måndag , 22 april 2024
Hem » CENTRALAMERIKA » Centralamerikas höjdpunkter
 • Färgglad och livlig marknad

 • Ett nunnekloster i Antigua, Guatemala

 • Lake Nicaragua där både fåglar och badgäster får plats

 • Elektriker sökes...?

 • Den vackra kyrkan i Suchitoto, El Salvador

Centralamerikas höjdpunkter

Vill du se det bästa i Centralamerika så följ med oss på vår resa!

Centralamerika kallas den avsmalnade landförbindelsen mellan Nord- och Sydamerika och räknas till världsdelen Nordamerika. På denna resa får du möjlighet att besöka flera av de sju länder som ingår i begreppet Centralamerika, nämligen Costa Rica, Nicaragua, El Salvador och Honduras. Men välj gärna till Panama före resan och Guatemala efter resan.

Vi får ta del av flera stora historiska sevärdheter så som Copán och Joya de Cerén, storslagen natur när vi besöker Costa Ricas nationalparker och Nicaraguasjön och genom hela resan upplever vi kulturen och folket.

Vill du ha några baddagar efter rundresan så välj till några dagar i Mexiko!

GRUPPRESA

Grupp: 8–18 personer
Pris/person:
43700 kr *
Enkelrumstillägg: 2 500 kr
Avresa: kring 23 februari 2023
Antal dagar: 15
Reseledare: Svensktalande
Guider: Engelsktalande

* priset kan komma att ändras om flygpriserna går upp.

Ingår:

 • Transporter och flyg
 • Måltider enligt program
 • Internationellt flyg och flygskatt
 • Del i dubbelrum
 • Utflykter och inträden enligt program

Ingår ej:

 • Personliga utgifter
 • Dricks
 • Dryck
 • Visum
 • Tullavgifter och flygplatsavgift

 

Tillval – Panama inkl Panamakanalen
Hör av er så undersöker vi pris på detta.

Tillval – Guatemala
Pris/person: 9 000 kr* (enkelrumstillägg 1000 kr)

*Tillvalens pris gäller vid minst 8 personer.

SKRÄDDARSYDD

Kontakta oss för reseplanering och prisförslag.

Filtrera utefter


Dag 1
Avresa
Idag påbörjar vi resan mot Centralamerika och ankommer till Costa Rica. Det är ett litet land men har ett stort utbud av djur- och växtarter. Landet har avsatt stora ytor till nationalparker och har länge varit en turistnation. Här möter du både djungel och dess gröna frodighet och spännande djur men även stora bananodlingar och vulkaner.
Boende i San José


Dag 2

Tortuguero / Costa Rica
En tidig avfärd tar oss ner till hamnen där en båt tar oss till Tortuguero.
Tortuguero nationalpark ligger vid den karibiska kusten och kallas ibland Costa Ricas Amazonas. Här finns naturliga floder och laguner i kombination med regnskogen som man bäst tar del av genom båtfärder på floderna. Tortuguero betyder ungefär Full av sköldpaddor av den anledningen att det finns väldigt många gröna havssköldpaddor här.
Frukost och middag
Boende i Tortuguero

Dag 3
Tortuguero / Costa Rica
När vi inte är på utflykt idag kan man passa på att antingen gå på någon av de vackra skogslederna eller koppla av vid poolen. Under dagens utflykt åker vi båt genom de fina små kanalerna i regnskogen och här har vi stor chans att få se olika fåglar, apor, sengångare, krokodiler och Iguana.
Frukost, lunch och middag
Boende i Tortuguero

Dag 4
Arenal/ Costa Rica
Efter frukosten åker vi båt tillbaka och sedan vidare transfer till Arenal.
Vulkanen Arenal är 7000 år gammal och var fram till år 2011 en av världens mest aktiva vulkaner. Idag har man ständig koll på vulkanens aktivitet så att inget händer och har vi tur får vi till och med se ett utbrott. Det finns naturligt varma källor i området som värms upp av vulkanen som är härliga att bada i. I området finns även gott om odlingar med ananas och maniok.
Frukost
Boende i Arenal

Dag 5
Arenal / Costa Rica
Idag kommer vi vandra genom Arenals nationalpark under 2-3 timmar. Denna tur kommer ta oss genom regnskogen, men vi kommer också få en fin panorama vy över vulkanen och den vackra Arenalsjön. Under turen har vi stor chans att få se apor, Tucan-fågel och papegojor.
Frukost
Boende i Arenal

Dag 6-7
Monteverde / Costa Rica
Vi åker i buss ca 4 timmar innan vi kommer fram till Monteverdes molnskog. Här kommer vi få chansen att göra vandringar bland trädtopparna på speciella hängbroar högt uppe i luften.
Molnskogen är en mycket vacker plats som är otroligt grön med växter överallt. Det är ett ganska milt klimat och ofta dimmigt. Träden är fulla av mossa, lavar, orkidéer o.s.v.
Under tiden i Monteverde kan vi b.l.a göra detta: fågelskådning, skogsvandringar, nattvandringar och hästridning
Frukost och middag
Boende i Monteverde

