måndag , 22 april 2024
Hem » CENTRALAMERIKA » Mexiko
  • Världens största träd, Árbol del Tule

  • Mayafolket är kända för sina färgstarka tyger

  • En riktig utmaning - 360 trappsteg upp till toppen

  • Porten till en av Mexicos märkligaste kyrkor

Mexiko

I Aztekernas och Mayafolkets spår

Mexiko har ett unikt och rikt kulturarv, vacker natur och några av världens vackraste sandstränder. Denna rundresa i Mexiko tar dig till de viktigaste historiska platserna från Mexico City till Cancún.

När Mexiko år 1521 blev ett vicekungadöme under Spanien fanns där högtstående civilisationer, till exempel maya, azteker och purepecha.  Spanjorerna tog med sig sjukdomar som tillsammans med indianernas svåra levnadsförhållanden under det spanska väldet, ledde till att den ursprungliga befolkningen minskade från cirka 50 miljoner till ungefär 5–6 miljoner på bara 100 år.

Filtrera utefter

DAG 1 Ankomst
När ni ankommer till Mexico City väntar en guide på er för att ta med er till ert hotell. Det tar ca 20-40 minuter att komma till ert hotell.

DAG 2 Stadstur

På morgonen träffar ni er engelsktalande guide som kommer att följa med på hela resan. Idag kl. 8,30(Hotel Monte Real) eller 9,30 (Hotel Holiday Inn) tar er guide med er på en promenad i det historiska centrumet. Ni får se Palacio de Bellas Artes, som är ett konstverk av Adamo Boari. Det stora torget Zocalo som domineras av katedralen och regeringshuset. Runt lunchtid åker ni med en liten buss till antropologiska museet. Här har ni möjlighet att lära känna den mexikanska kulturen eller kan ni besöka parken Chapultepec och besöka slottet. Rundturen fortsätter genom kvarteret La Condesa. Ni är tillbaka på hotellet vid tidig kväll.

DAG 3 Teotihuacan

Pyramiderna i Teotihuacan ligger ca. 60 km nordost om Mexico City och är ett imponerande kulturarv i Mexico. Staden grundades för mer än 2000 år sedan och ni kan beundra Quetzalpapalotl Palatset när ni är här. Efter en lite sen lunch i någon av de typiska barerna beger ni er till kyrkan Basilica of Guadalupe. Jungfrun ”Bruna Madonna” , som firas den 12 december av miljoner mexikaner, är den största av sitt slag i världen.

DAG 4 Puebla, Oaxaca

Klockan 8,00 åker ni från hotellet och kör genom den urbana djungeln till motorvägen mot Puebla. Vid 10-tiden tar vi ett kort stopp där ni, om vädret tillåter, har en underbart vacker utsikt mot de över 5000 meter höga vulkanerna Popocatepetl och Iztaccihuatl. Vid lunch kommer ni fram till Puebla där ni äter lunch på en lokal restaurang på huvudgatan. Från Puebla tar det ca fyra timmar på motorvägen till Oaxaca. Turen går genom ett vackert, vilt och romantiskt landskap i Sierra Madre.

DAG 5 Monte Alban, matlagning

På morgonen beger ni er till en lokal butik Benito Juárez och köper maten ni ska laga senare i en by utanför Oaxaca med en Zapotec familj( mole amarillo är en läcker gryta).
Efter besöket utanför massturismen upptäcker ni Monte Alban på eftermiddagen, Zapotecesstaden, som byggdes för över 2000 år sedan på höjden över Oaxaca. Turen tar ca 2 timmar. På kvällen kan ni gå på en promenad eller ta en drink vid torget.

DAG 6 Mitla, Tule

Avresa från Mitla runt kl. 9,00. Vi kommer att stanna i Tule där ni kan beundra den 2000 år gamla Tuleträdet , ett stort cypressträd. Vi fortsätter sedan till Mitla, som är en av de viktigaste platserna för Zapotecs kultur. Efter besöket av utgrävningarna, äter ni lunch på en trevlig restaurang där ni lär er om den lokala drycken mezcal.
På sena eftermiddagen fortsätter resan genom Sierra Madre del Sur till Tehuantepec (ca fyra timmar) där ni tillbringar natten för att göra det mycket lång resa mellan Oaxaca och San Cristobal trevligare.

