måndag , 22 april 2024
Hem » AFRIKA » Marocko – Kungliga resmål

Marocko – Kungliga resmål

En resa till kungliga städer, Atlas, Sahara och Atlantkusten. På vår resa får du uppleva kontrasterna i detta land som är inklämt mellan havet och öknen med mäktiga Atlasbergen i mitten.

På vår resa Marocko runt får du uppleva mystiken i livliga Marrakech, gamla Unescostäder som Meknes och Fez, landets skönhet med grönskande dalar och storslagna berg, Saharaöknens charm både på dagen och natten samt mysiga Essaouira. Rundresan avslutas i Agadir med möjlighet till förlängning för sol och bad.

Dag 1 – Avresa
Avresa från Skandinavien och ankomst till Marrakech där vi börjar vår rundresa. Vi besöker den så kallade röda staden med sitt mytomspunna Djamaa al Fna ”Sagotorget” – det är här allt händer! Ormtjusare, musik, sagoberättare, kultur och tradition kommers i en sagolik blandning!
Boende på typisk Riad i Marrakech
Middag

Dag 2 – Marrakech 
Genom en guidad tur till fots i staden får vi ta del av medinan med sina trånga gränder, torget och Kotoubiaminareten. Vi besöker även de främsta sevärdheterna som Bahiapalatset och Marjorelleträdgårdarna. Fri tid på eftermiddagen.
Boende i Marrakech
Frukost och middag


Dag 3 – Rabat via Casablanca 
Avfärd mot Casablanca som vi besöker till lunch. Här får vi gå in i den stora moskén som ligger vackert vid havet och den enda moskén i hela Marocko som kan besökas av turister! Vi kör vidare på eftermiddagen till Rabat som ligger en ca timme bort.
Boende i Rabat
Frukost och middag

Dag 4 – Rabat 
Guidad tur i den trevliga huvudstaden Rabat där tradition och modernt leverne blandas. Här råder mer lugn än i Marrakech och man strövar gärna runt och upplever medinan inom stadsmurarna!
Fri tid på eftermiddagen.
Boende i Rabat
Frukost och lunch

Dag 5 – Meknes, Volubilis och Fez 
Vi åker vidare mot Fez och stannar på vägen i Meknes, den minsta av de kungliga städerna, grundad på 700-talet som ett fort, kasbah, och med på Unescos världsarvslista. I närheten besöker vi sen Volubilis som är ett fornminne och var en viktig stad i det romerska riket.
Fem mil bort ligger Fez dit vi kommer på kvällen och övernattar på en typisk Riad.
Boende i Fez
Frukost och middag

Dag 6 – Fez
Heldag i Fez, den äldsta av kungastäderna och Marockos centrum när det gäller religion och kultur med över 100 moskéer! Det är även en viktig hantverks- och handelsstad. Vi har en guidad tur i den gamla stadskärnan bland de många monumenten, besöker ett av de kända läderfärgerierna och ett hantverkskooperativ med keramik och traditionell mosaik.
Fri tid på eftermiddagen.
Boende i Fez
Frukost och middag


Dag 7 – Fez till Sahara/Merzouga 
Vi kör tidigt mot Saharaöknen och Merzouga längs med bergskedjan Mellanatlas. En heldag på färd i skiftande landskap: bergstrakt, cederskog, dalgångar och palmlundar för att komma fram till Merzouga och de gyllene sanddynerna. Öknen!!
Nu följer tre övernattningar i Merzouga på ett hotell med pool vid de stora sanddynerna.
Boende i Merzouga
Frukost och middag

Dag 8 – Merzouga och Sahara 
Dax att uppleva öknen! Två timmars jeeptur mellan sanddynerna i ökenomkretsen med olika stopp för att spontant plocka fossiler och hälsa på hos nomadbefolkningen. En riktigt genuin upplevelse!
Ledig tid för relax vid poolen på hotellet på eftermiddagen.
Vid femtiden samling för de som vill rida ut med kamel i öknen och övernatta där på ett nomad camp som är en fantastik upplevelse! De som väljer att stanna på hotellet har fri tid till pool och relax.
Boende på nomadcamp i öknen eller hotell i Merzouga
Frukost och middag


Dag 9 – Merzouga och Rissani 
Besök i Rissani (cirka 30 minuter från vårt boende) där denna delen av öknens stora kommers äger rum. Vi tar en titt på lokala marknadslivet och besöker sedan traditionella Gnawamusiker, ”Bambaras”: en association som ömmar för gammal ökenkultur och musik med ursprung från tider då slavhandel pågick.
Boende i Merzouga
Frukost och middag

 

Dag 10 – Toudra till Ouarzazate 
Avresa efter frukost genom stenöken, förbi palmlunder och oaser mot Ouarzazate. Vi stannar vid Toudraravinerna och underbara vyer. Ankomst till Marockos Hollywood Ourzazate på eftermiddagen! Besök i en av de kända filmstudierna där vi ser kulisser och dylikt använda under filminspelningar som tex Cleopatra, Asterix, Gladiator, Starwars etc.
Boende i Ouarzazate
Frukost och middag


Dag 11 – Ait Ben Haddou till Essaouira 
Avfärd mot Essaouira på Atlantkusten genom bergskedjan Höga Atlas och via Marrakech. Besök i Ait Ben Haddou som ligger precis i närheten av Ouarzazate och är den mest kända och vackra kasbahn i Marocko. Här har också många kända filmer spelats in som Gladiator, Lawrence de Arabia, Game of thrones.
Ankomst till Essaouira på kvällen.
Boende i Essaouira
Frukost och middag

Dag 12 – Essaouira 
En rundtur till fots i trevliga Essaouira är dagens aktivitet. Staden är ett exempel på en befäst stad i Nordafrika, också på Unescos världsarvslista. Det är en pittoresk fiskehamn och hantverkarstad för bohemtrend och musikfestivaler. Fri tid på eftermiddagen för strandliv, shopping eller SPA/raditionell hammam (ej inkluderat).
Boende i Essaouira
Frukost och lunch

Dag 13 – Essaouira till Agadir 
Mot Agadir efter ett trevligt förmiddagsbesök på ett kvinnokooperativ som gör arganolja på traditionellt manuellt vis. Vi får också prova på att göra det själva! Arganträd finns endast i detta område i Marocko och endast här utvinns denna dyrbara och populära olja. Den kallas för Marockos flytande guld!
Ankomst till Agadir på sen eftermiddag.
Boende i Agadir
Frukost och middag


Dag 14 – Agadir
Rundtur i Agadir, den största och mest kända badorten i Marocko. Långa strandpromenader, basarkvarter och restauranger gör Agadir till en modern turistort. Fri tid på eftermiddagen. Kanske strand eller pooldax?
Boende i Agadir
Frukost och middag

Dag 15 – Agadir
Fri tid och utcheckning från hotellet för de som inte stannar en extra solvecka.
Transfer till flygplatsen i Agadir på eftermiddagen och hemfärd.
Frukost

GRUPPRESA

Grupp: 8–18 personer
Pris/person: 
23 400 kr
Enkelrumstillägg: 3 500 kr
Avresa: 17 november 2020
Antal dagar: 16
Reseledare: Svensktalande
Guider: Engelsktalande
Ingår: 

  • Måltider enligt program
  • Flyg tur/retur från Skandinavien inkl flygskatt
  • Transporter
  • Del i dubbelrum
  • Guidade turer och utflykter

Ingår ej:

  • Personliga utgifter
  • Dricks
  • Dryck
  • Lokal flygplatsskatt och eventuellt visum

SKRÄDDARSYDD

Kontakta oss för reseplanering och prisförslag.