måndag , 21 oktober 2019
Hem » NORDAMERIKA » Musikens USA inklusive New Orleans
 • En svängig resa med country, rock´n roll och jazz

 • Grand Ole Opry bjuder på konserter och countrystjärnor

 • Natchez - hjulångaren i Mississippifloden

 • Elvis finns med oss under resan

 • Country Music Hall of Fame i Nashville

 • Jazzens stad - New Orleans

Musikens USA inklusive New Orleans

Vår resa till musikens USA börjar i Nashville, countryns hemstad nummer ett och slutar i New Orleans, jazzens hemstad. Vi besöker bland annat Country Music Hall Of Fame, musikgatan Broadway samt RCA-studion där artister som Elvis Presley och Dolly Parton gjorde sina inspelningar. Resan fortsätter till Memphis där vi bland annat upplever Elvis Graceland samt den klassiska SUN-studion.

För den som inte vill följa med till New Orleans kan man avsluta resan dag 13 med hemkomst dagen efter.

Musikens USA

DAG 1 
Vår resa börjar och vi har siktet inställt på Nashville, Memphis och New Orleans för en tid fylld med musik, glädje och några kända legender!

Boende i Nashville

Resa till musikens USA

DAG 2 
Vi börjar dagen med ett besök i stadsdelen Music Row, där allt började en gång. Därefter gör vi ett besök på Ryman Auditorium, där Grand Ole Opry fanns fram till 1974. Under vintersäsongen hålls föreställningarna fortfarande här men under sommarhalvåret är det Classic Country konserter som hålls. Efter backstage turen finns det tid för strövtåg på Nashvilles musikgata Broadway.

På kvällen njuter vi av en konsert på Ryman.

Boende i Nashville. MåltiderFrukost, lunch och middag


Resa till musikens USA
Några av Elvis många scenkostymer.

DAG 3 
Innan lunch besöker vi RCA studio B där bland annat Elvis Presley, Dolly Parton och Jim Reeves har spelat in många av sina hits.
Country Music Hall of Fame står näst på tur i schemat. I tre våningar får vi veta mer om de stora inom countrymusiken, se stjärnornas kläder och allt annat som har med countrymusiken att göra. Även Elvis Cadillac i guld ingår i samlingarna. Om du inte vet skillnaden mellan Bluegrass, Cajun, Honky-Tonky och Rockabilly så har du här chansen att reda ut vad som är vad. På kvällen lyssnar vi på musik på några musikklubbar.

Boende i Nashville. MåltiderFrukost och lunch

DAG 4 
Vi besöker Grand Ole Opry området där vi någon gång under dagen gör en rundvandring bakom scenen på Grand Ole Opry. Vi besöker även ett litet museum om Willie Nelsons karriär som ligger i närheten. För er som känner sig lite shopping sugna finns det ett affärscenter i anslutning till Grand Ole Opry. På kvällen besöker vi Grand Ole Opry för en Country konsert med gamla legender, någon av dagens berömdheter och kommande stjärnor.

Boende i Nashville. MåltiderFrukost och middag

DAG 5 
På vår resa till musikens USA åker vi idag och tittar hur några av dagens countrystjärnor bor och hur några countrylegender bodde. På eftermiddagen besöker vi museet över Johnny Cash, ”The Man In Black”. På kvällen besöker vi en populär plats i Music Valley och njuter av countrymusiken.

Boende i Nashville. MåltiderFrukost och lunch

DAG 6 
På schemat idag står bland annat Hermitage, en plantage som idag är ett historiskt landmärke och museum. Här bodde den sjunde presidenten i USA, Andrew Jackson, till och från under sin tid som president 1829 – 1837. Till Hermitage kommer omkring en kvarts miljon besökare varje år och idag blir ni en del av dem!
På eftermiddagen är det egen tid, vi tar er dit ni vill, centrum igen eller shopping. På kvällen besöker vi en restaurang i Music Valley och får ytterligare en musikupplevelse.

