måndag , 22 april 2024
Hem » SYDAMERIKA » Resa till Argentina med Patagonien
 • El Camita med sina färggranna hus

 • Santiagos ståtliga katedral

 • Nationalparken Torres del Paine

 • "och med Pampas bakom dig, flera hundra gröna mil..."

 • Perito Moreno - glaciären som fortfarande växer

Resa till Argentina med Patagonien

Följ med på en nutida upptäcktsresa till platser du aldrig trodde du skulle besöka.

Här blandas storstadsbrus i Buenos Aires med orörd natur och storslagna vyer på glaciärerna. Naturupplevelserna är starka, landskapet fascinerande och djurlivet häpnadsväckande. Besök världens ände, även kallat Eldslandet, porten till Antarktis. Tangons hemvist i immigrantkvarteren är ett stopp på resan.

Patagonien är den sydligaste delen av Sydamerika och den begränsas i väster av Stilla Havet, och öster av Atlanten och i norr av Pampas.

Efter denna resa kan man lägga till dagar i den chilenska delen av Patagonien och huvudstaden Santiago de Chile. Läs mer under tillvalsflikarna.

Resa till Argentina med Patagonien

DAG 1
Avresa från Skandinavien och vår resa till Argentina startar.

DAG 2
Ankomst till Argentina och Buenos Aires. Resten av dagen tar vi det lugnt och återhämtar oss efter flygresan.

Boende i Buenos Aires. Måltider: Inga


resa till argentina
Man kan inget annat än att le mot dessa färgglada hus.

DAG 3
Idag upplever vi Buenos Aires där vi under dagen ska få en guidad tur i den stora huvudstaden. Vi besöker vi den kända gatan Avenida 9:e juli, obelisken, presidentpalatset Casa Rosada och La Boca. Turen tar oss också med till stadens äldsta kvarter med El Carmita som känd för sina färgstarka hus. Vidare åker vi till La Recoleta med sina fashionabla villakvarter och kända kyrkogård och därefter Tangons ursprungsmiljö, i San Telmos immigrantkvarter. Vi avslutar i Puerto Madero med fashionabla restauranger och goda shoppingmöjligheter.

Boende i Buenos Aires. MåltiderFrukost och middag


Resa till Argentina
… och med Pampas bakom oss, många hundratusen mil …

DAG 4
På morgonen åker vi ut från staden för att besöka det berömda Pampas, ett enormt stäppområde. Här finns stora fält och gräsområden med mängder av gräsätande boskap. Förutom att se de ändlösa vidderna stannar vi till vid en ”estancia” – en traditionell farm, där vi äter en BBQ-middag och får en uppvisning av ”gauchos” – de lokala cowboysen på hästar.

Boende i Buenos Aires. MåltiderFrukost och lunch

DAG 5
Efter Buenos Aires flyger vi till Puerto Madryn i Patagonien vid Golfo Nuevobukten. På eftermiddagen går vi runt i staden som ligger alldeles intill Argentinas kust.

Boende i Puerto Madryn. Måltider: Frukost och middag


Resa till Argentina
På valsafarin spanar vi efter valarna i området.

DAG 6
Halvön Valdes Peninsula är med på Unesco:s lista med en mångfald av flora och fauna. Under en busstur med flera stopp kommer vi att få uppleva det djurrika området med sjölejon, elefantsälar, fåglar och pingviner. En valsafari står även på dagens program. Vi åker ut med båt några timmar för att spana efter valarna i området.

Boende i Puerto Madryn. Måltider: Frukost  och middag


Resa till argentina
Naturupplevelserna fortsätter på denna resa till Argentina.

DAG 7
Vi tar oss vidare till Ushuaia. Nu är det dags att med flyg bege oss till Argentinas sydligaste delar. När vi landar är vi på Eldslandet, även kallat världens ände och porten till Antarktis. Här väntar ett storslaget landskap och världens sydligaste stad, Ushuaia, tillika den enda på Eldslandet. Vi lär oss mer om denna avlägset belägna del av världen bland annat genom en stadsrundtur. De som vill se mer kan själva besöka  ”Museo de la Punta del Mundo”.

Boende i Ushuaia. Måltider: Frukost, lunch och middag


resa till Argentina
Med båt på Canal del Fuego med storslagen natur.

DAG 8
Under dagen ger vi oss ut på en båttur cirka 3–4 timmar på Canal del Fuego och Isla de los Lobos, där stora mängder skarvar häckar. Den omgivande naturen och djurlivet fortsätter sitt skådespel längs Canal del Fuego som är en kanal som är stor som en sjö och har förbindelse med havet.

Boende i Ushuaia. Måltider: Frukost och middag


resa till Argentina
Glaciärerna omger Sydamerikas största sjö, Lago de Argentino.

DAG 9
Efter Eldslandet flyger vi till staden El Calafate vid Lago de Argentino, Sydamerikas största sjö.  Hotellet ligger högt beläget med utsikt över sjön och omgivande berg.

Boende i El Calafate. Måltider: Frukost, lunch  och middag

resa till argentina
Ismassorna reser sig upp över havet. En fantastisk vy.

DAG 10
Den mäktiga glaciären Perito Moreno är dagens mål. Vi åker buss genom nationalparken för att se glaciären. Vi vandrar på välgjorda trägångar ner till utsiktsplatserna där vi på nära håll kan se de enorma ismassorna som reser sig 60 meter upp från havet.

Boende i El Calafate. Måltider: Frukost  och middag


resa till argentina
Att åka med båt på sjön och se glaciärerna är magiskt.

DAG 11
Igår såg vi glaciärer från land och idag ser vi den vackra Upsalaglaciären, Perito Moreno och ytterligare en glaciär från en båt. Hela området är en del av Los Glaciares nationalpark.

Boende i El Calafate. Måltider: Frukost, lunch och middag


DAG 12–13
Vår resa till Argentina har nått sitt slut. Vi flyger tillbaka till Buenos Aires för att påbörja hemresan, hemma igen dag 13.

TILLVAL
Ni som vill passa på att resa till Chile kan välja ”Tillval – Torres del Paine och Santiago” då får ni uppleva mer av Patagonien och Santiago de Chile. För er som vill besöka vindistriktet Mendoza i Argentina och Chiles huvudstad Santiago de Chile, välj ”Tillval – Mendoza och Santiago”.

TILLVAL – Torres del Paine och Santiago

På detta tillval erbjuder vi enbart med engelsktalande guider på de olika orterna.
Om ni vill ha andra tillval på detta område, kontakta oss.

DAG 12
Vi åker från El Calafate i Argentina över gränsen till det chilenska Patagonien där vi upplever Torres del Paines nationalpark, som är upptagen på Unesco:s världsarvslista över naturfenomen. Torres del Paine nationalpark har en varierad och storslagen natur med berg, glaciärer, sjöar och floder som vi kommer uppleva de närmsta två dagarna.

Boende i Puerto Natales. Måltider: Inga

 

Längs floden Paine finns Patagoniens största vattenfall.

DAG 13–14
Torres del Paine
Med buss åker vi runt i nationalparken och ser bergen Cuernos del Paine, och Salto Grande som är Patagoniens största vattenfall som vi finner längs Paine River efter Lake Nordenskjöld.

Vi gör bland annat ett grottbesök i Milodóngrottan som ligger cirka 2,5 mil utanför Puerto Natales. Det är en enorm grotta på mer än 200 meters djup, 80 meter bred och 30 meter hög. Lika imponerande som dess dimensioner är berättelserna som den innehåller. För mer än 15.000 år sedan bodde stora utdöda djur såsom mylodon i den.

Boende i Puerto Natales. Måltider: Inga


Gammalt möter nytt i Santiago de Chile.

DAG 15
Vi lämnar bergslandskapet och flyger till Chiles huvudstad Santiago, en av Sydamerikas vackrast belägna städer. Den moderna staden ligger på en stor slätt med Andernas bergsmassiv i bakgrunden.

Boende i Santiago. Måltider: Inga


DAG 16
Ett förslag är att ägna dagen åt en stadsrundtur i Santiago de Chile, där moderna skyskrapor varvas med kyrkor och kolonialhus. På detta tillval kan du uppleva Santiagos höjdpunkter, som presidentpalatset Palacio de la Moneda, Santa Luciaberget resterna av en 15 miljoner år gammal vulkan, och San Cristóbalberget som med sina 860 meter över havet ger fin utsikt över staden.

Boende i Santiago. Måltider: Inga


DAG 17
Idag har vi egen tid för att uppleva den vackra staden Santiago de Chile.

Boende i Santiago. Måltider: Inga


DAG 18
Hemresa.

Pris: 10 000 kr

 

Ingår:

 • Måltider enligt program
 • Transporter och inrikesflyg enligt program
 • Del i dubbelrum
 • Utflykter enligt program

Ingår ej:

 • Inträden enligt program
 • Personliga utgifter
 • Dryck
 • Dricks
 • Visum

Extra tillval – Påskön
Efter Santiago kan man välja att åka till Påskön. Ni flyger till Påskön direkt från Santiago och bor nära flygplatsen. Ni kan själva välja hur många dagar ni vill ha här, vilken hotellstandard ni vill ha samt vilka utflykter ni vill ha. Utflykterna är med engelsk guide. Vi erbjuder inte svensk reseledning till ön.

TILLVAL – Mendoza och Santiago

På detta tillval erbjuder vi enbart med engelsktalande guider på de olika orterna.
Kontakta oss för aktuella priser.

DAG 12
Vi tar flyget vidare till Mendoza.

Boende i Mendoza.


Ett besök på en av Argentinas vingårdar med fantastisk utsikt över bergen.

DAG 13–14
Mendoza är ett av Argentinas främsta vindistrikt och ett besök på en av dess vingårdar är en självklarhet. I bergen som omger Mendoza finns det möjlighet att vandra, rida och utforska de vackra omgivningarna.

Boende i Mendoza. Måltider: Inga


Gammalt möter nytt i Santiago de Chile.

DAG 15
Buss till Chiles huvudstad Santiago, en av Sydamerikas vackrast belägna städer. Den moderna staden ligger på en stor slätt med Andernas bergsmassiv i bakgrunden.

Boende i Santiago. Måltider: Inga


DAG 16
Dagen ägnas åt stadsrundtur i Santiago de Chile, där moderna skyskrapor varvas med kyrkor och kolonialhus. På vår heldagsrundtur får du uppleva Santiagos höjdpunkter, som presidentpalatset Palacio de la Moneda, Santa Luciaberget resterna av en 15 miljoner år gammal vulkan, och San Cristóbalberget som med sina 860 meter över havet ger fin utsikt över staden.

Boende i Santiago. Måltider: Inga

DAG 17
Idag har vi egen tid för att uppleva den vackra staden Santiago de Chile.

Boende i Santiago. Måltider: Inga


DAG 18
Hemresa.

Extra tillval Påskön
Efter Santiago kan man välja att åka till Påskön. Ni flyger till Påskön direkt från Santiago och bor nära flygplatsen. Ni kan själva välja hur många dagar ni vill ha här, vilken hotellstandard ni vill ha samt vilka utflykter ni vill ha. Utflykterna är med engelsk guide. Vi erbjuder inte svensk reseledning till ön.

Datum och pris

Gruppresor

Grupp: 8–18 personer
Pris/person: 47 900 kr
Enkelrumstillägg: 5 000 kr
Avresa: 21 mars 2023
Antal dagar: 13
Reseledare: Svensktalande
Guider: Engelsktalande
Ingår: 

 • Måltider enligt program
 • Flyg tur/retur Skandinavien
 • Transporter och inrikesflyg enligt program
 • Del i dubbelrum
 • Utflykter och inträden enligt program

Ingår ej:

 • Personliga utgifter
 • Dryck
 • Dricks
 • Visum

Skräddarsydda resor

Kontakta oss för reseplanering och prisförslag.