torsdag , 17 januari 2019
Hem » ASIEN » Skärgård och tempelmystik – Kambodja och Vietnam
 • På besök i ruinstaden Angkor, Kambodja

 • Kungliga palatset i Phnom Penh, Kambodja

 • Minoritetsbefolkningen i Vietnam

 • Sockertoppsöarna i Halong Bay upplevs bäst genom en båtresa

 • På vandring i Sapa

Skärgård och tempelmystik – Kambodja och Vietnam

Här möter vi en levande kultur med den fascinerande historien ständigt närvarande. Landskapet är böljande, vi har kommit till risfältens land, en värld av underbar grönska.

Skärgård och tempelmystik

Här möter vi en levande kultur med den fascinerande historien ständigt närvarande. Landskapet är böljande, vi har kommit till risfältens land, en värld av underbar grönska. Resan påbörjas i Kambodja och det enorma tempelområdet Angkor Wat. En av jordens mest storslagna sevärdheter möter dig redan i soluppgången, och mystiken kring de många templen är påtaglig.

Vår resa tar oss genom Vietnam där vi besöker den stora staden Ho Chi Minh (tidigare Saigon), i mellersta Vietnam får vi uppleva den gamla staden Hoi An, där vi både kan sy upp kläder, sola och bada. I norr besöker vi Hanoi, Vietnams myllrande huvudstad. En höjdpunkt är den betagande skärgården Halong Bay bestående av gröna sockertoppsöar.

Resan avslutas med Sapa, här har vi två dagar till förfogande, för att med guide göra lätta vandringar i de vackra bergstrakterna och möta minoritetsfolken med sina traditionella dräkter.

Höjdpunkter

 • Skärgårdskryssning i Halong Bay
 • Världsarvlistade Hoi An
 • Ho Chi Minh City
 • Magiska tempelområdet i Angkor Wat

Dag 1 – AVRESA
Avresa från Sverige


Dag 2 – ANKOMST
Ankomst till Siem Reap

Dag 3 – SIEM REAP
Utanför staden Siem Reap ligger sjön Tonle Sap och här finns “de flytande byarna”. Under regnperioden är det en av Asiens största insjö. Förutom en fascinerande sjö med rikt djurliv bor och lever befolkningen längs strandkanten i hus på höga pålar eller ute på vattnet! Det flyter runt både skolor, affärer och restauranger ute i sjön på bambuflottar. Nära Siem Reap ligger en skola som vi besöker, skolan är startad av en svensk tjej från Hörby. Skolan heter Mr. Mattias & Sen Nga English School och har gratis undervisning i engelska samt ett tandborstningsprojekt.
Boende i Siem Reap
Frukost, lunch och middag

Dag 4 – ANGKOR WAT
En av resans höjdpunkter besöker vi idag, tempelstaden Angkor! Vi börjar med besök vid bland annat Angkor Thom och Ta Prohm. Ta Prohm är en av de mest avbildade genom sina övervuxna byggnader, som skapar en känsla av mystik. Vi fortsätter mot Angkor Wat, den största religiösa byggnaden i världen. Vi stannar kvar i området och ser solnedgången vid Angkor Wat.
Boende Siem Reap
Frukost och lunch

Dag 5 – KAMBODJA TILL VIETNAM
Flyget tar oss till Vietnams största stad Ho Chi Minh men är mera känd som Saigon.
Boende i Ho Chi Minh
Frukost och middag

Dag 6 – HO CHI MINH
Dagens stadsrundtur inkluderar det gamla presidentpalatset och krigsmuseet där det visas bilder från Vietnamkriget eller som man säger här ”det amerikanska kriget”. Vi går på en livlig marknad och upptäcker trevliga caféer. Det finns även tid för egna upptäckter.
Boende i Ho Chi Minh
Frukost och lunch

Dag 7 – MEKONGDELTAT
Vi åker ut till Mekongdeltat för att se det lokala livet och odlingarna i det näringsrika deltat. Vi åker först buss till deltat och därefter båt. Första byn vi besöker har tegeltillverkning, de tillverkar även lerkrukor till prydnad och till blommor. Därefter åker vi båt till nästa by, där vi får se hur man tillverkar godis på kokosmjölken och tillverkning av kokosolja. Vi får smaka på olika tropiska frukter innan vi besöker en familj som tillverkar sovmattor av gräs. Vi åker sedan på de typiska små roddbåtarna i smala kanaler.
Boende i Ho Chi Minh
Frukost och lunch

Dag 8 – SAIGON
Egen dag i Saigon.
Boende i Ho Chi Minh
Frukost, middag under kryssning på Saigonfloden

Dag 9 – HO CHI MINH TILL HOI AN
Nordväst om staden finns ett 25 mil underjordiskt tunnelsystem, Cu Chi tunnlarna, som användes av befrielserörelsen Viet Minh som bekämpade fransmännen. Tunnlarna var också en stor del av gerillakrigsföringen under Vietnamkriget. Byggandet av tunnlarna började 1948 och pågick under 25 års tid. Under dagens besök får vi lära oss om gerillan samt deras stridsmetoder. De som vill avslutar besöket med en tur i tunnlarna. Direkt efter åker vi till flygplatsen och flyger vidare till Hoi An.
Boende i Hoi An
Frukost och lunch

