torsdag , 18 juli 2024
Hem » NORDAMERIKA » USA
  • En svängig resa med country, rock´n roll och jazz

  • Grand Ole Opry bjuder på konserter och countrystjärnor

  • Natchez - hjulångaren i Mississippifloden

  • Elvis finns med oss under resan

  • Country Music Hall of Fame i Nashville

  • Jazzens stad - New Orleans

USA

Resor till USA!

Vi har bland annat en populär gruppresa till Musikens USA där ni följer med på en färd genom countrymusikens, rock’n rollens och jazzens hemtrakter, en gedigen resa i musikens tecken.

Annars är USA ett perfekt land för att hyra bil och köra runt för att uppleva landet. Vi har resor till svenskbygderna, som kan vara av intresse för er som släktforskat och hittat släkt på andra sidan Atlanten. Gillar du Cowboys är en resa till Vilda Västern att rekommendera.

Läs mer om våra olika resmål eller kontakta oss för mer information.

Amerikas förenta stater (engelska: United States of America), eller i förkortad form Förenta staterna (engelska: United States), på svenska vanligen kallat för USA, är en federalrepublik som består av 50 delstater, ett federalt distrikt och ett flertal olika självstyrande områden. De fyrtioåtta angränsande delstaterna och det federala distriktet, Washington, D.C., ligger i Nordamerika mellan Kanada och Mexiko. Delstaten Alaska ligger i den nordvästra delen av kontinenten och delstaten Hawaii är en ögrupp i centrala Stilla havet. Landet har också fem befolkade och nio obefolkade territorier i Stilla havet och Västindien. Med 9,83 miljoner km2 och med över 320 miljoner invånare är USA det tredje största landet till total yta, och det tredje största till total befolkning. USA är en av världens mest etniskt blandade och mångkulturella nationer, på grund av storskalig invandring från många länder. Geografin och klimatet i USA är också mycket varierande, och det är hem för en mängd olika vilda djur.

(Källa: Wikipedia)