söndag , 23 juni 2024
Hem » AFRIKA » Seychellerna
  • Plocka en färsk nöt från Coco de merpalmen

  • Färgglada fiskar i kristallklart vatten

  • Turkost vatten omger de många paradisöarna

Seychellerna

Omgiven av varmt, badvänligt turkosfärgat vatten mitt i Indiska oceanen ligger det 115 vackra öar med paradisstränder. Med många obebodda öar har ni möjlighet att ta del av en orörd vacker natur med få turister. Här finns sevärdheter och naturreservat både ovan och under ytan för den som inte bara vill slappa på stranden.

Utanför Afrikas östkust i Indiska oceanen ligger de sagolika Seychellerna  som består av 115 öar och har en hisnande vacker och orörd natur. Här finns också några av de bästa stränderna i världen och ett klimat som är behagligt året om.  Skulle ni möjligtvis tröttna på att sola och bada så kan ni både dyka, snorkla, surfa och segla här!

På den största ön, Mahé ligger huvudstaden Victoria, här bor större delen av befolkningen. I övrigt är det mest små byar snarare än städer som präglar Seychellerna. De flesta öarna är obebodda och landet reglerar antalet turister. Kanske är det just därför som dess natur är så vacker och till större delen ännu oexploaterad.

I nationalparken Morne Seychellois som ligger på Mahé finns det vackra vandringsleder, parken täcker hela 20 % av ön. På Praslin i Vallée de Maidalen, som är med på UNESCOs världsarvslista, finns den berömda Coco de merpalmen, dubbelnötterna kan bli så stora att de kan väga upp till 1500kg! Den marina nationalparken, St. Anne är också värd ett besök. Hit kommer du med båt från Mahé. Vattnet är underbart och har ni lite tur så får ni se havssköldpaddor, koraller och massor av färgglada fiskar.

När ska man åka?

På Seychellerna regleras antalet turister så planera er resa i god tid. Förutom oktober – februari då vädret kan vara lite ostadigare så är det sol och värme resten av året. Vill ni dyka så är bästa tiden mellan september- november eller mars-april och för att surfa mellan maj-oktober.

Avresa och kostnad

Ni kan välja mellan hotell i olika prisklasser på Seychellerna och bestämmer själv hur länge ni vill vara där.

Kontakta oss för aktuell kostnadsbild och planering av er resa.