Hem » ASIEN » Sydostasiens höjdpunkter
 • Burma

 • Thailand

 • Laos

 • Kambodja

 • Vietnam

Sydostasiens höjdpunkter

Här är resan för dig som vill ta del av flera länder under en och samma resa! Under resans gång möter vi varierande och levande kultur med den fascinerande historien ständigt närvarande.

Efter denna resan har du varit i  länderna Burma, Thailand, Laos, Kambodja och Vietnam!

Resan börjar i pagodernas land, Burma, här möter vi det vänliga folket, får se den vackra solnedgången i Bagan och den stora sjön Inle Lake. Resan fortsätter till det gröna Thailand, det lite lugnare Laos och till Kambodja med det mystiska Angkor Wat. Resan avslutas i Vietnam med den gamla staden Ho Chi Minh och Mekongdeltat.

Burma är ett spännande land att resa i och har varit stängt för omvärlden under lång tid så man upplever det som att tiden har stått still. Du möter ett fantastiskt vänligt folk och storslagna sevärdheter.

I norra Thailand finns storslagna bergslandskap, pittoreska byar, prisvärda hantverk och vackra tempel.  Gyllene triangeln, där Thailand, Laos och Burma möts, är ett populärt besöksmål

Laos saknar havskust men genomkorsas av många floder, den mest kända är kanske Mekongfloden. Landet täcks till större delen av berg och höglandsplatåer, vilket gör det svårt att nå stora delar av landet. De södra delarna är mer låglänta med stora slätter.

Kambodja och det enorma tempelområdet Angkor Wat imponerar och är en av jordens mest storslagna sevärdheter och mystiken kring de många templen är påtaglig.

På vår resa i södra Vietnam  besöker vi den stora staden Ho Chi Minh (tidigare Saigon) och Mekongdeltat avslutar vår resa med mycket grönska och vatten.

Dag 1 – AVRESA
Vi lämnar Skandinavien och reser mot Burmas tidigare huvudstad, Yangon (Rangoon).


Dag 2 – ANKOMST
Idag ankommer vi till Burma och Yangon och åker till hotellet för en god natts sömn.
OBS. Ni träffar er reseledare först vid ankomst till Bagan.
Boende i Yangon

Dag 3 – BAGAN
Flyget tar oss vidare till Bagan, en gammal stad med över 2 000 tempel och pagoder som har mer än 1500 års historia att berätta.
Boende i Bagan
Frukost och middag

Dag 4 – BAGAN
Idag upplever vi den gamla staden med en guidad tur som börjar med ett besök på en marknad innan det blir besök i de mest kända pagoderna som Ananda pagod och Sweizigon pagod från 1000-talet e.kr. De påminner om den prakt och rikedom som en gång fanns i Bagan. På flera av dessa platser erbjuds fantastiska vyer att fotografera. Solnedgången är speciell i Bagan, när alla pagoderna blir som skuggor mot den eldröda jorden.
Boende i Bagan
Frukost, lunch och middag

Dag 5 – BAGAN
Nu har vi en egen dag i Bagan för att njuta av den gamla staden, många hyr en cykel och tar sig runt för att upptäcka alla sevärdheter.
Boende i Bagan
Frukost och middag

Dag 6 – TILL INLE LAKE
Vi åker till den magiska sjön Inle, som är belägen ca 900 meter över havet. På vägen dit ser vi landsbygden, och de i vissa fall, ålderdomliga redskap och hjälpmedel som används. Vid och omkring sjön finns 75 000 människor där vissa lever i hyddor byggda på pålar. Med longtail-båt åker vi runt mellan de små byarna och tittar på hur de fiskar och hur de odlar grönsaker på sjön. Vi ser även på deras hantverkstraditioner, som t ex vävning med siden och lotusfiber. Längs stränderna betar vattenbufflar och efter en hel dag på sjön åker vi tillbaka till vårt hotell.
Boende vid Inle Lake
Frukost, lunch och middag

