torsdag , 18 juli 2024
Hem » ASIEN » Sydostasiens höjdpunkter
 • Thailand

 • Laos

 • Kambodja

 • Vietnam

Sydostasiens höjdpunkter

Här är resan för dig som vill ta del av flera länder under en och samma resa! Under resans gång möter vi varierande och levande kultur med den fascinerande historien ständigt närvarande.

Efter denna resan har du varit i  länderna Thailand, Laos, Kambodja och Vietnam!

Resan börjar i det gröna Thailand, det lite lugnare Laos och till Kambodja med det mystiska Angkor Wat. Resan avslutas i Vietnam med den gamla staden Ho Chi Minh och Mekongdeltat.

I norra Thailand finns storslagna bergslandskap, pittoreska byar, prisvärda hantverk och vackra tempel.  Gyllene triangeln, där Thailand, Laos och Burma möts, är ett populärt besöksmål

Laos saknar havskust men genomkorsas av många floder, den mest kända är kanske Mekongfloden. Landet täcks till större delen av berg och höglandsplatåer, vilket gör det svårt att nå stora delar av landet. De södra delarna är mer låglänta med stora slätter.

Kambodja och det enorma tempelområdet Angkor Wat imponerar och är en av jordens mest storslagna sevärdheter och mystiken kring de många templen är påtaglig.

På vår resa i södra Vietnam  besöker vi den stora staden Ho Chi Minh (tidigare Saigon) och Mekongdeltat avslutar vår resa med mycket grönska och vatten.

Dag 1 – AVRESA
Vi lämnar Skandinavien och reser till Thailand och Chiang Mai. Här åker vi till hotellet och har en lugn kväll.
Boende i Chiang Mai
Frukost och middag


Dag 2 – CHIANG MAI – CHIANG RAI
En guidad tur tar oss med till Doi Suthep templet som är en helig plats och många pilgrimsfärder går till denna plats. Om du tar dig upp för de 309 trappstegen, eller tar hissen, kommer du upp till toppen där en vacker utsikt över Chiang Mai väntar. Vi kör sedan vidare till Chiang Rai för att se den legendomspunna gränsen till Laos och Burma.
Boende i Chiang Rai
Frukost, lunch och middag

Dag 3 – MEKONGFLODEN
Vi åker till Laos gräns, för att gå ombord på båten som skall ta oss längs Mekongfloden till Luang Prabang. Mekongfloden är livsnerven för 50 miljoner människor och många intressanta vyer och upplevelser väntar. Vi gör några stopp längs vår vattenväg innan vi når vårt hotell för natten.
Boende i Pakbeng
Frukost, lunch och middag

Dag 4 – MEKONGFLODEN
Vi åker vidare längs floden och dess natur tills vi gör ett stopp vid Pak Qu grottorna, innehållande flera hundra buddhafigurer. Den vackra naturen börjar nu övergå i mer uppodlade områden längs floden och vi börjar närma oss Luang Prabang.
Boende i Luang Prabang
Frukost, lunch och middag

Dag 5 – LUANG PRABANG
Om du vill så startar dagen tidigt med att gå ut och se morgonens ritual där munkarna samlar in allmosor, ofta i form av ris, från de troende. Det är en unik tradition i Laos och är det enda buddistiska landet som fortfarande har denna ritualen kvar.
Vi besöker stadens äldsta tempel, Wat Sene och det magnifika Wat Xieng Thong. samt slottet som idag är nationalmuseum. Vi beger oss sedan till Kuangsi vattenfall, där man kan bada i det turkosa vattnet och ta en promenad i den vackra omgivningen. Innan solnedgången tar vi oss upp på toppen av Phousi Mount för att få ta del av en förgylld stupa men framförallt för att få en vacker utsikt över staden och Mekongfloden.
Boende i Luang Prabang
Frukost och lunch

Dag 6 – LUANG PRABANG
Luang Prabang är en väldigt pittoresk stad med många restauranger och kaféer. Nattmarknaden bjuder på handgjorda textiler, hantverk och lokal mat. Denna dag är fri för egna upptäckter.
Boende i Luang Prabang
Frukost

