Hem » Om oss

Om oss

Välkommen till TagAlong

Vad kul att du är intresserad av våra resor! Vi ser framemot att få hjälpa dig arrangera resor till dina drömmars mål.

TagAlong är ett familjeägt företag där alla inom familjen har sin roll. För att hålla priserna marknadskraftiga har vi inga mellanhänder som höjer priset. Våra resor är välorganiserade, vi har god kännedom om länderna vi arbetar i och tillsammans stor erfarenhet av att planera resor. Vi har arrangerat TagAlongs resor sedan 2006, men passionen för resor och att uppleva världen har alltid varit viktig för oss.

Det tydligaste kvittot på att vi arrangerar en bra produkt får vi från våra nöjda resenärer och det faktum att många kunder återkommer. Det sporrar oss att fortsätta arbeta efter vårt koncept med små grupper, högkvalitativa resor till låga priser och ett personligt engagemang för varje resenär oavsett om det gäller gruppresor eller skräddarsydda resor.

Att kolla upp ett företag innan man bokar en resa är alltid viktigt. Det är särskilt viktigt för oss att du som resenär ska kunna känna dig trygg med att boka din resa hos TagAlong. Vi tål att jämföras! Vår kreditvärdighet är god, för aktuell värdering se vår hemsida. Vi ställer naturligtvis även lagstadgade resegarantier till Kammarkollegiet. Det innebär att du som resenär är garanterad att få den resa du betalat för och att dina inbetalda pengar är tryggade. Kanske vill du prata med någon som rest med oss, många av våra resenärer ställer gärna upp och berättar om sina upplevelser. Bara ring eller maila oss så förmedlar vi kontakten.

Vår flexibilitet är svåröverträffad och vår strävan är att alltid möta kundens önskan. Har du en reseidé eller vill ha tips om vad som kan passa dig? Vi hjälper dig gärna. Vår strävan är att erbjuda resor till bästa möjliga pris utan att tumma på kvalitén.

En resa med oss innebär ett stöd till lokalsamhället. Vi använder oss främst av små familjeägda hotell, som har samma kundnära filosofi som vi. Genom vårt samarbete med AddTruly insamlingstjänst kan du stödja en lokal ideell organisation på sitt resmål. Du kan själv välja bland ett flertal olika ideella lokala organisationer som verkar på några av våra populära resmålen. Pengarna du skänker går oavkortat till AddTruly insamlingsstiftelse Unify for Good som sedan säkerställer att alla donationer går oavkortat till den av dig valda organisationen. Du kan välja att stödja din valda organisation innan, under eller efter din resa. Läs mer på www.addtruly.com om varje organisation och deras ideella arbete på några av TagAlongs resmål.

Vår målsättning är att arrangera Sveriges bästa gruppresor med svensktalande reseledare.

Vi reser därför alltid med små grupper, ofta mellan ca 8–16 personer, allt för att varje resenär ska få en riktigt stor upplevelse under sin drömresa. Har du tröttnat på stora guidegrupper där bara de längst fram hör och ser riktigt bra, då har du kommit rätt!

Med TagAlong kan du vara säker på att slippa obehagliga överraskningar. Under våra välplanerade gruppresor ingår det mesta; transporter, övernattning på hotell, utflykter och inträden samt de flesta måltiderna. Det som tillkommer är dina personliga utgifter, visum, dryck och dricks.

Du reser i grupp med erfarna och kunniga svensktalande reseledare. Du kan alltid lita på att reseledarna kommer att göra allt för att din resa ska bli en riktigt stor upplevelse just för dig, långt mer än de flesta förväntar sig. Kort sagt, vi ordnar det praktiska och du ägnar dig åt att uppleva!

Vi anordnar alltid förträff inför våra resor så att du är väl förberedd och får chans att ställa frågor. Är det långt att ta sig till oss, har vi även förträff via Skype eller telefon, ingen blir bortglömd.

Gillar du bekvämligheten med en färdigplanerad resa, men tycker samtidigt om friheten med att resa själv.

Med våra skräddarsydda resor kan du kombinera det bästa av båda världar! Du drar nytta av vår erfarenhet och gedigna reseplanering, och tillsammans med dig som kund lägger vi upp din drömresa.

Vi arrangerar skräddarsydda alternativ i alla de länder där vi finns representerade, oavsett hur många ni är som vill resa. Du får personligt engagemang hela vägen och tips på hur resan kan anpassas efter dina intressen. Vi slutar inte förrän du är helt nöjd med upplägget. TagAlong har samarbetshotell i alla prisklasser samt lokala representanter och guider som ger dig den hjälp du önskar.

Inför er resa så hörs vi av på telefon alternativt bestämmer ett möte där vi ger tips om saker som är bra att tänka på och ni har chans att ställa era frågor. Vi hjälper dig att planera och boka din drömresa!

Särskilda villkor TagAlong AB

Resegaranti är ställd till Kammarkollegium enligt fastställda krav. För våra resor gäller Lagen om paketresor och naturligtvis följer vi även Allmänna villkor för paketresor med nedanstående ändringar och tillägg. Allmänna villkor för paketresor finns hos Konsumentverket.

Om du har funderingar/undringar som inte löses av Särskilda villkor eller Konsumentverkets Allmänna villkor så kontakta TagAlong, info@tagalong.se, 0415-138 66 eller 0705-79 58 23.

Bokning av resa

Anmäl dig till vald resa via info@tagalong.se, 0415-138 66 eller 0705-79 58 23. Tänk på att resenären, vid bokningen, är skyldig att uppge korrekt stavat fullständigt namn som överensstämmer med stavningen i passet.

