söndag , 19 september 2021
Hem » AFRIKA » 3 dagar Tsavo-Amboseli
  • Tusentals rosa flamingos samlas vid Lake Nakuro

  • Randigt mys på savannen

  • Vid ett av våra besök på en av skolorna i Masai Mara

  • Lejoninna lapar sol och betraktar oss på avstånd

3 dagar Tsavo-Amboseli

Det här är ett verkligt varierat safarialternativ på tre dagar. Vi startar med att besöka den östra delen av Kenyas största nationalpark Tsavo där landskap är ganska öppet och chanserna att se djur på nära håll är goda. Därefter beger vi oss till Amboseli som ligger vid Afrikas högsta berg Kilimanjaro. Parken är känd för sin härliga grönska.

DAG 1

Ni blir upphämtade från hotellet tidig morgon, kör via Mombasa och sedan vidare till Tsavo East nationalpark (cirka 10 mil). Vi kör in i parken vid Bachuma gate och har vi tur kan vi direkt se lejon, giraff, zebra, elefanter, bufflar och antiloper som kommer och dricker från den konstgjorda dammen Aruba.

Efter förmiddagens tur anländer vi lodgen där vi äter lunch och tar det lugnt en stund. På eftermiddagen åker vi iväg på ytterligare en gamedrive där vi hoppas få se ännu fler djur. När vi kommer tillbaka till lodgen smakar det gott med middag.

DAG 2

Vi går upp tidigt för att ge oss ut på en gryningsgamedrive. Nu hoppas vi få se mycket djur i den svala temperaturen. Kring halv nio är vi tillbaks på lodgen där en stor frukost väntar på oss.

Efter frukost checker vi ut och ger oss ut på en gamedrive samtidigt som vi transporterar oss mot Amboseli nationalpark. Här får vi utsikt över det mäktiga berget Kilimanjaro på 5.985 meter. Även i Amboseli är faunan varierande med djur som elefant, leopard, noshörning och buffel. Vi checkar in på vår nya lodge, äter lunch och vilar några timmar.

På eftermiddagen åker vi iväg på ännu en game drive där vi kan få chansen att njuta av den underbart vackra solnedgången bakom Kilimanjaro.

DAG 3

Även denna morgon åker vi på en tidig gamedrive och hoppas se många fina djur, innan vi äter en stor frukost. När vi är mätta checkar vi ut och kör på en gamedrive till vi kommer ut till Nairobi – Mombasa vägen.

Vi kör via byn Voi, där vi äter lunch.

SKRÄDDARSYDD RESA

Engelsktalande guider

Pris: Mot offert
Avresa: Dagligen
Antal dagar: 3
Länder: Kenya

Tsavo East

Amboseli

SKRÄDDARSYDD RESA MED ENGELSKTALADE GUIDER

PRIS

Mot offert

AVRESA

Dagligen

LÄNDER

Kenya

Programmet är endast ett förslag, vi skräddarsyr efter era önskemål till lika konkurrenskraftiga priser.