måndag , 22 april 2024
Hem » ASIEN » Nepal
  • Chitwan, en djungel med många djurarter

  • Durbartorget i Kathmandu

  • Himalaya ståtar med en enastående natur

  • Över hundra folkgrupper ger Nepal ett rikt kulturliv

  • I Nepal kan ni njuta av närheten till bergen

Nepal

Följ med till vackra Nepal, gör en safari i en av dess nationalparker, njut av den hisnande utsikten mot Himalayas sluttningar och avsluta resan i tempelstaden Kathmandu.

Landet på Himalays sluttning där terrängen är bergig och kuperad. Nepal saknar kust. Här på Himalaya återfinns Mount Everst med hela 8 848 meter över havet. Endast tjugo procent av landet är odlingsbart.

Filtrera utefter

DAG 1–2
Avresa från Skandinavien till Nepals huvudstad Kathmandu. Incheckning på hotellet och ledig tid för vila eller egna strövtåg.


DAG 3–4
Vi reser till Chitwan nationalpark i de låglänta subtropiska delarna av Nepal. Chitwan var Nepals första nationalpark och upptogs 1984 på Unescos världsarvslista. I Chitwan upplever vi en riktig djungelsafari med chans att få se de många djurarter som lever här så som noshörningar, apor, hjortar och många fågelarter. På lodgen finns bland annat möjlighet till elefantsafari och kanotturer att ta del av.

DAG 5
Idag beger vi oss till den lilla staden Pokhara, nedanför Annapurnabergen, en del av Himalayakedjan, med högsta toppen på 8 091 meter över havet. Kombinationen av snöklädda berg, sjöar och vattendrag gör Pokharadalen till en imponerande vacker plats. Närheten till de höga bergen i Himalaya är fascinerande. Vi ser Bindhyavasanitemplet och får sedan ledig tid att njuta av omgivningarna.

DAG 6
Vi avnjuter soluppgången från Sarangot och ägnar sedan en heldag åt sightseeing i Pokhara. Vi gör också en båttur på Phewa Lake och njuter av närheten till de omgivande bergen.

DAG 7
Det är dags att åka vidare och vi kör till Nagarkot, via Kathmandu. Nagarkot ligger omgiven av gröna berg och dalgångar. Vi ser byar där tiden stått still och möts av äkta gästfrihet. Från Nagarkot, på 2 300 meters höjd, har man utsikt mot såväl Kathmandudalen som Himalaya. Även molniga dagar kan solen skina här, molnbasen går ofta längre ner och det känns verkligen som om man står på världens tak.

DAG 8
Vi åker tillbaka till Kathmandu för ett besök på Bhaktapur Durbartorget. Här finns Bouddhanathstupan, som för Buddhister är en av världens största och heligaste platser utanför Tibet.
Nästa besök vi gör är på Pashupatinath, som är ett viktigt hinduiskt Shivatempel. Templet med gyllene tak och silverdörr räknas som en av de viktigaste inom hinduismen. Hela Kathmandudalen finns, sju olika grupper av monument och byggnader, representerade på Unescos lista över världsarv särskilt värda att bevara.

DAG 9
Vi gör en stadsrundtur i Kathmandu och besöker Narayanhitipalatset, tidigare hemvist för kungen av Nepal. Efter monarkins fall, 2008, gjordes palatset om till museum. Här finns många historiska lämningar, skulpturer och troféer. Senare kommer vi till Kathmandu Durbartorget, ett enormt torg i hjärtat av det gamla Kathmandu. Vi ser bland annat Hanuman Dhoka, templet till gudinnan Kumari ära, och promenerar runt i det färgstarka folkvimlet.

DAG 10
En dag till eget förfogande i mysiga Kathmandu.

DAG 11
Vi checkar ut från hotellet och åker till flygplatsen för att påbörja hemresan.

SKRÄDDARSYDD

Engelsktalande guider

Pris: Kontakta oss för prisförslag
Avresa: Dagligen
Antal dagar: 11
Länder: Nepal