Dag 7 – INLE LAKE
En heldag på Inle Lake är dagens aktivitet. Vi åker även till Inndein som är ett område fullt med stupor som var dolda i vegetationen under århundraden innan det hittades igen och området röjdes upp så man kan se alla dessa.
Boende vid Inle Lake
Frukost, lunch och middag

Dag 8 – INLE LAKE TILL YANGON
Nu är det dags att flyga tillbaka till Yangon där vi följer med på en stadsrundtur. Under det brittiska styret som varade fram till självständigheten 1948 tillkom många av de byggnader som idag kan ses i Yangon. Dagen avslutas med att vi besöker The Golden Shwedagon Pagoda.
Boende Yangon
Frukost och middag

Dag 9 – BURMA TILL THAILAND
Finns det tid, för flygets skull, gör vi ett besök på nationalmuseet, vilket är huvudmuseum för burmesisk konst, historia och kultur.
Nu lämnar vi Burma och beger oss till Thailand och Chiang Mai. Här åker vi till hotellet och har en lugn kväll.
Boende i Chiang Mai
Frukost och middag

Dag 10 – CHIANG MAI – CHIANG RAI
En guidad tur tar oss med till Doi Suthep templet som är en helig plats och många pilgrimsfärder går till denna plats. Om du tar dig upp för de 309 trappstegen, eller tar hissen, kommer du upp till toppen där en vacker utsikt över Chiang Mai väntar. Vi kör sedan vidare till Chiang Rai för att se den legendomspunna gränsen till Laos och Burma.
Boende i Chiang Rai
Frukost, lunch och middag

Dag 11 – MEKONGFLODEN
Vi åker till Laos gräns, för att gå ombord på båten som skall ta oss längs Mekongfloden till Luang Prabang. Mekongfloden är livsnerven för 50 miljoner människor och många intressanta vyer och upplevelser väntar. Vi gör några stopp längs vår vattenväg innan vi når vårt hotell för natten.
Boende i Pakbeng
Frukost, lunch och middag

Dag 12 – MEKONGFLODEN
Vi åker vidare längs floden och dess natur tills vi gör ett stopp vid Pak Qu grottorna, innehållande flera hundra buddhafigurer. Den vackra naturen börjar nu övergå i mer uppodlade områden längs floden och vi börjar närma oss Luang Prabang.
Boende i Luang Prabang
Frukost, lunch och middag

Dag 13 – LUANG PRABANG
Om du vill så startar dagen tidigt med att gå ut och se morgonens ritual där munkarna samlar in allmosor, ofta i form av ris, från de troende. Det är en unik tradition i Laos och är det enda buddistiska landet som fortfarande har denna ritualen kvar.
Vi besöker stadens äldsta tempel, Wat Sene och det magnifika Wat Xieng Thong. samt slottet som idag är nationalmuseum. Vi beger oss sedan till Kuangsi vattenfall, där man kan bada i det turkosa vattnet och ta en promenad i den vackra omgivningen. Innan solnedgången tar vi oss upp på toppen av Phousi Mount för att få ta del av en förgylld stupa men framförallt för att få en vacker utsikt över staden och Mekongfloden.
Boende i Luang Prabang
Frukost och lunch

Dag 14 – LUANG PRABANG
Luang Prabang är en väldigt pittoresk stad med många restauranger och kaféer. Nattmarknaden bjuder på handgjorda textiler, hantverk och lokal mat. Denna dag är fri för egna upptäckter.
Boende i Luang Prabang
Frukost

Dag 15 – LAOS TILL KAMBODJA
Vi besöker ytterligare några sevärdheter i staden innan vi tar flyget till Siem Reap i Kambodja och transfer till vårt hotell.
Boende i Siem Reap
Frukost och middag

