måndag , 22 april 2024
Hem » ASIEN » Indonesien

Indonesien

En komplett resa till Indonesien där du får ta del av de viktigaste och vackraste besöksmålen på 4 öar- Sumatra, Java, Sulawesi, Bali och Flores!

Indonesiens största ö, Sumatra, med hisnande panoramautsikter, frodig växtlighet, vackra vattenfall och stora sjöar inbjuder till en natur- och kulturupplevelse.

Den folkrika ön Java varvas med kultur, fridfulla odlingar, majestätiska berg och vulkaner.

Borneo är ett givet paradis för den som är djur- och naturintresserad då det finns 15 000 växtarter och 200 landdäggdjur där. Det finns stor chans att se Orangutang här.

Sulawesi bjuder på det mesta med kristallklart vatten, inspirerande kultur och grönskande och varierande natur.

Bali är en exotisk ö med tropiskt magiskt klimat där templen ligger tätt.

Flores är bergig med vulkaner med toppar som Mandasawu som når 2 400 m. ö. h

Dag 1 – AVRESA
Nu börjar vi vår resa mot Indonesien.


Dag 2 – MEDAN – BUKIT LAWANG
Ankomst till Kuala Namu flygplats där vi blir upphämtade och åker direkt till Medan. Här gör vi en kort stadsrundtur genom att besöka det som återstår av malaysiska och holländska koloniala arkitekturbyggnader så som Maimoonpalatset som är sultanen av De lis palats.
Efter turen fortsätter vi till Bukit Lawangs bevarande av orangutanger som ligger i Gunung Leuser nationalpark. Detta är en av resans tillfälle då vi får se orangutanger i det vilda. Det är ovanligt och de vi besöker är två av de bästa platserna att se dem. Landskapet vi kör igenom visar upp plantage med palmolja och gummi.
Boende i Bukit Lawang, SUMATRA
Frukost, lunch och middag

Dag 3 – BUKIT LAWANG – BRASTAGI
Efter frukosten beger vi oss ut på en promenad i Gunung Leuser nationalparks djungel och får se djur- och växtlivet. Vi hoppas få se fåglar, fjärilar, siamang och olika slags reptiler.
Efteråt har vi tid på egen hand då du kan bada, promenera till byn i närheten eller bara ta det lugnt.
Vi åker sedan vidare till höglandet Brastagi via Medan och Sembahe o ch på vägen kommer vi stanna till vid Shwedagon pagoda Replica Taman Alam Lumbini.
Brastagi är bergsstaden där du kan besöka Gundaling Hill för att se de två aktiva vulkanerna Sibayak(2172 m) och Sinabung(2417m).
Boende i Brastagi, SUMATRA
Frukost, lunch och middag

Dag 4 – BRASTAGI –LAKE TOBA –PARAPAT–SAMOSIR
Efter en god frukost på hotellet så kör vi till Tobasjön. Här finner vi ett magnifikt landskap som har ett överflöd av blommor, grönsaker och frukt. På vägen stannar vi vid vattenfallet Sipiso-Piso för att se de 110 meter höga fallet och en extraordinär utsikt över Tobasjön från norra sidan.
Nästa stopp är den gamla kungens palats i Batak Simalungun/Rumah Bolon och Simarjarunjung och därefter åker vi till Parapat. Staden Parapat ligger vid Tobasjön och härifrån åker vi färja över till ön Samosir.
Boende på Samosir, SUMATRA
Frukost, lunch och middag

Dag 5 – SAMOSIR
Nu är det dags att utforska denna magnifika ö genom att besöka byn Tomok för att se den gamla kungagraven Sidabutar. Därefter besöker vi Ambarita för att se de kända stolarna och avrättningsplatsen för kung Siallagan. Sista stoppet är Simanindo för att njuta av Bataks trationinella ritualdanser framförda av Batakstammen. Resterande av dagen är på egen hand då ni kan passa på att ta en promenad, se mer av ön eller bara ta det lite lugnt.
Boende på Samosir, SUMATRA
Frukost, lunch och middag

Dag 6 – SAMOSIR – JOGJAKARTA
Vi tar oss idag tillbaka till Parapat och vidare till Medan, vägen vi kör längs kantas av oändliga palmer, gummi- och kakaoplantage och vi kör ä ven genom den historiska staden Pematang Siantar. Framme i Medan åker vi till flygplatsen för att flyga till Jogjakarta. Väl framme åker vi till hotellet.
Boende i Jogjakarta, JAVA
Frukost och lunch

