måndag , 22 april 2024
Hem » ASIEN » Borneo med Malaysia
 • Borneos egen apart - näsapan

 • På Selingan Island med möjlighet att uppleva sköldpaddornas barnkammare

 • På hängbroarna genom, över och i regnskogen i Poring

 • Vackra stränder för sol och bad

Borneo med Malaysia

Denna resa tar dig till regnskog och paradisöar. Här får du möjlighet att få se exotiska djur som näsapor, orangutanger och stora havssköldpaddor.

Borneo är världens tredje största ö och delas politiskt av Indonesien, Malaysia och Brunei. Ön har till större delen varit täckt av tropisk regnskog som dock hotas av avverkning, vilket har blivit Borneos största miljöproblem.  Enligt Världsnaturfonden har ön sju ekoregioner.

Ön hyser omkring 15 000 växtarter varav 3 000 arter träd, över 1 000 olika orkidéer. Här finns till exempel världens största blommaHär finns över 200 landdäggdjur, såsom den utrotningshotade orangutangen, trädleoparden, asiatisk elefant och Sumatranoshörning. I havet finns finner vi havssköldpaddan. Av fåglar finns 420 häckande arter. Är man djur- och naturintresserad är detta ett givet paradis.

I Malaysia möter vi kontrasterna storstad och storslagen natur. Huvudstaden Kuala Lumpur är en modern metropol och i Cameron Highlands möter vi kullar, grönska och odlingar.

Filtrera utefter

Dag 1 – AVRESA
Avresa från Sverige


Dag 2 – KUALA LUMPUR
Vi ankommer till Kuala Lumpurs flygplats och åker till hotellet för att lämna väskorna innan vi fortsätter på en guidad tur i staden. Den relativt nya staden är känd för sina tvillingtorn som är världens högsta men även att vara en mångkulturell stad med både kyrkor och moskéer. Under vår stadstur får vi bland annat se nationalmoskén, självständighetstorget men även stadens grönska vid Lake Gardens.
Boende i Kuala Lumpur
Lunch och middag

Dag 3 – KUALA LUMPUR
Idag har vi en egen dag att utforska staden på och få ta del av de andra sevärdheterna vi inte hann med igår eller kanske shoppa i någon av stadens shoppingkvarter.
Boende i Kuala Lumpur
Frukost

Dag 4 – CAMERON HIGHLAND
Efter att vi intagit frukosten på hotellet checkar vi ut och beger oss mot nästa destination, Cameron Highlands. Ett stopp på vägen är de gigantiska Batugrottorna som inrymmer ett hinduiskt tempel. De ligger i en kalkstensformation och för att nå templet behöver vi ta oss de 272 trappstegen upp till templet. Den nästan 43 meter höga statyn av Lord Murugan, guden som grottorna är tillägnade till, stoltserar vid trappan.

Cameron highlands ligger 1,542 meter över havet och grundades av britterna, därav namnet. Området är känt för sitt behagliga klimat och ett överflöd av grönsaks- och fruktgårdar. Här finns också den ledande odlingen av blommor och te i Malaysia. Området är mycket vackert med extraordinära blommor, gröna kullar och utsikt.
Boende i Cameron Highland
Frukost, lunch och middag


Dag 5 – CAMERON HIGHLAND
Dagens utflykt tar oss med ut i bergens grönska och vi besöker teodlingar och promenerar i naturen för att lära oss mer om flora och fauna i området. Om ni vill ta del av mer storslagen natur med små floder, sjöar och vattenfall så finns det många stigar man kan bege sig ut på under sin lediga tid på eftermiddagen.
Boende i Cameron Highland
Frukost och middag

Dag 6 – MALAYSIA TILL BORNEO
Då är det dags att lämna höglandet för att ta oss till flygplatsen och flyga vidare till Borneo. Ankomst till Kota Kinabalu och vi åker till vårt hotell.
Boende i Kota Kinabalu
Frukost

Dag 7 – MANUKAN ISLAND & SAPI ISLAND
Vi börjar vår utforskning av Borneo med att ta oss till Jesseltons hamn för en båttransfer till Manukan Island. Här njuter vi av snorkling och strandaktiviteter. Det finns möjlighet till valbara aktiviteter så som Parasailing, vattenskoter, sea walking och möjlighet att låna snorklingsutrustning. Vid lunch åker vi till den närliggande ön Sapi för att äta lunch. Vi spenderar resten av eftermiddagen här innan vi åker tillbaka till huvudön.
Boende i Kota Kinabalu
Frukost, lunch och middag