Dag 16 – SIEM REAP
Utanför staden Siem Reap ligger sjön Tonle Sap och här finns “de flytande byarna”. Under regnperioden är det en av Asiens största insjö. Förutom en fascinerande sjö med rikt djurliv bor och lever befolkningen längs strandkanten i hus på höga pålar eller ute på vattnet! Det flyter runt både skolor, affärer och restauranger ute i sjön på bambuflottar. Vi åker ut med båt till sjön.
Nära Siem Reap ligger en skola som vi besöker, skolan är startad av en svensk tjej från Hörby. Skolan heter Mr. Mattias & Sen Nga English School och har gratis undervisning i engelska samt ett tandborstningsprojekt.
Boende i Siem Reap
Frukost, lunch och middag

Dag 17 – ANGKOR WAT
En av resans höjdpunkter besöker vi idag, tempelstaden Angkor! Vi börjar med besök vid bland annat Angkor Thom och Ta Prohm. Ta Prohm är en av de mest avbildade genom sina övervuxna byggnader, som skapar en känsla av mystik. Vi fortsätter mot Angkor Wat, den största religiösa byggnaden i världen. Vi stannar kvar i området och ser solnedgången vid Angkor Wat.
Boende Siem Reap
Frukost och lunch

Dag 18 – KAMBODJA TILL VIETNAM
Flyget tar oss till Vietnams största stad Ho Chi Minh men är mera känd som Saigon. Efter att vi installerat oss på hotellet äter vi middag.
Boende i Ho Chi Minh
Frukost och middag

Dag 19 – HO CHI MINH
Dagens stadsrundtur inkluderar det gamla presidentpalatset och krigsmuseet där det visas bilder från Vietnamkriget eller som man säger här ”det amerikanska kriget”. Vi går på en livlig marknad och upptäcker trevliga caféer. Det finns även tid för egna upptäckter.
Boende i Ho Chi Minh
Frukost och lunch

Dag 20 – MEKONGDELTAT
Vi åker nu ut till Mekongdeltat för att se det lokala livet och odlingarna i det näringsrika deltat. Vi åker först buss till deltat och därefter båt. Första byn vi besöker har tegeltillverkning, dom tillverkar även lerkrukor till prydnad och till blommor. Därefter åker vi båt till nästa by, där vi får se hur man tillverkar godis på kokosmjölken och tillverkning av kokosolja. Vi får smaka på olika tropiska frukter innan vi besöker en familj som tillverkar sovmattor av gräs.

Vi åker sedan på de typiska små roddbåtarna i smala kanaler och efter lunch åker vi vidare till Can Thu, som ligger långt ned på Mekongfloden.
Boende Can Thu
Frukost, lunch och middag


Dag 21 – MEKONGDELTAT
När vi befinner oss på deltat är det grönska och vatten närvarande hela tiden, även idag då vi börjar med att vi åka ut för att titta på en fruktodling, en lokal fiskmarknad och den flytande marknaden. Det är en gammal marknad som fortfarande fungerar men är på väg att ersättas mot vanliga affärer.
Boende i Ho Chi Minh
Frukost och lunch

Dag 22 – HEMRESA
På förmiddagen besöker vi Cu Chi tunnlarna, som spelade en stor roll under kriget mot både Frankrike och USA.
Hemresan påbörjas idag.
Frukost och lunch

GRUPPRESA

Mindre grupp ca: 8-16 personer.
Svensktalande reseledning och engelsktalande specialistguider

Pris/person: 46 900 kr
Avresa: 2 februari 2018

Antal dagar: 23
Länder: Burma, Thailand, Laos, Kambodja och Vietnam

Ingår:

 • Svensktalande reseledare och engelsktalande lokala guider
 • Måltider enligt program
 • Flyg tur/retur Skandinavien
 • Transporter och inrikesflyg
 • Boende enligt program, del i dubbelrum
 • Utflykter och inträden enligt program

Ingår ej:

 • Personliga utgifter
 • Dricks
 • Dryck
 • Visum
   

SKRÄDDARSYDD

Engelsktalande guide

Pris/person: Mot offert
Avresa: Dagligen
Länder: Burma, Thailand, Laos, Kambodja och Vietnam
Antal dagar: 20

Burma

Thailand

Laos

Kambodja

Vietnam