måndag , 22 april 2024
Hem » NORDAMERIKA » Resa till Kanada | Västra Kanada
  • Gigantiska cederträd

  • Möjlighet att bekanta sig med svartbjörnen

  • MacMillan Provincial Parks enorma cederträd

  • Kanske får vi se späckhuggare på valsafarin

  • Böljande landskap i vackra Kanada

Resa till Kanada | Västra Kanada

Kanadas klippiga berg, storslagna naturområden, björnsafari, Nordamerikas vackraste stad Vancouver, Vancouver Island samt vinprovning är några av upplevelserna på denna resa.

De flesta av oss har säkert hört talas om klippiga bergen som finns både i USA och Kanada. På denna resa får du uppleva storslagen naturområde och björnsafari. Nordamerikas vackraste stad Vancouver är ett resmål precis som Vancouver Island. Denna ö ligger i den östra delen av Stilla havet, och är den största ön på Nordamerikas västra sida. Vi hinner också med vinprovning.

Resa till Kanada | Västa delen av landet

DAG 1
Avresa från Skandinavien till Calgary.


resa till kanada
Glaciärsjön Lake Louise är förstummande vacker.

DAG 2–3
Vi kör från Calgary mot de omtalade klippiga bergen, eller Canadian Rockies som bergskedjan kallas här. Klippiga bergen kommer att bjuda på hisnande vackra vyer under de kommande dagarna. Vi börjar med at utforska nationalparken Banff, och får förutom spektakulära vyer förhoppningsvis också möta några av de djur som lever i området.

Vi kommer även till glaciärsjön Lake Louise och Icefields Parkway som lockar med sitt turkosblå vatten.

DAG 4–5
På vår färd vidare genom den kanadensiska delen av klippiga bergen når vi Jasper Nationalpark och den mysiga bergsbyn med samma namn. Här har vi en ledig dag för att riktigt kunna insupa den avslappnade atmosfären och efter eget intresse välja aktivitet. Det finns många vandringar att göra, men även mer äventyrliga aktiviteter som White Water Rafting. Att bara gå runt i Jasper och kanske möta en hjort på gatan är en upplevelse i sig.


resa till kanada
Kamloops i vårvinterskrud.

DAG 6
På vår väg mot de mer låglänt belägna Kamloops kör vi genom klippiga bergens östra sida. Det är en vacker väg genom bergen, som slutligen tar oss till landsvägen mot Kamloops.

DAG 7–8
Från Kamloops kör vi till det storslagna naturområdet och kända skidorten Whistler endast några timmars från Vancouver, där Vinter-OS hölls 2010. Här finns möjlighet att själv utforska området där bland annat världens längsta kabinbana finns. Den är tre km lång och passerar över 350 meter över berget. Vi övernattar i skidorten Whistler och har en lugn förmiddag ibland bergen innan vi beger oss till Vancouver.


resa till kanada
Vancouver med vackra promenadmöjligheter.

DAG 9–10
Vi tillbringar två dagar i Vancouver som många gånger blivit utsedd till Nordamerikas vackraste stad. Vancouver har en mycket vacker arkitektur och en besöksvänlig hamn med en hamnpromenad som sträcker sig över två kilometer. Här finns också bra shopping och många trevliga restauranger. Vi ser exempelvis den stora stadsparken Stanley Park, där stadens invånare motionerar eller tar med sin picknickkorg. I parken kopplar vi av några timmar innan vi åker tillbaka till Downtown för att äta middag.  Andra dagen är fri för egna upplevelser i staden. Kanske väljer man att besöka Vancouver Aquarium där man får se valar, delfiner och andra sjödjur.


resa till kanada
Har vi tur får vi njuta av den här fantastiska vyn.

DAG 11
På dagens program står en valsafari i vattnen utanför Vancouver. Vi njuter av de vackra omgivningarna och har möjlighet att få se såväl späckhuggare som knölvalar och delfiner.


resa till kanada
Jätteträden i MacMillian Park.

DAG 12
Vi beger oss till natursköna Vancouver Island som erbjuder en fantastisk natur. Här finns de stora Cedarträden vid MacMillan Provincial Park som är breda så att fem personer krävs för att kunna krama runt dem.


resa till kanada
Närmare än så här kommer man inte Svartbjörnarna.

DAG 13
I nationalparken Pacific Rim kommer vi riktigt nära naturen under vår björnsafari. Från de speciella gummibåtarna av Zodiactyp ger vi oss ut strax utanför strandlinjen, när tidvattnet dragit sig tillbaka. På stranden brukar svartbjörnar komma ner för att jaga fisk. Det är en enorm upplevelse att se de stora djuren på jakt efter sin lunch.

DAG 14
På Vancouver Island besöker vi också British Colombias huvudstad Victoria som är en liten trevlig stad med cirka 300.000 invånare. Vi besöker lokala marknader och besöker en av områdets vingårdar Cherry Points.  Gården är vald med omsorg då den drivs av den lokala indianbefolkningen och naturligtvis får vi smaka deras goda viner.  Än så länge prova man sig fram mellan olika druvsorter, för att se vilken som lämpar sig bäst för odling på Vancouver Island. Åter mot Vancouver på kvällen.

Dag 15–16
Hemresa till Skandinavien

Tillägg

Möjlighet till extra dagar i Vancouver, Kanada och/eller Seattle, USA. Kan erbjudas med eller utan guide.

Datum och pris

Skräddarsydda resor

Kontakta oss för reseplanering och prisförslag.