Boende i Nashville. MåltiderFrukost och lunch

DAG 7 
Vi lämnar countryns hemvist och kör västerut. Innan vi helt lämnar denna musikgenre gör vi ett besök på den levande legenden Loretta Lynns ranch. I Jackson besöker vi ett museum över Carl Perkins och Rockabilly. Sedan ger vi oss söderut mot Tupelo i Mississippi där vi ska lära känna Elvis födelseort.

Boende i Tupelo. MåltiderFrukost och buffé


Resa till musikens USA
Huset där Elvis föddes.

DAG 8 
I fokus denna dag står Tupelo och Elvis. Vi tar oss en rundtur över var Elvis rörde sig i staden och inleder med födelsehemmet och tillhörande museum och kyrka. Därefter tar vi oss till Elvis skola, samt den järnhandel där Elvis och hans mamma, Gladys, köpte hans första gitarr. Vi besöker också Visitors Center med information om Tupelo. På en av Elvis favorit restauranger äter vi sedan lunch. Vi anländer till Memphis mot kvällen och äter middag på en restaurang nära centrum.

Boende i Memphis. MåltiderFrukost, lunch och middag

DAG 9 
Vi förflyttar oss till studion där Elvis karriär började, nämligen den legendariska SUN-studion. Här tar guiden oss genom studions historia och vi stiftar bekantskap med de välkända artister som under Sam Philips ledning gjort sina inspelningar här. Vi ska även besöka några speciella musikhistoriska Memphisplatser. På kvällen äter vi middag på Beale Street.

Boende i Memphis. MåltiderFrukost, lunch och middag

DAG 10 
På förmiddagen ser vi fler kända och okända platser i Memphis. På en italiensk restaurang äter vi sedan lunch, samma restaurang som Elvis brukade äta pizza på.
Efter lunchen besöker vi Stax museum of American Soul Music, ett museum som innehåller bland annat Otis Redding, Carla Thomas och Isaac Hayes. Det hela började som en liten musikaffär och slutade som en av världens viktigaste musikstudios för soulmusiken. På kvällen är vi åter på Beale Street.

Boende i Memphis. MåltiderFrukost och lunch


Resa till musikens USA
Det legendariska museet visar oss allt om Rock och Soul.

DAG 11 
Vi börjar dagen med att besöka Memphis Rock’n’Soul Museum. Vi utrustas med hörlurar där vi får höra om musikens utveckling. Intressant är att man själv styr över vilken musik man vill lyssna på, man kan bland annat lyssna på originalversionerna av låtar som sedan till exempel Elvis gjorde rockmusik av. Därefter äter vi lunch på Memphis äldsta restaurang, Arcade, som även Elvis besökte.

Nära Arcade ligger museet Civil Right, som vi sedan besöker. Museet är beläget på den plats där Martin Luther King så tragiskt sköts ihjäl den 4 april 1968. På kvällen finns det åter möjlighet att besöka Beal Street.

Boende i Memphis. MåltiderFrukost och lunch


Resa till musikens USA
Det mytomspunna Graceland.

DAG 12 
Graceland är en välbesökt plats och idag blir vi en av de 700 000 besökare som kommer varje år. På vår resa till musikens USA har vi avsatt hela dagen för att vi i lugn och ro ska hinna utforska såväl Graceland, familjegraven, och alla utställningar samt bilmuseet – det vill säga det som ingår i en komplett vistelse på Graceland. De som inte behöver en hel dag på sig att utforska Graceland får gärna gå till vårt närliggande hotell och vila. Dagen avslutas på en restaurang i närheten.

Boende i Memphis. Måltider: Frukost och middag

DAG 13 
För de som väljer att inte följa med till New Orleans avslutas resan nu med hemkomst dagen efter.
Måltider: Frukost

Resa till musikens USA
BB Kings egen Bluesklubb, väl värd ett besök.

Vi andra lämnar nu Memphis för att åka på bluesvägen mot New Orleans. På väg till Clarksdale ser vi Jerry Lee Lewis hus i Nesbit. Efter det tar vi oss vidare till bluesens födelseort Clarksdale och besöker deras Bluesmuseum. Vi fortsätter till Indianola, BB Kings födelseort, där vi besöker BB King museum, ett museum som hyllar den allra största inom bluesmusiken.

