torsdag , 18 juli 2024
Hem » SYDAMERIKA » Resa till Peru | Klassiska Peru
 • Traditionellt klädda kvinnor med sina alpackor

 • De flytande vassöarna i Titicacasjön

 • Machu Picchu fortsätter att imponera på alla som får möjlighet att besöka platsen

 • På Ballestasöarna - Lilla Galapagos

 • Quinoafält, den viktigaste grödan i Bolivia och Peru

Resa till Peru | Klassiska Peru

Peru var en gång hjärtat i det mäktiga inkariket och idag bär landet det arkeologiska arvet högt. Störst och mest känd bland landets många sevärdheter är utan tvekan inkastaden Machu Picchu, vackert belägen i Andernas regnskogsområde. Men ta även del av det vackra Colca Canyon, vassöarna i världens högst belägna farbara sjö och den mysiga staden Cusco.

Under en resa till Klassiska Peru får du ta del av några av de största sevärdheterna landet! Läs vårt dag för dag program.

Resa till Peru | Klassiska Peru

DAG 1 
Vi startar vår resa till Peru och kommer fram på kvällen eller morgonen till Lima.


Resa till Peru
Rundvandring i Lima.

DAG 2 
Välkommen till Perus huvudstad, Lima. Vi följer med på en kortare guidad tur med buss och besöker några av stadens sevärdheter. Vi tar flyget vidare till Arequipa (cirka 1,5 timme).

Boende i Arequipa. MåltiderFrukost och lunch


Resa till Peru
Vid horisonten syns tre vulkaner.

DAG 3 
Arequipa som är Perus näst största stad och även känd som ”Den vita staden” för dess vita väggar av vulkanisk sten. Runt om staden tornar tre vulkaner upp, Misti, Chachani och Pichu Pichu. En guidad tur i Arequipa tar oss med till stadens sevärdheter. Staden är med på Unescos världsarvslista med ett vackert centrum med många kyrkor i barockstil och en småstadskänsla. Klostret Santa Catalina är en stad i staden som är mycket välbevarat med egna gator och små torg.

Boende i Arequipa. MåltiderFrukost


Resa till Peru
Traditionellt klädda kvinnor.

DAG 4 
Nu beger vi oss mot Colca canyon som är dagens mål, den sägs vara världens djupaste kanjon och dubbelt så djup som Grand Canyon. Dalen är fylld med terrassodlingar som används till att odla majs, korn och vete och detta har gjort ända sen pre-Inkatiden. På vägen genom dalen stannar vi för att få se på den vackra utsikten, fåglar, lamor och alpackor. I staden Chivay finns det naturligt varma källor som man kan passa på att bada i men även mycket hantverk och lokala marknader.

Boende i Colca Canyon. MåltiderFrukost


Resa till Peru
Vi lyckade få syn på en Kondor som svävade strax över oss.

DAG 5 
Dagens höjdpunkt är framför allt La Cruz del Condor. Det är här man har en magnifik utsikt över dalen och det är här det finns stora chanser att se världens största flygande fågel, Kondoren. Det är en fågel med drygt 3,5 meter i vingbredd.

Boende i Arequipa. MåltiderFrukost


Resa till Peru
På plats i Cusco med många vackra byggnader.

DAG 6 
Vi tar flyget till den gamla inkahuvudstaden på 3.400 meters höjd, som med sina charmiga gränder fått epitetet Sydamerikas vackraste stad. En guidad tur i Cusco tar oss med på ett besök i Soltemplet, katedralen samt en vandringstur runt större delen av staden för att höra dess fascinerande historia.

Boende i Cusco. MåltiderFrukost och lunch

DAG 7 
Egen dag i Cusco. Med en turistbiljett(ingår) har ni möjlighet att besöka flera av Cuscos fina museer, gå på en dans- och musikshow eller besöka fler Inkaruiner som finns i närheten av staden. Eller kanske bara njuta av den vackra staden från ett café eller handla de fina alpackakläderna.

Boende i Cusco. MåltiderFrukost och middag


Resa till Peru
Urumadalen, den heliga dalen.

DAG 8 
Urubambadalen är nästa mål på vår resa till Peru. Detta var inkafolkets heliga dal och här gör vi ett heldagsbesök för att se på inkaruinerna. Vi besöker fästningen Sacsayhuaman som byggdes för att försvara sig mot invaderande stammar som hotade inkafolket. Vi besöker en alpacka- och lamafarm, samt en stiftelse som tar hand om djur som skadat sig, här får vi eventuellt se en puma och en kondor. Pisaq som är nästa besök är känd för sin färgstarka och livliga marknad.

Vi besöker en inkaruin som ligger på bergskanten till ett stup med en otroligt vacker utsikt. Vi tar oss vidare till byn Ollantaytambo. Denna charmiga lilla by i Inkadalen har verkligen en rik historia och är den enda by i Peru där inkas stadsplanering finns kvar i original. Dessutom ståtar den med en fantastisk tempelkonstruktion, strategiskt belägen på bergssidan ovan staden. Efter en historierik dag tar vi tåget till Aguas Calientes som är samhället närmst Machu Picchu.

Boende i Aguas Calientes. MåltiderFrukost och middag


Resa till Peru
Med vidunderlig utsikt över Machu Picchu.

