torsdag , 18 juli 2024
Hem » AFRIKA » Marocko – Ökenäventyr och saffransfält

Marocko – Ökenäventyr och saffransfält

Tio dagars äventyr där vi bland annat bor i tält i öken!  Vi besöker Marrakech och dess livliga handel, filmstudio och fält där saffransblomman växer.

Efter resan finns möjlighet att stanna kvar i Marrakech eller om du hellre vill njuta av sol och bad.

Dag 1
Ankomst till Marrakech på kvällen och transfer till vår fina typiskt Marrockanska Riad.
Logi i Marrakech
Frukost och middag

Dag 2
Guidad tur till fots i staden där vi tar del av medinan trånga gränder, ser Kotoubiaminareten och går in och besöker Bahiapalatset och Saadiengravarna.
Vi besöker även vi det mytom-spunna Sagotorget – Djamaa al Fna där alllt händer! Ormtjusare, sagoberättare, musik, kultur, tradition och kommers i en sagolik blandning!
Fri tid på eftermiddagen.
Logi i Marrakech
Frukost och middag

Dag 3
Efter en riklig frukost kör vi vidare men stannar först till  för att besöka Yves Saint Laurents kända Marjorelleträdgårdar i Marrakechs moderna stadsdel.
Vi tar farväl av Marrakech och kör mot vår nästa mål riktning Sahara! Vi kör genom vackra Onildalen och över Högatlas med de mest fantastiska vyer längs vår väg.
På eftermiddagen kommer vi fram till Ait Ben Haddou, den mest kända och vackra kasbahn i Marocko, upptagen på Unescos världsarvlista sedan 1987. Här har  många kända filmer spelats in som Gladiator, Lawrence of Arabia, Game of thrones etc.
Vi tar tid på oss för att gå runt i Kasbahn innan vi kör vidare för att checka in på vårt hotell i Ouazazate som ligger i närheten och är känt som Marockos Hollywood!​
Logi i Ouarzazate
Frukost och middag

Dag 4
Efter frukost  besöker vi en filmstudie med kulisser och scenuppsättningar som använts under inspelningar av till exempel
Cleopatra, Asterix, Starwars.
Nu kör vi vidare 17 mil mot Zagora och öknens djup! Vi kommer fram på eftermiddagen och checkar in på vårt hotell med tid till relax vid poolen innan middag.
Logi i Zagora
Frukost och middag

Dag 5
Dags att inleda vårt ökenäventyr! På väg mot sanddynerna i våra jeepar, stannar vi till i närliggande Tamegroute: en mycket speciell liten ökenstad och religiöst centrum sedan 1100-talet med ett stort Koraniskt bibliotek dar tusentals manuskrift i original förvaras (bland annat till Alhambran i Granada!).
Vi kör vidare ut i stenöken och sedan genom de enorma sanddynerna for att komma fram till vart berbiska nomadkampament mitt i denna delen av Sahara dit få turister kommer.
Vi övernattar på vår nomad camp med underbar middag och oändlig stjärnhimmel i takt med trummor vid nattelden.
Logi i öknen
Frukost och middag

Dag 6
Efter en fantastisk soluppgång i öknen fortsätter vi vår jeepfärd under förmiddagen for att komma fram till Foums Ghid, en riktig oas där vi checkar in och kopplar av vid poolen under eftermiddagen.
Logi i Foums Ghid
Frukost och middag

Dag 7
Avfärd efter frukost för att köra västerut och genom riktiga månlandskap! Vid lunchtid kommer vi fram till staden Telouin, känd för sina enorma saffransodlingar som blommar under oktober–november månad. Klimatet gör att denna trakten specialiserat sig på saffran som är den främsta aktiviteten och inkomst i Telouin.
Här odlas även andra medicinella plantor och kryddor som tex oregano. En stor saffrans-festival äger rum här på hösten.
Vi besöker staden och ser hur de typiska saffranskooperativen fungerar.
På eftermiddagen kör vi sen mot Taroudannt som ligger cirka två timmar från Telouin.
Logi i Taroudannt
Frukost och middag

Dag 8
Guidad tur i Taroudannt, känt som”lilla Marrakech” med genuina medinakvarter och läderhantverk.
Vi besöker Berbermarknaden och även ett kooperativ för att se framställningen av den dyrbara och populära arganoljan på traditionellt vis. Arganträden finns endast i detta område i Marocko men säljs över hela landet och exporteras över hela världen.
På eftermiddagen beger vi oss mot Atlantkusten och Agadir. Här väntar den mer internationella atmosfären med stränder, basarkvarter och restauranger som gör Agadir till en modern turistort.
Logi i Agadir
Frukost och middag

Dag 9
Utforskning av omgivningarna: vi besöker den stora marknaden i centrum och ruinerna av gamla Agadir som helt utplånades under jordbävningen 1960.
Fri tid till strand eller hotellets fantastisk pool och trädgårdar. Det finns även tillgång till inomhusspa och massage behandlingar (extra kostnad).
Logi i Agadir
Frukost och middag

Dag 10
Fri tid på förmiddagen. På eftermiddagen transfer till Marrakech (cirka tre timmar) och flyg mot Sverige.
Tillvalsdagar för extra soldagar i Agadir ​eller Marrakech möjligt.

SKRÄDDARSYDD

Kontakta oss för reseplanering och prisförslag.