torsdag , 18 juli 2024
Hem » NORDAMERIKA » Resa till USA | Florida
  • Alligatorerna trivs i "Sunny Florida"

  • Fantastiska båtar längs strandpromenaden

  • Ringling museet, uppfört som ett venetianskt palats

  • Delstaten med de kända stränderna

Resa till USA | Florida

Florida ligger på en halvö mellan Mexikanska golfen, Atlanten och Floridasundet och har den längsta kustlinjen i  USA som omfattar cirka 2 170 km. Dess symboliska djur, som den amerikanska alligatorn, Floridapantern och manater finns i Everglades, en av de mest berömda nationalparkerna i världen.

Här skiner solen nästan jämt. De kilometerlånga stränderna och världens största temaparker, samt ett rikt djurliv i nationalparkerna lockar många turister.

Resa till USA | Florida

DAG 1
Avresa från Skandinavien till Orlando.

DAG 2
Vi åker till Cape Canaveral och besöker det amerikanska rymdcentret Kennedy Space Centre. Här guidas vi runt på det stora området och får möjlighet att se uppskjutningsramper, gå ombord på en kopia av rymdskeppet Explorer och se spektakulära IMAX-filmer om rymden och rymdforskningen.

På eftermiddagen kör vi norrut till Daytona med den berömda stranden där bilkörning är tillåten, kanske vill någon ta sig ett dopp. Längs strandpromenaden finns även många affärer, gallerior och restauranger som lockar. Åter till Orlando på kvällen.

DAG 3–4
I området runt Orlando ligger de kända temaparkerna där ung som gammal kan roa sig hela dagen. Första dagen i området beger vi oss till Disney World som består av flera parker, som EPCOT, Animal Kingdom och Universal Studios. Den man oftast tänker på är den vi valt att besöka som första park, Magic Kingdom, där Disneys alla karaktärer bjuder i till en magisk dag med upplevelser och åkattraktioner som håller alla sysselsatta under hela dagen.

Nästa dag står till eget förfogande, och det finns mycket att välja mellan. Vid bokning får ni en utförlig beskrivning av alla parker i området och som hjälper er att förboka om ni vill. Man kan också välja att ta det lugnt en dag och kanske koppla av med lite shopping och några timmar vid hotellpoolen.


resa till usa
Många stora båtar trängs längs bryggorna.

DAG 5
Vi lämnar området kring Orlando och beger oss söderut. Längs Floridas västra kust finns många av de välbesökta semesterorterna som tillsammans med det milda vädret gör Florida till en populär destination. Här trivs även många av de rikaste amerikanerna och det är en upplevelse att se alla de fashionabla husen längs strandområdena. Vi flanerar längs strandpromenaden och ser de stora båtarna vid bryggorna i Fort Lauderdale.

DAG 6
Vi bor i området kring Miami Beach och du har dagen till förfogande att utforska den välkända staden. Här finns naturligtvis den välkända stranden, men det finns även mycket annat att göra för den som inte vill bada. Det finns museum, flera utmärkta shoppinggator och malls samt ett rikt utbud av restauranger. Vill du spana efter kändisar är de trendigare platserna att föredra, men det finns även många genuina och mysiga ställen.


resa till usa
Solnedgång över Key West.

DAG 7
Vi lämnar Miami och kör söderut mot Florida Keys, pärlbandet av öar kalk- och korallöar som ligger allra sydligast i USA. Öarna är sammanbundna av en landsväg och man kan köra hela vägen ut till den yttersta ön Key West. Denna första dag stannar vi dock vid den största ön, Key Largo och ägnar dagen åt att upptäcka allt det som undervattensparken Pennekamp Coral Reef State Park har att erbjuda.

Här kan man välja att boka en tur med en glasbottenbåt eller en snorkeltur, eller varför inte ta en promenad längs naturstigarna och bada från stränderna. Kanske får du se en manatee från bryggorna. På besökscentrat får du veta mer de djur och koraller du kan se i vattnen utanför ön.

DAG 8–9
Det är en vacker väg som väntar under den cirka 17 mil långa körningen från vårt hotell i Key Largo till Key West. Ibland är vägen en lång, låg bro, så att det nästan känns som att man kör i vattnet, ibland kör man inne bland öarnas små orter, andra sträckor längs palmbeklädda stränder.

I Key West besöker vi Ernest Hemingways älskade tillflyktsort och lär oss mer om den excentriske författaren. Det finns sedan gott om tid att insupa atmosfären i mysiga Key West, kanske ta en fika eller en öl på de många serveringarna, shoppa lite och se resten av den lilla stad mitt ute i havet, som nästan får oss att tro att vi inte befinner oss i USA.


resa till usa
I Floridas träskmarker kan man, om man ha tur, se krokodiler.

DAG 10–11
Vi lämnar karibiskinfluerade Key West och beger oss mot Floridas träskmarker i Everglades Nationalpark. Området Everglades är stort, och själva nationalparken utgör bara drygt en femtedel av hela träskmarkerna. Everglades bjuder på upphöjda vandringsleder där man bekvämt kan gå fram och njuta av landskap och djurliv. Med största säkerhet ser vi alligatorer och kanske även hjortar och tvättbjörn förutom ett rikt fågelliv. För de som vill finns möjlighet att se området med specialbyggda motorbåtar som tar sig fram genom träskområdet.

DAG 12
Vi förflyttar oss från träskmarkerna till Floridas västra kust och de små barriäröarna utanför staden Sarasota.


resa till usa
Ringling Museet uppfört som ett venetianskt palats.

DAG 13–14
Sarasota ibland kallas Floridas kulturella hjärta. Här finns vackra byggnader och fantastiska konstskatter som den rike cirkusägaren John Ringling investerat i. Ett besök på Ringling Museum, uppfört som ett venetianskt palats, kan rekommenderas om man tröttnar på strandlivet. Reseledaren ordnar en tur dit för de intresserade.

DAG 15–16
Det är dags att lämna Florida och vi beger oss mot flygplatsen i Orlando. Avresa och hemkomst beroende på aktuella flygtider.

Datum och pris

Skräddarsydda resor

Kontakta oss för reseplanering och kostnadsförslag.