Dag 8 – KINABALU PARK
Vi åker två timmar genom inhemska byar och njuter av panorama utsikten över Crocker Range för att ta oss till Kinabalu Park. Besöket på naturhistoriska galleriet gör att vi får en kort introduktion av parken. Här tar vi en promenad för att upptäcka den stora mångfalden av växtarter som finns i den fjällnära skogen. Kinabalu park ståtar med mer än 5000 kärnväxter, uppskattningsvis 1000 orkidéarter, 621 arter av ormbunke, 29 arter av rhododendron och två rafflesia arter, världens största blomma. Efter lunch besöker vi Australian War Memorial innan vi checkar in på vårt boende.
Boende i Kinabalu park
Frukost, lunch och middag

Dag 9 – KINABALU PARK
Efter frukost fortsätter vi till Poring Hot Springs som är varma källor. När vi kommer fram vandrar vi på hängbroar ”Canopy Walk” uppe bland trädkronorna, 41m över marken. Nu kan vi ta det lugnt eller bada i en av källorna innan vi åker vidare till Sabah Tea för ett kort studiebesök. Här lär vi oss om hur man gör te under besöket på plantaget och tefabriken. Lite historia om andra världskriget kommer också att berättas när vi besöker Quailey Hill – namngivet efter en australiensk soldat som föll på den här platsen under Sandakan-Ranaus dödsmarsch. Vi återvänder till Kota Kinabalu på eftermiddagen.
Boende i Kota Kinabalu
Frukost, lunch och middag

Dag 10 – KOTA KINABALU
Utforska staden på egen hand eller njut av sol och bad.
Boende i Kota Kinabalu
Frukost

Dag 11 – SANDAKAN OCH SKÖLDPADDSÖN
En transfer hämtar oss på hotellet för att ta oss till flygplatsen där vi tar flyget till Sandakan. Där väntar en transfer till hamnen för en timmes båtresa till Selingan Island. Nu checkar vi in i på boendet och tillbringar lite ledig tid med till exempel simning eller snorkling fram till att det är dags för middag. Efter middagen kommer vi att delas in i mindre grupper i väntan på klartecken från parkvakten för en lämplig tid att se den gröna sköldpaddan lägga sina ägg på stranden. Vi kommer också att få tillfälle att bevittna de ägg som förts till kläckeri från häckningsplatsen samt frisläppandet av de små sköldpaddorna på stranden. Fotografering med blixt är strängt förbjudet från klockan 18:00 och framåt.
Boende på Sköldpaddsön
Frukost, lunch och middag

Dag 12 – SUKAU
Nu lämnar vi ön och åker till Sepilok Orang Utan Rehabilitation Centre. En kort videodokumentär berättar om rehabiliteringsaktiviteterna på centret innan vi tar en promenad på träbryggor genom regnskogen för att titta på när orangutangerna matas.
Efter lunch fortsätter en 2 ,5 timmars resa båtfärd till lodgen. På eftermiddagen tar vi en första utflykt längs floden på jakt efter vilda djur såsom näsapan, orangutangen, langurer och Borneos pygméelefant.
Boende i Sukau
Frukost, lunch och middag

Dag 13 – SUKAU
Idag beger vi oss ut på en tidig morgonkryssning uppför Kinabatanganfloden och till Kelenapan Ox-Bowsjön för att upptäcka fler vilda djur och fåglar. Djungeln utforskar vi genom en kort djungelpromenad med vår lokala guide innan vi återvänder till lodgen för frukost. Vi fortsätter på eftermiddagen med en båttur på floden för att se fler vilda djur.
Boende i Sukau
Frukost, lunch och middag

Dag 14 – SUKAU TILL KOTA KINABALU
Nu är det dags att bege sig tillbaka till Kota Kinabalu för en sista kväll i Borneo.
Boende i Kota Kinabalu
Frukost

Dag 15-16 – HEMRESA & HEMKOMST

GRUPPRESA

Grupp: 8–18 personer
Pris/person:
36 400 kr
Enkelrumstillägg: 3 600 kr
Avresa: 
6 mars 2021
Antal dagar: 
16
Reseledare: Svensktalande
Guider:
Engelsktalande
Länder: 
Borneo
Ingår:

 • Flyg tor Skandinavien inkl flygskatter
 • Inrikesflyg
 • Del i dubbelrum
 • Transporter enligt program
 • Inträden och utflykter enligt program
 • Måltider enligt program

Ingår ej:

 • Personliga utgifter
 • Dricks
 • Dryck
 • Visum

SKRÄDDARSYDD

Kontakta oss för reseplanering och prisförslag.