Dag 7 – LAOS TILL KAMBODJA
Vi besöker ytterligare några sevärdheter i staden innan vi tar flyget till Siem Reap i Kambodja och transfer till vårt hotell.
Boende i Siem Reap
Frukost och middag

Dag 8 – SIEM REAP
Utanför staden Siem Reap ligger sjön Tonle Sap och här finns “de flytande byarna”. Under regnperioden är det en av Asiens största insjö. Förutom en fascinerande sjö med rikt djurliv bor och lever befolkningen längs strandkanten i hus på höga pålar eller ute på vattnet! Det flyter runt både skolor, affärer och restauranger ute i sjön på bambuflottar. Vi åker ut med båt till sjön.
Nära Siem Reap ligger en skola som vi besöker, skolan är startad av en svensk tjej från Hörby. Skolan heter Mr. Mattias & Sen Nga English School och har gratis undervisning i engelska samt ett tandborstningsprojekt.
Boende i Siem Reap
Frukost, lunch och middag

Dag 9 – ANGKOR WAT
En av resans höjdpunkter besöker vi idag, tempelstaden Angkor! Vi börjar med besök vid bland annat Angkor Thom och Ta Prohm. Ta Prohm är en av de mest avbildade genom sina övervuxna byggnader, som skapar en känsla av mystik. Vi fortsätter mot Angkor Wat, den största religiösa byggnaden i världen. Vi stannar kvar i området och ser solnedgången vid Angkor Wat.
Boende Siem Reap
Frukost och lunch

Dag 10 – KAMBODJA TILL VIETNAM
Flyget tar oss till Vietnams största stad Ho Chi Minh men är mera känd som Saigon. Efter att vi installerat oss på hotellet äter vi middag.
Boende i Ho Chi Minh
Frukost och middag

Dag 11 – HO CHI MINH
Dagens stadsrundtur inkluderar det gamla presidentpalatset och krigsmuseet där det visas bilder från Vietnamkriget eller som man säger här ”det amerikanska kriget”. Vi går på en livlig marknad och upptäcker trevliga caféer. Det finns även tid för egna upptäckter.
Boende i Ho Chi Minh
Frukost och lunch

Dag 12 – MEKONGDELTAT
Vi åker ut till Mekongdeltat för att se det lokala livet och odlingarna i det näringsrika deltat. Vi åker först buss till deltat och därefter båt. Första byn vi besöker har tegeltillverkning, de tillverkar även lerkrukor till prydnad och till blommor. Därefter åker vi båt till nästa by, där vi får se hur man tillverkar godis på kokosmjölken och tillverkning av kokosolja. Vi får smaka på olika tropiska frukter innan vi besöker en familj som tillverkar sovmattor av gräs. Vi åker sedan på de typiska små roddbåtarna i smala kanaler.
Boende i Ho Chi Minh
Frukost och lunch

Dag 13 – SAIGON
Egen dag i Saigon.
Boende i Ho Chi Minh
Frukost, middag under kryssning på Saigonfloden

Dag 14 – HEMRESA
På förmiddagen besöker vi Cu Chi tunnlarna, som spelade en stor roll under kriget mot både Frankrike och USA.
Hemresan påbörjas idag.
Frukost och lunch

GRUPPRESA

Grupp: 8–18 personer
Pris/person:
 32 900 kr
Enkelrumstillägg: 4 400 kr
Avresa: 5 februari 2021
Antal dagar: 17
Reseledare: Svensktalande
Guider: Engelsktalande
Länder: Thailand, Laos, Kambodja och Vietnam
Ingår:

 • Måltider enligt program
 • Flyg tur/retur Skandinavien
 • Transporter och inrikesflyg
 • Boende enligt program, del i dubbelrum
 • Utflykter och inträden enligt program

Ingår ej:

 • Personliga utgifter
 • Dricks
 • Dryck
 • Visum

SKRÄDDARSYDD

Kontakta oss för reseplanering och prisförslag.

Thailand

Laos

Kambodja

Resa till Vietnam och Kambodja.
Resa till Vietnam och Kambodja.

Vietnam

Resa till Vietnam
Resa till Vietnam och Kambodja.