torsdag , 18 juli 2024
Hem » OCEANIEN » Nya Zeeland
 • Nya Zeelands högsta berg, Mount Cook

 • Den kuperade huvudstaden Wellington

 • Franz Josef glaciären är en av få glaciärer som fortfarande växer

 • Gejsrar och kokande lera i Rotorua

Nya Zeeland

På vår resa runt Nya Zeeland kommer du att fascineras av det fantastiska landskapet och den vänliga befolkningen

Land of the Long White Cloud

Från regnskog och gröna kullar till månliknande kraterlandskap, från fjordar och glaciärer till underbara stränder. Nya Zeelands natur är häpnadsväckande vacker, och trots sin storlek ståtar landet med en rikt varierad natur och svårslagna vyer.

Vi lär känna önationen och bekantar oss med dess intressanta historia. Vi lär oss mer om landets ursprungsbefolkning maorierna och deras intressanta kultur. Landskapet slutar aldrig att förundra oss och man får nästan se världen i miniatyr, med rikt skiftande klimatzoner.

Resan kan också bokas med start i Christchurch.

Höjdpunkter

 • Båttur i Bay of Islands
 • Maorifest med Hangi
 • Besök på fårfarm
 • Sjöar och berg vid Mount Cook nationalpark
 • Båtfärd genom Milford Sounds fjordlandskap
 • Franz Josef-glaciären
 • Tågresa med Tranz-Alpine genom Southern Alps

DAG 1-2

Skandinavien – Auckland
Vi checkar in på hotellet och beroende på flygtider kan möjlighet finnas att utforska stan på egen hand.

DAG 3

Auckland – Bay of Islands
Vi reser längs Hibiskuskusten till vackra Bay of Islands. Där åker vi på en kryssning som bjuder på vackra naturscenerier, vi reser genom kända fiskevatten och om vädret tillåter genom den kända klippformationen ”Hole in the Rock”. På tillbakavägen åker vi på slingriga vattenvägar mellan de pittoreska små öarna. Vi ser vackra stränder, och gömda vikar och med lite tur lite av det marina djurlivet.

DAG 4

Bay of Islands
Var och en förfogar själv över denna dag i Bay of Islands och du kan se fram emot en avkopplande dag på vid de vackra stränderna med sol och bad. För de som inte är intresserade av strandliv hjälper guiden gärna till att boka olika aktiviteter som exempelvis delfinsafari, havskajaking eller en utflykt med färja till Russell.

DAG 5

Bay of Islands – Auckland
En lugn förmiddag i vackra Bay of Islands, innan vi återvänder till Auckland. Njut av utsikten mot det frodiga landskapet vi passerar.

DAG 6

Auckland och Hangifest i Rotorua
Vi inleder dagen med en sightseeingtur i vackra Auckland. Vi kör sedan söderut längs Waikotofloden till Waitomogrottorna. Vi gör en båttur och ser Waitomogrottorna och de självlysande maskar som finns där. När vi anländer till Rotorua får vi en översiktstur innan det är dags för att vara med på en traditionell maorisk Hangi och konsert på Tamaki Family Marae. Hangitillagning sker genom att man gräver en grop i marken där brasuppvärmda stenar fungerar som värmeplattor. På dessa sätts korgar med maten som ska tillagas, och alltihop täcks sedan med jord. Efter flera timmar grävs maten upp igen, och det är dags att äta. En tidskrävande tillagningsmetod, men resultatet blir bra.

DAG 7

Rotorua
Vi besöker fårshowen på the Agrodome för att sedan ha en fri eftermiddag i Rotorua. Här finns mycket att se och göra beroende på intresse. Din guide berättar mer om alternativen. Här finns ett geotermiska område med gejsrar och kokande lera. Utanför Rotorua finns även en av inspelningsplatserna för Sagan om Ringen, och man kan åka på en tur för att bland annat få se Hobbitsbyn.

DAG 8

Huka falls, Lake Taupo och Wellington
Vi kör söderut och stannar vid vattenfallet Huka Falls. Vidare söderut kör vid längs stranden på vackra Lake Taupo. Längs vår färdväg ser vi de höga bergstopparna vid Mt. Ruapehu och Tongariro nationalpark. Vi reser längs Kapitikusten till Nya Zeelands huvudstad Wellington där vi gör en rundtur.

