torsdag , 18 juli 2024
Hem » SYDAMERIKA » Ecuador och Galapagos
  • Vulkanen Cotopaxi är Ecuadors näst högsta

  • Lokal marknad med vackra hantverk

  • Storslagen natur

  • Det djurrika Galapagos

  • Besök hos sjölejonen, Galapagos

Ecuador och Galapagos

Följ med på en rundresa till ett av Sydamerikas minsta länder Ecuador. Landet har sitt namn efter ekvatorn, som skär genom den norra delen av landet, och är mycket rikt på kultur och natur. På denna resa besöker vi indianmarknader, den gamla inka-staden Cuenca och huvudstaden Quito, med dess välbevarade koloniala arkitekturarv. Vi kommer även till bergsbyn Otavalo med grannbyar i det vackra landskapet i Anderna. De historiska arven från inkatiden syns tydligt än idag.

Passa på och besök den fantastiska övärlden och upplev det oslagbara djurliv som Galapagosöarna erbjuder. Vi kan erbjuda både längre och kortare turer runt Galapagos, allt från några dagar till två veckor. Du avgör själv vad som passar dig bäst. Under tiden som du utforskar öarna du välja att bo på ombord på den moderna katamaranen i en bekväm hytt, annars åker du båt mellan öarna och bor sedan på hotell på land.

Det känns som att komma till Edens lustgård när man reser till Galapagos. Djuren är orädda för människan och man får nästan kliva över sjölejon för att komma iland eller gå runt blåfotade sulor. Resan är en unik upplevelse på djurens villkor.

Ecuador, formellt Republiken Ecuador, är en stat i nordvästra Sydamerika, vid ekvatorn. Landet gränsar till Colombia och Peru. Gränsen mot Peru är sedan länge omtvistad och gränsstrider har förekommit (en betydande del av Amazonasområdet avträddes till Peru 1942).

Republiken vid ekvatorn var ett av tre länder som uppstod då Gran Colombia föll samman 1830. De andra var Colombia och Venezuela, medan Panama blev självständigt från Colombia i början av 1900-talet. Mellan 1904 och 1942 förlorade Ecuador områden i flera konflikter med grannländerna. Ett gränskrig mot Peru flammade upp 1995, men löstes 1999. Ecuador var en del i Inkariket och Quito var huvudstad för riket då. När spanjorerna erövrade Inkariket drabbades indianerna i Ecuador hårt.

(Källa: Wikipedia)