måndag , 22 april 2024
Hem » SYDAMERIKA » Resa till Brasilien | Sambatoner och vattenfall
 • På berget Corcorvado står Kristus och tittar ut över Rio de Janeiro

 • Traditionellt klädda kvinnor i Brasilien

 • Linbanan upp till Sockertoppen i Rio de Janeiro

 • Foz do Iguacu - Sydamerikas största vattenfall

 • Storstaden Buenos Aires breder ut sig

 • Cowboys på Pampas stäpp i Argentina

Resa till Brasilien | Sambatoner och vattenfall

Vår resa till Brasilien, Uruguay och Argentina bjuder både på små och stora naturupplevelser. Upplev solnedgången på sockertoppen och njut av utsikten över Rio de Janeiro. Ett besök vid Kristusstatyn är ett givet mål för de flesta som rester till Rio de Janeiro, och det är det också för oss. För de fotbollsintresserade är arenan Maracanã, ett självklart utflyktsmål.

Iguaçufallen bildar en gräns mellan Argentina, Brasilien och Paraguay. Det högsta fallet är det hästskoformade Djävulsgapet, med sin mäktiga fallhöjd på 70 meter. Colonia gör att vi får se lite av det lilla landet Uruguay. Buenos Aires charmar oss med sina sevärdheter och utanför ligger det stora stäppområdet Pampas.

Kort sagt, en resa där du får uppleva alla höjdpunkter!

Resa till Brasilien, Uruguay och Argentina | Sambatoner och vattenfall

DAG 1 
Vi påbörjar vår resa till tre länder där vi får uppleva sambatoner och vattenfall.

DAG 2 
Välkommen till Argentina och dess huvudstad Buenos Aires. Framme i Buenos Aires tar vi en kort gemensam promenad i staden för att lära känna den.

Boende i Buenos Aires.


resa till Uruguay
Vackra gränder i Colonia del Sacramento.

DAG 3 
Med båt (cirka 2,5 timmar) tar vi oss till den lilla staden Colonia del Sacramento i Uruguay. Den är vackert belägen vid floden Rio de la Plata och är dessutom upptagen på Unescos världsarvslista. Staden grundades år 1680 av portugiserna och användes då som utgångspunkt för smuggling av varor tvärs över Rio de la Plata till Buenos Aires.

Idag lockar Colonia med färgglada restaurerade hus längs kullerstensbelagda gränder. Den gamla delen av staden ger en idyllisk känsla och väl värd att uppleva.

Boende i Buenos Aires. MåltiderFrukost och lunch.


resa till argentina
Man kan inget annat än att le mot dessa färgglada hus.

DAG 4 
Idag upplever vi Buenos Aires där vi under dagen ska få en guidad tur i den stora huvudstaden. Vi besöker den kända gatan Avenida 9 juli, obelisken, presidentpalatset Casa Rosada och La Boca. Turen tar oss också med till stadens äldsta kvarter med El Carmita som är känd för sina färgstarka hus och till tangons ursprungsmiljö i San Telmos.

Vidare åker vi till La Recoleta med sina fashionabla villakvarter och kända kyrkogård. Vi avslutar i Puerto Madero med fashionabla restauranger och goda shoppingmöjligheter.

Boende i Buenos Aires. MåltiderFrukost.


resa till argentina
Argentinska Gauchos rider ut på Pampas.

DAG 5 
Dagen spenderas med en heldagsutflykt på Pampas. På morgonen åker vi ut från staden för att besöka det berömda Pampas, ett enormt stäppområde. Här finns stora fält och gräsområden med mängder av gräsätande boskap. Förutom att se de ändlösa vidderna stannar vi till vid en ”estancia” – en traditionell farm, där vi äter en BBQ-middag och får en uppvisning av ”gauchos” – de lokala cowboysen på hästar.

Boende i Buenos Aires. MåltiderFrukost och lunch

DAG 6 
Under en ledig dag i Buenos Aires har ni möjlighet att upptäcka fler sevärdheter på egen hand innan vi flyger vidare till Iguazu på kvällen alternativt på morgonen nästa dag beroende på hur flygen går.

Boende i Foz do Iguazu/Buenos Aires. MåltiderFrukost


resa till argentina
Ljudet från det forsande vattnet är öronbedövande men vackert.

DAG 7 
Foz do Iguazu, här finns Sydamerikas största och världens kanske mest spektakulära vattenfall med inte mindre än 275 stora och mindre fall. Det högsta har en fallhöjd på 70 meter.

Efter en god natts sömn utforskar vi idag den argentinska sidan av Iguazufallen. Runt de mäktiga fallen är det vackra gröna skogar fyllda av bambuträd, palmer och lianer som omsluter fallen. Starkt färgade papegojor av olika storlekar flyger mellan grenarna och tävlar om uppmärksamheten med vilda orkidéer, begonior och bromelior. Namnet Iguazu betyder stort vatten på det lokala indianspråket.

Boende i Foz do Iguazu. MåltiderFrukost och middag

DAG 8 
Fallen ligger både i Brasilien och i Argentina och i dag upplever vi fallet på den brasilianska sidan genom en guidad rundtur. Omgivningarna runt vattenfallen är mycket natursköna med vackra fåglar och fjärilar. Vi flyger nu vidare till Rio de Janeiro.

Boende i Rio de Janeiro. MåltiderFrukost


Resa till Brasilien
Kristusstatyn håller ett vakande öga på invånarna i Rio de Janeiro.