Dag 8
Granada / Nicaragua
Vi tar oss från Costa Rica till Nicaragua och till den fina staden Granada. Denna transport tar ungefär två timmar. Granada grundades år 1524 och är Latinamerikas näst äldsta stad. Staden karaktäriseras av de många färglada byggnaderna som finns här. Staden går hela vägen ner till kanten av Nicaraguasjön. Vi njuter av staden under en rundtur.
Frukost
Boende i Granada

Dag 9
Granada / Nicaragua
En tur bland de 360 små skärgårdsöarna vid foten av vulkanen Mombacho är en del av dagens utflykt. För 20 000 år sedan hade vulkanen ett stort utbrott som gjorde att öarna bildades i Nicaraguasjön. Sjön är Centralamerikas största sjö och forskare tror att en gång i tiden var det en bukt direkt ut mot havet. För än idag finns det havsfiskar som haj och svärdfisk som har anpassat sig efter sötvattnet.
På eftermiddagen ser vi Masaya vulkan nationalpark och åker upp till toppen av vulkanen där vi får chansen att titta ner i vulkanen. Innan dagen är slut stannar vi på Masaya hantverksmarknad där vi får chansen att handla fint hantverk.
Frukost
Boende i Granada

Dag 10
León / Nicaragua
Efter frukost åker vi till León som är en av Nicaraguas äldsta och viktigaste städer. Den anses vara Nicaraguas historiska, kulturella, utbildnings och religiösa huvudstad. På eftermiddagen har vi egen tid att upptäcka staden på.
Frukost
Boende i Leon

Dag 11
Suchitoto / El Salvador
Efter en tidig frukost beger vi oss till hamnen Potosi där vi tar en båt över till La Union i El Salvador. Efter båtturen åker vi till staden Suchitoto.
Frukost
Boende i Suchitoto

Dag 12
Joya de Cerén / El Salvador
Vi börjar dagen med en rundtur i den gamla koloniala staden Suchitoto. Den är känd för att alla husen är i lera, färgad med den naturella färgen Indigo. Indigo får de från plantan Xiquilite som användes av Mayafolket till religiösa ritualer, som medicinplanta, till keramik och till att måla med. Vi besöker en ”workshop” där vi får lära oss om processen.

På eftermiddagen gör vi ett besök på Joya de Cerén som ibland kallas Latinamerikas Pompeji och har varit med på UNESCO:s världsarvslista sen år 1993. P å spanska betyder namnet Ceréns juvel. Byn begravdes under 14 lager av aska efter ett vulkanutbrott år 535 och idag kan vi se hur de levde precis innan vulkanutbrottet då de har grävt ut stora delar av byn. Platsen är en av de viktigaste arkeologiska platserna som visar hur vardagslivet var för vanliga människor.
Frukost
Boende i Ataco


Dag 13
Copán / Honduras
Efter en tidig frukost lämnar vi El Salvador och åker in i Honduras och besöker en av de finaste och bäst bevarade Maya städerna, Copán. Här får vi lära oss mer om Mayakulturen och deras arkitektur, astronomi och deras fantastiska organisation. Beläget i en vacker dal, är Copán känd för sina genomarbetade och detaljerade statyer och finns idag med på UNESCO:s världsarvslista.
Frukost
Boende i Copán

Dag 14
Hemresa
Vi beger oss åter till El Salvador för att påbörja hemresan därifrån.
Frukost

TILLVAL – PANAMA (Innan Centralamerikas höjdpunkter)

Dag 1
Idag är det dags att flyga från Skandinavien och vi ankommer till Panama City på kvällen.
Boende i Panama City


Dag 2
Panama City / Panama
På en stadsrundtur i Panama City får vi se vad Panama har att erbjuda.
Panama Viejo är den gamla delen av staden, den första spanska bosättningen är från år 1519 men blev nedbränd år 1671 under en attack av piraten Henry Morgan. Staden byggdes några år senare upp på ett annat ställe vid foten av kullen Cerro Ancon. Detta är idag ett fint område med många sevärdheter som man ser under en kort promenad.
Efter lunch åker vi en kort transfer genom den modernare delen av staden till Miraflores locks och Panamakanalen. Här måste skeppen passera genom slussar för att ta sig igenom kanalen. Detta är en oförglömlig upplevelse att se dessa stora skepp åka igenom kanalens slussar. Panamakanalen stod klar år 1914 och byggdes av USA för att lättare kunna ta sig till USA och slippa runda hela Sydamerika med sina fartyg. Det längsta fartyget som åkt genom kanalen är 299 meter långt och det passerar över 14 000 fartyg där varje år. Det finns även möjlighet att åka en båttur på Panamakanalen idag(ingår ej i priset).
Boende i Panama City
Frukost, lunch och middag