DAG 9 
På morgonen tar vi bussen till Machu Picchu som bara ligger 15 minuter bort för att njuta av att dimmorna lättar över Machu Picchu med förhoppningsvis perfekt utsikt. Under dagen får vi en guidad tur av Machu Picchu och inkarikets fascinerande värld och möjligheten att bestiga Wyana Picchu.

Ni åker själv tillbaka när ni känner er klar med Machu Picchu och får då lite egen tid i Aguas Calientes, och precis som stadens namn (på spanska varmt vatten) finns det möjlighet att bada i stadens varma källor. Vi tar tåget tillbaka till Cusco.

Boende i Cusco. MåltiderFrukost och picknick lunch

DAG 10 
Genom ett fantastiskt bergslandskap åker vi buss till Puno (ca 6,5 timmar).

Boende i Puno. MåltiderFrukost och lättare lunch på bussen


Resa till Peru
Historiskt centrum i Lima.

DAG 11
Taquile som ligger i Titicacasjön, världens högst belägna farbara sjö på gränsen mellan Bolivia och Peru, här har vi enastående utsikt mot de snöklädda Anderna på över 6 500 meters höjd. Taquile imponerar med terrassodlingar och enorma vyer. Taquile ligger i Titicacasjön som har 41 öar. Ni får även chansen att vandra över ön. På vägen tillbaka gör vi ett besök på de flytande öarna. Urosöarna som är flytande öar byggda av vass och jord. Här bor Urosindianerna fortfarande och har bott här i århundraden.

 

DAG 12
Idag lämnar vi Puno och tar oss tillbaka till Lima där vi spenderar dagen på egen hand.

Boende i Lima. MåltiderFrukost

DAG 13
Idag har vi en ledig dag då man kan utforska Lima innan vår resa till Peru är slut och vi påbörjar flyget mot Sverige.

Måltider: Frukost

Tillval Ballestaöarna

Efter huvudresan.


DAG 13 
Vi tar bussen ner till Paracas.

Boende i Paracas. MåltiderFrukost, lättare lunch och middag


Resa till Peru
Här samlas vi och lapar sol.

DAG 14 
Utflykten idag går till Ballestaöarna som är känt för sitt rika djurliv. Här ser vi sjölejon, sälar, pelikaner, pingviner, tusentals fåglar och med tur även delfiner och kaskelottvalar. En båttur gör att vi får se de vilda djuren.

Nästa plats är ett ställe som vi normalt sett inte förknippar med Peru och Sydamerika – Huacachina. Enorma sanddyner och öken med oaser av palmer, det känns som att vi besöker Saharaöknen i Afrika! Här kan vi slappna av vid poolen eller prova på sandsurfing!

På eftermiddagen finns det möjlighet att göra ett besök vid de mytomspunna Nazcalinjerna mitt i den torra stenöknen mot en extra kostnad. Vi ser linjerna genom att flyga då det är så man ser linjerna bäst!

Boende i Huacachina. MåltiderFrukost, lunch och middag

DAG 15 
Vi tar bussen till Lima och efter en spännande och innehållsrik resa påbörjar vi hemresan.

Måltider: Frukost och lättare lunch


Kostnad Ballestaöarna och Huacachina 3 000 kr

Ingår
• Utflykt till Ballestaöarna inkl. engelsktalande guide
• Boende enligt program
• Måltider enligt program
• Transporter enligt program

Nazcalinjerna
Under en av dagarna i Huacachina finns det möjlighet att flyga i små plan (Cesnaflygplan) och se Nazcalinjerna från ovan. Detta måste beställas innan vi kommer dit för att vara helt säker på att få plats. Anledningen att vi inte har inkluderat det i priset är att många inte vill flyga i småplan.

Tillval före eller efter huvudresan

Det finns möjlighet att förlänga resan med dagar både innan och efter resan. Om ni önskar andra tillval förutom nedan nämnda kontakta oss så tar vi fram förslag till er.

Före huvudresan

 • Lima

Efter huvudresan

 • Lima
 • Ballestaöarna och Huacachina

Under resan kan ni göra kortare extra tillval:
Bestiga topp När ni kommer till Machu Picchu har ni möjlighet att bestiga en topp efter den guidade turen. Det är mycket enklare än man tror i med att Machu Picchu ligger på mycket lägre höjd än övriga delar av resan så långt, samt att det är en stig upp. Det tar cirka en timme att bestiga toppen. Biljetter måste beställas i förväg då det bara finns 200 st om dagen.

Datum och priser

Gruppresor

Grupp: 12–18 personer
Pris/person:
 29 900 kr (kan bokas med engelsktalande reseledare för 26 700 kr)
Enkelrumstillägg: 3 000 kr
Avresa:  12 mars 2024
Antal dagar:
 14
Reseledare: Svensktalande
Guider: Engelsktalande
Länder: Peru
Ingår:

 • Måltider enligt program
 • Transporter och inrikesflyg
 • Boende enligt program
 • Utflykter och inträden:
  – Stadsrundtur i: Arequipa, Cusco, Lima
  – Utflykt till Colca Canyon
  – Utflykt till flytande öarna
  – Utflykt till Heliga dalen
  – Utflykt till Machu Picchu inkl. tågresa
  – Turistbiljett i Cusco

Ingår ej:

 • Personliga utgifter
 • Dricks
 • Dryck
 • Lokal flygplatsskatt och visum
 • Flyg tur/retur Skandinavien (vi bokar det till er, men ni väljer vilket flyg ni vill ha)

Skräddarsydda resor

Kontakta oss för reseplanering och prisförslag.