DAG 9 
Rio de Janeiro är en av jordens mest fascinerande städer, här blandas underbara stränder med berg, djungel, kåkstäder och samba. Vi börjar med att besöka en av Rios mest kända platser, den 40 meter höga Kristusstatyn som ligger uppe på berget Corcorvado som är 710 meter högt. Statyn blickar ut över en svindlande vacker utsikt. Därefter tar vi en guidad tur till Rios stränder – Leblon, Ipanema och Copacabana.

Boende i Rio de Janeiro. MåltiderFrukost och lunch


Resa till Brasilien
Med linbana tar man sig upp på sockertoppen med milsvid utsikt.

DAG 10 
Idag ska vi besöka en annan av Rios kända platser, Sockertoppen. Men vi börjar dagen med en guidad tur innehållande olika höjdpunkter. Vi tar sen linbanan upp till Sockertoppen. På kvällen finns det möjlighet att besöka en av Rios många lokala sambaställen (ingår ej).

Boende i Rio de Janeiro. MåltiderFrukost


Resa till Brasilien
Favelan är en stor kåkstad som breder ut sig i Rio de Janeiro.

DAG 11–12 
Vår guide tar idag med oss på en Favelatur där vi besöker stadens kåkstad. Vår kunniga guide känner de flesta och vi tas emot med öppna armar medan vi blir visade kåkstadens liv. Efter några härliga dagar i Rio de Janeiro är det dags att påbörja hemresan. Vi kommer hem dag 12.

Måltider: Frukost och middag

Tillval Chile 

Detta tillval gör man före huvudresan.

DAG 1 
Vi påbörjar idag vår resa mot det vackra Sydamerika.


resa till Chile
Gammalt möter nytt i Santiago de Chile.

DAG 2 
Välkomna till Santiago! Dagens program är en guidad stadstur i Santiago som är Chiles huvudstad där vi får ta del av Santiagos höjdpunkter.

Berget San Cristóbal reser sig 860 meter över staden och är alltid en imponerande bakgrundsbild, på toppen står en staty av jungfru Maria som är 36 meter hög. I staden hittar vi även presidentpalatset Palacio de la Moneda och Santa Luciaberget som är resterna av en 15 miljoner år gammal vulkan.

Boende i Santiago.

DAG 3 
I dag är en ledig dag och ni väljer själva hur ni vill spendera den. Ett förslag är att åka på en dagsutflykt till Valparaíso som är en av Chiles viktigaste hamnar. Nere i hamnområdet finner vi mysiga krogar som ligger tätt omgivna av bergskullar. Detta gör att staden får sin speciella charm. Området är även känt för sina vingårdar och det finns möjlighet att besöka en. Chile är en av världens stora vinländer och idag kan man dricka viner av högsta kvalitet härifrån. Klimatet och jorden har bra förutsättningar för att vinodlingarna ska blomstra. Odlingarna brer ut sig över 100 000 hektar och det finns många kända vinhus som har etablerat sig här.

Boende i Santiago. MåltiderFrukost.

DAG 4 
Nu tar vi bussen vidare till Mendoza. Under färden ser vi det fascinerande landskapet utanför fönstret. Vi är framme på kvällen i Mendoza.

Boende i Santiago. MåltiderFrukost.


Resa till sydamerika
Ett besök på en av Argentinas vingårdar med fantastisk utsikt över bergen.

DAG 5 
Mendoza är ett av Argentinas främsta vindistrikt och ett besök på en av dess vingårdar är en självklarhet. I bergen som omger Mendoza finns det möjlighet att vandra, rida och utforska de vackra omgivningarna.

I High Mountain njuter man av bergets oändlighet och promenader. Längs vägen får vi vackra panoramabilder över Potrerillos och Uspallata. Senare kommer vi fram till Los Penitentes skidcenter och Puente del Inca där vi bland annat kan njuta av det varma vattnet. Vi stannar sedan till vid Mirador del Aconcagua där vi får bästa utsikten över Aconcagua.

Därefter besöker vi Las Cuevas som är den sista argentinska staden innan Chile innan vi återvänder till Mendoza.

Boende i Mendoza. MåltiderFrukost.


DAG 6 
Denna tur täcker en resa genom Mendoza och dess vinområden. Vi besöker vingårdar där vi har möjlighet att smaka på deras produkter. Kyrkan Carrodilla är döpt efter vingårdarnas skyddshelgon och är ett av dagens stopp.

Boende i Mendoza. MåltiderFrukost.


DAG 7 
Nu lämnar vi Mendoza och vår resa fortsätter till Buenos Aires.
Boende i Buenos Aires. MåltiderFrukost.

Pris

Kontakta oss för pris om tillvalet.

Tillval – övrigt

Det finns möjlighet att förlänga resan med dagar både innan och efter resan. Om ni önskar andra tillval förutom nedan nämnda kontakta oss så tar vi fram förslag till er.

 • Rio de Janeiro
 • Buenos Aires

Datum och pris

Gruppresor

Grupp: 8–18 personer
Pris/person:
 35 900 kr
Enkelrumstillägg: 3 000 kr
Avresa: 20 mars 2023, 2 november 2023
Antal dagar: 12
Reseledare: Svensktalande
Guider: Engelsktalande
Ingår: 

 • Måltider enligt program
 • Flyg tur/retur Skandinavien inkl flygskatter
 • Transporter, utflykter och inträde
 • Del i dubbelrum

Ingår ej:

 • Personliga utgifter
 • Dricks
 • Dryck
 • Flygplatsskatt och visum

Skräddarsydda resor

Kontakta oss för reseplanering och prisförslag.