DAG 7 Juchitan, sumidero Canyon

Vid 14,00 ankommer ni till Sumidero Canyon. På en 1,5 timmar lång båttur får ni möjligheten att beundra den 1000 meter djupa canyon. Ni äter sedan lunch(inte inkluderat) i staden Chiapa de Corzo, som är belägen bara 10 minuter från entrén till canyon. Vi åker vidare till Christobal(70 km) ,som är beläget på 2000 meters höjd, som är en marknadsplats och mötesplats för den lokala ursprungsbefolkningen.

DAG 8 Indianby, San Christobal

Kl 9,00 åker ni från San Christobal till Zinacantann(15 km) där ni kan äta nygjorda korntortillas med en indianfamilj. I San Juan Chamula , nära San Christobal, kommer ni att se ritualer som går tillbaka till den ”hedniska” förspanska tiden. Till lunch åker ni tillbaka till San Cristobal. På eftermiddagen besöker ni Santo Domingos kyrka och sen har ni tid att promenera på gågatan.

DAG 9 Agua Azul, Mishol Ha, Palenque

På morgonen lämnar ni Chiapas högland. På slingrande vägar kommer ni efter 3-4 timmar till kaskader av Agua Azul som är omgiven av djungelvegetation(nästan 7 km). Efter lunch i Agua Azul åker vi till Misol-Ha, ett majestätiskt vattenfall, som ligger ca 30 minuter från Palenque. Ni anländer till ert hotell tidigt på kvällen där ni kan ta ett uppfriskande dopp i poolen.

DAG 10 Campeche

På morgonen besöker ni en av höjdpunkterna på resan! Palenque är en ruinstad från Mayakulturen och är en av de bäst bevarade i landet. Speciellt imponerande är inskriptionstemplet och palatset. Efter 3-4 timmars besök beger ni er till Gulf kusten. Efter ca 4 timmars körning anländer ni till en restaurang på stranden där ni får avnjuta färska skaldjur. Genom Champoton kör ni till Campeche, det tar ca en timme. I den charmiga staden bor ni på ett vackert hotell mitt i det historiska centret.

DAG 11 Uxmal, Merida

Efter en promenad i Campeches centrum fortsätter ni i riktning mot Uxmal, genom Puuc regionen, som är känt för sina många backar. Ni får besöka Uxmalruinerna, en av de viktigaste städerna på den tiden. Efter besöket fortsätter ni till Merida. Ni gör ett stopp för att äta. I Merida har ni gott om tid att upptäcka staden.

DAG 12 Celestun

Omkring två timmar väster om Merida ligger Celestun nationalpark, ett paradis för flamingos och pelikaner, som ni kan titta på i deras naturliga miljö på en 2,5 timmar lång båttur. Ni har sen möjlighet att njuta av fisk och skaldjur på stranden. På kvällen återvänder ni till Merida, där er guide inbjuder er till en avslutningskväll(inkluderad i priset).

DAG 13 Chichen itza, Tulum, stranden

På er sista dag på resan behöver ni vakna tidigt men besöket av Chichen Itza ruinerna är helt klart värt det. Toltecruinernas center var Kukulcan pyramiden, en av de viktigaste i världen. Mönstret på pyramiden var starkt influerad av astronomi. Efter besöket fortsätter ni till Tulum. Efter ett kort besök i Tulum åker ni till flygplatsen eller till ert strandhotell antigen i Tulum, Playa del Carmen eller Cancun.

Lägg till sol och baddagar antigen i Tulum, Playa del Carmen eller Cancun.

Kontakta oss för priser och hotellalternativ.

SKRÄDDARSYDD

Engelsktalande guider. Du kan också resa med internationell grupp och då även med engelsktalande guide.

Pris: Mot offert
Avresa: Varje månad