DAG 9

Wellington – Picton
Vi inleder med ledig tid i trevliga Wellington och gör sedan ett gemensamt besök på Museum of New Zealand – Te Papa, innan vi påbörjar vår båtresa mot sydön över Queen Elisabeth-sundet. Håll utkik efter valar under överfarten under säsong. Framme på sydön övernattar vi i den lilla byn Picton som ligger vackert belägen vid havet.

DAG 10

Picton –Christchurch
Vi kör söderut på Nya Zeelands sydö och fascineras av hur landskapet förändrats jämfört med nordön. Vid Oahu Point ser vi pälssälar och med lite tur valar vid Kaikoura. Vi reser sedan över Canterburyslätten till Christchurch.

DAG 11

Vackra sjöar och Mount Cook nationalpark
Vi inleder morgonen med lite fri tid i Christchurch innan vi sätter oss i bussen och åker mot Omarama, med de omgivande bergen som en vacker kuliss. På vägen dit ser vi Tekaposjön och Pukakisjön och det betagande bergslandskapet i Mount Cook nationalpark. Mount Cook är Nya Zeelands högsta berg och mäter 3.754 meter över havet. Området av nationalparker med höga bergstoppar och en 72 glaciärområden som Mount Cook ingår i finns med på Unescos världsarvslista.

DAG 12

Dunedin
Vi åker längs Waitakifloden som blivit utbyggd och bildar Benmoredammen och vidare till Oamaru med sina kända vita kalkstensbyggnader innan vi når Dunedin. I Dunedin gör vi en rundtur och resten av eftermiddagen får du sedan uppleva staden på egen hand. Du kan till exempel välja att göra en båttur för att se det spännande djurlivet eller åka den historiska Taieri Gorge railway, en mycket vacker gammal järnvägslinje.

DAG 13

Te Anau
Efter en ledig morgon åker vi genom ett landskap fullt av får och fårfarmar till sydöns största sjö och den lilla staden Te Anau. Här finns möjlighet att göra en lysmasktur på kvällen.

DAG 14

Milford Sound
Vi åker genom det vackra landskapet från Fiordland nationalpark till Milford Sound där vi gör en båttur i det spektakulära landskapet. Du ser bland annat Mirror Lake, Cleddau Valley, the Chasm. Bowen Falls och Mitre Peak. Förutom det oförglömliga landskapet vid håll även ögonen på djurlivet, så har du chans att se såväl sälar som delfiner och små söta pingviner. När vi kommer fram till Queenstown orienterar vi oss och äter middag med utsikt över vackra Lake Wakatipu.

DAG 15

Queenstown
Dagen är fri att utforska Queenstown efter eget intresse. Här finns något för alla; den äventyrlige kanske vill prova White Water Rafting. Andra uppskattar istället en vintur eller att bara vandra omkring och njuta av den vackra utsikten i området.  På kvällen åker vi med Nya Zeelands äldsta ångbåt TSS Earnslaw till Walter Peak Station där vi äter middag på Colonel’s Homestead. Efter middagen får vi lära oss mer om lantbruk i det höglänta bergslandskapet genom en underhållande show, innan vi tar båten tillbaka över sjön.

DAG 16

Arrowtown, sjöar och Franz Josef-glaciären
Vi åker till mysiga lilla Arrowtown där vi gör ett stopp, och sedan vidare till Cromwell känt för sin stenfrukts- och vinodling. Därefter är det en trio sjöar på programmet – Lake Dunstan, Hawea och Wanaka. Vi reser genom Haast Pass, ser Thunder Creekfallen och gör en vandring i regnskogen. Dagens sista stopp blir Franz Josef-glaciären, en av de få glaciärer i världen som fortfarande växer.

DAG 17

Franz Josef – Christchurch
Vi besöker den Nya Zeeländska jadens hemort Hokitika  och ser hur tillverkning av smycken går till av denna populära sten. Vi reser sedan genom Greymouth som är den största staden på den västra kusten. Framme vi Arthurs Pass går vi ombord på det TranzAlpine, en av de 6 bästa tåglinjerna i världen. Den här otroligt vackra resan tar oss genom Southern Alps, över Canterbury Plains och slutligen till Christchurch. På kvällen är det avslutningsmiddag tillsammans med din guide och nyfunna vänner.

DAG 18-19

Hemresa
Transfer till Christchurch flygplats där du påbörjar resan mot Skandinavien.

Resan kan också bokas med start i Christchurch.

SKRÄDDARSYDD

Engelsktalande guider

Pris: Mot offert
Avresa: Dagligen
Länder: Nya Zeeland