torsdag , 17 januari 2019
Hem » ASIEN » Klassiska Vietnam
 • Thailand

 • Laos

 • Kambodja

 • Vietnam

Klassiska Vietnam

Här möter vi en levande kultur med den fascinerande historien ständigt närvarande. Landskapet är böljande, vi har kommit till risfältens land, en värld av underbar grönska. Vår resa tar oss genom Vietnam där vi besöker den stora staden Ho Chi Minh (tidigare Saigon), i mellersta Vietnam får vi uppleva den gamla staden Hoi An, där vi både kan sy upp kläder, sola och bada. I norr besöker vi Hanoi, Vietnams myllrande huvudstad. En höjdpunkt är den betagande skärgården Halong Bay bestående av gröna sockertoppsöar.

Dag 1 – AVRESA
Avresa från Sverige


Dag 2 – HO CHI MINH
Vi ankommer till Vietnams största stad Ho Chi Minh men är mera känd som Saigon. Efter att vi installerat oss på hotellet äter vi middag.
Boende i Ho Chi Minh
Middag

Dag 3 – HO CHI MINH
Dagens stadsrundtur inkluderar det gamla presidentpalatset och krigsmuseet där det visas bilder från Vietnamkriget eller som man säger här ”det amerikanska kriget”. Vi går på en livlig marknad och upptäcker trevliga caféer. Det finns även tid för egna upptäckter.
Boende i Ho Chi Minh
Frukost och lunch

Dag 4 – MEKONGDELTAT
Vi åker ut till Mekongdeltat för att se det lokala livet och odlingarna i det näringsrika deltat. Vi åker först buss till deltat och därefter båt. Första byn vi besöker har tegeltillverkning, de tillverkar även lerkrukor till prydnad och till blommor. Därefter åker vi båt till nästa by, där vi får se hur man tillverkar godis på kokosmjölken och tillverkning av kokosolja. Vi får smaka på olika tropiska frukter innan vi besöker en familj som tillverkar sovmattor av gräs. Vi åker sedan på de typiska små roddbåtarna i smala kanaler.
Boende i Ho Chi Minh
Frukost och lunch

Dag 5 – SAIGON
Egen dag i Saigon.
Boende i Ho Chi Minh
Frukost, middag under kryssning på Saigonfloden

Dag 6 – HO CHI MINH TILL HOI AN
Nordväst om staden finns ett 25 mil underjordiskt tunnelsystem, Cu Chi tunnlarna, som användes av befrielserörelsen Viet Minh som bekämpade fransmännen. Tunnlarna var också en stor del av gerillakrigsföringen under Vietnamkriget. Byggandet av tunnlarna började 1948 och pågick under 25 års tid. Under dagens besök får vi lära oss om gerillan samt deras stridsmetoder. De som vill avslutar besöket med en tur i tunnlarna. Direkt efter åker vi till flygplatsen och flyger vidare till Hoi An.
Boende i Hoi An
Frukost och lunch

Dag 7-9 – HOI AN
Många som reser till Vietnam väljer att stanna flera dagar i Hoi An och många blir förtjusta i den populära staden, även vi stannar några dagar där ni har egen tid att utforska det som faller er in. Hoi An betyder “Tillsammans i säkerhet” och är en av de äldsta städerna i Sydostasien. Staden ligger vid Thu Bon floden. Ett par kilometrar från stadskärnan ligger den palmbeklädda breda stranden. Det är lätt att hyra cykel och själv ta sig till stranden. Vill man inte cykla tar man en taxi för en låg kostnad. Staden kallas även för skräddarstaden, för dess många skräddare som gärna syr upp ett plagg till dig. Här kan du få senaste modet för en ringa kostnad.
Boende i Hoi An
Frukost och middag

Dag 10 – HOI AN TILL HANOI
Vi lämnar nu skräddarstaden och flyger till Hanoi. Transfer till hotellet och en god middag på kvällen.
Boende i Hanoi
Frukost och middag

Dag 11 – HANOI
Idag ägnar vi oss åt Hanoi och dess sevärdheter med att bland annat besöka historiska tempel och Ho Chi Minhs mausoleum på en stadsrundtur. Hanoi är Vietnams huvudstad som ligger vid Röda floden. Det är en mysig stad fylld med ståtliga träd, boulevarder, sjöar, parker, franska koloniala byggnader, eleganta torg och mycket mer. Hanoi är Vietnamns huvudstad och har varit i nästan tusen år, det har lämnat många kulturella avtryck i staden. Etnografiska museet är ett intressant museum om minoritetsbefolkningens kultur och liv. Här finns flera små hus som bland annat visar hur de bor, begravningshus, smedja och en vattendockteater.
Boende i Hanoi
Frukost och lunch

Dag 12 – HALONG BAY
En båttur i Halong Bay är en av resans höjdpunkter. Under båtturen njuter vi av skärgården som är underbart vacker med sina sockertoppsöar. Lunchen äts ombord och efter lunchen besöker vi en grotta på en av öarna. Under färden får vi även se speciella klippor och en flytande by. Middagen avnjuts på båten medan solen sänker sig mellan öarna.
Boende på båten i Halong Bay
Frukost, lunch och middag

Dag 13 – HALONG BAY
Efter en skön natts sömn i de fina hytterna ombord börjar resan tillbaka till fastlandet.
Boende i Hanoi
Frukost och lunch

Dag 14 – HANOI
Idag har vi en egen dag att utforska staden på.
Boende i Hanoi
Frukost och middag

Dag 15-16 – HEMRESA
Hemresan påbörjas.

TILLVAL – SAPA – Efter gruppresan
(med svensk reseledning)

Dag 18-19 – SAPA
Bussen tar oss med till bergsbyn Sapa som ligger inbäddat mellan bergen och vackra terrassliknande risfält. Runt Sapa ligger Hoang Ling bergen och själva byn ligger i en dal som är ca 1600 meter över havet. Vietnams högsta berg Fan Si Pan pryder vyerna runt Sapa. Inne i byn finns det mysiga marknader, restauranger, butiker och hotell. Vi skall nu i två dagar göra lätta vandringar i den fantastiskt vackra naturen som mycket påminner om ett alplandskap. Vi träffar ursprungsbefolkningen som bor och lever i de lokala byarna vi passerar under vår vandring.
Boende i Sapa
Frukost, lunch och middag


Dag 20 – SAPA TILL HANOI
Vi lämnar bergsområdet efter lunch och når Hanoi mot kvällen.
Resan avslutar vi på kvällen.
Boende i Hanoi
Frukost och lunch

Dag 21 – HEMRESA
Hemresan påbörjas idag.
Frukost

TILLVAL SAPA
Pris: 2 800 kr per person

GRUPPRESA

Grupp: 8–18 personer
Pris/person:
 27 500 kr
Enkelrumstillägg: 3 500 kr
Avresa: 16 februari 2019 och 15 februari 2020
Antal dagar: 16
Reseledare: Svensktalande
Guider: Engelsktalande
Länder: Vietnam
Ingår:

 • Måltider enligt program
 • Flyg tur/retur Skandinavien
 • Transporter och inrikesflyg
 • Boende enligt program, del i dubbelrum
 • Utflykter och inträden enligt program

Ingår ej:

 • Personliga utgifter
 • Dricks
 • Dryck
 • Visum

SKRÄDDARSYDD

Kontakta oss för reseplanering och prisförslag.

Vietnam