Dag 3
Chagresfloden/ Panama
Efter frukost beger vi oss en timmes färd norrut i buss till Alajuelasjön. Resten av färden till indianstammen Embera sker med lokala båtar på sjön och sedan in i floden Chagres. Vi kommer under besöket få reda på mer om deras kultur, kroppsmålningar, danser och fina hantverk.
Efter lunch gör vi en vandring till den närbelägna regnskogen och får reda på mer om vilka växter som används i medicinsyfte.
Boende i Panama City
Frukost, lunch och middag

Dag 4
Panama City – San José /Costa Rica
Nu lämnar vi Panama för flyga till San José i Costa Rica. Innan vi åker till hotellet besöker vi ett kaffeplantage och på sena eftermiddagen finns det tid till vila eller att utforska staden på. Costa Rica är ett litet land men har ett stort utbud av djur- och växtarter. Landet har avsatt stora ytor till nationalparker och
har länge varit en turistnation. Här möter du både djungel och dess gröna frodighet och spännande djur men även stora bananodlingar och vulkaner.
Boende i San José
Frukost

TILLVAL – GUATEMALA (Efter Centralamerikas höjdpunkter)

Dag 14
Copán – Rio Dulce / Guatemala
Idag lämnar vi Copán och Honduras och åker till Guatemala. På vägen passerar vi ännu en gammal mayastad som vi gör ett kort stopp i Acropolis of Quirigua. I natt bor vi på en fantastisk lodge som ligger på en ö i floden Rio Dulce.

Frukost
Boende i Rio Dulce

Dag 15
Rio Dulce-Flores / Guatemala
Idag gör vi en båttur på floden Rio Dulce, där vi b.l.a besöker en lokal by och en skola. Vi åker vidare på floden ända till den mynnar i havet och där tornar den speciella staden Livingstone upp och vi äter en lunch där innan vi åker tillbaka till lodgen. På eftermiddagen åker vi med buss till Flores och vi kommer inte fram förrän på kvällen.
Frukost
Boende i Flores


Dag 16
Tikal / Guatemala
Tikal är den bäst bevarade Mayastaden och en av de mest fantastiska sevärdheterna i Nord- och Centralamerika. Efter en guidad tur får vi chansen att själv upptäcka Tikal. Om vi har tur kan vi även få se apor, papegojor, tucan-fåglar.
Efter vårt besök på denna fantastiska plats så flyger vi till Guatemala City och åker vidare till Antigua.
Frukost 
Boende i Guatemala city

Dag 17
Chichicastenango / Guatemala
Idag kommer en av resans höjdpunkter då vi skall besöka en mycket genuin indianmarknad. Vi får gott om tid att gå runt och njuta av marknaden som är en fantastisk upplevelse. På eftermiddagen åker vi till sjön Atitlan där vi också övernattar.
Frukost
Boende vid Lake Atitlan

Dag 18
San Juan La Laguna / Guatemala
Efter frukost åker vi båt till orten San Juan la Laguna, som är känd för sina ”naif konstgallerier, väggmålningar i staden och naturligt färgade textilier.
Efter att ha besökt San Juan, kommer båten ta oss till Santiago Atitlan, hem till Maximon, ett helgon som dricker hembränt och röker cigarrer. Maximon besöks varje dag av lokalbefolkningen och turister som tillber honom.
Frukost
Boende i Antigua

Dag 19
Antigua / Guatemala
I den charmiga staden Antigua gör vi en stadsrundtur till fots genom staden där vi ser koloniala monument och vackra byggnader. Staden har en härlig charm som gör att man gärna går omkring i den.
Frukost och middag
Boende i Antigua

Dag 20
Hemresan påbörjas
Frukost

TILLVAL – MEXIKO
(Efter Centralamerikas höjdpunkter eller efter Tillval Guatemala)

Fantastiska stränder och fascinerande sevärdheter!
Om du väljer att avsluta resan i Mexiko med sol och bad kan ni själva välja i vilken ort ni vill bo, vilket hotell samt hur många dagar och hur ni vill tillbringa dem.

Playa del Carmen
Staden är en av kustens livligaste badorter och det finns mycket att välja bland, både när det gäller boende och aktiviteter. Snorkling, shopping, dagsutflykter och strandhäng!
Quinta Avenida är huvudgatan i Playa del Carmen och är kantad med restauranger, barer och affärer och lever upp som mest under kvällen.

I havet utanför Playa del Carmen ligger ön Cozumel som är känd för sina stränder och snorkling, hit kan man åka under en dagsutflykt.

Strax söder om staden ligger Rio Secreto som är en slags grotta där man simmar och går för att ta sig fram och kan beskåda droppstensformationerna.

Chichen Itzá var en gång i tiden Mayafolkets centrum. Idag är det en av världens mest imponerande ruiner mitt i djungeln. Platsen finns med på UNESCO:s världsarvslista och är helt klart värt ett besök.

Prisförslag:
2 nätter på 3 stjärnigt hotell(del i dubbelrum) samt transfer till och från Cancuns flygplats.
Pris per person: från 1800 sek
Priset för flyget till Cancun tar vi fram vid förfrågan.

Empty tab. Edit page to add content here.

Costa Rica

Nicaragua

El Salvador

Guatemala

Mexiko