderFrukost och picknick lunch


Resa till Peru
Besök på en av Urosöarna är en spännande upplevelse.

DAG 8 
Genom ett fantastiskt bergslandskap åker vi buss till Puno (cirka 6,5 timme). Väl framme i Puno tar vi båten ut till Urosöarna som är flytande öar byggda av vass och jord. Här bor Urosindianerna fortfarande och har bott här i århundraden.

Boende i Puno. MåltiderFrukost och lättare lunch på bussen


Resa till Bolivia
Solön i Titicacasjön, den högst farbara sjön i världen.

DAG 9 
Idag lämnar vi Puno och Peru för att bege oss in i Bolivia och till Solön som ligger i Titicacasjön. Från världens högst belägna farbara sjö på gränsen mellan Bolivia och Peru har vi enastående utsikt mot de snöklädda Anderna på över 6.500 meters höjd. Solön imponerar med terrassodlingar och enorma vyer. Solön ligger i Titicacasjön som har 41 öar. Den anses helig och vara hemvist åt inkaguden Inti. På ön besöker vi solbordet och andra viktiga Inkaplatser. Ni får även chansen att vandra över ön.

Boende på Solön. MåltiderFrukost och picknick lunch

DAG 10 
Vi fortsätter besöka Solön innan vi beger oss vidare till Huatajata. Här vi följer i äventyraren Thor Heyerdahls spår genom att bland annat besöka Andean Roots Eco Village. De tre brödrarna Limachi som hjälpte Heyerdahl att bygga bland annat båten Kon-Tiki kom härifrån. Med Kon-Tiki seglade besättningen från Callao i Peru år 1947 till Polynesien. Förutom den norska besättningen fanns svensken Bengt Danielsson som var kock, sociolog och tolk när det behövdes.

Boende i Huatajata. MåltiderFrukost och middag

DAG 11 
Nästa stopp är, Fundacion Qhanawara, en verksamhet som vi stödjer varje månad. Det är en svensk tjej som har startat ett fritids för barn i en fattig by utanför La Paz. Här får barnen hjälp med läxor, leka och ha kul, mat och även läkarhjälp om så behövs.

Boende i La Paz. MåltiderFrukost och picknick lunch


Resa till Bolivia
La Paz, staden längs berget.

DAG 12 
Välkommen till La Paz, kontrasternas stad. Här möter du en härlig mix av gammalt och nytt, där traditionellt klädda indianer samsas med kostymklädda affärsmän. Staden är vackert belägen i en gryta, omgiven av Andernas höga bergstoppar. Nästan överallt i staden ser man Bolivias högsta berg, den vackert snöklädda vulkanen Illimani, 6.490 meter hög.

La Paz är världens högst belägna huvudstad på 3.600 meter över havet och är fylld med små gränder, kullerstensbelagda torg, restauranger och mysiga caféer.

Idag är det en ledig dag i staden. Men där finns möjlighet att välja till tillvalet Tiahuanaco som är en pre-Inka stad i Bolivia. Platsen finns med på Unescos världsarvslista och har varit med sedan 2000. Tiahuanaco ses av de flesta arkeologer som en av de viktigaste platser fram till Inka imperiet och är en vacker och spännande plats för besökare.

Boende i La Paz. MåltiderFrukost

DAG 13 
Dagen bjuder på en guidad tur i staden samt att vi åker upp i en linbana för att få en underbar utsikt över staden.

Boende i La Paz. MåltiderFrukost och middag

DAG 14 -15
Resan till Peru avslutas och idag påbörjas hemresan efter en spännande tid tillsammans. Men innan vi lämnar Sydamerika flyger vi till Lima där vi har en egen dag.

Tillval Ballestaöarna

Före gruppresans start.


DAG 1 
Direkt när vi ankommer till Lima tar vi bussen ner till Paracas. Vår guidade tur i Lima har vi när vi kommer tillbaka till Lima efter tillvalet.

