torsdag , 18 juli 2024
Hem » SYDAMERIKA » Chile
  • El Camita med sina färggranna hus

  • Santiagos ståtliga katedral

  • Nationalparken Torres del Paine

  • "och med Pampas bakom dig, flera hundra gröna mil..."

  • Perito Moreno - glaciären som fortfarande växer

Chile

Resor till Chile

Det avlånga landet har mycket att erbjuda med varierat klimat allt från den torra öken Atacama i norr till det karga Torres del Paine i söder. Torres del Paine nationalpark har en varierad och storslagen natur med berg, glaciärer, sjöar och floder och ett paradis för de som tycker om vandringar och storslagna vyer. Våra resor till Chile är mycket uppskattade.

Chiles huvudstad Santiago, är en av Sydamerikas vackrast belägna städer. Den moderna staden ligger på en stor slätt med Andernas bergsmassiv i bakgrunden. Den mytomspunna Påskön tillhör Chile och en flygresa tar er till ön med de många statyerna och polynesiska kultur. Om ni är vinintresserade så missa inte de välkända vingårdarna i Chile!

Chile, formellt Republiken Chile (spanska: República de Chile), är ett land i Sydamerika, beläget mellan Stilla havet och Anderna. Landet gränsar till Peru i norr, Bolivia i nordost samt Argentina i öster och söder om Drakes sund. Även några ögrupper i Stilla havet, som Desventuradasöarna, Juan Fernández-öarna, Sala y Gómezön och Påskön, tillhör Chile, ett område som är totalt 755 839 km².

(Källa: Wikipedia)