torsdag , 30 maj 2024
Hem » NORDAMERIKA » Resa till USA | Hawaii
  • Aloha Hawaii

  • Vackra stränder och roliga vattenaktiviteter

  • En unik chans att få se en grön havssköldpadda

  • Världens idag mest aktiva vulkan, Kilanea på Big Island

Resa till USA | Hawaii

Välkommen till Hawaii, de vulkaniska paradisöarna mitt i Stilla havet. Vi upplever atmosfären på de natursköna öarna och besöker såväl den aktiva vulkanen som de underbara stränderna, vackra vattenfall och regnskogsområden samt storstaden Honolulu.

De hawaiianska öarna erbjuder en förvånansvärt varierad miljö och varje ö har sina höjdpunkter. Vi skräddarsyr gärna en resa utifrån just dina önskemål och intressen. Istället för ett dagsprogram presenterar vi här de fyra största öarna så att ni kan välja vad som passar er.

Res på egen hand och mixa fritt! Kontakta oss för ett perfekt upplägg för dig.

Resa till USA och Hawaii – Oahu

resa till usa
Del av Honolulus populära strand Walkiki Beach.

Oahu är utan tvekan den mest välbesökta av Hawaiis öar mycket tack vare att välkända Honolulu ligger här. Staden har mycket att erbjuda i form av shopping och nöje, och man får inte missa ett besök på Honolulus populära strand Waikiki Beach.

Vi utforskar även övriga delar av ön och ser plantager med såväl ananas som sockerrör, härliga stränder, vattenfall och lär oss mer om polynesisk kultur på kulturcentrat.

Vid Pearl Harbor ser man filmmaterial om den historiska händelsen samt går ombord på några av skeppen som var med under den japanska attacken 1941. En del av det marina livet kan man lära känna i populära snorkelbukten Hanauma Bay.

För de intresserade erbjuds även shopping på ett stort outletområde med chans att göra otroliga fynd.

Restid: 7 dagar

Resa till USA och Hawaii – Big Island

resa till usa
Världens mest aktiva vulkan finns här på Big Island.

Big Island lever verkligen upp till sitt namn. Öns yta utgör nära dubbelt så mycket som de övriga hawaiianska öarna tillsammans. Öns storlek märks även på de varierande klimatzonerna som nästan motsvarar en minikontinent och skiftar mellan tropiskt och subarktiskt klimat. Vi ser frodiga regnskogar, ökenområde och bergslandskap. Färden går över isolerade lavaflöden, längs gröna ängar och branta havsklippor. Stränderna skiftar från gyllene sand till svart lavasand.

På vårt besök på Big Island besöker vi naturligtvis den stora vulkanen Kilauea, världens idag mest aktiva vulkan som de senaste åren haft såväl synlig lava i kraterns mitt som aktivt lavaflöde längs sluttningarna. De välinformerade parkvakterna informerar varje dag om vilka områden som är bäst att besöka för att få se och uppleva vulkanen på bästa sätt. Vi ser kaffeplantager med odling i den vulkaniska jorden, badar i varma källor och njuter av den vackra naturen.

I närheten av Kona på öns ”soliga sida” är ett besök vid den populära bad- och snorkelviken Kahaluu Beach ett måste, där de omgivande klipporna skyddar från vågor. Vattnet kan liknas vid ett stort akvarium och vid högvatten kommer ofta de gröna havssköldpaddorna in och äter.

Restid: 7 dagar

Resa till USA och Hawaii – Maui

resa till usa
Varför inte en utflykt till Molokini?

Maui är en utmärkt bas för lata dagar på de vidsträckta stränderna med olika vattensporter lätt tillgängliga. Ön har dock mycket mer än stränder att erbjuda och ett besök i det karga landskapet vid den gamla vulkankratern Haleakala är en annorlunda syn.

Beroende på intresse kan man även välja att göra en tur längs den vindlande vägen till Hana genom tropisk regnskog, eller följa med en båt- och snorkeltur till den hästskoformade lilla bukten vid Molokini, med sitt kristallklara vatten och rika djurliv. Under säsong är Maui även en utmärkt bas för att få se knölvalar på nära håll.

Resa till USA och Hawaii – Kauai

resa till usa
Waimea är en vacker del av ön Kauai.

Kauai är även känd som Garden Isle eller trädgårdsön tack vare de lummiga regnskogarna som täcker stora delar av den vackra ön. Det är den äldsta av öarna.

Här finns regnskog och vattenfall. Ett besök på Kauai vore inte komplett utan ett besök vid imponerande Waimea Canyon, känd som Hawaiis Grand Canyon och Pu’u O Kila Lookout med betagande vyer över Kalalaudalen. Här finns även underbara stränderna för bad eller snorkling.

Kauais vackra naturscenerier har även fungerat som inspelningsplats för många kända filmer bland andra Elvis Presleys två Hawaiibaserade filmer, Pirates of the Caribbean och Jurassic Park. Den mest spektakulära delen av ön, Na Palikusten är också den mest otillgängliga. För att njuta av de gröna klippornas skönhet kan man antingen vandra, eller välja till en båt- eller flygtur längs kustlinjen.

Datum och pris

Skräddarsydda resor

Kontakta oss för reseplanering och kostnader.