torsdag , 18 juli 2024
Hem » AFRIKA » Namibia
  • Det avslappnade Windhoek är Namibias huvudstad

  • Den legendariska bushmannen

  • Sossusvlei , saltgrytan med uttorkade träd ger en spöklik upplevelse

Namibia

Namibia är ett både mäktigt och märkligt land och kanske det vackraste landet i Afrika. Här möter den kalla Atlanten den varma öknen utan några utstakade gränser.
Man upplever de magiska färgerna i öknen, det vackra djurlivet i Etosha National Park och ett unikt marint liv längs kusten. Allt detta i en härlig blandning av de många olika folkslagen i landet och de enorma vidderna längs färden.

Resan vänder sig till de verkliga naturälskarna som kanske redan tidigare varit i Afrika och vill uppleva något nytt och annorlunda.

DAG 1

Vi lämnar Sverige och flyger till Windhoek i Namibia.

DAG 2

Windhoek är Namibias huvudstad men med sina drygt 300 000 invånare är det en relativt avslappnad stad. Eftermiddagen används till att koppla av efter resan och bekanta sig med staden.

DAG 3

På förmiddagen börjar vi färden mot Sossusvlei, en av Namibias mest välkända platser. Det är en saltgryta med uttorkade gamla träd med krokiga grenar vilket ger en spöklik stämning, men är otroligt fascinerande.

DAG 4

Vi tar med frukosten ut i öknen för att njuta av den vackra soluppgången och av naturens vackra skådespel.  Vi avnjuter lunchen på lodgen och innan solen går ner ger vi oss ut på ännu en mäktig naturupplevelse, solnedgång över öknen.

DAG 5

Vi åker till den pittoreska staden Swakopmund där vi upplever staden på egen hand.

DAG 6

Ni stannar kvar i Swakopmund idag och dagen kan avsättas för en tur till sälkolonin Cape Cross, se på stora saltlaguner och se på vackra flamingos.

Vill ni istället tillbringa dagen i havets och öknens tecken åker ni på en båttur för att försöka hitta delfiner, sköldpaddor och vissa årstider även valar. Efter båtturen kan ni få en riktig ökenupplevelse. Det är en mycket märklig upplevelse att kastas in i ett månlandskap nästan direkt efter man varit ute på havet, men i Namibia möter öknen havet redan längs kusten.

DAG 7

Damaraland är i den nordliga centrala delen av Namibia. Området gränsar till Namiböknen i väster och Kalahariöknen i söder och är enligt många ett av de absolut vackraste områdena i landet.

DAG 8

The Brandberg är Namibias högsta berg, 2.579 meter högt och ligger precis vid gränsen till Damaraland. Här kan man även se den berömda ”White Lady” som är en stor stenmålning.

Twyfelfontein som är den största samlingen av hällristningar i landet och en av de största i Afrika. Här finns över 2.500 hällristningar som skapades för tusentals år sedan av bushmän. Vi besöker även en förstenad skog, Petrified Forest.

DAG 9

Resan fortsätter vidare till Etosha nationalpark, höjdpunkten för många Namibiaresenärer. Etosha är en nationalpark där det är tillåtet att köra med egen bil och leta efter djuren.

I parken finns ett stort utbud av savannens stora djur. Parken är hem för fyra av The Big Five och man kan bland annat se elefant, leopard, lejon och noshörning här.

DAG 10–11

Dessa båda dagar är avsatta för att utforska Etosha nationalpark och dess vilda djur. I parken lever bland annat Namibias nationaldjur, Oryxen som är väldigt ståtlig med sina vackra horn.

DAG 12

På vägen till Windhoek övernattar man i Okahandja. Okahandja  betyder ”platsen där två floder möts och blir en” på Otjiherero-språket.

DAG 13–14

Avresa från Windhoek tillbaka mot Sverige dit vi anländer nästa dag.

SKRÄDDARSYDD

Engelsktalande guider

Pris: Mot offert
Avresa: Dagligen
Antal dagar: 14
Länder: Namibia

Bilder: