torsdag , 18 juli 2024
Hem » ASIEN » Malaysia
  • Nattvy över Kuala Lumpor med Petronas Twin Towers

  • Så mycket mer än sol och bad...

  • En av många teplockare på Cameron Highlands

  • Avslutning på Malaysiaresan här på Langkawi

Malaysia

Landet som består av så mycket mer än sol och turister. Följ med till världens äldsta regnskog, arkipelag och storstadsbrus i Kuala Lumpor. 

Storstad till regnskog

Landet består av två delar, en på Malackahalvön och en på norra Borneo, som skiljs av Sydkinesiska havet. Båda har samma typ av landskap med slättland längs kusten som förändras till skog och berg längre inåt landet. Landets högsta berg finner man på Borneo.

Höjdpunkter

  • Storstadbrus i Kuala Lumpur
  • Canopy walk i trädtopparna i Teman Negaras regnskog
  • Vackra Cameron Highlands
  • Härliga stränder och kristall klart vatten vid Langkawi

DAG 1

Avresa från Skandinavien.

DAG 2

Vid ankomstdagen till Kuala Lumpur får vi en guidning i staden.

DAG 3–4

Två dagar med egen tid i Kuala Lumpur för att själv kunna se det man tycker är intressant. Det är inte enkelt att själv ta sig fram till fots men här finns ett utmärkt kommunikationssystem. Förslag på sevärdheter i staden är bland annat Masjid Negara, nationalmoskén, buddhisttemplet Thean Hou, hindutemplet Sri Mahamariamman, Orkidé- och hibiskusparken samt skyskraporna Petronas Twin Towers.

DAG 5

Avresa till Taman Negara, en nationalpark som till större del består av regnskog och räknas som en av världens äldsta.

DAG 6–7

Två dagar i Taman Negara för att uppleva den underbara regnskogen. Här finns långa, höga broar som gör att du kan vandra uppe bland trädkronorna. Det finns säkra vandringsleder som man själv kan vandra på och möjlighet finns att boka turer i parken. För att få se de vilda djuren måste man ha en van guide med sig.

DAG 8

Avresa med bil till Cameron Highlands där du hittar ett överflöd av grönsaks- och fruktgårdar. Här finns också den ledande odlingen av blommor och te i Malaysia. Området är mycket vackert med extraordinära blommor, gröna kullar och utsikt.

DAG 9

Egen tid med möjlighet att vandra eller åka omkring i de vackra omgivningarna. Du har tillgång till den bil med chaufför som tog dig från regnskogen till Cameron Highlands.

DAG 10

Avresa till Penang, en ö utanför den västra kusten, som förutom sol och bad är känd för att vara ett paradis för gourméer.

DAG 11

Du har egen tid i Penang.

DAG 12

Du åker färja från Penang till Langkawi, som egentligen är ett samlingsnamn för mer än 99 öar. Här finns tillgång till sol och bad, men även fågelskådning med möjligt att se över 200 olika arter.

DAG 13–16

Du har egen tid på Langkawi för sol och bad. Här finns möjlighet att lägga till ett fritt antal dagar.

DAG 17

Hemresa.

SKRÄDDARSYDD

Engelsktalande guider

Avresa: Dagligen
Antal dagar: 14