Boende i Paracas. MåltiderFrukost, lättare lunch och middag


Resa till Peru
Fåglarna slåss om platsen utanför Ballestaöarna.

DAG 2 
Utflykten idag går till Ballestaöarna som är känt för sitt rika djurliv. Här ser vi sjölejon, sälar, pelikaner, pingviner, tusentals fåglar och med tur även delfiner och kaskelottvalar. En båttur gör att vi får se de vilda djuren. Nästa plats är ett ställe som vi normalt sett inte förknippar med Peru och Sydamerika – Huacachina. Enorma sanddyner och öken med oaser av palmer, det känns som att vi besöker Saharaöknen i Afrika! Här kan vi slappna av vid poolen eller prova på sandsurfing!

På eftermiddagen finns det möjlighet att göra ett besök vid de mytomspunna Nazcalinjerna mitt i den torra stenöknen mot en extra kostnad. Vi ser linjerna genom att flyga då det är så man ser linjerna bäst!

Boende i Huacachina. MåltiderFrukost, lunch och middag

DAG 3 
Vi tar bussen till Lima och följer med på en guidad tur i Lima.

Måltider: Frukost och lättare lunch


Kostnad Ballestaöarna och Huacachina
3 000 kr

Ingår

 • Utflykt till Ballestaöarna inkl. engelsktalande guide
 • Boende enligt program
 • Måltider enligt program
 • Transporter enligt program
 • Svensktalande reseledare

Nazcalinjerna
Under en av dagarna i Huacachina finns det möjlighet att flyga i små plan (Cesnaflygplan) och se Nazcalinjerna från ovan. Detta måste beställas innan vi kommer dit för att vara helt säker på att få plats. Anledningen att vi inte har inkluderat det i priset är att många inte vill flyga i småplan.

Tillval före eller efter huvudresan

Det finns möjlighet att förlänga resan med dagar både innan och efter resan.  Om ni önskar andra tillval förutom nedan nämnda kontakta oss så tar vi fram förslag till er.

 • La Paz
 • Cochabamba
 • Lima
 • Ballestaöarna och Huacachina
 • Amazonas
 • Galapagos

Under resan kan ni göra kortare extra tillval
Bestiga topp När ni kommer till Machu Picchu har ni möjlighet att bestiga en topp efter den guidade turen. Det är mycket enklare än man tror i med att Machu Picchu ligger på mycket lägre höjd än övriga delar av resan så långt, samt att det är en stig upp. Det tar cirka en timme att bestiga toppen.
Biljetter måste beställas i förväg då det bara finns 200 st om dagen.

Datum och priser

Gruppresor

Grupp: 12–18 personer
Pris/person: 29 900 kr (kan bokas med engelsktalande reseledare för 26700 kr)
Enkelrumstillägg: 3 000 kr
Avresa: 14 mars 2024
Antal dagar: 15
Reseledare: Svensktalande
Guider: Engelsktalande
Länder: Bolivia och Peru
Ingår:

 • Måltider enligt program
 • Transporter och inrikesflyg
 • Boende enligt program
 • Utflykter och inträden:
  – Stadsrundtur i: La Paz, Lima, Cusco, Arequipa och Copacabana
  – Linbana i La Paz
  – Besök på Fundacion Qhanawara
  – Utflykt i Thor Heyerdahls spår
  – Utflykt till Solön
  – Utflykt till flytande öarna
  – Utflykt till Heliga dalen
  – Utflykt till Machu Piccu inkl. tågresa
  – Turistbiljett i Cusco

Ingår ej:

 • Personliga utgifter
 • Dricks
 • Dryck
 • Lokal flygplatsskatt och visum
 • Flyg tur/retur Skandinavien (vi bokar det till er, men ni väljer vilket flyg ni vill ha)

Skräddarsydda resor

Kontakta oss för reseplanering och prisförslag.