fredag , 24 maj 2019
Hem » ASIEN » Burma/Myanmar, Thailand & Laos
 • Thailand

 • Laos

 • Kambodja

 • Vietnam

Burma/Myanmar, Thailand & Laos

Under resans gång möter vi varierande och levande kultur med den fascinerande historien ständigt närvarande.

Resan börjar i pagodernas land, Burma, här möter vi det vänliga folket, får se den vackra solnedgången i Bagan och den stora sjön Inle Lake. Resan fortsätter till det gröna Thailand där vi besöker gyllene triangeln och norra Thailand.

Burma är ett spännande land att resa i och har varit stängt för omvärlden under lång tid så man upplever det som att tiden har stått still. Du möter ett fantastiskt vänligt folk och storslagna sevärdheter.

I norra Thailand finns storslagna bergslandskap, pittoreska byar, prisvärda hantverk och vackra tempel.  Gyllene triangeln, där Thailand, Laos och Burma möts, är ett populärt besöksmål.

Dag 1 – AVRESA
Vi lämnar Skandinavien och reser mot Burmas tidigare huvudstad, Yangon (Rangoon).


Dag 2 – ANKOMST
Idag ankommer vi till Burma och Yangon och åker till hotellet för en god natts sömn.
OBS. Ni träffar er reseledare först vid ankomst till Bagan.
Boende i Yangon

Dag 3 – BAGAN
Flyget tar oss vidare till Bagan, en gammal stad med över 2 000 tempel och pagoder som har mer än 1500 års historia att berätta.
Boende i Bagan
Frukost och middag

Dag 4 – BAGAN
Idag upplever vi den gamla staden med en guidad tur som börjar med ett besök på en marknad innan det blir besök i de mest kända pagoderna som Ananda pagod och Sweizigon pagod från 1000-talet e.kr. De påminner om den prakt och rikedom som en gång fanns i Bagan. På flera av dessa platser erbjuds fantastiska vyer att fotografera. Solnedgången är speciell i Bagan, när alla pagoderna blir som skuggor mot den eldröda jorden.
Boende i Bagan
Frukost, lunch och middag

Dag 5 – BAGAN
Nu har vi en egen dag i Bagan för att njuta av den gamla staden, många hyr en cykel och tar sig runt för att upptäcka alla sevärdheter.
Boende i Bagan
Frukost och middag

Dag 6 – TILL INLE LAKE
Vi åker till den magiska sjön Inle, som är belägen ca 900 meter över havet. På vägen dit ser vi landsbygden, och de i vissa fall, ålderdomliga redskap och hjälpmedel som används. Vid och omkring sjön finns 75 000 människor där vissa lever i hyddor byggda på pålar. Med longtail-båt åker vi runt mellan de små byarna och tittar på hur de fiskar och hur de odlar grönsaker på sjön. Vi ser även på deras hantverkstraditioner, som t ex vävning med siden och lotusfiber. Längs stränderna betar vattenbufflar och efter en hel dag på sjön åker vi tillbaka till vårt hotell.
Boende vid Inle Lake
Frukost, lunch och middag

Dag 7 – INLE LAKE
En heldag på Inle Lake är dagens aktivitet. Vi åker även till Inndein som är ett område fullt med stupor som var dolda i vegetationen under århundraden innan det hittades igen och området röjdes upp så man kan se alla dessa.
Boende vid Inle Lake
Frukost, lunch och middag

Dag 8 – INLE LAKE TILL YANGON
Nu är det dags att flyga tillbaka till Yangon där vi följer med på en stadsrundtur. Under det brittiska styret som varade fram till självständigheten 1948 tillkom många av de byggnader som idag kan ses i Yangon. Dagen avslutas med att vi besöker The Golden Shwedagon Pagoda.
Boende Yangon
Frukost och middag

Dag 9 – BURMA TILL THAILAND
Finns det tid, för flygets skull, gör vi ett besök på nationalmuseet, vilket är huvudmuseum för burmesisk konst, historia och kultur.
Nu lämnar vi Burma och beger oss till Thailand och Chiang Mai. Här åker vi till hotellet och har en lugn kväll.
Boende i Chiang Mai
Frukost och middag

Dag 10 – CHIANG MAI – CHIANG RAI
En guidad tur tar oss med till Doi Suthep templet som är en helig plats och många pilgrimsfärder går till denna plats. Om du tar dig upp för de 309 trappstegen, eller tar hissen, kommer du upp till toppen där en vacker utsikt över Chiang Mai väntar. Vi kör sedan vidare till Chiang Rai för att se den legendomspunna gränsen till Laos och Burma.
Boende i Chiang Rai
Frukost, lunch och middag

Dag 11 – MEKONGFLODEN
Vi åker till Laos gräns, för att gå ombord på båten som skall ta oss längs Mekongfloden till Luang Prabang. Mekongfloden är livsnerven för 50 miljoner människor och många intressanta vyer och upplevelser väntar. Vi gör några stopp längs vår vattenväg innan vi når vårt hotell för natten.
Boende i Pakbeng
Frukost, lunch och middag

Dag 12 – MEKONGFLODEN
Vi åker vidare längs floden och dess natur tills vi gör ett stopp vid Pak Qu grottorna, innehållande flera hundra buddhafigurer. Den vackra naturen börjar nu övergå i mer uppodlade områden längs floden och vi börjar närma oss Luang Prabang.
Boende i Luang Prabang
Frukost, lunch och middag

Dag 13 – LUANG PRABANG
Om du vill så startar dagen tidigt med att gå ut och se morgonens ritual där munkarna samlar in allmosor, ofta i form av ris, från de troende. Det är en unik tradition i Laos och är det enda buddistiska landet som fortfarande har denna ritualen kvar.
Vi besöker stadens äldsta tempel, Wat Sene och det magnifika Wat Xieng Thong. samt slottet som idag är nationalmuseum. Vi beger oss sedan till Kuangsi vattenfall, där man kan bada i det turkosa vattnet och ta en promenad i den vackra omgivningen. Innan solnedgången tar vi oss upp på toppen av Phousi Mount för att få ta del av en förgylld stupa men framförallt för att få en vacker utsikt över staden och Mekongfloden.
Boende i Luang Prabang
Frukost och lunch

Dag 14 – LUANG PRABANG
Luang Prabang är en väldigt pittoresk stad med många restauranger och kaféer. Nattmarknaden bjuder på handgjorda textiler, hantverk och lokal mat. Denna dag är fri för egna upptäckter.
Boende i Luang Prabang
Frukost

Dag 15 – HEMRESA
Vi lämnar Asien efter en spännande resa och påbörjar hemresan.

GRUPPRESA

Mindre grupp ca: 8-16 personer.
Svensktalande reseledning och engelsktalande specialistguider

Pris/person: 30 900 kr
Enkelrumstillägg: 2700 kr
Avresa: 2 februari 2018
Antal dagar: 15
Länder: Burma, Thailand, Laos

Ingår:

 • Svensktalande reseledare och engelsktalande lokala guider
 • Måltider enligt program
 • Flyg tur/retur Skandinavien
 • Transporter och inrikesflyg
 • Boende enligt program, del i dubbelrum
 • Utflykter och inträden enligt program

Ingår ej:

 • Personliga utgifter
 • Dricks
 • Dryck
 • Visum

SKRÄDDARSYDD

Engelsktalande guide

Pris/person: Mot offert
Avresa: Dagligen
Länder: Burma, Thailand, Laos
Antal dagar: 15

Burma

Thailand