Anmälningsavgift

Anmälningsavgiften är 4000 kr och skall betalas senast 5 dagar efter anmälan. Vi skickar faktura. När inbetalningen av anmälningsavgiften har gjorts har vi ingått avtal enligt gällande bokningsbekräftelse. Vid bokning senare än 60 dagar före avresa skall anmälningsavgiften betalas omgående. Vid bokning av individuella flygbiljett så skickas en faktura ut i samband med bokning av detta. Slutfakturan skall betalas senast 45 dagar innan avresa. Fakturor skickas ut separat.

Resans pris

Priserna baseras på inkvartering i dubbelrum.
Om du reser ensam och inte har någon att dela rum med tillkommer enkelrumstillägg. Tillägget varierar beroende på resmål.

Vi förbehåller oss rätten att höja eller sänka priset om stora förändringar i transportkostnader, ändringar i skatter, tullar eller avgifter avseende tjänster som ingår i resan eller valutakursen inträffar.

Du har rätt att kostnadsfritt avboka resan vid en prishöjning större än 5 %. Eventuella prisändringar meddelas resenären snarast, dock senast 20 dagar innan avresa.

Avbeställning

Vid avbeställning tidigare än 60 dagar före avresa går inbetald anmälningsavgift förlorad.

Vid avbeställning 60-15 dagar före avresa ska kunden betala 85 % av resans pris. Vid senare avbeställning har kunden inte rätt till någon återbetalning.

I de fall flygbolag, hotell eller annan samarbetspartner har högre avbokningsavgifter tillämpas dessa avgifter.

Då personliga flyg-/tåg-/bussbiljetter bokats går dessa tyvärr oftast inte att återfå pengarna på.

Vid eventuell avbokning kontakta TagAlong.

Slutbetalning

Slutlig betalning erläggs senast 45 dagar före avresan till bankgironr 5939-4577. Vi skickar slutfaktura cirka två månader före avresa.

Resplan

Resplanen för respektive resa är preliminär. Vi förbehåller oss rätten att göra smärre ändringar av resplanen samt av datumen (max +/-2 dagar). Skulle ändringar göras sker de på grund av tvingande omständigheter eller i syfte att förbättra resan.

Reseförsäkring och Avbeställningsskydd

Resenären är skyldig att ha en försäkring som ger ett fullgott reseskydd under resan. Reseförsäkring ingår oftast i hemförsäkringen. Kontrollera vad som ingår och teckna vid behov extra reseförsäkringsskydd samt avbeställningsskydd. Vi erbjuder reseförsäkring och avbeställningsskydd genom reseförsäkringsbolaget Europeiska. Kontakta oss för mer information.

Väljer ni att betala med ert Visa/Mastercard ingår dock ofta en avbeställningsförsäkring. Detta gäller vanligen även konton till vilket korten är anslutna, kontrollera med din bank vilket skydd som erbjuds. Tänk på att eventuella extra avbeställningsskydd måste tecknas i samband med resebokning/betalning av anmälningsavgift.

Avreseort

Våra avreseorter är Köpenhamn, Stockholm eller Göteborg. Flygtillägg kan förekomma från vissa flygplatser vid vissa tillfällen.
För avresa från annan än för resan angiven flygplats kontakta oss om möjligheter för just din resa. Vi avråder dig från att boka anslutningsflyg som inte är ombokningsbara, då flygtiderna för det internationella flyget kan ändras. TagAlong påtar sig inget ekonomiskt ansvar för förseningar och tidtabellsförändringar av bokade reguljärflyg.

Kontroll av färdhandlingar, pass etc

Resenären har skyldighet att själv kontrollera korrektheten hos färdhandlingarna samt eventuellt utfärdade visum så snart de erhålls. Skulle felaktigheter hittas skall de påtalas till TagAlong omgående.

Resenären ansvarar för innehav av giltigt pass och eventuellt visum samt att detta är godkänt till de länder som besöks under resan. Resenären är skyldig att till TagAlong uppge sitt namn med stavning som överensstämmer med passet i samband med bokning. Vid felstavning kan det tillkomma extra avgift vid namnändring.

Vaccinationer

Resenären är själv ansvarig för att lämplig vaccinering utförs innan avresa. Kontakta din närmsta infektionsklink för råd om lämplig vaccinering.

Lokala regler, lagar och sedvänjor

Resenären är skyldig att under resan rätta sig efter och respektera på platsen gällande regler, lagar och sedvänjor, samt visa respekt och gott uppträdande mot såväl medresenärer, reseledare, som personer utanför gruppen. Om resenären väsentligen bryter mot detta förbehåller vi oss rätten att avstänga resenär från resan, varpå hemresa sker på egen bekostnad.

Inställd resa

Vi förbehåller oss rätten att ställa in en resa om angivet minimiantal för respektive resa ej uppnås eller på grund av Force Majeure. Besked om inställd resa på grund av för få deltagare lämnas i god tid, dock senast 21 dagar före avresa.

Reklamation

Eventuella klagomål skall framföras omgående, på plats i landet till den svenska reseledaren eller direkt till TagAlong.

info@tagalong.se

0415-138 66

Besöksadress: Ernst Ahlgrensgatan 6, 242 31 Hörby.
Om ni vill träffa oss för att diskutera en resa är ni varmt välkomna att boka tid för ett möte.

Välkommen att kontakta oss!

Andreas, Kristina, Göran, Marcus och Rose-Marie