torsdag , 18 juli 2024
Hem » ASIEN » Resa till Burma – Pagodernas land
 • Inle Lake och de flytande byarna

 • Det vänliga folket och storslagna sevärdheter

 • Naturskönt vid Pyin Oo Lwins vattenfall

 • Där tiden stått still - Burma

 • Bagans häpnadsväckande tempelområde

Resa till Burma – Pagodernas land

Resa till Burma

Burma/Myanmar är ett fantastiskt spännande land att besöka. Landet har varit stängt för omvärlden under så lång tid att man upplever det som om tiden stått still.

Resa till Burma – Där tiden står still

Burma/Myanmar är ett fantastiskt spännande land att resa i och helt oförstört av den turistinvasion som kan ses i grannlandet Thailand. Landet har varit stängt för omvärlden under lång tid så man upplever det som att tiden har stått still. Var med bland de första att uppleva detta vackra land! På vår resa till Burma möter vi ett fantastiskt vänligt folk och storslagna sevärdheter.

Vi anordnar både skräddarsydda resor och gruppresor till Burma.

Filtrera utefter

Höjdpunkter

 • Shwedagonpagoden
 • Tempelområdet i Bagan
 • Rundtur i Mandalay
 • Vattenfall och grottor kring Pyin Oo Lwin
 • Fantastiska Inlesjön

Dag 1
Avresa
Vi lämnar Skandinavien och reser mot Burmas tidigare huvudstad, Yangon (Rangoon).


Dag 2 
Ankomst
Idag ankommer vi till Burma och Yangon och börjar med att utforska staden och dess sevärdheter.
Boende i Yangon
Middag

Dag 3
Golden Rock
Efter frukost tar vi oss till Kyaikhtiyoe i bil, ca två timmar ifrån Yangon, för att se på The Golden Rock som är en av Burmas heligaste platser. På vägen dit stannar vi till i Bago för att besöka Shwemawdaw Pagoda och även Shwethalyaung, som är en liggande Buddha med en intressant historia. Vi fortsätter till The Golden Rock. Det är en förgylld klippdel med en liten pagod där vi även har vi en fantastisk utsikt.  Stenen är förgylld av guldlöv som pilgrimerna fäster som en gåva vid ett besök. Det ser ut som att stenen sk  a tippa över kanten men enligt legenden så hålls stenen uppe av ett endaste hårstrå från Buddha.
Boende i Kyaikhtiyoe
Frukost, lunch och middag

Dag 4
Kyaikhtiyoe-Bago-Yangon
Idag åker vi tillbaka till Yangon via Bago. Platsen för Bago grundades 573 e.Kr. av två furstar och har spelat en viktig roll i historien om Burma, innan de förstördes av den burmesiska kungen Alaungpaya år 1757. Även om bara ett fåtal byggnader finns kvar som bevis på denna intressanta period i historien, är den väl värd ett besök. Vi besöker Hinthargone, som är ett andligt tempel, och fyra stora statyer av Buddha som kallas Kyaik-pun. Efter besöken fortsätter vi till Yangon.
Boende i Yangon
Frukost, lunch och middag

Dag 5
Mandalay och Mingun
Vi tar morgonflyget till Mandalay och följer med på en stadsrundtur. Vi besöker Mahamuni klostret, Kuthodaw pagoda som också kallas världens största bok och Shwenadaw klostret som är den del av det forna kungliga slottet. Dagen avslutas med att vi från toppen av Mandalay hill ser solnedgången.

En utflykt till Mingun blir dagens nästa etapp. Vi åker över Ayeyarwaddyfloden med båt och under båtturen har ni bra utsikt över livet längs floden. Vi kan beundra det ofärdiga templet Pathotawgyi, världens största klocka som används the Mingun Bell och Myatheindan pagoda som är byggt för att hylla den döda unga drottningen. Solnedgången njuter vi av under båtfärden tillbaka.
Boende i Mandalay
Frukost, lunch och middag


Dag 6
Amarapura-Sagaing
På förmiddagen beger vi oss till Amarapura, det burmesiska rikets forna huvudstad. Staden är känd för Mahagandayone som är ett kloster med tusentals munkar som lever och studerar här. Efter att vi har observerat munkarnas liv en stund fortsätter vi till Sagaing som är en helig plats. Som sista besök idag åker vi tillbaka till Amarapura för att ta en promenad på U Beinbron. Bron korsar Taungthamansjön. Den 1,2 km långa bron byggdes på 1850-talet och är troligtvis världens äldsta och längsta träbro.
Boende i Mandalay
Frukost, lunch och middag

Dag 7
Pyin Oo Lwin
Vi kör vidare till Pyin Oo Lwin, denna historiska stad som ligger högt beläget (1070m öh) med ett underbart klimat. Under tidigt 1900-tal flyttade regeringen till Maymyo (det äldre namnet på Pyin Oo Lwin) för att undvika hettan. Tack vare det härliga klimatet hittar vi många vackra blommor, trädgårdar, frukter och grönsaker här i Pyin Oo Lwin. Att se här är bland annat den botaniska trädgården, Pwekauk fallen, Peikchinmyaung grottan och Maha Ent Htoo Kan Thar Buddha.
Boende i Mandalay
Frukost, lunch och middag

Dag 8
Bagan
Flyget tar oss vidare till Bagan, en gammal stad med över 2 000 tempel och pagoder som har mer än 1500 års historia att berätta. Resten av dagen har vi på egen hand.
Boende i Bagan
Frukost och middag

Dag 9
Bagan
Under en heldag i Bagan upptäcker vi denna gamla stad med sina över 2 000 tempel och pagoder som har mer än 1500 års historia att berätta. Turen börjar med ett besök på en marknad innan det blir flera besök i de mest kända pagoderna som Ananda pagod och Sweizigon pagod från 1000-talet e.kr. De påminner om den prakt och rikedom som en gång fanns i Bagan. På flera av dessa platser erbjuds fantastiska vyer att fotografera. Solnedgången är speciell i Bagan, när alla pagoderna blir som skuggor mot den eldröda jorden.
Boende i Bagan
Frukost, lunch och middag

Dag 10
Bagan
Nu har vi en egen dag i Bagan för att njuta av den gamla staden, många hyr en cykel och tar sig runt för att upptäcka alla sevärdheter.
Boende i Bagan
Frukost och middag

Dag 11
Bagan – Pindaya
Nu lämnar vi den vackra staden och flyger vidare till Pindaya en stad som är liten, lugn och känd för sina grottor med anor från miljontals år tillbaka. Huvudgrottan innehåller tusentals Buddhastatyer som har placerats där under åren ända sedan 1800-talet. Vi besöker därefter en liten by där vi tar del av hur man tillverkar Shanpapper som man använder till det traditionella paraplyet.
Boende i Pindaya
Frukost, lunch och middag

Dag 12
Pindaya – Inle Lake
Vi åker till den magiska sjön Inle, som är belägen ca 900 meter över havet. Vid och omkring sjön finns 75 000 människor där vissa lever i hyddor byggda på pålar. Med longtail-båt åker vi runt mellan de små byarna och tittar på hur de fiskar och hur de odlar grönsaker på sjön. Vi ser även på deras hantverkstraditioner, som t ex vävning med siden och lotusfiber. Längs stränderna betar vattenbufflar och efter en hel dag på sjön åker vi till vårt hotell och njuter av solnedgången.
Boende  vid Inle Lake
Frukost, lunch och middag

Dag 13
Inle Lake –  Inndein
En heldag på Inle Lake samt Inndein är dagens aktivitet. Under dagen åker vi till Inndien som är ett område fullt med stupor som var dolda i vegetationen under århundraden innan det hittades igen och området röjdes upp så man kan se alla dessa.
Boende vid Inle Lake
Frukost, lunch och middag

Dag 14
Inle Lake – Yangon
Nu är det dags att flyga tillbaka till Yangon där vi följer med på en stadsrundtur. Under det brittiska styret som varade fram till självständigheten 1948 tillkom många av de byggnader som idag kan ses i Yangon. Vi besöker nationalmuseet vilket är huvudmuseet  med burmesisk konst, historia och kultur. Där får vi se och ta del av folkets historia och kultur från hur den var förr till idag. Dagen avslutas med att vi besöker The golden Shwedagon pagoda.
Boende Yangon
Frukost och middag

Dag 15
Hemresa
Nu lämnar vi Burma och påbörjar hemresan.

GRUPPRESOR

Grupp: 8–18 personer
Pris/person: 
29 900 kr
Enkelrumstillägg: 3 000 kr
Avresa:
22 februari 2021
Antal dagar: 
15
Reseledare: Svensktalande
Guider: Engelsktalande
Ingår:

 • Måltider enligt program
 • Flyg tur/retur Skandinavien
 • Transporter och inrikesflyg
 • Boende enligt program, del i dubbelrum
 • Utflykter och inträden enligt program

Ingår ej:

 • Personliga utgifter
 • Dricks
 • Dryck
 • Visum

SKRÄDDARSYDDA

Kontakta oss för reseplanering och prisförslag.

Resa till Burma