Dag 7 – JOGJAKARTA
Under dagens stadsrundtur i Jogjakarta besöker vi sultanpalatset Kraton som är byggt i en stor och elegant javanesisk arkitektonisk stil och ligger mitt i centrum. Den byggdes år 1756 av Sri Sultan Hamengkubuwono I. Vid sidan om Kraton finns Taman Sari vattenslott, en badplats för kungen och hans fruar. Då Kotagede, en liten och gammal stad i Jogjakarta, som en gång var platsen för det mäktiga mataramiska riket, får du chansen att besöka silverindustrin.
Vi besöker sedan Prambanan Hindu Temple. Templet är dedikerad till Trimurti; Guds uttryck som skaparen, upprätthållaren och förgöraren. Det är det största hinduiska templet i Indonesien och ett av de största i Sydostasien och en riktig höjdpunkt.
Boende i Jogjakarta, JAVA
Frukost, lunch och middag

Dag 8 – WONOSOBO
Vi kör till Borobudur, ett buddhistiskt tempel beläget 42 km väster om Jogjakarta. Det är ett av världens mest kända tempel, stående majestätiskt och fridfullt på en kulle med utsikt över grönskande fält och avlägsna kullar. Helgedomen är världens mest kompletta buddhistiska reliefer. Nästa stopp är Dieng Plateau som erbjuder vackra och intressanta naturunderverk, ett vulkaniskt landskap, svavelformade källor i Sikidangkratern, färgade sjöar, potatisplantage, exotisk lokal kultur och gamla tempel.
Boende i Wonosobo, JAVA
Frukost, lunch och middag

Dag 9 – TANJUNG PUTING PARK
Vi beger oss vidare till Pangkalan Bun på Borneo. Efter ankomst så åker vi båt längs Sekonyerfloden till Tanjung Puting park och njuter av den vackra flora och fauna som man ser här, så som fåglar, apor, orangutanger och gibbons.
Boende på Rimba Lodge, BORNEO
Frukost, lunch och middag

Dag 10 – TANJUNG PUTING PARK
Pondok Tanggui som är ett rehabiliteringscenter för orangutanger är dagens första besök och genom att kryssa uppströms på Sekonyerfloden fortsätter vi till Camp Leakey forsknings- och rehabiliteringscenter för orangutangen.
Vi gör även en promenad genom den tropiska regnskogen för att få se den exotiska växtligheten och försöka se djurlivet.
Boende på Rimba Lodge, BORNEO
Frukost, lunch och middag

Dag 11 – JOGJAKARTA – RANTEPAO/TORAJA
Vi fortsätter utforska den spännande djungeln med olika turer under dagen. Det beror mycket på vad vi i gruppen vill, så vill vi t.e.x göra en morgontur för att se fåglar gör vi det.
Boende på Rimba Lodge, BORNEO
Frukost, lunch och middag

Dag 12 – MAKASSAR
Det är dags att bege sig vidare och vi tar oss till Makassar.
Boende i Makassar, SULAWESI
Frukost

Dag 13 – TANA TORAJA
Efter frukost på hotellet checkar vi ut och tar oss mot den kuperade regionen Tana Toraja. Här finns traditionella buginesiska byar och typiska hus. Här finns många vackra utsiktsplatser att blicka ut över de spektakulära bergen.
Boende i Tana Toraja, SULAWESI
Frukost, lunch och middag

Dag 14 – TANA TORAJA
Idag är en heldag att utforska Tana Toraja. Först kommer vi att besöka Londa med sina gamla gravar där den avlidne inte begravdes, men placerades bland klipporna. Vi fortsätter med att besöka Lemo för att se rader av Tau Tau statyer och de hängande gravarna. Under nästa stopp upptäcker vi hemligheterna med babyträd i Kambira. Lunchpaus i en lokal restaurang i Rantepao. Vidare till Kete Kesu med ett stopp i Karuaya för att njuta av den vackra och typiska panoramavyn över Toraja, härifrån fortsätter vi med en kort promenad till Kete Kesu, en av de äldsta Torajabyarna. Här hittar du fortfarande två rader av de ursprungliga byhusen, de traditionella förfaderhusen i Toraja-folket, Tongkonan, samt traditionella risfruar med färgglada träsniderier.
Boende i Tana Toraja, SULAWESI
Frukost, lunch och middag

Dag 15 – TORAJA – SENGKANG
Nu följer en bussresa ner till Sengkang via Palopo, njut av den spektakulära bergs- och dalutsikt längs vägen ner till Palopo. I Sengkang kör vi direkt till Tempesjön, bilen byts mot en kanot med motor och vi korsar sjön för att besöka några fiskarfamiljer som bor på flytande hus mitt i sjön. Fåglar av olika slag kan följa din kanot och du kan också få chansen att få en vacker solnedgång över sjön. Efter kaffe och mellanmål på ett av de flytande husen åker vi tillbaka till Sengkang och checkar in på hotellet.
Boende i Sengkang, SULAWESI
Frukost, lunch och middag