Boende i Vicksburg. MåltiderFrukost och lunchbuffé

DAG 14 
På morgonen upplever vi Mississippis skönhet innan vi kör vidare mot New Orleans, där vi anländer på eftermiddagen. Vi hinner bekanta oss med staden innan dagen är slut.

Boende i New Orleans. MåltiderFrukost och middag


Resa till musikens USA
Gatumusikanter i New Orleans finns det många av. Bara att lyssna och njuta.

DAG 15  
Idag väntar en spännande dag i Louis Armstrongs födelsestad, tillika jazzens och dixiens hemstad. I New Orleans börjar vi med en guidad tur i de klassiska franska kvarteren. Vi vandrar längs de kända gatorna och beundrar de blomsterfyllda balkongerna, besöker torget Jackson Square samt flodbanken och får en chans att orientera oss i de franska kvarteren. New Orleans är verkligen en stad med härlig miljö och trevligt välkomnande atmosfär.

Även Elvis Presley har satt sina spår i New Orleans genom inspelningen av filmen King Creole. Vi besöker även dessa minnesmärken. På kvällen har du möjlighet att hitta din favorit bland de många jazz- och bluesklubbarna. Du har även möjlighet att besöka Preservation Hall, för en konsert av kända jazzmusiker

Boende i New Orleans

DAG 16 
Det är en egen dag för möjlighet att fördjupa besöket med att åka buss eller spårvagn utanför de franska kvarteren, och/eller göra en tur till träskmarkerna utanför staden. Det finns även mycket att besöka på gångavstånd från det centralt belägna hotellet. På kvällen gör vi ett restaurangbesök på en anrik jazzrestaurang.

Boende i New Orleans. MåltiderMiddag


resa till musikens usa
En tur med ångbåten Natchez på Mississippifloden.

DAG 17 
Vi åker en tur med Natchez ångbåt på Mississippi floden och får se New Orleans från en ny vy. Glöm inte kameran då turen bjuder på underbara panoramor över horisonten. Under båtturen äter vi lunchbuffé till tonerna av levande jazzmusik. Resten av dagen är egen tid och dessutom sista dagen i New Orleans.

Boende nära flygplatsen i New Orleans. Måltider: Lunchbuffé

DAG 18–19 
Vår resa till musikens USA är över och vi återvänder hem till Sverige. Med många oförglömliga minnen.

Måltider: Frukost

DATUM OCH PRISER


Gruppresor | Musikens USA inkl New Orleans

Grupp: 8–14 personer
Pris/person: 36 900 kr
Enkelrumstillägg: 9 000 kr
Avresa: 25 september 2019 och 23 april 2020
Antal dagar: 19
Reseledare: Svensktalande
Guider: Svensktalande
Ingår:

 • Del i dubbelrum
 • Frukost och 15 måltider t.o.m Memphis
 • Fr.o.m. dag 13: 4 måltider varav en jazzbuffé på hjulångare och en kväll på känd jazzrestaurang
 • Flyg tor Skandinavien inkl flygskatter
 • Transporter, utflykter och inträde
 • Två konserter

Ingår ej:

 • Personliga utgifter
 • Dricks
 • Dryck
 • Visum

Gruppresor | Musikens USA 

Grupp: 8–14 personer
Pris/person: 29 900 kr
Enkelrumstillägg: 6 000 kr
Avresa: 25 september 2019 och 23 april 2020
Antal dagar: 13
Reseledare: Svensktalande
Guider: Svensktalande
Ingår:

 • Del i dubbelrum
 • Frukost och 15 måltider
 • Flyg tor Skandinavien inkl flygskatter
 • Transporter, utflykter och inträde
 • Två konserter

Ingår ej:

 • Personliga utgifter
 • Dricks
 • Dryck
 • Visum

Skräddarsydda resor

Kontakta oss för reseplanering och prisförslag.