måndag , 22 april 2024
Hem » ASIEN » Resa till Vietnam | Besök det klassiska Vietnam
 • Thailand

 • Laos

 • Kambodja

 • Vietnam

Resa till Vietnam | Besök det klassiska Vietnam

På vår resa till Vietnam möter vi en levande kultur med den fascinerande historien ständigt närvarande. Landskapet är böljande, vi har kommit till risfältens land, en värld av underbar grönska. Vår resa tar oss genom det klassiska Vietnam där vi besöker den stora staden Ho Chi Minh (tidigare Saigon), i mellersta Vietnam får vi uppleva den gamla staden Hoi An, där vi både kan sy upp kläder, sola och bada. I norr besöker vi Hanoi, Vietnams myllrande huvudstad. En höjdpunkt är den betagande skärgården Halong Bay bestående av gröna sockertoppsöar.

DAG 1 
Vår resa till Vietnam börjar och vi avreser från Sverige.

DAG 2  
Vi kommer till Vietnams största stad Ho Chi Minh men är mera känd som Saigon. Efter att vi checkat in på hotellet äter vi en gemensam middag.

Boende i Ho Chi Minh. Måltider: Middag


Resa till Vietnam och Kambodja
I Ho Chi Minh möter gammalt nytt i en härlig blandning.

DAG 3 
Dagens stadsrundtur i Ho Chi Minh city inkluderar det gamla presidentpalatset och krigsmuseet där det visas bilder från Vietnamkriget eller som man säger här ”det amerikanska kriget”. Vi går på en livlig marknad och upptäcker trevliga caféer. Det finns även tid för egna upptäckter.

Boende i Ho Chi Minh. MåltiderFrukost och lunch

DAG 4
Vi åker ut till Mekongdeltat för att se det lokala livet och odlingarna i det näringsrika deltat. Vi åker först buss till deltat och därefter båt. Första byn vi besöker har tegeltillverkning, de tillverkar även lerkrukor till prydnad och till blommor. Därefter åker vi båt till nästa by, där vi får se hur man tillverkar godis på kokosmjölken och tillverkning av kokosolja. Vi får smaka på olika tropiska frukter innan vi besöker en familj som tillverkar sovmattor av gräs. Vi åker sedan på de typiska små roddbåtarna i smala kanaler.

Boende i Ho Chi Minh. Måltider: Frukost och lunch


Resa till Vietnam
Även på Saigons gator ser man massor av mopeder.

DAG 5
På vår resa till Vietnam får du en egen dag i Saigon. En spännande stad att lära känna på egen hand.

Boende i Ho Chi Minh. MåltiderFrukost, middag under kryssning på Saigonfloden


Resa till Vietnam och Kambodja
Ingången till Cu Chi tunnlarna som användes vid Vietnamkriget.

DAG 6 
Nordväst om staden finns ett 25 mil underjordiskt tunnelsystem, Cu Chi tunnlarna, som användes av befrielserörelsen Viet Minh som bekämpade fransmännen. Tunnlarna var också en stor del av gerillakrigföringen under Vietnamkriget. Byggandet av tunnlarna började 1948 och pågick under 25 års tid. Under dagens besök får vi lära oss om gerillan samt deras stridsmetoder. De som vill avslutar besöket med en tur i tunnlarna. Direkt efter åker vi till flygplatsen och flyger vidare till Hoi An.

Boende i Hoi An MåltiderFrukost och lunch


Resa till Vietnam och Kambodja
Längs kanalen i Hoi An ligger turist- och fiskebåtar vid kanten. Passa på att ta en tur!

DAG 7–9
Många som reser till Vietnam väljer att stanna flera dagar i Hoi An och många blir förtjusta i den populära staden, även vi stannar några dagar där ni har egen tid att utforska det som faller er in. Hoi An betyder “Tillsammans i säkerhet” och är en av de äldsta städerna i Sydostasien. Staden ligger vid Thu Bon floden.

Ett par kilometer från stadskärnan ligger den palm beklädda breda stranden. Det är lätt att hyra cykel och själv ta sig till stranden. Vill man inte cykla tar man en taxi för en låg kostnad. Staden kallas även för skräddarstaden, för dess många skräddare som gärna syr upp ett plagg till dig. Här kan du få senaste modet för en ringa kostnad.