Dag 16 – SENGKANG – KUTA
Vi tar oss åter med buss till Makassar för att sedan åka till Bali och Kuta. Här kan vi njuta av vackert vatten och sköna stränder.
Boende i Kuta, BALI
Frukost och lunch

Dag 17 – KUTA
Idag finns det inga aktiviteter inplanerade utan ni har dagen på egen hand. Ni kanske vill passa på att vara på den fina stranden.
Boende i Kuta, BALI
Frukost och middag

Dag 18–KUTA – MONI
Vi tar flyget på förmiddagen och när vi landar åker vi direkt mot Moni. På vägen stannar vi till i den traditionella byn Saga.
Boende i Moni, FLORES
Frukost och middag

Dag 19 – MONI – BAJAWA
Det blir en tidig morgon och vi tar oss upp mot vulkanen Kelimutu. En kort promenad (30 minuter) tar oss till utkikspunkten där vi väntar på soluppgången. Kelimutu är känd för sina tre sjöar som är i olika färger: turkos, brun och svart. Det är de upplösta mineralerna som ger olika färger. Frukosten äter vi när vi återvänder till hotellet. Vi fortsätter genom ett vackert landskap via Ende till Bajawa med stopp som Soekarnos hus i Ende som ligger vid den gröna stenstranden Pengga Jawa, vacker utsikt över vulkanen Ebulobo och före Bajawa ett stopp vid den traditionella byn Wogo.
Boende i Bajawa, FLORES
Frukost, lunch och middag

Dag 20 – BAJAWA – RUTENG
På morgonen åker vi mot den traditionella byn Bena. Här känns det som att tiden stått stilla sedan stenåldern. Men dem olika stammarna som bor här lever till mestadels som man gjorde för över 1000 år Här kan man se hur dem bor i fina hyddor med grästak, men platsen ligger också fantastiskt vackert i Inerie-bergen eftermiddagen åker vi vidare till Ruteng och på vägen besöker vi sjön Rana Mese och ännu en traditionell by som heter Tuteng Puu.
Boende i Ruteng, FLORES
Frukost, lunch och middag

Dag 21 – RUTENG – LABUHAN BAJO – RINCA
Syftet idag är att få se Komodovaranen. Det är den största levande ödlan på jorden och bor bara på tre öar; Rinca, Padar & Komodo och några delar av West Flores. Dess längd kan gå upp till 3 meter med en vikt på upp till 90 kilo.

Vi åker båt ut till Loh Buaya där vi har en lokal guide som följer med oss under en två timmar lång vandring genom skog och savann. Komodovaranen syns ofta på vägen. Från den högsta punkten på vandringen få vi en vacker panoramavy av den omgivande ön. Vi fortsätter sedan med båten till Komodo ö. Denna resa tar oss över det blåa tropiska vattnet och längs hundratals små öar och tar cirka 2 timmar.
Kvällens middag sker ombord på båten.
Boende ombord på båten
Frukost, lunch och middag


Dag 22 – KALONG – KOMODO – LABUHAN BAJO
En tidig morgon tar oss vidare med båten mot ön Komodo, under färden ser vi det blåa tropiska vattnet och hundratals små öar. När vi kommer fram till Pink beach finns det möjlighet att upptäcka det underbara vattnet(snorkel och fenor finns).
Framme på Komodo följer vi med på en promenad på ön på jakt efter att få se Komodovaranen. Under vandringen finns det också chans att få se vild buffel, rådjur, grisar och olika arter av tropiska fåglar. På vägen tillbaka till Lahuhan Bajo stannar vi till på Kanawa Island för ytterligare en simning och snorkling.
Boende i Labuhan Bajo, FLORES
Frukost, lunch och middag

Dag 23 – LABUHAN BAJO – SANUR
Vi lämnar Labuhan Bajo och åker till Sanur där det idag är en utflykt till Tegallalang risterass i Ubud med en lokal guide. Tegallalang risterrasser är kända för sina vackra scener av risodlingarna och dess bevattningssystem, som enligt historien, övergavs av en aktad helig man som heter Rsi Markandeya på 800-talet. De högt placerade vägarna gör detta till en välkänd plats för turister att stanna och ta bilder. Målare och naturälskare njuter också av att besöka denna plats, och det finns många konstkiosker och kaféer nära leden som erbjuder sina alster.
Boende i Sanur, FLORES
Frukost, lunch och middag

Dag 24 – HEMRESA
Om flygen blir som jag tänkt mig har vi hela dagen där vi kan ta det lugnt eller kanske t.o.m vara några timmar på stranden innan vi tar oss mot flygplatsen. Efter en lång och härlig resa är det dags att bege sig tillbaka mot Sverige och vi lämnar med vackra minnen från Indonesien
Frukost

SKRÄDDARSYDD

Kontakta oss för reseplanering och prisförslag.

resa till vietnam