Dag 10-12 – HOI AN
Många som reser till Vietnam väljer att stanna flera dagar i Hoi An och många blir förtjusta i den populära staden, även vi stannar några dagar där ni har egen tid att utforska det som faller er in. Hoi An betyder “Tillsammans i säkerhet” och är en av de äldsta städerna i Sydostasien. Staden ligger vid Thu Bon floden. Ett par kilometrar från stadskärnan ligger den palmbeklädda breda stranden. Det är lätt att hyra cykel och själv ta sig till stranden. Vill man inte cykla tar man en taxi för en låg kostnad. Staden kallas även för skräddarstaden, för dess många skräddare som gärna syr upp ett plagg till dig. Här kan du få senaste modet för en ringa kostnad.
Boende i Hoi An
Frukost och middag

Dag 13 – HOI AN TILL HANOI
Vi lämnar nu skräddarstaden och flyger till Hanoi. Transfer till hotellet och en god middag på kvällen.
Boende i Hanoi
Frukost och middag

Dag 14 – HANOI
Idag ägnar vi oss åt Hanoi och dess sevärdheter med att bland annat besöka historiska tempel och Ho Chi Minhs mausoleum på en stadsrundtur. Hanoi är Vietnams huvudstad som ligger vid Röda floden. Det är en mysig stad fylld med ståtliga träd, boulevarder, sjöar, parker, franska koloniala byggnader, eleganta torg och mycket mer. Hanoi är Vietnamns huvudstad och har varit i nästan tusen år, det har lämnat många kulturella avtryck i staden. Etnografiska museet är ett intressant museum om minoritetsbefolkningens kultur och liv. Här finns flera små hus som bland annat visar hur de bor, begravningshus, smedja och en vattendockteater.
Boende i Hanoi
Frukost och lunch

Dag 15 – HALONG BAY
En båttur i Halong Bay är en av resans höjdpunkter. Under båtturen njuter vi av skärgården som är underbart vacker med sina sockertoppsöar. Lunchen äts ombord och efter lunchen besöker vi en grotta på en av öarna. Under färden får vi även se speciella klippor och en flytande by. Middagen avnjuts på båten medan solen sänker sig mellan öarna.
Boende på båten i Halong Bay
Frukost, lunch och middag

Dag 16 – HALONG BAY
Efter en skön natts sömn i de fina hytterna ombord börjar resan tillbaka till fastlandet.
Boende i Hanoi
Frukost och lunch

Dag 17 – HANOI
Idag har vi en egen dag att utforska staden på.
Boende i Hanoi
Frukost och middag

Dag 18-19 – HEMRESA
Hemresan påbörjas.

TILLVAL – PHNOM PENH – Innan gruppresan
(med engelsktalande lokal guide och utan svensk reseledning)

Dag 1 – AVRESA
Avresa från Sverige


Dag 2 – PHNOM PENH
Vi landar i Kambodjas huvudstad Phnom Penh och tar det lugnt resten
av dagen.
Boende i Phnom Penh

Dag 3 – PHNOM PENH
Vi börjar resan med att följa med på en stadsrundtur med bland annat besök på det kungliga palatset och silverpagodan som är en av stadens största sevärdheter. Namnet har byggnaden fått efter sina 5000 silverplattor som täcker golvet. Här finns även värdefull konst och den berömda smaragdbuddan från 1800-talet. . Vi besöker den skola som byggdes om till ett tortyrfängelse under Pol Pots regim samt Choeung Ek, ”dödsfälten”.
Boende i Phnom Penh
Frukost

Dag 4 – PHNOM PENH TILL SIEM REAP
Idag tar vi bussen alternativt flyget till Siem Reap
Boende i Siem Reap
Frukost


TILLVAL PHNOM PENH
Phnom Penh (med buss) 1 500 kr per person
Phnom Penh (med flyg) 2 700 kr per person

TILLVAL – SAPA – Efter gruppresan
(med svensk reseledning)

Dag 18-19 – SAPA
Bussen tar oss med till bergsbyn Sapa som ligger inbäddat mellan bergen och vackra terrassliknande risfält. Runt Sapa ligger Hoang Ling bergen och själva byn ligger i en dal som är ca 1600 meter över havet. Vietnams högsta berg Fan Si Pan pryder vyerna runt Sapa. Inne i byn finns det mysiga marknader, restauranger, butiker och hotell. Vi skall nu i två dagar göra lätta vandringar i den fantastiskt vackra naturen som mycket påminner om ett alplandskap. Vi träffar ursprungsbefolkningen som bor och lever i de lokala byarna vi passerar under vår vandring.
Boende i Sapa
Frukost, lunch och middag


Dag 20 – SAPA TILL HANOI
Vi lämnar bergsområdet efter lunch och når Hanoi mot kvällen.
Resan avslutar vi på kvällen.
Boende i Hanoi
Frukost och lunch

Dag 21 – HEMRESA
Hemresan påbörjas idag.
Frukost


TILLVAL SAPA
Pris: 2 800 kr per person

GRUPPRESA

Grupp: 8–18 personer
Pris/person:
 30 900 kr
Enkelrumstillägg: 4600 kr
Avresa:  14 februari 2019 och 13 februari 2020
Antal dagar: 19
Reseledare: Svensktalande
Guider: Engelsktalande
Länder: Kambodja och Vietnam
Ingår:

 • Måltider enligt program
 • Flyg tur/retur Skandinavien
 • Transporter och inrikesflyg
 • Boende enligt program, del i dubbelrum
 • Utflykter och inträden enligt program

Ingår ej:

 • Personliga utgifter
 • Dricks
 • Dryck
 • Visum

SKRÄDDARSYDD

Kontakta oss för reseplanering och prisförslag.

 

Vietnam

Kambodja