Boende i Hoi An. MåltiderFrukost och middag

DAG 10  
Vi lämnar nu skräddarstaden och flyger till Hanoi. Transfer till hotellet och en god middag på kvällen.
Boende i Hanoi. MåltiderFrukost och middag


Resa till Vietnam och Kambodja
Mausoleet i Ho Chi Minh city.

DAG 11 
Idag ägnar vi oss åt Hanoi och dess sevärdheter med att bland annat besöka historiska tempel och Ho Chi Minhs mausoleum på en stadsrundtur. Hanoi är Vietnams huvudstad som ligger vid Röda floden. Det är en mysig stad fylld med ståtliga träd, boulevarder, sjöar, parker, franska koloniala byggnader, eleganta torg och mycket mer. Hanoi har varit huvudstad i nästan tusen år, det har lämnat många kulturella avtryck i staden.

Etnografiska museet är ett intressant museum om minoritetsbefolkningens kultur och liv. Här finns flera små hus som bland annat visar hur de bor, begravningshus, smedja och en vattendockteater.

Boende i Hanoi. MåltiderFrukost och lunch


Resa till Vietnam och Kambodja
Sockertoppsöarna som bildar ett fantastiskt landskap i Halong Bay.

DAG 12  
En båttur i Halong Bay är en av resans höjdpunkter. På resan till Vietnam njuter vi av skärgården som är underbart vacker med sina sockertoppsöar. Lunchen äts ombord och efter lunchen besöker vi en grotta på en av öarna. Under färden får vi även se speciella klippor och en flytande by. Middagen avnjuts på båten medan solen sänker sig mellan öarna.

Boende på båten i Halong Bay. MåltiderFrukost, lunch och middag

DAG 13  
Efter en skön natts sömn i de fina hytterna ombord börjar resan tillbaka till fastlandet.

Boende i Hanoi. MåltiderFrukost och lunch

DAG 14 
Idag har vi en egen dag att utforska Hanoi. Tonkin är ett äldre namn på staden, som fortfarande används för den omgivande norra regionen av landet. Tonkin har även gett upphov till namnet på havet öster om Vietnam, Tonkinbukten, ett namn som gäller än.

Boende i Hanoi. MåltiderFrukost och middag.

DAG 15–16 
Vår resa till Vietnam  har kommit till sitt slut och hemresan påbörjas. För de som vill fortsätter resan till Sapa.

Detta tillval sker efter huvudresan

(med svensk reseledning)

Resa till Vietnam och Kambodja
Barn klädda i traditionella kläder säljer handgjorda armband.

DAG 15–16 
Bussen tar oss med till bergsbyn Sapa som ligger inbäddat mellan bergen och vackra terrassliknande risfält. Runt Sapa ligger Hoang Ling bergen och själva byn ligger i en dal som är cirka 1600 meter över havet. Vietnams högsta berg Fan Si Pan pryder vyerna runt Sapa. Inne i byn finns det mysiga marknader, restauranger, butiker och hotell. Vi skall nu i två dagar göra lätta vandringar i den fantastiskt vackra naturen som mycket påminner om ett alplandskap. Vi träffar ursprungsbefolkningen som bor och lever i de lokala byarna vi passerar under vår vandring.

Boende i Sapa. MåltiderFrukost och lunch

DAG 17
Vi lämnar bergsområdet efter lunch och når Hanoi på kvällen. Vår resa till Vietnam och Kambodja avslutas på kvällen i Hanoi.

Boende i Hanoi. MåltiderFrukost och lunch

DAG 18
Vår resa till Vietnam och Kambodja avslutas idag då hemresan påbörjas.

Måltid: Frukost

Kostnad
Pris: 4 400 kr per person

DATUM OCH PRIS


Gruppresa

Grupp: 10–18 personer
Pris/person:
 24 900 kr med svensktalande reseledare, 18 500 kr med engelsktalande
Enkelrumstillägg: 3 500 kr
Avresa: 11 feb 2024, 9 februari 2025
Antal dagar: 15
Reseledare: Svensktalande
Guider: Engelsktalande
Ingår:

 • Måltider enligt program
 • Transporter och inrikesflyg
 • Boende enligt program, del i dubbelrum
 • Utflykter och inträden enligt program

Ingår ej:

 • Personliga utgifter
 • Flyg tur/retur Skandinavien tillkommer
 • Dricks
 • Dryck
 • Visum

Skräddarsydd resa

Kontakta oss för reseplanering och prisförslag.